Te mit vennél 5 millió forint személyi kölcsönből? Íme a bankok ajánlatai

5 millió forint személyi kölcsönt igényelnél, és szeretnéd tudni, hogy mekkora törlesztőrészletekre számíthatsz? Jó helyen jársz! Mutatjuk mit gondolj át a választáskor, és hogyan alakítsd a törlesztőrészletet a lehetőségeidhez.

5 millió forint olyan összeg, ahol nem is annyira egyértelmű, hogy milyen kölcsönt vegyél fel rá. Ez az a határ, ahol már a jelzáloghitelt is érdemes lehet megfontolni, de a személyi kölcsönt is épp ilyen összegekre találták ki. Ebben az útmutatóban azt mutatjuk meg, hogy milyen törlesztőt kell fizetned, ha a személyi kölcsönt választod, és hogy mi mindentől függ a törlesztő nagysága.

Miért a személyi kölcsön lehet jó nekem?

Kisebb összegnél még nem éri meg gondolkodni a jelzáloghitelen, de 5 millió forintnál már érdemes lehet. Mi lehet ennek az előnye a személyi kölcsönnel szemben?

A legfontosabb talán az alacsonyabb kamat, illetve THM. A különbség akár 3-4 százalék is lehet, ami a jelzáloghitelnél havi 10 000 forintnál alacsonyabb törlesztőt is eredményezhet ugyanolyan futamidő mellett.

Mivel szabad felhasználású jelzáloghitelről beszélünk, önerőt nem kell felmutatnod.

Továbbá akár hosszabb futamidőt is választhatsz. Jelzáloghitel keretében a bankok nagy összegeket nyújtanak hosszú, akár 10-15 éves futamidőre is. Így a havi törlesztőrészlet még alacsonyabb lesz.

De van ennek egy hátránya is, ami épp a személyi kölcsön mellett szólhat.

A hosszú futamidő alatt több kamatot fizetsz ki a banknak, így egy 10-15 éves futamidő mellett már magasabb a visszafizetendő összeg, mintha ugyanekkora összeget személyi kölcsön keretében vettél volna fel rövidebb időre.

További nehézséget jelenthet, hogy a jelzáloghitelhez ingatlanfedezetet is biztosítanod kell. A bank kis értékű ingatlanokat nem fogad el fedezetként, és az olyan ingatlanokat, mint például egy garázs - ami ma már simán kerülhet 10 millió forint feletti összegbe - önálló fedezetként nem tudod használni. Így valószínű, hogy a hitel mögé nagy értékű ingatlant kell tenned, mondjuk a lakásodat.

Az ingatlannak továbbá tehermentesnek kell lennie, ami problémát okozhat, ha még van futó lakásvásárlási hiteled, és egy banknak már van rajta zálogjoga.

A hiteligénylési folyamat jelzáloghiteleknél sokkal hosszabb, akár 4-6 hét is lehet. Ennek az az oka, hogy a jövedelmed mellett az ingatlant is meg kell a banknak vizsgálnia.

A jelzáloghitelnek a kezdeti költségei is magasak, akár a százezres nagyságrendet is elérhetik.

Sokan emiatt inkább személyi kölcsönt igényelnek

Ezzel szemben a személyi kölcsönt gyorsabb és egyszerűbb igényelni, a pénzt akár már napok alatt megkaphatod. Ingatlanfedezet nem kell hozzá, csak megfelelő jövedelmet kell tudnod igazolni. A kölcsönt kisebb összegekhez találták ki, a felső határa 10 millió forint körül van, a futamideje pedig általában 7-8, de legfeljebb 10 év lehet.

Itt tehát éppen az a lényeg, hogy kisebb összeghez juthass egyszerűbb hiteligénylési folyamat mellett. A személyi kölcsönt akár online is igényelheted, így akár a bankfiókba sem kell bemenned. Az online hiteligénylést több bank akkor is biztosítja, ha még nem vagy az ügyfele.

A személyi kölcsön szabad felhasználású, így a felvett összeget bármire elköltheted. A leggyakoribb felhasználási módok az autóvásárlás, lakásfelújítás, napelemek, nagyobb háztartási gépek vagy műszaki cikkek, tanfolyamok vagy családi események.

Ezek némelyikére a bankok célhoz kötött személyi kölcsönt is kínálnak, ahol kamatkedvezményért cserébe legalább az összeg egy részét a megjelölt célra kell használnod.

Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár
Rendezés:
Válassz a kiemelt hitelek közül!
További hitelek
 • Előrelépő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 88 140 Ft Fix kamat
  THM 12,63% Kamat: 11,79%
  Visszafizetendő 7 403 764 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  Futamidő: 12-96 hó • THM: 12,07% - 13,20% • Hitel teljes díja: 2 403 764 Ft • Ebből kamat: 2 403 764 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 11,79%
 • Extra Plus Időnyerő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 91 208 FtAz első 3 hónapban 0 Ft
  THM 12,68% Kamat: 11,99%
  Visszafizetendő 7 661 490 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Az első 3 hónapban nem kell törlesztőt fizetned
  Futamidő: 12-84 hó • THM: 12,68% - 13,84% • Hitel teljes díja: 2 721 320 Ft • Ebből kamat: 2 721 320 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 11,99%
 • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel - online igényléssel
  Törlesztő 99 915 Ft Fix kamat
  THM 17,47% Kamat: 15,99%
  Visszafizetendő 8 392 879 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Online igénylés akár 15 perc alatt - folyósítás akár 1 órán belül!
  Futamidő: 61-84 hó • THM: 15,14% - 18,18% • Hitel teljes díja: 3 392 879 Ft • Ebből kamat: 3 392 879 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 15,99%
 • Személyi kölcsön
  Törlesztő 102 179 Ft Fix kamat
  THM 18,81% Kamat: 17,00%
  Visszafizetendő 8 633 038 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Bankváltás nélkül igényelhető + 30.000 Ft kamatjóváírás
  Futamidő: 24-96 hó • THM: 18,77% - 21,63% • Hitel teljes díja: 3 633 038 Ft • Ebből kamat: 3 583 038 Ft • Kezdeti díj: 50 000 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 17,00%

A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

További szöveg megjelenítése

Figyelj az anyagi biztonságodra

Az, hogy mennyi kölcsönt vehetsz fel, a havi nettó jövedelmedtől függ. Minél magasabb a jövedelmed, annál nagyobb törlesztőrészletet vállalhatsz. Ennek jogszabály határozza meg a felső korlátját, ezt hívjuk JTM-korlátnak.

Ez az MNB egyik adósságfék szabálya, és azt a célt szolgálja, hogy ne tudj túlzottan eladósodni. A korlát nagysága személyi kölcsönnél a jövedelmed nagyságától függ.

Ha a bevételed havi 600 000 forint alatt van, annak legfeljebb az 50 százalékát, ha pedig felette, akkor 60 százalékát költheted hitelek törlesztésére.

Ebbe azonban nem csak a most felvett kölcsön törlesztőrészlete számít bele, hanem a korábban felvett hiteleid után fizetett törlesztők is, beleértve a folyószámlahitelt vagy hitelkártyát is.

A jogszabály a felső határt szabja meg, de a bankok ennél szigorúbbak is lehetnek, és neked is érdemes szigorúnak lenned magaddal. Ugyan egy nettó 300 000 forintos fizetés mellett havi 150 000 forintos törlesztőt is vállalhatsz, de nem biztos, hogy a maradék elég lenne a megélhetésedre. Számold ki, hogy mennyit költesz egy hónapban általában, figyelembe véve a nem várt kiadásaidat is, és azt is, amire a közeljövőben számítasz.

A banknak fizetendő törlesztőrészleteket félre kellene tudnod tenni. A kölcsön valójában időt spórol neked. Azt teszi lehetővé, hogy most megvehesd azt, amire évekig kellene takarékoskodnod.

Banki ügyintéző átnézi a hiteligénylési dokumentációt

Ezért fontos a jövedelem nagysága a személyi kölcsönnél

A jövedelem minden kölcsönnél fontos, hiszen ebből fizeted majd a törlesztőrészleteket. A személyi kölcsönnél azonban különösen, hiszen itt a bank pénzét nem védi biztosíték. Épp ezért stabil és megfelelő nagyságú fizetésre van szükség, de mégis milyenre?

Ha alkalmazottként dolgozol, akkor lehetőleg határozatlan idejű munkaszerződéssel dolgozz, és ne legyél már próbaidős. A határozott munkaszerződésnél a bankok szigorú feltételeket szabnak. Ha vállalkozásod van, az működjön legalább egy éve az adott területen, és legyen egy lezárt üzleti éved.

Ugyan a bankok már akár minimálbér mellett is hajlandók kölcsönt adni, ennél az összegnél 5 millió forint havi törlesztőrészlete még 7 éves futamidő mellett sem fér bele a JTM-korlátba. Ahhoz, hogy ennyi pénzt felvehess, legalább 200 000 forintos havi nettó bérre lesz szükséged, de van olyan bank, amelyik ekkora a jövedelemnél még nem ad 5 millió forintot.

Magasabb jövedelemhez kamatkedvezmények járhatnak

A jövedelem azért is fontos, mert a bankok kedvezményei gyakran ettől függenek. Lássuk, mikor kaphatsz jobb feltételeket!

 • A legtöbb banknál a magasabb igazolt jövedelem jobb kamatot jelent.
 • Ha vállalod, hogy a banknál számlát nyitsz, és arra érkezik a jövedelmed, akkor kamatkedvezményt kaphatsz.
 • Előfordul, hogy kedvezőbb kamatot kapsz, ha magasabb összegű kölcsönt igényelsz, vagy hosszabb futamidőt választasz.

Minden banknál kicsit máshol húzódnak a sávhatárok, de általában van egy valahol 200-300 000 forint környékén, 400-450 000 forint körül, és 600 000 forint körül. Minél magasabb jövedelmi sávba esel, annál kedvezőbb a kamat.

Van, hogy egy-egy kamatkedvezmény sávhoz minimum hitelösszeget is kiköt a bank.

Hogyan alakítsd ki a havi törlesztőrészletedet?

A havi törlesztőrészleted függ:

 • a kölcsön összegétől,
 • a futamidőtől,
 • a kamat nagyságától.

Ha a kölcsön összege túl magas a jövedelmedhez képest, akkor nem fogod tudni kifizetni a törlesztőrészleteket. A törlesztő alacsonyabb lehet, ha hosszabb futamidőt vállalsz. Ebben az esetben viszont, mivel a banknak hosszabb ideig fizeted a kamatot, a visszafizetendő összeg is magasabb lesz.

Lássunk erre egy példát!

Vegyük alapnak az Erste Most személyi kölcsönét. A törlesztőket 500 000 forint jövedelem mellett nézzük meg 5 és 7 és 8 éves futamidőre. A számokat az egyszerűség kedvéért kerekítjük, ezért ezek nem a bank konkrét ajánlatai, de jól látszik belőle, hogy milyen hatással van a futamidő hossza a hiteledre.

5 millió forint törlesztői különböző futamidőknél
TörlesztőrészletFutamidő
hossza
Visszafizetendő
116 000 forint5 év7 030 000 forint
94 000 forint7 év7 920 000 forint
87 000 forint8 év8 386 000 forint

A különbség itt a törlesztők között 30 000 forint körül van havonta, a visszafizetendő összegek között pedig közel 1,5 millió forint a különbség.

Válaszd azt a legmagasabb törlesztőt (és legrövidebb futamidőt), amit már ki tudsz fizetni anélkül, hogy a megélhetésed veszélybe kerülne. Ne nyújtsd a hitelfizetést indokolatlanul, ha rövidebb idő alatt is meg tudsz szabadulni a kölcsöntől.

Ha a jövedelmed szeretnéd növelni, akkor bevonhatsz a hitelbe adóstársat is. Az adóstársnak is meg kell felelnie mindannak a feltételnek, amelyek rád vonatkoznak.

A legjobb ajánlathoz nézd meg a bank kedvezményeit és a THM-et. A kalkulátor részletek pontjában a költségeket és kedvezményeket is megtalálod.

Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár
Rendezés:
Válassz a kiemelt hitelek közül!
További hitelek
 • Előrelépő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 88 140 Ft Fix kamat
  THM 12,63% Kamat: 11,79%
  Visszafizetendő 7 403 764 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  Futamidő: 12-96 hó • THM: 12,07% - 13,20% • Hitel teljes díja: 2 403 764 Ft • Ebből kamat: 2 403 764 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 11,79%
 • Extra Plus Időnyerő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 91 208 FtAz első 3 hónapban 0 Ft
  THM 12,68% Kamat: 11,99%
  Visszafizetendő 7 661 490 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Az első 3 hónapban nem kell törlesztőt fizetned
  Futamidő: 12-84 hó • THM: 12,68% - 13,84% • Hitel teljes díja: 2 721 320 Ft • Ebből kamat: 2 721 320 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 11,99%
 • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel - online igényléssel
  Törlesztő 99 915 Ft Fix kamat
  THM 17,47% Kamat: 15,99%
  Visszafizetendő 8 392 879 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Online igénylés akár 15 perc alatt - folyósítás akár 1 órán belül!
  Futamidő: 61-84 hó • THM: 15,14% - 18,18% • Hitel teljes díja: 3 392 879 Ft • Ebből kamat: 3 392 879 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 15,99%
 • Személyi kölcsön
  Törlesztő 102 179 Ft Fix kamat
  THM 18,81% Kamat: 17,00%
  Visszafizetendő 8 633 038 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Bankváltás nélkül igényelhető + 30.000 Ft kamatjóváírás
  Futamidő: 24-96 hó • THM: 18,77% - 21,63% • Hitel teljes díja: 3 633 038 Ft • Ebből kamat: 3 583 038 Ft • Kezdeti díj: 50 000 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 17,00%

A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

További szöveg megjelenítése

Személyi kölcsön költségek és kedvezmények

A személyi kölcsönöknél alacsony induló költségekkel kell számolnod, mivel nincs ingatlanfedezet, és mert a bankoknak gyakran vannak akcióik.

Mutatunk néhány kedvezményt, ha 5 millió forintot vennél fel 7 évre 500 000 forint jövedelem mellett.

Az UniCredit Fix Kamat személyi kölcsön mellé ennél a jövedelemnél Prémium Aktív Extra kamatkedvezményt kaphatsz. Egyhavi törlesztőrészletet, de legfeljebb 50 000 forintot visszatérít a bank. Ha online igényelsz, akkor plusz 30 000 forintot kaphatsz vissza.

A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönét akkor igényelheted a legkedvezőbb kamat mellett, ha a legjobb, "A" ügyfélminősítést kapod a banktól. Ebben nem csak a jövedelmed számít, a bank más szempontokat is figyelembe vesz, amelyeket az adósvizsgálat során megnéz.

Az Erste Bank Most Extra személyi kölcsönéhez 400 000 forint jövedelem felett kamatkedvezményt ad. Itt 50 000 forint folyósítási költséggel kell számolnod.

Az MBH Bank Extra Plus személyi kölcsönéhez legalább 400 000 forint havi jövedelmet kell igazolnod. Ha Jóljáró csomagban új hitelkártyát is igényelsz, akkor egyhavi törlesztőrészletet, de legfeljebb 200 000 forintot visszakapsz.

A K&H Banknál 300 000 forint felett Kiemelt személyi kölcsönt kaphatsz, viszont 37 500 forint folyósítási díjjal, és bankszámlavezetési díjjal is számolnod kell. Ha törlesztési biztosítást is kötsz, annak 1 éves díját visszakapod.

Maradtak kérdéseid?

 • Kaphatok 5 millió forint személyi kölcsönt minimálbérrel?

  A bankok egy része hitelez már minimálbér körüli jövedelem mellett is, de 5 millió forint kölcsön törlesztőrészlete ebbe a jövedelembe 7 éves futamidőnél sem fér bele. Ekkora összeghez legalább havi nettó 200 000 forint körüli jövedelemre lesz szükséged.
 • Jó nekem, ha rövidebb futamidőt választok?

  Ha rövidebb a kölcsön futamideje, akkor a havi törlesztőrészlete is magasabb. Viszont ebben az esetben kevesebb kamatot kell kifizetned a banknak. Azt a legrövidebb futamidőt válaszd, ami mellett a törlesztőrészletet már kényelmesen ki tudod fizetni.
 • Online is igényelhetek személyi kölcsönt?

  A legtöbb bank biztosítja ezt a lehetőséget, fogyasztóbarát személyi kölcsönt pedig online is tudod igényelni. Vedd figyelembe, hogy a bankok egy része csak alacsonyabb összegű kölcsönt ad így, illetve előfordul, hogy nem lehet adóstársad.
 • Melyik banknál tudok most személyi kölcsönt igényelni?

  Jelenleg ezeknél a bankoknál lehet: Cetelem, CIB Bank, Cofidis, Erste, K&H Bank, MagNet Bank, MBH Bank, OTP Bank, Provident, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank.
Simondán Eszter
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő
Linkedin
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő

Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.

Legfrissebb útmutatóink személyi kölcsön témában

 • Ez a hölgy megkapta a nyugdíjas hitelt, és nagyon boldog.
  Személyi kölcsön

  Hitel nyugdíjasoknak: Így kaphatsz hitelt nyugdíjasként

  A nyugdíjas éveikre sokan stabil pénzügyi háttérrel szeretnének készülni, de az élet bármely szakaszában lehetnek olyan terveink, amelyek megvalósításához hitelre van szükség. Legyen szó lakásfelújításról, a régi autó cseréjéről, orvosi beavatkozásról vagy akár az unokák támogatásáról, a személyi hitel megoldást kínálhat. A bankok nyugdíjasok számára is nyújtanak hitelt, néhány feltételre azonban érdemes figyelned.

  frissítve: 2024. június 30.
 • Az esküvő költségei igen magasak lehetnek, de a személyi kölcsön segíthet
  Személyi kölcsön

  A nagy nap költségei: esküvő hitelből

  Az esküvő minden pár közös életének első nagy kiadása. Nem aprópénzről beszélünk, a nagy nap költségei ugyanis többmillió forintra rúghatnak. Ez az útmutató azt járja körül, mikor érdemes hitelből fizetni az esküvő költségeit, és milyen hitelt használhatsz hozzá.

  frissítve: 2024. július 4.
 • Lakásfelújítás keretében üvegajtót illeszt a helyére egy férfi
  Személyi kölcsön

  Lakásfelújítás 2024 - Így lesz hozzá önerőd

  Te is felújítanád a lakásod? Sokan álmodnak arról, hogy modernizálják, korszerűsítik az otthonukat, amely így kényelmesebbé, komfortosabbá válik, és főleg olcsóbb lesz ott lakni. A lakásfelújítás izgalmas folyamat, de sok kihívást rejt mind a ráfordított energia, mind az anyagiak terén. Ehhez adunk most tippeket.

  frissítve: 2024. június 9.