FATCA

Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok 2014. február 4-én írta alá a kormányközi megállapodást a két ország adóhatóságai közötti automatikus adatcseréről. A FATCA a Foreign Account Tax Compliance Act rövidítése. A törvény célja, hogy az Amerikai Egyesült Államok állampolgárai ne tudják eltitkolni vagy elkerülni az adófizetési kötelezettségüket azáltal, hogy az amerikai adóhatóság (IRS) rálát ezekre a jövedelmekre a magyar bankokon és a magyar adóhatóságon keresztül.

Ezért van az, hogy az egyesült államokbeli adóvonatkozásodról kérdeznek a magyar bankfiókban. Ha nem töltöd ki a FATCA nyilatkozatot, illetve az egyéb, ezzel kapcsolatos elvárásokat nem teljesíted, akkor a bank a szerződéses jogviszony fennállása alatt az Egyesült Államoknak jelentendő számlaként azonosíthatja a magyar bankszámládat.

Ezek is érdekelhetnek

 • Az unicredit netbank szolgáltatását elégedetten használja ez a nő a laptopjáról
  Bankszámla

  UniCredit netbank – minden, amit tudnod kell róla 2023-ban

  Az UniCredit Bank olyan internetbank rendszert dolgozott ki, amely kitűnően és biztonságosan használható a mindennapi bankügyeiden túl is anélkül, hogy a biztonság terén kompromisszumot kellene kötnöd. Megmutatjuk hogyan igényelheted az UniCredit netbank webes alkalmazását és mit kell tegyél, ha belépési problémáid vannak, netán elfelejtetted a jelszót. Bemutatjuk az internetbank szolgáltatás széles körben használható funkcióit is. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2023. szeptember 6.
 • MBH netbank 2023 – ezeket érdemes tudnod róla
  Bankszámla

  MBH netbank 2023 – ezeket érdemes tudnod róla

  Ma már senki sem kérdőjelezi meg, hogy a netbankos, önkiszolgáló módon beküldött tranzakciók a leggyorsabbak és a legolcsóbbak. Így van ez az MBH Netbanknál is. Lássuk is, mely funkciókat használhatod önállóan az MBH internetbankjában és bemutatunk két érdekességet is.

  frissítve: 2023. szeptember 13.
 • Iskolás lány bepakol a táskába
  Bankszámla

  Leveszi a terhet a szülők és a tanárok válláról az osztály pénzügyeinek kezelésére szolgáló számla – most az osztályoknak is segít céljaik megvalósításában!

  Az OTP Class számla általános és középiskolai osztályoknak – és szüleiknek – segít a tanév során összegyűjtött pénzt egyszerűen és biztonságosan kezelni. A rugalmas ügyintézés mellett számos kedvezményes lehetőséget is biztosít, például minél többen rendelkeznek OTP Junior számlával az osztályban, annál nagyobb díjkedvezmények járnak. Szeptemberben az OTP Class pályázat révén ráadásul 4 osztály nyertesenként 500.000 Ft-ot is kaphat közösségépítésre vagy az iskola környezetének fejlesztésére.

  frissítve: 2023. szeptember 5.