FATCA

Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok 2014. február 4-én írta alá a kormányközi megállapodást a két ország adóhatóságai közötti automatikus adatcseréről. A FATCA a Foreign Account Tax Compliance Act rövidítése. A törvény célja, hogy az Amerikai Egyesült Államok állampolgárai ne tudják eltitkolni vagy elkerülni az adófizetési kötelezettségüket azáltal, hogy az amerikai adóhatóság (IRS) rálát ezekre a jövedelmekre a magyar bankokon és a magyar adóhatóságon keresztül.

Ezért van az, hogy az egyesült államokbeli adóvonatkozásodról kérdeznek a magyar bankfiókban. Ha nem töltöd ki a FATCA nyilatkozatot, illetve az egyéb, ezzel kapcsolatos elvárásokat nem teljesíted, akkor a bank a szerződéses jogviszony fennállása alatt az Egyesült Államoknak jelentendő számlaként azonosíthatja a magyar bankszámládat.

George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
 • 30 000 Ft jóváírás, ha új ügyfélként nyitod most meg
 • korlátlan ATM készpénzfelvétel, feltételekkel
 • ingyenes átutalás, beszedés havi 400 000 forintig
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Erste ATM készpénzfelvétel
  Bankszámla

  Erste ATM: Így használd olcsóbban a bankautomatákat

  Az Erste Banknál elérhető egy korlátlan készpénzfelvételi csomag, aminél – a csomagdíj mellett - csupán a pénzügyi tranzakciós illetéket kell kifizetni. Hazánkban egyedüliként az Erste ATM-eken címletet is választhatsz, továbbá kedvenc pénzfelvételi összeget is megjelölhetsz. Az Erste ATM-ek érintéses bankkártyával a kártya fizikai behelyezése nélkül is használhatók és mobillal, okosórával is fel tudsz venni készpénzt. Ebben az útmutatóban az Erste Bank magyarországi és külföldi ATM hálózatáról, kedvezményeiről és használatáról lesz szó, beleértve a befizetéshez és a kifizetéshez egyaránt kapcsolódó kényelmi funkciókat is.

  frissítve: 2023. december 3.
 • K&H Bank
  Bankszámla

  K&H Bank

  A K&H Bank története a kétszintű bankrendszer kialakulásáig nyúlik vissza Magyarországon. Nem csak belföldön tölt be erős pozíciót, de minden országban, ahol jelen van, a legnagyobbak közé tartozik. 100 százalékos tulajdonosa a belga KBC Csoport, amely hazájában is a piacvezető intézmények között van. A bank nevéhez számos újítás kötődik, kiemelten figyelnek az ügyfeleik igényeire, és a megbízható, stabil működésre.

  frissítve: 2024. február 14.
 • Kisfiú egy bankkártyát és mobiltelefont tart a kezében
  Bankszámla

  Bankszámla gyerekeknek 2024 – ezek közül választhatsz

  A gyermekeknek akár már a születés pillanatától kezdve is nyithatunk bankszámlát, de igazán 6-7 éves kortól érdemes. Ekkor már – szülői felügyelettel – maga tanulhatja meg a pénz kezelését a gyermek, köztük a kártyás fizetést, az ATM használatát vagy az egyenleglekérdezést. 14 éves kortól már a bank mobilalkalmazását is lehet használni. Megmutatjuk, hogy a hazai bankok mit kínálnak.

  frissítve: 2024. január 12.