Elszámolási időszak

Az elszámolási időszak az az időszak egy hitelkártya esetében, ameddig a havi költéseid beleszámítódnak a tárgyhónap időszakába. Ez az időszak azonban nem feltétlenül azonos a naptári hónappal, hanem lehet például minden hónap 5-étől a következő hónap 4-éig tartó időszak is. Vagy minden hónap 20-ától a következő hónap 20-áig.

Ennek ismerete azért fontos, mert ha egy összegben vissza akarod fizetni a hitelkártyás költéseid azért, hogy kamatmentesek legyenek, akkor az elszámolási időszakba eső vásárlásaidat az időszakot követő kb. 15-20 napon belül mind vissza kell fizetned a visszafizetési határidőig. Az éppen aktuális elszámolási időszak utáni költéseid - melyek már a következő elszámolási időszakba esnek - viszont csak egy hónap múlva.

A kettő között minden hónapban ugyanaz a határnap az elválasztó.

Ha például hónap vége felé van ez a határnap, akkor a kevésbé fontos költéseidet a következő elszámolási időszakra időzítve már csak a következő havi fizetésedből kell visszafizetned, és még így is kamatmentesek maradnak.

George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
 • 30 000 Ft jóváírás, ha új ügyfélként nyitod most meg
 • korlátlan ATM készpénzfelvétel, feltételekkel
 • ingyenes átutalás, beszedés havi 400 000 forintig
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Erste George megnyitása a földön lévő laptoppal
  Bankszámla

  Erste George – minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Az Erste George az Erste Bank internetbank és mobilapplikáció szolgáltatása közös márkanév alatt. Sokféle egyedi szolgáltatást nyújt, melyet más bankok nem, vagy csak elszórva nyújtanak. Ráadásul az elektronikus szolgáltatások segítségével a bankba küldött tranzakciók a legolcsóbbak, a bankkártyás vásárlásaiddal pedig még pénzt kereshetsz! Tarts velünk és ismerd meg ezeket a funkciókat!

  frissítve: 2024. január 1.
 • Egy jó bankszámláért kevesebbet kell fizetni
  Bankszámla

  Melyik a legolcsóbb havidíjú bankszámla 250 000 Ft jövedelemmel?

  Van havonta 250 000 forintod és szeretnél választani hozzá egy optimális bankszámlát? Most ajánlunk neked egy ilyet, méghozzá minden hazai banktól egyenként megmutatjuk az erre legalkalmasabb számlakonstrukciókat. Kezdjünk is bele!

  frissítve: 2024. március 17.
 • Egy nő fizetési kérelmet hagy jóvá a mobilján
  Bankszámla

  Fizetési kérelem: Így lesz sokkal egyszerűbb az utalás 2024-ben

  Korábban mindenképpen meg kellett várnod, hogy az általad várt pénzt elutalják. Az azonnali fizetési rendszer egyik újdonsága, hogy te is tehetsz ezért. Megsürgetheted, illetve kényelmesebbé is teheted a feladó számára az utalást azzal, hogy előre összekészíted az utaláshoz szükséges adatokat, így neki már csak jóvá kell hagynia. Jóváhagyás után a pénzt azonnal megkapod. A fizetési kérelem ebben segít és 2024. áprilistól végre minden hazai bank között működik. Megmutatjuk hogy tudod előnyödre használni, ha szeretnéd, hogy valaki gyorsabban utaljon neked.

  frissítve: 2024. január 12.