FATCA

Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok 2014. február 4-én írta alá a kormányközi megállapodást a két ország adóhatóságai közötti automatikus adatcseréről. A FATCA a Foreign Account Tax Compliance Act rövidítése. A törvény célja, hogy az Amerikai Egyesült Államok állampolgárai ne tudják eltitkolni vagy elkerülni az adófizetési kötelezettségüket azáltal, hogy az amerikai adóhatóság (IRS) rálát ezekre a jövedelmekre a magyar bankokon és a magyar adóhatóságon keresztül.

Ezért van az, hogy az egyesült államokbeli adóvonatkozásodról kérdeznek a magyar bankfiókban. Ha nem töltöd ki a FATCA nyilatkozatot, illetve az egyéb, ezzel kapcsolatos elvárásokat nem teljesíted, akkor a bank a szerződéses jogviszony fennállása alatt az Egyesült Államoknak jelentendő számlaként azonosíthatja a magyar bankszámládat.

Mobil Aktív Plusz számlacsomag
 • 35 000 Ft jóváírás online számlanyitás esetén
 • korlátlanul ingyenes belföldi átutalás mobilalkalmazással
 • havidíj-mentes elektronikus szolgáltatások
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Revolut bankszámla vállalkozóknak
  Bankszámla

  Revolut Business: már a céges deviza átváltásokon és külföldi utalásokon is spórolhatsz

  A Revolut az üzleti bankszámlák helyett is kínál már alternatívát, igazodva vállalkozásod igényeihez. Ha gyakran utalsz más országokba, többféle devizában tartanál pénzt vagy egyszerűen egy mobilról könnyen kezelhető ingyenes céges számlát szeretnél, akkor a Revolut Business jó választás lehet. De megfelelhet egy második céges számlának is. Megmutatjuk, hogy kinek érdemes ilyen számlát nyitnia és azt is, hogy milyen gondjaid lehetnek vele.

  frissítve: 2024. március 5.
 • FIzetés mobiltelefonon keresztül
  Bankszámla

  Mobilfizetés: ma már ezeket is ki tudod fizetni a telefonoddal

  Manapság szinte mindenkinek ott lapul a zsebében a mobiltelefon, és az is biztos, hogy nagyon sokan használták már fizetésre. A mobilfizetés azonban nem az okostelefonokkal kezdődött, és a lehetőségek nem is állnak meg ott, hogy a telefonodat érinted oda fizetésnél a bankkártyád helyett. Megmutatjuk, hogyan indult a mobilfizetés, és hogy mi mindenben tudja megkönnyíteni az életedet.

  frissítve: 2023. október 20.
 • OTP mobilbank applikációt nyomogatja férfi a telefonján
  Bankszámla

  OTP mobilbank - megmutatjuk hogyan érdemes használni

  Az OTP mobilbank egy mobiltelefonos alkalmazás, melyről sok olyat összegyűjtöttünk, ami megkönnyíti a használatát. Régebben azonban évtizedekig mobilbanknak hívták a banki SMS szolgáltatást is, így ennek használatára is kitérünk, hátha ezt keresed. Lépésről lépésre megmutatunk mindent az OTP Bank két elektronikus szolgáltatásáról. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. május 13.