FATCA

Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok 2014. február 4-én írta alá a kormányközi megállapodást a két ország adóhatóságai közötti automatikus adatcseréről. A FATCA a Foreign Account Tax Compliance Act rövidítése. A törvény célja, hogy az Amerikai Egyesült Államok állampolgárai ne tudják eltitkolni vagy elkerülni az adófizetési kötelezettségüket azáltal, hogy az amerikai adóhatóság (IRS) rálát ezekre a jövedelmekre a magyar bankokon és a magyar adóhatóságon keresztül.

Ezért van az, hogy az egyesült államokbeli adóvonatkozásodról kérdeznek a magyar bankfiókban. Ha nem töltöd ki a FATCA nyilatkozatot, illetve az egyéb, ezzel kapcsolatos elvárásokat nem teljesíted, akkor a bank a szerződéses jogviszony fennállása alatt az Egyesült Államoknak jelentendő számlaként azonosíthatja a magyar bankszámládat.

Bajnok Plusz számlacsomag
 • 40 000 Ft jóváírási akció szelfis számlanyitással
 • havi 4 darab ingyenes ATM forint készpénzfelvétel belföldön
 • jóváírási feltétellel havi 990 Ft-os számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Privát banki ügyfél áttekinti a befektetéseiről szóló elemzéseket
  Bankszámla

  Privát banki szolgáltatások Magyarországon 2024-ben

  A privát banki szolgáltatással kapod a legszemélyesebb kiszolgálást a bankoktól, ahol tényleg te állsz a középpontban. Ahol tudják, ott a bankszolgáltatásokon túl is segítik a pénzügyeidet, illetve igyekeznek abban, hogy a nagyobb összegű vásárlásaidnál, amelyekkel gyarapítod a vagyonodat, szintén ott lehessenek. A privát banki szolgáltatásnál alapvető a dedikált bankár és a szolgáltatás nem is érhető el minden bankfiókban, illetve lehetnek olyan bankfiókok, amelyekben csak a privát banki ügyfeleket szolgálják ki. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy mit kapsz ma a bankoktól privát banki ügyfélként.

  frissítve: 2024. január 12.
 • Biztonságos virtuális bankkártya számítógép billentyűzetén
  Bankszámla

  Virtuális bankkártya: ezt használd, ha neten fizetsz

  Interneten virtuális bankkártyával picit kényelmetlenebb fizetni, mint a hagyományos, fizikai bankkártyával, ugyanis általában valamit tenni kell a használata előtt: vagy limitet emelni vagy pénzt átvezetni vagy virtuális kártya kibocsátást kérni. Megéri azonban a használata, mert a segítségével jóval nagyobb biztonságban van a pénzed a netes tranzakciók közepette is. Tarts velünk és ismerd meg, melyik banknál milyen virtuális bankkártyát igényelhetsz és azt hogyan használhatod.

  frissítve: 2023. augusztus 14.
 • Kék ruhában lévő nő mutatja a mobiltelefonját
  Bankszámla

  Nem várt irányokból támogatja a kormány a banki ügyfeleket

  Elég mozgalmas negyedéven vagyunk túl a napi bankolás világában, amit olyan események fémjeleznek, mint egy újabb készpénzfelvételi lehetőség, illetve banki mobilapplikációval indítható átutalási lehetőség ingyenessé tétele a kormányzat részéről, vagy a 10 évig kitartó Koin személyes pénzügykezelő alkalmazás megszűnése. Azt pedig még mindig nem tudjuk, hogy a Revolut bejelentkezett-e a pénzügyi tranzakciós illeték hatálya alá.

  frissítve: 2024. március 18.