Konverzió

A konverzió átutalásoknál és bankkártya külföldi használatánál jöhet szóba. A lényege az, hogy átváltják a pénzed a számlán lévő devizáról a terhelt devizára deviza eladási árfolyamon. Ha viszont pénzed érkezik be, akkor deviza vételi árfolyamon váltja a bank.

A bankkártyáknál úgy zajlik a folyamat, hogy kettő konverzióra is sor kerülhet. A bankod - európai vásárlás esetén - valószínűleg mind Mastercard, mind Visa esetében euróban állapodott meg az európai vásárlásokról beérkező deviza nemében. Vagyis ő euróban kapja a külföldi vásárlási tételeket. Ha a bankkártya a forintszámládhoz kapcsolódik, akkor a konvertálás, konverzió forintra történik. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, használj euró alapú számlát, ott nincs konverzió.

Még egy konverzió történik a vásárlás eredeti devizaneme és a bankod által megállapodott euró árfolyama között. Ez kikerülhető akkor, ha euróban fizetsz.

Tehát mindkét bankkártyás konverziót elkerülöd, ha euróban fizetsz és a bankszámlád is euróban van, amelyhez a kártya hozzá van rendelve.

Bajnok Plusz számlacsomag
 • 40 000 Ft jóváírási akció szelfis számlanyitással
 • havi 4 darab ingyenes ATM forint készpénzfelvétel belföldön
 • jóváírási feltétellel havi 990 Ft-os számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • MBH (volt MKB) számlacsomagok 2024
  Bankszámla

  MBH (volt MKB) számlacsomagok 2024

  Az MBH bankszámlái könnyen átláthatóak és a korábbi Budapest Banktól átvett új mobilbankjukat is könnyű használni. Képekkel megmutatjuk az érdekes funkciókat, hogy számlanyitás előtt megismerkedhess vele.

  frissítve: 2024. január 1.
 • MBH számlacsomagok 2024
  Bankszámla

  MBH számlacsomagok 2024

  Az MBH Banknál új ügyfelek a korábbi Budapest Bank mobilapplikációját és internetbankját használhatják. Bemutatjuk ezeket az ajánlatokat és a mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit is.

  frissítve: 2024. április 1.
 • Budapest Bank számlacsomagok 2024
  Bankszámla

  Budapest Bank számlacsomagok 2024

  Sokaknak van még Budapest Bankos bankszámlája. Bemutatjuk ezeket az ajánlatok és a mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit is.

  frissítve: 2024. január 1.