Minimum visszafizetendő összeg

A minimum visszafizetendő összeg a havi hitelkártya-költéseidnek azon kötelezően befizetendő hányada, amelynek fejében a bank engedélyezi a többi hitelkártya-tartozásod továbbvitelét, hitelkamat felszámítása mellett.

Ez a hányad jellemzően a teljes tartozásod 5 és 10 százaléka közötti összeg. Például 500 000 forintos hitelkeretnél 25 vagy 50 000 forint havonta. Ennek jó része a hitelkamat, a maradék összeg a hiteltartozásodat csökkenti. Ez a csökkentő hatás azonban olyan kis mértékű, hogy csak sokára törlesztenéd így a hitelkeretedet. Főleg, hogy a törlesztésre szolgáló részt bármikor újra el is költheted.

A hitelkártya esetében ezért ne csak a minimum visszafizetendő összeget fizesd vissza, ha teheted, hanem minél nagyobb hányadot, akár az egész tartozást. Ekkor a vásárlási tranzakciókra teljesen kamatmentes a hitelkeret használata.

Mobil Aktív Plusz számlacsomag
 • 35 000 Ft jóváírás online számlanyitás esetén
 • korlátlanul ingyenes belföldi átutalás mobilalkalmazással
 • havidíj-mentes elektronikus szolgáltatások
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • A kedvezményes devizaváltással sokat spórolhatsz
  Bankszámla

  Devizaváltás olcsóbban - így spórolhatsz rajta 2024-ben

  A devizaváltás kérdésköre a nyaralásokon szokott elsősorban előkerülni. Pedig hasznos lehet akkor is, ha rendszeresen vásárolsz külföldi webáruházakban vagy akkor is, ha devizában szeretnél takarékoskodni. Azt mi sem tudjuk megmondani neked, hogy mikor tudsz a legkedvezőbben devizát váltani, de azt igen, hogy pillanatnyilag hogyan tudsz a legjobb feltételekkel devizához jutni. Olvasd el ezt az útmutatót, és kezdj el sokat spórolni a devizaváltáson!

  frissítve: 2024. június 9.
 • A MagNet Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata
  Bankszámla

  A MagNet Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

  A MagNet Bank ATM hálózata 2020. október 7-től több mint 500 magyarországi Euronet ATM-mel bővült országszerte. Ezekből a mindenkor hatályos lakossági és vállalati kondíciós listák szerinti saját ATM díj alkalmazásával vehetsz fel forint összeget, beleértve az ingyenes készpénzfelvételt is.

  frissítve: 2023. december 18.
 • A CIB Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata
  Bankszámla

  A CIB Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

  A CIB Bank ATM-jei a pénzügyi kényelem és a gyors hozzáférhetőség jegyében nyújtanak széleskörű szolgáltatásokat. Ezek a modernebb pénzügyi megoldások lehetővé teszik a banki tranzakciók egyszerű és hatékony lebonyolítását, legyen szó készpénzfelvételről vagy befizetésről. Az ATM-hálózat elhelyezkedése a városokban és vidéki területeken egyaránt biztosítja a könnyű elérhetőséget. A következőkben részletesen bemutatjuk a CIB Bank ATM-hálózatának előnyeit és szolgáltatásait, amelyek segítik a pénzügyeid kezelését és könnyebbé teszik a mindennapi bankolásodat még akkor is, ha nem vagy a CIB Bank ügyfele.

  frissítve: 2023. december 11.