Új építésű ingatlan

A jogszabály szerint új lakásnak azok az ingatlanok minősülnek, amelyeket egy beruházó vagy kivitelező cégtől vásárolsz meg. Ha tehát egy másik magánszemélytől veszel lakást, és a használatbavételi engedély első magánszemély birtokosa nem te vagy, akkor az ingatlan nem minősül új építésűnek, akkor sem, ha még nem lakott benne senki.

Ennek különösen a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) támogatás és a zöld hitel esetén van jelentősége. CSOK-nál az igényelhető támogatás összege függ az ingatlantól is. Nagyobb összeg igényelhető új építésű ingatlanra.

A zöld hitel kizárólag új építésű ingatlanok vásárlására vagy építésére igényelhető lakáshitel. Ezért fontos, hogy az új ingatlan a jogszabály szerint is újnak számítson, mert az ennek megfelelő támogatást és zöld hitelt csak ekkor kaphatsz rá.

CIB Bank Babaváró hitel
 • 180 000 Ft jóváírással
 • Online igényelhető videóbankár segítségével
 • 11 millió forint 20 éves futamidőre
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Család örül, hogy CSOK Plusszal lakást vesz
  Állami támogatások

  CSOK Plusz 2024 - kalkulátor és igénylési feltételek

  2024. január 1-jétől elérhető a családok otthonteremtését támogató új hitelprogram, a CSOK Plusz. A kamattámogatott hitelt a korábbi CSOK támogatással szemben csak vállalt gyermekekre vehetitek igénybe, viszont nagyobb családok számára akár egészen magas hitelösszeg elérhető. Útmutatónkból részletesen tájékozódhattok a CSOK Plusz szabályairól és igénylési feltételeiről.

  frissítve: 2024. április 17.
 • Otthonteremtési támogatások segítségével vásárolta ezt a házat a család
  Állami támogatások

  Otthonteremtési támogatás összefoglaló - elérhető támogatások 2024-ben

  Ha lakást vagy házat szeretnél építeni vagy venni, felújítást tervezel vagy bővítenél, akkor érdemes megnézned, hogy van-e olyan otthonteremtési támogatás, amire jogosultak lehettek. A kormány jelenleg több támogatással is segíti a családok lakáshoz jutását. 2024-től jelentős változások történtek, ezért érdemes megnéznetek, hogy jogosultak vagytok-e valamelyik kedvezményre. Összeszedtük neked a legfontosabb támogatásokat, és azok feltételeit.

  frissítve: 2024. május 28.
 • Falusi CSOK-ból felújítandó ház
  Állami támogatások

  Falusi CSOK hitel és feltételek 2024 – egy helyen minden tudnivaló

  Vidéken valósítanád meg a lakáscéljaidat, és ehhez állami támogatást is igényelnél? Akkor valószínűleg találkoztál már a falusi CSOK támogatással. A falusi CSOK 2019-ben indult, de azóta átesett már néhány módosításon, legutóbb 2024 január 1-től. Útmutatónkból megtudhatod, hogy hogyan változtak a szabályok, és a jelenleg érvényes feltételekről is olvashatsz.

  frissítve: 2024. május 28.