Független nyugdíjszakértő

Más néven független alkusz. Olyan szakember, aki nem áll egyetlen pénzintézet alkalmazásában sem. Segít kiválasztani a legelőnyösebb nyugdíj-előtakarékossági formát úgy, hogy a piacon elérhető összes terméket figyelembe veszi.

Részt vesz a szerződés megkötésében is, ahol a te érdekeidet képviseli. Ha kérdésed van, akkor a későbbiekben is fordulhatsz hozzá.

A függetlenség biztosítva van azáltal, hogy minden pénzintézettől ugyanannyi jutalékot kap, így nem fűzi anyagi érdek egyik intézményhez sem.

Ezek is érdekelhetnek

 • Mosolygó nyugdíjas aki a nyugdíjbiztosítás mellett döntött
  Nyugdíj megtakarítás

  Nyugdíjbiztosítás 2023 - ismerd meg az egyik legnépszerűbb megtakarítási formát!

  Miért fontos a nyugdíj-előtakarékosság? Milyen előnyei vannak a nyugdíjbiztosításnak és hogyan működik ez az öngondoskodási forma? Útmutatónkból részletesen tájékozódhatsz a nyugdíjbiztosítás jellemzőiről, pozitívumairól és hátrányairól, ráadásul a kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokat is megismerheted.

  frissítve: 2023. augusztus 31.
 • Számológép TKM kiszámításához
  Nyugdíj megtakarítás

  Mi az a TKM? Megmutatjuk, hogy miben segít és mit nem tartalmaz

  Nyugdíjbiztosítást szeretnél kötni, de fogalmad sincs, hogy melyik ajánlat a legkedvezőbb? A jó választáshoz elengedhetetlen a Teljes Költség Mutató ismerete. Útmutatónkból megtudhatod a TKM jellemzőit és megismerheted a szabályozását. Arról is olvashatsz, hogy milyen költségeket vesz figyelembe ez a mutató és mit nem.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Az ügyfél kézfogással megállapodik az adóvisszatérítés mértékéről az ügyintézővel
  Nyugdíj megtakarítás

  Adóvisszatérítés nyugdíjcélú megtakarításoknál: minden, amit tudnod kell róla 2023-ban

  Az állami nyugdíjrendszer válsága miatt a magán nyugdíjmegtakarítás egyre fontosabb kérdéssé válik. A problémának természetesen nemcsak a tájékozott dolgozók vannak tudatában, hanem az állam is. Emiatt az öngondoskodás során nemcsak a saját félretett pénzeddel számolhatsz, hanem az adóvisszatérítés összegével is, amely a kitartó megtakarításodat hivatott jutalmazni. De vajon hogyan működik a nyugdíj-adóvisszatérítés? Útmutatónkból most minden fontos információt megtudhatsz!

  frissítve: 2023. szeptember 12.