Kondíciós lista

A kondíciós lista, más néven hirdetmény a bank hivatalosnak számító dokumentuma arról, hogy az egyes hiteleknek, megtakarításoknak és fizetési műveleteknek mennyi a díja, melyet a bank felszámít, azaz mennyit von le érte a bankszámla-egyenlegedből.

A banki termékek szerződéseihez köthető általános szerződési feltételek vagy üzletszabályzatok külön része ez a lista és tartalmazhatja a kedvezmények, akciók vagy bizonyos ajánlatok vagy más banki konstrukció feltételeinek pontos leírását, feltételeit.

Külön érdemes figyelni benne a lábjegyzetekre vagy megcsillagozott pontokra, melyek fontos részleteket jelölhetnek.

Ezek is érdekelhetnek

 • Ideges férfi aki most kérdezte le a khr státuszát és aktív státusszal van fent
  Személyi kölcsön

  KHR lista és lekérdezés – minden, amit tudnod kell róla 2023-ban

  A KHR, azaz Központi Hitelinformációs Rendszer egy olyan adatbázis, amely nyilvántartja a bankok és más hitelezéssel foglalkozó pénzügyi intézmények ügyfeleinek hitelfelvétellel kapcsolatos adatait. Negatív státusszal olyan ügyfelek adatai szerepelnek benne, akik korábban már rossz adósok voltak, azaz késedelmesen fizették a hitelük törlesztőrészleteit, vagy csalást követtek el. Ha ezen szerepelsz, az megnehezítheti, vagy akár lehetetlenné is teheti, hogy később hitelt kapj. De a KHR nem csak a rosszul fizető adósok nyilvántartására szolgál. Van egy pozitív listája is, amely azokat a szerződőket tartja nyilván, akik pontosan törlesztenek. Ha a pozitív listán szerepelsz, az előnyt jelenthet neked egy következő hitel igénylésénél. Útmutatónkból megtudhatod, hogyan működik a negatív és pozitív KHR lista, hogyan kerülsz fel rá, hogyan kérheted le, hogy rajta vagy-e és egyáltalán jó-e az neked, ha szerepelsz rajta.

  frissítve: 2023. március 7.
 • Boldog hiteligénylő akinek folyósították a személyi hitelét
  Személyi kölcsön

  Az OTP vagy a K&H személyi kölcsöne a jobb?

  Mindig kemény dió választani olyan dolgok között, amelyek között látszólag alig van különbség. Egy kicsit spoilerezek: mi sem fogunk győztest hirdetni. Méghozzá azért nem, mert ami az egyik embernek a legjobb, az a másiknak egyáltalán nem jó, sőt, neked sem minden élethelyzetben egy adott kölcsön a legmegfelelőbb. Helyette mutatunk néhány szempontot, ami alapján magabiztosan dönthetsz és utána a kalkulátorunkban láthatod a bankok ajánlatait is.

  frissítve: 2023. szeptember 23.
 • Pénzügyi tanácsadóval beszélget egy házaspár hitelekről
  Személyi kölcsön

  Mikor melyik hitel a legjobb választás számomra? Segítünk dönteni

  Szeretnél valamit vásárolni, de nincs rá elegendő pénzed? Nem tudod, hogy személyi kölcsön, autóhitel, hitelkártya vagy lakáshitel az, ami erre a legjobb? A hitelfelvétel az egyik legfontosabb pénzügyi döntés az életünkben, melynek hatásai hosszú évekre elkísérhetnek bennünket törlesztőrészletek és egyéb költségek formájában. Számít, hogy mire szeretnéd fordítani a felvett összeget, illetve, hogy egyszerre van szükséged nagyobb összegre, vagy kisebb részletekben kellene, hogy a pénz elérhető legyen. A bankoknak számos ajánlata van, melyek útvesztőjében könnyű eltévedni, ezért fontos lehet alaposan megismerned ezeket, és átgondolni a céljaidat, lehetőségeidet.

  frissítve: 2023. szeptember 7.