Legjobb bankszámla: így érdemes kiválasztanod 2024-ben

Ha azt keresed, hogy melyik a legjobb bank számlanyitáshoz, akkor jó helyen jársz. Segítünk olcsó számlacsomagot választani, aminek a mobilbankja is könnyen használható és sokat tud.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. május 9.
 • promóció

„Az egyik bank, olyan, mint a másik, ugyanazt nyújtják, ugyanazt tudják. Ahol valamilyen költség alacsonyabb, ott majd lesz egy másik díj, ami magasabb, és végül ugyanannyit fizetek.” Gyakran hallhatunk ilyeneket, ez viszont nem így van. Egyrészt a költségeket tekintve évi több tízezer forintos különbség is lehet a bankszámlák között, illetve vannak olyan bankok, amelyek mobilbankjával szinte bármit elintézhetünk és láttunk olyat is, ami nagyon nehezen kezelhető és jóval kevesebbet tud, sokaknak ez is választási szempont. Másoknak az a fontos, hogy legyen a közelben bankfiók vagy bankautomata. Segítünk a választásban.

Az első lépés a legjobb bankszámlához: milyen szolgáltatást várok el?

A bankszámla kiválasztása előtt elsőként a legfontosabb, hogy gondold végig, melyek a pénzhasználati szokásaid. Ezek a szokások teljesen mások, ha még tanuló, vagy ha alkalmazott vagy, és alapvetően meghatározzák a szóba jöhető számlákat. Ehhez mérten pedig azt kell mérlegelni, hogy milyen szolgáltatások szükségesek a kényelmes bankoláshoz. A következőkre keresd a választ:

 • Mire szeretnéd használni? Félretennéd rajta a pénzed, vagy oda érkezne a fizetésed/ösztöndíjad? Milyen nagyságú ez a jövedelem?
 • Használnál-e csoportos beszedési megbízásokat?
 • Egy hónapban hányszor szeretnél készpénzt felvenni? Mekkora összegben?
 • Milyenek a vásárlási szokásaid?
 • Fogsz-e más számlára pénzt utalni? Ha igen, milyen gyakran?
 • Ha már van bankszámlád, változtak-e esetleg a fizetési szokásaid mostanában?

Ezeket mind tudnod kell az optimális számla kiválasztásához, ugyanis különböző szokások mellett más-más bankszámla lehet a legolcsóbb, legmegfelelőbb. Például, ha sokat utalsz, olyan számlacsomagot válassz, ahol kedvezményes díjak mellett tudsz utalni, vagy ha a közüzemi számlákat szeretnéd fizetni csoportos beszedési megbízással, ennek megfelelőt válassz.

A BiztosDöntés.hu bankszámla kalkulátorában megmutatjuk, milyen bankszámlákat kínálnak a bankok. Az útmutató a kalkulátor alatt folytatódik, érdemes tovább olvasni.

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 015 Ft Kezdetben 714 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 207 Ft Kezdetben 694 Ft
   Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • MBH Kedvezmény Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 582 Ft Kezdetben 3 032 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Külön kell mérlegelned a bankszámlanyitást akkor, ha hitelt veszel fel. Ez azért szükséges, mert a bankok legalább három hónapos számlamúltat várnak el a hitel igénylésekor arról a bankszámláról, melyre a fizetésed érkezik. Ez a bankszámla persze lehet más banknál is, de sokkal egyszerűbb a bank számára, ha minden házon belül van, és te is gyorsabban megkapod a hitelt.

  A hitelfelvétel melletti bankszámlanyitáskor olyan bankszámlát célszerű választanod, amely összességében a legkedvezőbb feltételekkel használható, nem csak a havi számlavezetési díjat érdemes tehát figyelni.

  A számla megnyitása után fontos, hogy a bank lássa a használatot is, azaz célszerű áthozni ide a csoportos beszedési megbízásaidat, az állandó utalásaidat, és ha van, a megtakarításaidat is, ezek mind-mind segíthetnek a hiteled pontosabb elbírálásában.

  Bármikor válthatsz bankot, ha a hitelt megkaptad, de ezt a bankszámlát akkor is meg kell tartanod és erre legalább a havi törlesztőrészletet a határidő előtt be kell fizetned vagy át kell rá utalnod. Természetesen bármikor válthatsz más bankszámlacsomagra is.

  Hagyományos bankszámlát nyissak egy magyar banknál vagy Revolutot használjak?

  A Revolut az egyik legnépszerűbb fintech cég, akinél számlát vezethetsz. A számlanyitás pár perc alatt kipipálható, még videótelefonálás sem kell hozzá, elég lefényképezned a személyes okmányaidat, pár kérdésre válaszolni és hamarosan értesítenek, hogy már meg is nyílt a számlád. Ingyenes csomagjuk is van, amihez jár bankkártya is, amivel ingyenesen fel tudsz venni akár 75 000 forintot 30 naponta.

  Mindent egy appról tudsz kezelni magyar nyelven – ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk a Revolutot és azt is, hogy milyen előnyei vannak még.

  Sok szempontból kényelmesebb a Revolut, mint egy hagyományos itthoni bankban megnyitott bankszámla. Sajnos nincs Magyarországon bankfiókjuk és ha neked fontos, hogy valakivel tudj beszélni vagy találkozni ha panaszod vagy kérdésed van, akkor a Revolutot nem ajánljuk neked.

  Ha az első számládat tervezed megnyitni, akkor szerintünk egy ideig elég lesz a Revolut is. Ha viszont régi bankról váltanál át újra és fontos, hogy legyen folyószámlahiteled, vannak megtakarításaid és akár meglévő hiteled is, akkor hagyományos bankszámlát javaslunk, mert az előbbi szolgáltatásokat még nem tudja a Revolut egyben nyújtani.

  Tudatos ügyfél aki a legjobb bankszámla megtalálásához a díjakat is elolvassa

  A számlavezetés költségei

  Nagyon fontos tudnod, hogy a számla, amit kiválasztasz, milyen kiadásokkal jár. Második lépésként tehát azt kell megnézni, hogy a bankok, amik szóba jöhetnek, mit és mennyiért kínálnak, mik az általánosan felmerülő költségek.

  Vannak, akik egy-egy tétel költségére koncentrálnak, például a havi számlavezetés díjára vagy a bankkártya éves költségére. Ha túlnyomórészt nem csak egy típusú tranzakcióra használod a számládat, akkor azt javasoljuk, hogy ne vessz el a költségek rengetegében, mert nagyon nehéz átlátni őket, és a bankok rengetegféle feltétellel és kedvezményrendszerrel bonyolítják meg az összehasonlíthatóságot.

  Ez nem feltétlenül azért van, mert azt szeretnék, hogy ne lássuk át a díjakat, de nem is könnyítik meg a dolgunkat túlzottan. Érdemes bankszámla-kalkulátort használni, ami pár adat megadásával kiszámolja az éves összköltséget és megmutatja, hogy a kezdeti akciós időszakban (ami általában 1-2 év szokott lenni) és utána hogyan alakul az éves és a havi költségünk. A statisztikák szerint a legtöbb ember életében alig pár alkalommal vált bankszámlát (általában amikor hitelt vesz fel más banktól), így az első számla nyitásánál is körültekintően válasszunk.

  Ha már több éve vagyunk egy banknál, kis odafigyeléssel akár évi húszezer forintot is spórolhatunk. Az egyszerűsített bankváltásról és egyéb spórolási tippekről itt írunk.

  Ha mégis elmerülnél az egyes költségekben a legjobb bankszámla keresésekor

  Miután megtörtént a számlanyitás, elkezdődik a bankszámlavezetés. Mivel ez egy szolgáltatás, a számla fenntartásáért és használatáért rendszeres költségekre kell számítani. A fenntartásért havonta számlavezetési díjat kell fizetni. Ennek összege sem fix, sokszor attól függ, hogy vállalod-e, hogy bizonyos összeg a számládra érkezik minden hónapban, vagy hogy postai vagy elektronikus kivonatot kérsz, illetve, hogy hajlandó vagy-e minden hónapban bizonyos összegért vásárolni a bankkártyáddal.

  Emellett a pénzügyi műveleteknek is díja van, amik a te szokásaidtól függően eseti jelleggel merülnek fel, ezt nevezik tranzakciós díjnak. Ez akkor kerül felszámításra, ha átutalást vagy csoportos beszedési megbízást indítasz, vagy ha készpénzt veszel fel az ingyenes havi 150 000 forintos keretösszeg felett. A művelet összegének megfelelően kerül felszámításra a tranzakciós díj, tehát nem mindegy, hogy 10 000 vagy 100 000 forintot veszel fel, általában minél több pénzre van szükséged, annál nagyobb lesz a kivétel költsége.

  Ha van bankkártyád, annak éves díja van. Az olyan további szolgáltatásokért is kell számítani költségekre, mint az SMS-értesítés fix havi díja, az SMS-ek díja egyenként vagy az internetbanki szolgáltatás díja.

  Minden bank eltérő díjszabást alkalmaz ezekre a tranzakciókra. A számlavezetési díjról és a szolgáltatások költségeiről az úgynevezett kondíciós listákban tudsz tájékozódni. Ezt minden banknak kötelező nyilvánossá tenni, amit a honlapjukon is megtalálsz, de szerintünk a legegyszerűbb ezeket a költségeket egy kalkulátorban összevetni.

  A legjobb bankkártyát kiválasztotta egy családana

  Milyen bankkártyát válasszak?

  Sokféle bankkártya van, de a 3 legnagyobb kategória az elektronikus kártya (ezt hívják nem dombornyomott kártyának is), a dombornyomott kártya és a presztízs értékű kártya, amit általában arany vagy platina kártyának szoktak nevezni.

  A mindennapi belföldi használatban mindegyik ugyanazt tudja, tehát mindegyik egy műanyag kártya, amivel boltokban és az interneten is tudsz vásárolni és készpénzt is fel tudsz venni. Az elektronikus kártya nem összekeverendő a virtuális kártyával, amit internetes vásárlásokhoz szoktak használni azok, akik nagyobb biztonságra törekednek és főkártyájuk adatait nem akarják megadni sehol sem.

  Az elektronikus kártyát ugyanúgy a kezedbe tudod fogni, mint a dombornyomottat, csak a számok belesimulnak a kártyába, nem olyan „rücskösek”.

  Az elektronikus kártya éves díja általában 3-8 000 forint van, és nem szokott hozzá utasbiztosítás vagy extra szolgáltatás kapcsolódni, de ez rendben is van, a legtöbbünknek ez tökéletesen megfelel.

  A dombornyomott kártya éves díja drágább, jellemzően 8-15 000 forint között van, ehhez általában tartozik külföldi utazáshoz hasznos utasbiztosítás, ami felesleges, ha nem utazunk legalább évente egyszer határon túlra. Ezeket olyan helyeken is tudod használni, ahol nincs elektronikus összeköttetés a bankkal a kártya elfogadásakor, de Magyarországon az ilyen elfogadóhelyek száma marginális, és folyamatosan csökken külföldön is.

  A presztízs kártyáknak az éves díja 20-30 000 forint körül van és általában még magasabb összegű utasbiztosítás tartozik hozzá, mint a dombornyomott kártyákhoz. Van olyan bank, ahol ezzel soron kívüli kiszolgálást kapunk, esetleg kedvezményeket, vagy a repülőtéri Lounge várókat ingyenesen használhatjuk.

  Sokaknál a bankfiók közelsége is fontos a legjobb bank kiválasztásánál

  Fontos szempont lehet a bankfiókok elhelyezkedése is, hiszen sokan még mindig itt nyitnak bankszámlát, pedig ma már videóbankon keresztül is lehet az otthonod kényelméből. Ha a személyes ügyintézést szereted, választás előtt mérd fel az alábbiakat:

  • Van-e a lakóhelyed, munkahelyed közelében bankfiók?
  • Ezeknek a nyitvatartási ideje megfelel-e a számodra?
  • Mennyire kiterjedt a fiókhálózat?
  • Mennyi az ATM-ek száma a közeledben?
  • Fogsz-e befizetni bankfiókban a számládra?

  A hozzád közel elhelyezkedő bankfiókok és ATM-ek felmérésére a jegybank Országos fiók- és ATM- keresője is a segítségedre lehet.

  A legjobb bank ennek a férfinek is az amelyiknek a legjobb mobilbankja van

  A legjobb bankoknál már ezeket is el tudod intézni online

  Ha nem szívesen intézed az ügyeidet személyesen, érdemes utánanézned, hogy milyen online szolgáltatásokat kínál egy adott bank. A legkényelmesebb és leggyorsabb ügyintézési mód a mobilbanki és az internetbanki szolgáltatás, aminek a használatával a banki szolgáltatások széles köre elérhető lesz számodra.

  A mobilbankokban ma már több funkciót érsz el, mint az internetbenkokban. Ezek a következők:

  • a számlaegyenleg, számlatörténet lekérdezése,
  • eseti forint átutalások,
  • felhatalmazás csoportos megbízások kezelésére,
  • állandó utalások beállítása,
  • betétlekötés és visszavezetés,
  • bankkártyák kezelése,
  • SMS szolgáltatás módosítása,
  • hitelinformációk lekérdezése.

  A netbanki szolgáltatás minden banknál más lehet, de alapvetően ezeket tudod elintézni:

  • aktuális számlaegyenleg lekérése,
  • számlainformáció,
  • megbízások lekérdezése,
  • számlatörténet lekérdezése,
  • átutaláshoz sablonok rögzítése,
  • bankkártya használatához tartozó limitek beállítása,
  • nyilatkozat ingyenes készpénzfelvételről,
  • hitelkártya egyenlegének lekérdezése, kártyához tartozó limitek módosítása,
  • átvezetés kezdeményezése saját bankszámlák között,
  • forint/deviza eseti átutalások indítása belföldre/külföldre,
  • állandó átutalási megbízások megadása,
  • felhatalmazás megadása csoportos beszedésre,
  • postai csekk befizetése,
  • betétlekötés,
  • elektronikus számlakivonat igénylése,
  • beadható hitelkérelem.

  A netbanki szolgáltatást érdemes igényeld számlanyitáskor. Kapni fogsz a rendszerbe történő belépéshez felhasználói azonosítót és egy jelszót is.

  Láthatod, hogy mennyi mindent intézhetsz mobilodon vagy interneten keresztül. Mi ezt javasoljuk, mert keveseknek van ma már ideje és kedve a bankfiókban sorban állni, ráadásul a mobilbankon, internetbankon (ezeket hívják elektronikus csatornának a bankok) gyorsabbak is az utalások és olcsóbbak is, továbbá segítségükkel jobban átláthatod a pénzügyeidet.

  Legjobb bankszámla ajánlat kiszámolása számológéppel és jegyzetekkel

  A legjobb bankszámla egyben a legolcsóbb is?

  Nem feltétlenül.

  Ha túl drágának tartod a díjakat, adunk pár tanácsot, amivel olcsóbbá teheted a számlavezetést. Ettől függetlenül szerintünk nem csak a díjakat érdemes nézned, hanem a bank mobilbankját is. Hiába olcsóbb évente pár ezer forinttal egy számlacsomag, ha napi szinten idegesít a mobilbankja, mert nem áll kézre, nem egyértelmű, vagy alig tudsz rajta elintézni pár dolgot és a bankfiókba kell bemenned ügyintézésre, amit online is elintézhettél volna pár perc alatt.

  Számlavezetési díj csökkentése

  Az alap számlavezetési díj akkor lehet olcsóbb, vagy akár 0 forintos, ha teljesíted a megadott feltételeket, amiket ehhez a kedvezményhez köt a bank.

  Ilyen például, ha vállalod, hogy egy bizonyos összegű jövedelem (általában a fizetésed) havonta érkezik a számládra. Ilyen feltétel lehet még, ha egy bizonyos mennyiségben teljesítesz utalást, vagy valamilyen banki aktivitást, például a bankkártyádat rendszeresen használod. Ezek teljesítésére nagyon figyelj oda, mert ha a feltétel az adott hónapban nem teljesül, a számlavezetési díj összege megugorhat (arra a hónapra).

  Használd a mobilbankot, netbankot

  Sokat spórolhatsz, ha elektronikus szolgáltatásokat használsz. Ezáltal a banknak kevesebb feladata van, ugyanis te elintézed magadnak, amit szeretnél. Ezt úgy tudod kivitelezni, ha például nem kérsz postai úton számlakivonatot és papíralapú értesítéseket, hanem interneten intézed az utalásokat, vagy bankkártyát használsz a fióki készpénzfelvétel helyett.

  SMS helyett kérj push üzenetet

  Ha minden bankkártyás vásárlás után SMS-értesítést kérsz, összesítve az is nagy kiadás lehet, ugyanis egy SMS díja a legtöbb számlánál 20-40 forintba kerül. Ha neked fontos, hogy ilyen módon értesülj a kiadásaidról, olyan bankszámlát válassz, amelyik fix összegért kínálja az SMS-szolgáltatást.

  Majdnem minden banknál van arra is lehetőség, hogy csak egy konkrét elköltött összeg felett küldjön értesítést, hiszen, ha belegondolsz, pár ezer forintos vásárlásokról nem olyan fontos azonnal értesülni. Ezt hívják limitnek, és minden banknál be lehet állítani (van, ahol csak a bankfiókban), hogy például számlára érkező jóváírásnál vagy kimenő utalásoknál (ezt hívják terhelésnek) vagy kártyás vásárlás, készpénzfelvétel esetén milyen összeghatár felett küldjenek SMS-t.

  Már csak azért is érdemes a mobilbankot letölteni az okostelefonodra, mert ezen keresztül ingyenes üzeneteket is kaphatsz az egyenlegváltozásról, ami teljes egészében ki tudja váltani a fizetős SMS-eket. Sok banknál kérhetsz úgynevezett iSMS-t is, melyek ingyenesek. Ezeket nem SMS-ben, hanem a mobilapplikáción, vagyis az interneten keresztül kapod meg. Hátránya, hogy ez nem működik, ha épp nincs internetszolgáltatásod, vagy már elfogyott a havi netes kereted.

  Figyelj az ingyenes készpénzfelvételi limitekre

  Bármelyik hazai ATM-ből, vagyis nem csak a saját bankod automatáiból díjmentesen vehetsz fel készpénzt 150 000 forintig, legfeljebb havi két alkalommal (amelyik határt előbb eléred, törli a másikat). 2025. január 1-től ez a lehetőség a postákra is kiterjed. Ha nyilatkozatban kéred a banktól ezt a lehetőséget, és az ATM-et (postát) nem használod kettőnél többször, sokat spórolhatsz.

  Ne feledd, hogy az ingyenes készpénzfelvétel csak bankkártyával és csak magyarországi, forintot kiadó ATM-nél vagy postán érhető el. A bankszámláról nem tudsz pénzt ingyen felvenni a bankpénztárban személyi igazolvánnyal, hacsak a bankod nem nyújt ilyen speciális kedvezményt, mely nem része a törvényileg biztosított készpénzfelvételnek.

  A saját bankod számlacsomagjait is nézd meg

  Ha nem szeretnél bankot váltani, a bankodon belül akkor is érdemes jobban körbenézni, és egy kalkulátor sokkal könnyebben átlátható elemzést végez, mintha a száraz banki hirdetményekben mélyednél el.

  Mi hogyan választanánk ki a legjobb bankszámlát?

  A felsorolt szempontok közül mindegyik nagyon fontos a választáshoz. A legjobb viszont, ha a hétköznapi életünkre gondolunk. Van-e időnk sorban állni egy bankfióknál azért, hogy ügyet intézzünk? Nem lenne-e megfelelőbb a számunkra, ha interneten gyorsan el tudnánk mindent intézni? Van-e elég ATM a közelünkben, hogy sürgős esetben készpénzhez tudjunk jutni? Minden hónapban utalunk a gyerekünknek zsebpénzt, vagy a háznak a közös költséget, ezért érdemes lenne a rendszeres utalásra keresni kedvező feltételeket.

  Ha hétköznapi példák átgondolásával és a költségek mérlegelésével összehasonlítjuk a lehetőségeket, biztosan ki tudjuk majd választani a legjobbat bankot.

  Maradtak kérdéseid?

  • Melyik a legjobb bank Magyarországon?

   Ahány ház annyi szokás. Nincs olyan, hogy legjobb bank, mert mindenkinek mást jelent a legjobb. Azt javasoljuk, hogy használd a BiztosDöntés.hu kalkulátorait, melyek költség- és szolgáltatás alapon segítenek kiválasztani, hogy neked melyik a legjobb bank.
  • Melyik bankot válasszam?

   Azt javasoljuk, hogy a BiztosDöntés.hu kalkulátorain keresztül válaszd ki a számodra legjobb bankot! Az adatbázist naponta frissítjük és nálunk a szolgáltatások alapján is választhatsz bankot.
  • Melyik a legjobb bankkártya?

   Szerintünk ma már, amikor minden kártya ugyanolyan, dönts az éves díjak alapján! Az első évben sok bank ad kedvezményt vagy ingyenességet az éves díjból, ha új ügyfél vagy.
  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  Linkedin
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.