A MagNet Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

A MagNet Bank ATM-jei Magyarországon széles körben elérhetőek, biztosítva ezáltal a könnyű készpénzfelvételt és egyéb banki tranzakciókat. Mindez annak köszönhető, hogy a hitelintézet az Euronet ATM üzemeltetővel kötött együttműködési megállapodást.

Mit mond szakértőnk?Bezár

A MagNet Bank ATM-jei Magyarországon széles körben elérhetőek, biztosítva ezáltal a könnyű készpénzfelvételt és egyéb banki tranzakciókat. Mindez annak köszönhető, hogy a hitelintézet az Euronet ATM üzemeltetővel kötött együttműködési megállapodást.

Az Euronet ATM-ek használata egyszerű és kényelmes, lehetővé teszi a banki ügyek gyors intézését, például készpénzfelvételt vagy a számlaegyenleg lekérdezést.

Az ATM-ek megtalálhatók számos kereskedelmi és turisztikai központban, a városok belvárosi övezeteiben és a bevásárlóközpontokban, közlekedési csomópontokban vagy a kiemelt idegenforgalmi helyeken.

Ezen kívül az Euronet ATM-ek segítenek minimalizálni a MagNet bankfiókokban történő várakozást és az ezzel járó időveszteséget is. A korszerű technológiának köszönhetően a tranzakciók gyorsan lebonyolíthatók, a bank ügyfelei így könnyedén kezelhetik pénzügyeiket az ATM berendezéseken keresztül.

Az ATM-ek biztonságosak és megbízhatóak, a legújabb védelmi rendszereket használják, így biztonságosan használhatod őket.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2023. december 18.
 • promóció

A MagNet Bank ATM hálózata 2020. október 7-től több mint 500 magyarországi Euronet ATM-mel bővült országszerte. Ezekből a mindenkor hatályos lakossági és vállalati kondíciós listák szerinti saját ATM díj alkalmazásával vehetsz fel forint összeget, beleértve az ingyenes készpénzfelvételt is.

A MagNet Bank ügyfelei az Euronet ATM-jeit használják saját ATM-ként, a két szolgáltató között létrejött együttműködés eredményeképpen. Ez – a jelentősen kibővült - saját ATM hálózat ismert nagybankokat hagy maga mögött, melyeknek csak 100-200 ATM-jük van országszerte.

Összefoglaló a MagNet ATM-ekről: erre figyelj!

A MagNet Bank saját ATM-jeinek díjazásával üzemelnek az Euronet ATM-ek, így ezeket használhatod országszerte olyan díjjal, mintha a MagNet Bank ATM-jéből vennél fel pénzt.

A MagNet Banknál nem kell nyilatkoznod a törvényi ingyenes ATM készpénzfelvételről, így a havi 2, összesen legfeljebb havi 150 000 forintos belföldi ATM készpénzfelvételi keretet anélkül is használhatod. Ha másik banknál viszont nyilatkozol, akkor a két banknál együttesen megduplázhatod ezt a keretet.

Ugyanez igaz a bolti készpénzátvételre is, ahol havonta legfeljebb 2 alkalommal, összesen legfeljebb 40 000 forintot vehetsz fel ingyen.

Az ingyenesség a pénzügyi tranzakciós illetéknek megfelelő banki díjra is vonatkozik.

A MagNet ATM készpénzfelvételre vonatkozó kondíciók csak forint készpénzfelvételre vonatkoznak, még akkor is, ha a saját ATM-nek minősülő Euronet automata eurót is képes kiadni.

Ha az Euronet ATM csak forintot ad ki, akkor 20 000 forintos címlet is elérhető.

Milyen funkciói vannak a MagNet ATM-eknek?

Az Euronet ATM-ek egyenleg-lekérdezésre, készpénzfelvételre, PIN kód módosításra és egyes ATM-ek befizetésre is alkalmasak lehetnek.

Egyenleg-lekérdezés

A MagNet Bank által kibocsátott bankkártyával, az Euronet ATM használatakor a MagNet Banknál megszokott képernyők jelennek meg a PIN-kód megadását követően.

Ezek közül válaszd az egyenleg-lekérdezést!

PIN-kód csere

A MagNet bankkártyák PIN-kód cseréje a bank saját ATM-jein és az Euronet ATM-eken egyaránt elérhető a kártya behelyezését és a PIN-kód megadását követően.

Készpénzfelvétel

Az Euronet ATM-ek készpénzfelvételére is a MagNet-es kondíciók vonatkoznak, azaz úgy vehetsz fel belőlük készpénzt, mintha a MagNet Bank saját ATM-jei lennének.

Ez a lehetőség viszont nem vonatkozik az Euronet ATM-ekből helyenként elérhető euró készpénzfelvételre! Erre az egyéb belföldi ATM készpénzfelvételi díjak vonatkoznak.

Készpénzfelvétel euróban

Az euró készpénzfelvételét több Euronet ATM is felajánlja. Ezekre lehet szűrni az Euronet ATM keresőjében.

Eurót is felvehetsz a MagNet kártyáddal, de erre nem vonatkozik az ingyenesség a 150 000 forintos határig és ugyancsak nem vonatkozik a MagNet Bank saját ATM díjazása sem. Helyette a drágább, belföldi ATM díjjal lehet eurót felvenni ezekből a gépekből.

Befizetés

A befizető funkció az alábbi fiókokban érhető el az ATM-ek megújítását követően: Budapest Astoria fiók, Budapest Kispesti fiók, Budapest Központi fiók (Andrássy út), Solymári fiók.

További Euronet ATM-ek is alkalmasak lesznek a befizetés funkcióra, de ezek bevezetésének pontos időpontja még nem ismert.

Magnet ATM-be dugja a kártyáját egy nő

MagNet ATM lefedettség az országban

A MagNet Banknak országosan több mint 500 ATM-e van az Euronettel kötött szerződése következtében.

Ez azt jelenti, hogy sok bankénál jóval nagyobb ATM hálózat használható saját ATM díjjal a MagNet Bank bankkártyás ügyfelei számára. Rengeteg Euronet ATM található országszerte a fontosabb közlekedési csomópontokban, bevásárlóközpontokban, nagyobb forgalmú, illetve belvárosi övezetekben.

Mindez azt jelenti, hogy a MagNet Bank ügyfeleként jóval nagyobb valószínűséggel találsz olyan ATM-et, amely saját díjjal használható, mint más bankok esetében.

A MagNet Bank ATM keresője

Az Euronet ATM keresője itt található meg.

Az ATM lista egyben, PDF formátumban is letölthető az alábbi címről a MagNet Bank weboldaláról (az Euronet ATM lista nevű gombot keresd az oldalon).

Az ATM keresőben csak arra tudsz szűrni, hogy eurót és forintot is kiadó ATM-eket is láss a térképen vagy csak forint töltésű ATM-eket. Az ATM csak azt követően látszanak, ha beütöd, hogy most hol vagy az országban, vagy engedélyezed a helymeghatározás használatát és megadod, hogy hány kilométeres körzetben érdekelnek az ATM-ek pozíciói.

MagNet kártyával nyilatkozat nélkül is ingyenes lehet a belföldi készpénzfelvétel

Létezik a törvényi ingyenes készpénzfelvétel, mely egy nyilatkozat ellenében havi legfeljebb 2, összesen legfeljebb 150 000 forintos készpénzfelvételt enged ingyen kivenni bármely forint töltésű ATM-ből, belföldön.

A MagNet Bank ügyfelei ezt nyilatkozat nélkül is ingyen vehetik igénybe.

Ez azt jelenti, hogy ha máshol is bankolsz, akkor egy másik banknál nyilatkozhatsz a törvényi ingyenes készpénzfelvételről, míg a MagNetnél megkapod pontosan ugyanazt nyilatkozat nélkül is, így minden hónapban megduplázhatod a keretedet a két banknál összesen.

Ha a nyilatkozatot mégis a MagNetnél adod le, akkor semmivel sem leszel előrébb, viszont elvész a duplázás lehetősége.

Ha a készpénzfelvételed túllépi a 150 000 forintot az adott hónapban, akkor a készpénzfelvételi díj teljes összegét – tehát arányosítás nélkül! – felszámolja a MagNet Bank, erre tehát mindenképpen figyelj oda!

Okoseszközös ATM használat a MagNet Banknál

Okoseszközökkel jelenleg még nem használhatók a MagNet Bank saját díjazásával üzemelő Euronet ATM-ek.

A MagNet ATM-ek címletei 20 000 forintost is tartalmaznak

A korábbi, MagNet Bank-os ATM-ek után, melyek csak 10 000 forintost adtak ki legfeljebb, az Euronet automatákból az alábbi címletekben tudsz készpénzt kivenni:

 • 1 000 forint, 5 000 forint, 10 000 forint, ha az ATM eurót is kiad, míg
 • 1 000 forint, 5 000 forint, 10 000 forint és 20 000 forint, ha az ATM csak forintot ad ki.

A MagNet Bank ATM-ek előnyei és hátrányai

 • rengeteg saját díjjal használható ATM-je van a MagNetnek országszerte
 • 20 000 forintos címletek is elérhetők a forint töltésű ATM-ekből
 • euró is felvehető egyes Euronet ATM-ekből, viszont az nem ingyenes vagy nem saját díjas
 • a befizetési funkció igen korlátozott számú ATM-en vehető igénybe országosan

Maradtak kérdéseid?

 • Biztonságos-e egy ATM üzemeltető, vagyis az Euronet ATM-jeit használnom egy bank által üzemeltetett ATM helyett?

  Mindkettőre ugyanazok a biztonsági szabályok vonatkoznak, ezért igen. De a szokásos biztonsági szabályokat be kell tartanod. Ezek: figyelj a szokatlan tárgyakra, sérülésekre, szokatlan előtétekre, hibaüzenetekre – ezekben az esetekben ne használd a gépet! A PIN-kódot takard el, amikor beütöd és figyelj arra, hogy áll-e valaki mögötted. Probléma esetén ne adj ki semmilyen adatodat senkinek, még akkor sem, ha az illető azt állítja, hogy a banknak dolgozik. Csak a saját bankoddal vagy az Euronettel kommunikálj!
 • A készpénzt nem adta ki a gép, de a számlámat megterhelték. Hogyan kaphatom vissza a pénzemet?

  Az Euronet ügyfélszolgálatát és a MagNet Bankot is hívd fel! Az Euronet ügyfélszolgálatának száma +36 1 224 4666.

 • A kártyámat bevonta az Euronet gép. Mit tegyek?

  Sajnos nem kaphatod vissza, az Euronetre vonatkozó szigorú szabályok miatt. Hívd fel a MagNet Bank ügyfélszolgálatát a kártyapótlásért!
 • Ki a felelős, ha az ATM nem működik? A MagNet vagy az Euronet?

  Az Euronet. Ügyfélszolgálati számuk +36 1 224 4666.
 • Mennyi a napi készpénzfelvétel maximális korlátja?

  Ezt a bank szabja meg, nem az Euronet. Erről a MagNet Banknál tudsz rendelkezni.
Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.