OTP-s vagy és nem találsz valamit a netbankjukban? Vagy most kezdenél el az interneten bankolni? Ez nem csak egy kényelmes és korszerű szolgáltatás, de sokkal olcsóbb is, mintha a telefonos ügyfélszolgálatot, kiváltképp a személyes ügyfélfogadást választanád. Ismerkedj meg az OTP netbank szolgáltatásaival és működésével!

Mi az az OTPdirekt?

Ahhoz, hogy az OTP netbankkal megismerkedhess, először is meg kell ismerkedned az OTPdirekt névvel, mely az OTP Bank telefonos, internetes és mobiltelefonos szolgáltatásait rejti már több mint két évtizede. Minden távoli elérési csatorna neve tehát OTPdirekt néven fut és ennek vannak csatornánkénti leágazásai.

Az OTP netbank szolgáltatásának a pontos neve: OTPdirekt internetes szolgáltatás. A netbank mellett létezik még a mobilalkalmazási szolgáltatás, a telefonos banki szolgáltatás és az SMS-szolgáltatás (SMS alapú kontroll) is.

OTPdirekt szerződéshez, vagy annak az új internetbankkal terjesztett változatához, a Digitális Szolgáltatási Szerződéshez OTP bankszámla szükséges. Az OTP bankszámlák között találsz olyat is, amelynél sok használat esetén is méltányos díjakkal találkozol. Ha régóta az OTP-nél vagy és az utóbbi években nem váltottál náluk olcsóbb bankszámlára, akkor szinte biztosan sokkal többet fizetsz, mint kellene.

Évente akár tízezreket is megspórolhatsz egy olcsóbb OTP-s számlával úgy, hogy a számlaszámod sem változik és az eddig megszokott netbankot, mobilbankot használhatod továbbra is. Megmutatjuk a mostani kedvező, felnőtteknek szóló számlájukat! Az útmutató folytatódik, érdemes tovább olvasnod.

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bázis számla S számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 436 Ft Kezdetben 2 107 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bázis számla S számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 582 Ft Kezdetben 2 217 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bázis számla Prémium Next szolgáltatással
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 10 000 Ft Kezdetben 9 238 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

  Így igényeld az OTP netbankot!

  Az OTP netbank használatához szerződést kell kötnöd az OTP Bankkal bármelyik OTP bankfiókban, amit lakossági ügyfélként VideóBankon keresztül is megtehetsz. Ha már van OTPdirekt telefonos szerződésed, akkor a 06 (1/20/30/70) 3 666 666-os telefonszámon keresztül is megkötheted az internetbank szerződést.

  18 év alatt csak bankfiókban, személyesen lehet szerződést kötni az OTP netbankra. Ha a bankszámládnak több tulajdonosa is van, akkor minden tulajdonosnak külön szerződést kell kötnie.

  Először kapsz egy titkos jelszót, mellyel be tudsz lépni az OTP netbankba. Ha bankfiókban kötöd meg a szerződést, akkor helyben megadhatod titkos jelszavadat, míg OTPdirekt telefonos banki szolgáltatáson keresztül igényelve egy PIN borítékban kapod meg a titkos jelszavadat. A titkos jelszóval csak egyszer tudsz belépni, amit belépés után rögtön meg kell változtatnod.

  Nő olvassa az OTP netbank belépési jelszavát laptop mellett

  Az azonosítódat 24 órára felfüggesztik, ha az internetbankba történő belépéskor háromszor egymás után helytelenül adod meg jelszavadat. Ha nem szeretnél 24 órát várni, vagy elfelejtetted a jelszavadat, akkor személyesen bármelyik bankfiókban és online is igényelhetsz új jelszót. Ezt az új jelszót az első belépéskor ugyanúgy meg kell változtatnod.

  Ahhoz, hogy sikeresen lépj be, figyelned kell arra, hogy az azonosítód legfeljebb 7 számból áll, a számlaszám 16 vagy 24 számból áll, a jelszó 6-8 karakterből áll, és tartalmaznia kell számot, továbbá kis- és nagybetűt is, a saját azonosító pedig 9-40 karakterből áll.

  Ha már beléptél, nézzük meg, hogy miért szeretik olyan sokan az OTP online felületeit!

  Ezeket a szolgáltatásokat éred el az OTP netbankon keresztül

  Az OTP netbank a magyarországi internetbankok közül a legtöbb szolgáltatást nyújtja, köszönhetően annak, hogy az OTP Bank amúgy is szerteágazó szolgáltatásait mind egyetlen felületbe fejlesztették.

  Az OTP netbank így a következő banki és egyéb műveletek lebonyolítását biztosítja (értelemszerűen sok funkció közülük megfelelő jogosultsághoz kötött, így ezek egyszerre általában nem érhetőek el):

  1. Fizetési moratórium (törlesztés folytatása, törlesztés leállítása)

  A koronavírus miatt az állam a hitelekre moratóriumot rendelt el, amiből az adósok akár ki is léphetnek. Ezen a felületen tudod ezt beállítani.

  2. Időpontfoglalás

  Sok olyan OTP-s szolgáltatás van, amit személyesen is el tudsz intézni. Ebben a részletes útmutatóban mindent megtudhatsz az OTP időpontfoglalásról és arról, hogyan lehet kényelmesebb a fióki ügyintézés.

  Ebben a menüpontban tudsz ilyeneket beállítani.

  3. Bankszámla

  Az OTP-s számládra vonatkozóan rengeteg funkciót elérsz itt, párat bemutatunk:

  • lekérdezések: számla részletes adatai, számlatörténet, Privát Banki Egységes Portfólió Jelentés, sorban álló tételek, tranzakciók ellenőrzése, jóváhagyása, aláírása, elmúlt 24 óra utalásai, gyűjtőszámlahitel kivonatok lekérdezése; Közüzemi számlák
  • beszedések: csekkbefizetés, csoportos beszedési megbízások, lekérdezés, módosítás, törlés, új megbízás rögzítése, átutalási naptár
  • Megtakarítások: lekötések (lekérdezés, feltörés, visszavezetés, új lekötés), Gépkocsinyeremény betét, e-Gépkocsinyeremény betét lekérdezés és visszaváltás, Pénzügyi tervező
  • Vásárlás, feltöltés: mobiltelefon egyenleg feltöltés, autópályamatrica-vásárlás
  • Utalások, konverziók: belföldi forint átutalás, belföldi forint átutalás bővített adatokkal, deviza átutalás, konverzió, 7×24 órás, OTP bankkártyák közötti azonnali átutalás, utalás lakcímre, csekkbefizetés, utalás OTP Pénztárak számlára, jövőbeni és rendszeres utalások karbantartása, fizetési kérelmek, átutalási naptár
  • Betéti kártyák, hitelkártyák: bankkártyaadatok lekérdezése, limit és egyéb beállítás módosítás, mint ATM készpénzfelvételi limit, vásárlási limit, virtuális vásárlási limit, internetes biztonsági kód és telefonszám beállítása, TeleKód módosítás, külföldi használat korlátozása, aktiválás, letiltás, hitelkártya részletfizetés, webKÁRTYA adatok, forgalomfüggő betéti kártya éves díj; kedvezményes számlacsomag elemek)

  4. Vásárlási kedvezmények (ajánlatok, lekérdezések, beállítások, hogyan működik?)

  Ebben az útmutatóban részleteztük azokat a hazai vásárlási kedvezményeket, amikkel sokat lehet spórolni az OTP-nél is.

  5. Értékpapír, OTPdirekt Bróker

  Az OTP-s számládra vonatkozóan rengeteg funkciót elérsz itt, párat bemutatunk:

  • Portfólió: portfólió értékelése, grafikus portfólió, befektetések eredménye, portfóliókezelt alszámlák
  • Árfolyamok: árfolyamriasztások, BÉT adatok, Frankfurti tőzsde, befektetési alapok, állampapírok, OTP Kötvények, OTP Járadékkötvények, OTP Jelzáloglevelek, saját árfolyamlista
  • Kereskedés: BÉT megbízások, külföldi tőzsde, befektetési jegy tranzakciók, jegyzés, elsődleges forgalmazás, másodpiaci tranzakciók
  • Információk: tranzakciók ellenőrzése, számlatörténet, számlakivonatok, igazolások, bizonylatok, adóoptimalizáló riport, ügyfélminősítés, pénzügyi tervező, Tartós Befektetési Értékpapírszámla Nyilatkozatok, MNB lekérdező rendszer belépési azonosító
  • Hírek
  Nő laptopon OTP netbank funkciókkal ismerkedik

  6. Igénylések

  Az OTP netbanki felület megkönnyíti, hogy sok mindent megigényelj online és minél kevesebbet kelljen bemenned a bankfiókba. Ezeket lehet online megigényelni:

  • OTP személyi kölcsön
  • folyószámlahitel
  • OTPdirekt mobiltelefonos szolgáltatás és OTPdirekt Bróker
  • kedvezménycsomagok, bankkártya, elektronikus kivonat
  • Gépkocsinyeremény betét
  • Simple by OTP regisztráció
  • Biztosítások: Mentőöv Életszínvonal biztosítás, Felfedező utasbiztosítás lekérdezése és új megbízás rögzítése, folyószámlahitel biztosítás
  • Tartós Befektetési Betétszámla Nyilatkozat
  • Törvényi díjmentes készpénzfelvétel nyilatkozat

  7. Számlakivonatok, szerződések, egyéb dokumentumok

  Ezekre valószínűleg ritkán lesz szükséged, de nagyon hasznos, hogy ezeket el lehet innen is érni.

  8. OTP Pénztárak, OTP Lakástakarék, OTP SZÉP kártya

  Az OTP csoporton belül sok olyan leányvállalat van, ami az öngondoskodásban és egyebekben segíteni tud. Nagyon kényelmes, hogy ezek sok helyen összefonódnak és minél több szálon kötődsz az OTP-hez, annál könnyebb lesz az online ügyintézés. Az OTP Netbankból ezeket éred el:

  • OTP Egészségpénztár: egyéni számla éves adatok, foglalások, lekötések, SZJA köteles lehívások
  • Önkéntes Nyugdíjpénztár: egyéni számla éves adatok, egyéni számla pénzforgalma, tagi kölcsön és lekötések, portfólió nyilvántartás
  • OTP SZÉP kártya: könyvelt kártyaegyenleg, kártyaforgalom
  • Lakástakarék: számlainformációk, személyi és címadatok, szerződéses módozati adatok, szerződési időpontok, szerződés, számlastátuszok, számlatörténet, számlavezetés, számlakivonatok, levelezés, állami támogatások
  • Kiutalási és felmondási információk: kiutalási adatok, felmondási adatok, válaszlap adatok, számlamegszüntetési adatok, lakáscél igazolási adatok

  9. Beállítások

  Sok mindent online is be tudsz állítani elég átlátható felületeken. Ilyen például a jelszómódosítás, nyitóoldali beállítások, űrlapok karbantartása, OTPdirekt számlakör karbantartás, másodlagos számlaazonosítók, mobiltelefonos szolgáltatás, Mobil Aláírás beállítás, kedvencek karbantartása, számlaelnevezés módosítása, kártyaelnevezés módosítása, ügyfél elérhetőségek módosítása, saját azonosító beállítása, hozzáférés letiltás és a SmartBank regisztráció karbantartás.

  Ezeknek a szolgáltatásoknak az ismertetése meghaladja ennek az útmutatónak a kereteit, itt találsz még részletesebb tájékoztatást.

  Annyit kiemelnénk, hogy amikor úgy érzed, hogy ellophatták a belépési adataidat, akkor letilthatod a belépést az OTP InternetBankba és az OTP MobilBankba a Beállítások menüpontban az OTP internet- és mobilbank belépés letiltása funkcióval. Ezt követően senki, így te sem fogsz tudni belépni, de a belépési lehetőséget vissza tudod állítani a telefonos ügyfélszolgálaton vagy bármelyik OTP bankfiókban.

  Az Igénylések menüpontban vagy az Ajánlatok között, elektronikus szerződéskötéssel az alábbi konstrukciók igényelhetők az OTP netbankban: bankkártya, e-Gépkocsinyeremény betét, OTP Személyi kölcsön és ahhoz kapcsolódó törlesztési biztosítás, Direkt Privát Banki szolgáltatásra történő átszerződés.

  Az OTP Videóchat szolgáltatása az Igénylések menüponton keresztül a Segíthetek funkció keretében érhető el Skype vállalati verziójú szoftver használatával, hétköznap 8 és 20 óra között, hétvégén, ünnep- és pihenőnapokon pedig 10 és 18 óra között.

  Fiú OTP netbankot használ a mobiltelefonjáról

  OTP netbank mobilképernyőn

  Az OTPdirekt internetes szolgáltatás mobiltelefonok böngészőin keresztül másféle - korlátozott - szolgáltatásokkal működik iOS 8.0 operációs rendszertől és iPhone 4 készüléktől, iPod Touch 5. generációs készülékektől és iPad 2 készülékektől felfelé, illetve iPad Air, iPad Mini készülékeken, Windows Phone 8.0 és 8.1, Windows 10 Mobile rendszert futtató készülékeken, továbbá természetesen 4.2 verziótól felfelé bármilyen Android készüléken.

  A korlátozott funkciók az alábbiak:

  • lekérdezések (számla részletes adatai, tranzakciók ellenőrzése, jóváhagyása, aláírása, számlatörténet)
  • lekötések (új lekötés, lekérdezés/feltörés/visszavezetés)
  • utalások (belföldi forint átutalás, 7×24 órás – OTP bankkártyák közötti azonnali átutalás)
  • vásárlás, feltöltés (mobiltelefon egyenleg feltöltés, autópálya-matrica vásárlás)
  • kártyaadatok, limitmódosítás, aktiválás, letiltás
  • jelszómódosítás

  Az OTP netbank használatához OTP bankszámla szükséges. Érdemes megnézned, milyen bankszámlákat és bankkártyákat kínál az OTP Bank, hiszen ezekhez nem csak kedvező díjak, átalánydíjas bankolások, de kedvezményprogram is tartozik. Utóbbi a bankkártyás vásárlások során kínál pénzvisszatérítési lehetőséget mindenféle külön havi díj nélkül, amely a készpénzes vásárlásnál is olcsóbb vásárlást kínál.

  Bezár
  Havonta
  számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
  Részletes kalkuláció
  Bezár
  Életkorod
  év

  Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

  Utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Automatikus beszedések
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Rendszeres utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

  Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Kp felvétel másik bank ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Bankkártyás vásárlás
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   bankszámláit...
   Mit szeretnél mobilról elintézni?
   Rendezés:
   • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
    Mobilbanki ügyintézés
    5,0
    Mi ez?
    Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
    Számlanyitási akció 0 Ft
    Mobilbanki ügyintézés
    5,0
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   • Bázis számla S számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    5,0
    Mi ez?
    Havi összköltség 2 436 Ft Kezdetben 2 107 Ft
    Számlanyitási akció 0 Ft
    Mobilbanki ügyintézés
    5,0
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   • Bázis számla S számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    5,0
    Mi ez?
    Havi összköltség 2 582 Ft Kezdetben 2 217 Ft
    Számlanyitási akció 0 Ft
    Mobilbanki ügyintézés
    5,0
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   • Bázis számla Prémium Next szolgáltatással
    Mobilbanki ügyintézés
    5,0
    Mi ez?
    Havi összköltség 10 000 Ft Kezdetben 9 238 Ft
    Számlanyitási akció 0 Ft
    Mobilbanki ügyintézés
    5,0
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   További szöveg megjelenítése
   Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
   - a bankszámla havi számlavezetési díja
   - a bankkártya éves díja
   - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
   - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
   Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
   Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
   - a bankszámla havi számlavezetési díja
   - a bankkártya éves díja
   - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
   - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
   Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

   Így használhatod az OTP netbankot

   Az OTP netbankot a hét bármely napján, éjjel-nappal eléred. Pár másodperc alatt teljesülnek az azonnali átutalási megbízásaid, az autópályamatrica-vásárlásaid, és a feltöltőkártyás mobiltelefonkártya-feltöltéseid.

   A nem azonnali átutalási tranzakciók bankon belüli utalás esetében munkanapokon 19 óráig, bankon kívülre munkanapokon 16:30-ig teljesülnek aznap.

   A nyitva tartási időn kívül történt betétlekötés a következő banki munkanapon teljesül, az aznap érvényes kamattal. Ilyenkor esetleg más kamattal lesz lekötve a betéted, mint várod, ha épp kamatváltás történik a két nap között.

   Ha átutalsz az OTP netbankon keresztül, az meghaladhatja a napi limitet. Ebben az esetben változtatnod kell ezen a napi limiten bankfiókban vagy OTPdirekt telefonos banki szolgáltatással telefonon. Magában az internetbankban ugyanis nem tudod felemelni a netbankos limitet.

   A tranzakciók állapotai

   A megbízásaidat a Bankszámla / Lekérdezések / Tranzakciók ellenőrzése, jóváhagyása, aláírása menüpontban ellenőrizheted az OTP netbankban. Ha ez várakozó vagy feldolgozásra váró, akkor a következő banki munkanapon, nyitáskor hajtják végre, addig bármikor visszavonhatod a megbízást.

   Ha a státusz jóváhagyásra vár, akkor a megbízásodat rögzítették, de a rögzítést követő 1 órán belül jóvá kell hagynod azt a Mobil Aláíráson keresztül küldött SMS-ben található kóddal, vagy QR-kód beolvasásával a SmartBank alkalmazásban.

   A végrehajtva státusz feldolgozott, az elutasítva státusz véglegesen nem teljesült tranzakciós jelent, a visszavont státusz pedig az általad visszavont tranzakció esetén jelenik meg. Postaláda üzenetben is láthatod a megbízásod eredményét.

   Könnyítések gyakori használathoz

   Az OTP netbankban űrlapok is rendelkezésedre állnak, melyekkel megkönnyítheted a gyakran ismételt tranzakcióidat, gyorsítva azokat. Ilyenkor ugyanis nem kell minden egyes alkalommal kitöltened a címzett nevét és bankszámlaszámát. Űrlapot meglévő átutalások kitöltése során tudsz létrehozni és elmenteni, míg az új internetbankban partnernek hívják ezeket.

   Ha igazolást szeretnél az átutalásról, azt a „Tranzakció mentése” gombbal tudod lementeni a tranzakció végrehajtását követően.

   Melyek az OTP netbank jelentősebb újdonságai a régebbi verzióhoz képest?

   Az egyik ilyen a Kiadásfigyelő, amely egy automata költéskategorizáló. Ez egy manapság felkapott internetbank és mobilalkalmazás szolgáltatás, mely segít áttekinthetőbbé tenni, tervezni és rendezni a havi kötéseidet.

   A rendszer automatikusan felismeri a tételeket és a megfelelő költési kategóriába sorolja azokat. Ha nem találod megfelelőnek a besorolt kategóriát, akkor átkategorizálhatod vagy új kategóriát is létrehozhatsz.

   Ilyenkor eldöntheted, hogy csak egyszeri átkategorizálást szeretnél vagy új kategóriát hozol létre. A hasonló tételek minden esetben az új kategóriába kerülnek. Utóbbi esetben lehetőséged van a korábbi hasonló tételeket is opcionálisan kijelölni és az újonnan választott kategóriába sorolni.

   A felületen az elmúlt három hónapban végzett átlagos havi költésedet láthatod, emellett azt is nyomon követheted, hogy a jelenlegi havi költésed hol tart az átlagos költéshez képest.

   Beállíthatod a kimutatásokba bevont számlákat, illetve a kimutatás időszakát is szabadon változtathatod. A kimutatások beállítására és a tételek átkategorizálására a mobilbankon keresztül van lehetőség, de a beállításokat az internetbank is figyelembe veszi.

   Házaspár aki az OTP Netbank kiadásfigyelőjével átlátja a költéseit laptopon

   Ingyenes push üzeneteket is kérhetsz

   Egy másik fontos újdonsága az OTP netbanknak, pontosabban annak mobilalkalmazás változatának a push üzenetek küldése. Ez olyan mobilképernyőre érkező üzenetet jelöl, amely kiváltja az SMS-t, viszont - azzal ellentétben - szükséges hozzá állandó internetkapcsolat. Ezt ugyanis a mobilalkalmazás küldi a képernyőre, amely csak interneten keresztül kapja meg az üzenetet az OTP adatközpontjától.

   A push üzenet terjedésének első számú mozgatórugója az ingyenesség az SMS-hez képest, mely több tíz forintba is kerülhet üzenetenként. De a push üzenet abból a szempontból is előnyös, hogy elkerüli az SMS küldés néhai bizonytalanságait, késéseit.

   Az OTP netbank technikai feltételei

   Az OTP netbank az alábbi asztali böngészőkkel működik:

   • Chrome
   • Internet Explorer
   • Edge
   • Firefox
   • Opera
   • Safari

   Mobiltelefonon az alábbi böngészők kompatibilisek biztosan az OTP netbankkal:

   • iOS - Safari Mobile
   • Android - saját böngésző
   • Windows Phone - Internet Explorer

   Ha a teljes internetbankot szeretnéd használni mobilodon, akkor kattints a „teljes funkcionalitású nézet” linkre.

   Az OTP netbankot használod, ha egy ideig nem végzel tranzakciót az internetbankban, akkor a rendszer kiléptet. Ilyenkor újra be kell lépned.

   Nagyon biztonságos

   Az OTP netbank a legmodernebb információbiztonsági technikákat alkalmazza, így az adatforgalmat 128 bites kulccsal titkosítják. A biztonsághoz az is hozzájárul, hogy Mobil Aláírás (sms vagy MobilBank regisztráció esetén a QR kód) jóváhagyással a titkos jelszó mellett egy egyszer használatos kódot alkalmazó második lépcső is védi a belépést és a tranzakciók indítását.

   A Mobil Aláírás esetében lehetőség van annak beállítására, hogy kevesebb SMS érkezzen. Ehhez a Beállítások menüben a Mobil Aláírás menüpontban be kell állítani a „Megerősítés tranzakcióknál - Egyszerűsített” lehetőséget.

   Ezt követően az elmentett űrlap használatával nem kapsz SMS-t a jóváhagyáshoz, lakossági ügyfélként ezen felül az internetbankban kezelt saját számláid közötti tranzakcióknál sem jön SMS. Az új OTP MobilBank mobilalkalmazásba történt regisztrációt követően QR-kód alapú Mobil Aláírást is használhatsz. Ekkor egyáltalán nem kapsz SMS-t.

   A bankkártyás vásárlások könyvelése nem megy azonnal végbe, hanem eltarthat pár napig. Ezek jellemzően nincsenek benne a könyvelt egyenlegben, csak a rendelkezésre álló egyenlegben. Elkölteni csak ez utóbbit tudod, a könyvelt egyenleg viszont a kamatszámításhoz nyújt segítséget.

   Az OTP netbankban a számlakivonatokat 2011-ig visszamenőleg tudod lekérdezni.

   Boldog OTP netbank felhasználó mobilon

   2022-től még jobb lett az OTP Netbank

   Az OTP Bank 2022-ben újította meg a netbank szolgáltatását. Ha már van OTPdirekt internetes szolgáltatásra vonatkozó korábbi szerződésed, az új - pontosabban most már a jelenlegi - internet- és mobilbank használatához csak egy gyors átregisztrálás szükséges.

   Ekkor kell megkötnöd az úgynevezett Digitális Szolgáltatási Szerződést is. Az átszerződést a régi OTPdirekt internetbankban az Új internetbank regisztráció menüpontban, vagy az új OTP InternetBank bejelentkező oldalon, vagy az új OTP MobilBank letöltését követően végezheted el.

   Az átszerződés az új funkciók használatához szükséges, például ilyen az e-mail címes bejelentkezés is vagy a több számlád egyidejű láthatósága.

   Az OTP Mobilalkalmazást az alábbi linkekről tudod letölteni: Android (minimum 7.0), iOS (minimum 12.0).

   Az OTP netbankba az OTP MobilBank alkalmazás push üzenetének (vagyis a mobil-alkalmazás által a telefon állapotsorába küldött üzenet) segítségével, vagy a megjelenő QR-kód beolvasásával, vagy - mobil regisztráció hiányában - egy egyszer használatos SMS-sel lehet belépni.

   Fontos tudnod, hogy az OTP Bank fokozatosan kivezetik a régi internetbankot, melyet OTPdirekt internetes szolgáltatásnak hív. A régi internetbankban 2024. január 24. óta legfeljebb napi 1 millió forint összegű átutalást lehet indítani, de a saját számlák közötti átvezetés egyelőre korlátlan marad. Ha a régi internetbankot használod és 1 millió forintnál nagyobb összeget szeretnél utalni egy napon belül, akkor regisztrálj az új OTP InternetBankba vagy az OTP Bank mobilapplikációjába, mert ott nincs ilyen korlátozás. Ezeket ma már mintegy 2 millió ügyfél használja.

   Összefoglalva

   Az OTP netbank a legtöbb szolgáltatást biztosító internetbank szolgáltatás hazánkban. Előnye, hogy többféle szolgáltatást egyesít egyetlen felületen. Az OTP Bank által 2022-ben bevezetett internetbanki és mobilalkalmazási felület a legkorszerűbb grafikai elemeket, elrendezéseket, működési módot követi.

   Az alapszolgáltatások mellett nagyon sokféle tranzakciós lehetőség is kötődik az OTP netbankhoz. Az átutalások, betétlekötések mellett még postai címre is küldhetsz pénzt, ami ritkaság a hazai netbankok között.

   Csoportos beszedési megbízásokat kezelhetsz, autópálya-matricát vásárolhatsz, értékpapírszámla felett rendelkezhetsz, ami szintén ritkaság idehaza, főleg így együtt. Az OTP más szolgáltatásait is eléred (például OTP SZÉP kártya, egészségpénztár, stb.) és természetesen kezelheted benne a bankkártyáidat vagy a hozzájuk köthető kedvezményprogramot.

   Ha több számlád van, az új OTP netbankban azok is jól megférnek egymás mellett.

   Maradtak kérdéseid az OTP Netbankár használatával kapcsolatban?

   • Lehet egyszerre régi és új OTP netbankom is?

    Igen. Ezzel hosszú ideig elnyújtott lehetőséget biztosít az OTP Bank az átállásra 2022-ben. Elképzelhető, hogy ezt a lehetőséget meghosszabbítják majd.

    Használhatod a régi netbankot, hiszen a szolgáltatások átvezetése még eltart egy ideig, ennél sokkal fontosabb azonban, hogy az újra regisztrálj át minél hamarabb!

   • Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

    Személyesen bármelyik bankfiókban, illetve az online felületen is igényelhetsz új jelszót. Ezt az új jelszót az első belépéskor ugyanúgy meg kell változtatnod, akármelyik csatornán kapod is.

   • Mobilon hogyan használhatom az OTP netbankot?

    Alapesetben a mobilodra optimalizált képernyő jelenik meg, amely jól olvasható kis képernyőn is, de cserébe csak a legfontosabb funkciókat tartalmazza.

    Mobilon használd az OTP Mobilalkalmazást vagy kapcsold át a netbankod a „teljes funkcionalitású nézet” linken át vagy nyomd meg a böngésződ asztali verziós nézetre átállító gombját!

   Homa Péter
   Homa Péter bankszámlaszakértő
   Linkedin
   Homa Péter bankszámlaszakértő

   Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

   Legfrissebb útmutatóink bankszámla témában

   • 18 év alatt a diákszámlához is tartozhat bankkártya
    Bankszámla

    Bankkártya gyerekeknek - Ilyen bankkártyák elérhetők 18 év alatt

    Már az általános iskolai kor kezdetétől igényelhető bankkártya a gyerkekeknek, de a számlanyitáshoz jelen kell lennie a szülőnek is, hiszen jogilag csak nagykorú személy nyithat számlát. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy milyen választék áll ma rendelkezésedre, ha bankkártyát szeretnél a gyermekednek.

    frissítve: 2024. június 9.
   • Diáklány szemüvegben és az iskolai cuccaival
    Bankszámla

    Ezért fontos a gyermeknek a diákszámla

    Már gyermekkorban is érdemes bankszámlát nyitni, mert sok mindenben képes segíteni a gyermekeknek is a mindennapokban. A pénzügyi tudatosság és a pénz kezelésének fejlesztése, önfejlesztése kulcsfontosságú lesz majd később a gyermekek felnőtt élete során. Egy diákszámla ráadásul még olcsó is, ami segít könnyebben begyakorolni a felnőtt korban amúgy is elkövetkező napi pénzügyeket.

    frissítve: 2024. június 7.
   • A kedvezményes devizaváltással sokat spórolhatsz
    Bankszámla

    Devizaváltás olcsóbban - így spórolhatsz rajta 2024-ben

    A devizaváltás kérdésköre a nyaralásokon szokott elsősorban előkerülni. Pedig hasznos lehet akkor is, ha rendszeresen vásárolsz külföldi webáruházakban vagy akkor is, ha devizában szeretnél takarékoskodni. Azt mi sem tudjuk megmondani neked, hogy mikor tudsz a legkedvezőbben devizát váltani, de azt igen, hogy pillanatnyilag hogyan tudsz a legjobb feltételekkel devizához jutni. Olvasd el ezt az útmutatót, és kezdj el sokat spórolni a devizaváltáson!

    frissítve: 2024. július 12.