Preferált kistelepülés

A falusi CSOK (Családok Otthonteremtési Kedvezménye) a CSOK támogatás egy fajtája, amelyet kifejezetten tanya, birtokközpont vagy preferált kistelepülésen álló ingatlan megvásárlásához és korszerűsítéséhez, bővítéséhez igényelhetsz.

A falusi CSOK ugyanis nem használható bármely faluban vagy községben található házra, hanem csak a települések egy részében. Ezeket a településeket a jogszabály megyénként és járásonként listázza, ezek a preferált kistelepülések. A falusi CSOK csak ezeken a preferált kistelepüléseken elérhető. (Tanyák és birtokközpontok esetén nincs településre vonatkozó korlátozás.)

A preferált kistelepülések listáját ennek az útmutatónak a végén megtalálod megyénkénti bontásban.

CIB Bank Babaváró hitel
 • 180 000 Ft jóváírással
 • Online igényelhető videóbankár segítségével
 • 11 millió forint 20 éves futamidőre
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Otthonfelújítási támogatás segítségével végzett szigetelés a padláson
  Állami támogatások

  Otthonfelújítási támogatás 2024 - ezt kell tudnod róla

  Az energiaügyi államtitkár 2024. március 26-án jelentette be az új Otthonfelújítási támogatás indulását. A támogatás jelentősen eltér majd a korábban népszerű támogatástól, így érdemes megismerni a részleteket. Az új támogatási program lakóházak energetikai korszerűsítését célozza, és 108 milliárd forintos keretösszeg áll majd rá rendelkezésre. Mutatjuk az eddig ismert részleteket.

  frissítve: 2024. április 12.
 • Babaváró hitel segítségével megszületett kisbaba fekszik az apa hasán
  Állami támogatások

  Babaváró hitel 2024

  Lakásvásárlásnál a CSOK mellett a Babaváró hitel az, amit nem szabad kihagynotok, ha házastársak vagytok, és legalább egy gyermeket terveztek. A Babaváró hitellel 11 millió forinthoz juthattok, amit akár teljes egészében elenged az állam. A legjobb az, hogy nem kell előre megmondani, hogy hány gyermeket szeretnétek, ráadásul a pénzt is bármire elkölthetitek. Ki veheti igénybe, és vajon jogosultak vagytok rá? Segítünk megtudni, hogy megkaphatjátok-e a 11 milliós támogatást.

  frissítve: 2024. április 13.
 • Családapa mutatja kislányának az állami támogatásból épült házat
  Állami támogatások

  Állami támogatás összefoglaló - elérhető támogatások 2024-ben

  Valószínűleg te is hallottál már a CSOK különböző változatairól, de családok, illetve a gyermeket tervező párok számára nem csak lakáscélra elérhetők támogatások és támogatott hitelek. Van néhány olyan támogatás, amelyet nem, vagy nem kizárólag lakáscélra használhatsz. Sőt, van néhány olyan kedvezmény is, amely gyermekektől függetlenül igényelhető. Ezek nem kapnak akkora figyelmet, mint a nagy lakáscélú támogatások, hisz általában kisebb összegűek. Sok kicsi viszont itt is sokra megy, és ha valamire jogosult vagy, nem érdemes az államnál hagynod. Ebben az útmutatóban ezeket a támogatási formákat mutatjuk be részletesen.

  frissítve: 2024. február 5.