Provident hitel 2024

A Providentről sokan tudják, hogy kifejezetten a kis összegű, rövid lejáratú, gyakran heti törlesztésű kölcsönökben erős. De tudtad, hogy emellett hosszabb, 30 hónap futamidejű, valamivel nagyobb összegű, havi törlesztésű köcsönt is kínálnak? Mutatjuk milyen ajánlatokat talász náluk!

Mit mond szakértőnk?Bezár

A Providentről sokan tudják, hogy kifejezetten a kis összegű, rövid lejáratú, gyakran heti törlesztésű kölcsönökben erős. De tudtad, hogy emellett hosszabb, 30 hónap futamidejű, valamivel nagyobb összegű, havi törlesztésű köcsönt is kínálnak? Mutatjuk milyen ajánlatokat talász náluk!

A Provident nevét sokan ismerik, és tudják, hogy rövid futamidőre kínálnak kis összegű kölcsönöket gyorsan. A pénzt akár az otthonodba, készpénzben is kérheted és ugyanúgy törleszthetsz otthonról.

Ez mind valóban nagyon hasznos lehet, és gyorsan kihúzhat a bajból, ha épp meg vagy szorulva. Ennek ellenére azt javaslom, hogy gondold meg jól. Ezek a kölcsönök és extra szolgáltatások gyakran nem olcsók, ezért nézz szét alaposan az ajánlatok között. A gyorskölcsön mellett a normál személyi kölcsön is alternatíva lehet, vannak bankok, amelyek már kis összeget is adnak kölcsönbe, és a futamidő is hosszabb lehet, ami miatt a törlesztőd alacsonyabb lesz.

Bár van, hogy a Provident akkor is tud neked kölcsönt adni, ha szerepelsz a KHR negatív adóslistáján (korábbi BAR lista), tehát van már hitelmulasztásod, de gondold meg alaposan, hogy valóban felvehetsz-e kölcsönt akkor, amikor a korábbi hiteleddel már fizetési nehézségeid támadtak. Okosan használva a Provident hitelei jól jöhetnek, de adósságspirálba ne kerülj velük.

Ha szeretnéd tudni, hogy milyen kölcsönöket kínál a Provident, és mikor érdemes ezeket felvenned, jó helyen jársz. Mutatjuk, milyen kényelmi szolgáltatások elérhetők a kölcsönök mellé, és hogyan kaphatod meg az általad kért összeget a Providentnél. A tévéreklámokból talán tudod, hogy a Provident hitel rövid futamidejű, kis összegű és heti törlesztésű, de a kínálatukban nem csak ezek szerepelnek. Lássuk, mit tudnak!

A Provident Pénzügyi Zrt. több, mint 20 éve van jelen a magyar piacon. A nevüket mára talán mindenki ismeri, 230 000 ügyfelük van. A cég tulajdonosa az angliai székhelyű International Personal Finance nemzetközi cégcsoport, amely több országban is jelen van Kelet-Európában is.

Milyen hitelek elérhetők a Providentnél?

A Provident elsősorban a kis összegű, rövid futamidejű kölcsöneiről ismert, amelyeket heti vagy havi ütemezésben törleszthetsz. Akár már egészen kis összeget, 40 000 forintot is felvehetsz vagy van olyan kölcsönük aminek a futamideje mindössze 18 hét, tehát nagyjából 4 hónap.

Emellett igényelhetsz náluk 1,5 millió forint összegben is kölcsönt akár 30 hónapos futamidővel.

Provident hitel aláírása tanácsadóval a házaspár otthonában

A Provident nem bank, hanem pénzügyi vállalkozás, így bankszámlát nem vezet. A pénzt alapesetben a saját bankszámládra kapod, és átutalással kell törlesztened.

A Provident 3 konstrukciót kínál:

 1. Provident Start kölcsön (18 hetes futamidővel)
 2. Provident heti kölcsön (ez lehet 57, 72 és akár 110 hetes is)
 3. Provident havi kölcsön (30 hónapos kölcsön)

Ezek mindegyike fedezet nélküli kölcsön, amelyet szabad felhasználásra igényelhetsz. A kölcsönök kamata a futamidő végéig fix, így a törlesztőrészleted végig változatlan marad.

A Provident hitelei lényegében gyorskölcsönök, amelyek jellemzője a kis összeg és a gyors hitelbírálat. A pénzt napok alatt megkaphatod, és az igényléshez mindössze a személyes dokumentumaidra és a jövedelmed igazolására lesz szükséged.

A kölcsönökhöz kétfajta kényelmi szolgáltatást kínál a Provident. Ezek választható szolgáltatások, külön igényelheted őket a kölcsön mellé, és külön költségük is van.

Otthoni szolgáltatás

Az egyik ilyen kényelmi szolgáltatás az Otthoni szolgáltatás. Ekkor a kölcsönösszeget nem a bankszámládra kéred, hanem a Provident munkatársától veheted át az otthonodban készpénzben, és törlesztened is így kell.

Arra érdemes figyelned, hogy ez a szolgáltatás tényleg nagyfokú kényelmet ad, és egyedülálló a hitelpiacon, de a hosszabb futamidejű kölcsönöknél drágább.

Ha csak 18 hétre veszed fel a kölcsönt, akkor összesen a kölcsönösszeg 20%-a az otthoni szolgáltatás, de ha 72 vagy 110 hétre vagy 30 hónapra igényled a hitelt, akkor már a kölcsönösszeg több, mint 100%-át is kitehetik az otthoni szolgáltatás költségei. A kényelemnek tehát ára van, a szolgáltatásért kicsivel több, mint a felvett összeget kell kifizetned.

Igazából nem olyan meglepő, hogy ez a szolgáltatás hosszabb futamidőnél drágább. Gondolj bele, hogy a Provident egy munkatársának több, mint egy éven át havonta el kell látogatnia a lakásodra, hogy törleszteni tudj, ennek pedig költsége van.

Az Otthoni szolgáltatás díját a kölcsön törlesztőrészletével együtt kell fizetned a teljes futamidőre elosztva.

Előrelátó csomag

A másik extra szolgáltatás az Előrelátó csomag, ami lényegében egy hitelfedezeti biztosítás csomag. Van benne egy csoportos élet- és balesetbiztosítást, amelyet az Union Biztosító nyújt.

Emellett tartozik hozzá egy meghosszabbított elállási és felmondási lehetőség is. A szokásos 15 nap helyett 30 napod van átgondolni, hogy tényleg megfelelnek-e neked a kínált Provident hitel szerződési feltételek. Ha mégis meggondolnád magad, az Előrelátó csomagon belül egy hónapon belül van erre módod.

A csomag részeként a Provident az elhunyt ügyfelei tartozását elengedi.

Üres pénztárca amiben lehetne pénz a Provident kölcsön igénylés segítségével

Mikor érdemes kis összegű kölcsönt felvennem?

Tudtad, hogy a „provident” angol szó jelentése előrelátó, körültekintő? Az egyik legfontosabb tulajdonság, amire a hitelfelvételnél szükséged van.

Vannak olyan élethelyzetek, amikor előnyös vagy szükséges lehet kölcsönt felvenni, de gondold meg jól. Az ilyen típusú kölcsönöket általában arra találták ki, hogy valamilyen hirtelen támadt pénzzavarodat enyhíteni tudd velük, de nem jó ötlet, ha ezzel akarod megtoldani egy kicsit a fizetésed.

Jól jöhet, ha például lerobbant az autód és azonnal javíttatnod kell, vagy ha elromlott a hűtőd vagy a mosógéped, esetleg hirtelen orvoshoz kell menned. Ez a kölcsön kisegíthet a szorult pénzügyi helyzetedből.

Ugyanakkor ne felejtsd el, hogy a pénzt vissza is kell tudnod fizetni, méghozzá kamatokkal együtt. A Provident ugyan megvizsgálja majd a jövedelmi helyzeted, de teljes rálátásod neked van a pénzügyeidre, ezért legyél megfontolt.

Ha mindenképpen a kölcsön mellett döntesz, akkor is nézz meg különböző típusokat, hogy megtudd, melyikkel jársz jobban. Ebben a személyi kölcsön kalkulátor segítséget nyújt neked.

És most lássuk a kölcsönöket részletesen!

Provident Start kölcsön

Ez a Provident legkisebb kölcsöne. Minden tekintetben kicsi, a futamidő és az igényelhető összeg szempontjából is, és ennek a kölcsönnek a legalacsonyabbak a költségei.

Start kölcsön keretében 100 000 – 250 000 forint közötti kölcsönösszeget kaphatsz legfeljebb 18 hetes futamidőre.

Ez tehát egy egészen rövid futamidejű kölcsön. A pénzt átutalással kapod meg a bankszámládra, és heti részletekben kell törlesztened. A törlesztőrészlet a futamidő végéig fix. A kölcsönt ez alatt az idő alatt bármikor díjmentesen előtörlesztheted.

Költségek

A felvett kölcsönre kamatot kell fizetned, és ha extra szolgáltatást igényelsz, tehát Otthoni szolgáltatást vagy Előrelátó csomagot, akkor ezeknek is van költsége.

Ennek a konstrukciónak nem túl magas a kamata. Az előtörlesztés ingyenes, de ha nem törlesztesz időben, akkor késedelmi kamatot kell fizetned, ami a kölcsön ügyleti kamatának 3%-kal növelt értéke.

Ezenkívül van egy késedelmi díj is, ami egy egyszeri díj törlesztési késedelem esetén. A késedelmi díj nagysága a futamidőtől függ, illetve attól, hogy mekkora összeggel vagy fizetési hátralékban. A futamidő alatt egyszer számítják fel ezt a díjat, amikor a tartozásod eléri a törlesztőrészlet négyszeres vagy tízszeres mértékét.

Ha a kölcsönt Otthoni szolgáltatással igényelted, akkor késedelmi kamatot és késedelmi díjat nem számít fel a Provident.

Ezenkívül felmerülhet felmondási díj, amit akkor számít fel a Provident, ha felmondod a kölcsönszerződést. A díj a fennálló hiteltartozásod 15%-a, minimum 5 000, de legfeljebb 100 000 forint.

Ha pedig a felmondást követően tartozásod marad, akkor évente 15 000 forint behajtási díjjal kell számolnod.

Ha a törlesztőrészletet nem Otthoni szolgáltatással, de mégis készpénzben fizeted ki a Provident fiókjában, akkor ez alkalmanként 700 forintba kerül. Ha pedig túlfizetésed van, és kéred visszautalni, ennek a költsége 500 forint.

Ha valamilyen dokumentummásolatra, igazolásra van szükséged, vagy egyéb ügyintézést kérsz, annak 3 000 forintos díja van dokumentumonként.

Készpénz amit a Provident hitel aláírása után kap meg az adós

Provident heti kölcsön

A Heti kölcsön keretében 40 000 – 570 000 forint közötti összeget kaphatsz 18, 57, 72 vagy 110 hetes futamidőre. A 18 hét valamivel több, mint 4 hónap, de az 57 hét már egy évnél hosszabb, a 110 hét pedig több, mint 2 év.

Ehhez a kölcsönhöz is kérhetsz Otthoni szolgáltatást vagy Előrelátó csomagot.

Jó, ha tudod, hogy 18 hétnél hosszabb futamidő esetén már magasabb kamattal kell számolnod, mint amit a bankok általában a személyi kölcsönökre felszámítanak. Ezzel együtt az Otthoni szolgáltatás díja is magasabb, mint a Start kölcsön esetében.

Provident havi kölcsön

Talán ez a konstrukció hasonlít leginkább a személyi kölcsönökre. Valamivel magasabb összeg is elérhető, és törleszteni is havonta kell.

Havi kölcsön keretében 600 000 – 1 500 000 forint közötti összeget kaphatsz 30 hónapos futamidőre, azaz 2,5 évre.

A kiegészítő szolgáltatásokat ehhez a konstrukcióhoz is igényelheted. A kamat itt is valamivel magasabb, a maximális THM 36,8%.

Ilyen személyi kölcsönöket kínálnak a bankok

Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár
Rendezés:
Válassz a kiemelt hitelek közül!
További hitelek
 • Fix Kamat személyi kölcsön
  Törlesztő 24 215 Ft Fix kamat
  THM 17,00% Kamat: 15,59%
  Visszafizetendő 1 452 923 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Nem Unicredites ügyfélként is gyorsan igényelhető online
  Futamidő: 12-96 hó • THM: 14,29% - 17,43% • Hitel teljes díja: 452 923 Ft • Ebből kamat: 452 923 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 15,59%
 • Személyi kölcsön
  Törlesztő 25 776 Ft Fix kamat
  THM 20,95% Kamat: 18,70%
  Visszafizetendő 1 556 546 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Bankváltás nélkül igényelhető
  Futamidő: 24-96 hó • THM: 18,77% - 21,63% • Hitel teljes díja: 556 546 Ft • Ebből kamat: 546 546 Ft • Kezdeti díj: 10 000 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 18,70%
 • Start Plus Időnyerő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 26 031 FtAz első 3 hónapban 0 Ft
  THM 18,04% Kamat: 16,49%
  Visszafizetendő 1 545 332 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Az első 3 hónapban nem kell törlesztőt fizetned
  Futamidő: 12-84 hó • THM: 17,99% - 18,04% • Hitel teljes díja: 545 332 Ft • Ebből kamat: 545 332 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,49%
 • Személyi kölcsön - online igényléssel
  Törlesztő 29 549 Ft Fix kamat
  THM 28,50% Kamat: 24,99%
  Visszafizetendő 1 772 956 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Online igénylés akár 15 perc alatt - folyósítás akár 1 órán belül!
  Futamidő: 24-84 hó • THM: 16,30% - 28,50% • Hitel teljes díja: 772 956 Ft • Ebből kamat: 772 956 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 24,99%

A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

További szöveg megjelenítése

Milyen feltételek mellett igényelhetek Provident hitelt?

A kölcsön igényléséhez legalább 18 évesnek kell lenned. Mivel a kölcsönöket rövid futamidőre igényelheted, és egyik konstrukció sem hosszabb 110 hétnél – ez valamivel több, mint 2 év – a lejáratkori életkorod nem olyan lényeges. A Provident erre nem határoz meg maximumot.

Lennie kell magyarországi állandó bejelentett lakcímednek, és érvényes személyes dokumentumaidnak.

A kölcsönt csak akkor kaphatod, meg, ha legalább havi nettó 100 000 forint jövedelmet tudsz igazolni.

Szükséged lesz még egy bankszámlára, amelyre a kölcsönt kapod. Ez vagy a saját számlád, vagy olyan közös, vagy más nevén lévő számla, amely felett korlátlan rendelkezési jogod van, tehát szabadon indíthatsz róla utalásokat és vehetsz fel róla pénzt.

A bankszámla nem feltétel, ha a kölcsönt készpénzben kéred és így is törlesztesz, tehát ha igénybe veszed a Provident Otthoni szolgáltatását.

Provident hitel szerződés aláírása tollal

A Provident bizonyos feltételek mellett akkor is ad kölcsönt, ha a KHR negatív adóslistáján szerepelsz, azaz ha jelenleg más hiteleid kapcsán hitelmulasztásod van, vagy ha még nem telt el 1 év a korábbi elmaradt hiteltartozásaid törlesztése óta.

Ennek ellenére óva intünk attól, hogy komolyabb hiteltartozás mellé egy újabbat vegyél fel, vagy hogy más hiteltartozásaidat kölcsönből egyenlítsd ki. Ez nagyon veszélyes és könnyen adósságspirálba kerülhetsz, ahogy az egyik kölcsönt a másikból fizeted. Ha nem tudod törleszteni a meglévő hiteleidet, akkor mindenképpen lépj kapcsolatba a bankoddal, és próbáljátok meg a helyzetet közösen rendezni.

Hogyan zajlik a Provident hitel igénylése?

 1. A kölcsönt a Provident telefonos ügyfélszolgálatán igényelheted, vagy visszahívást kérhetsz a honlapon keresztül. A kölcsönt SMS-ben is kérheted, ha elküldöd a HITEL szót a honlapon megadott mobilszámra.
 2. A Provident munkatársa telefonon megkeres, és telefonon ad tájékoztatást a kölcsön feltételeiről. A hitelbírálathoz szükséges adatokat is elkéri tőled.
 3. A hitelbírálat előkészítése és a szerződéskötés már személyesen történik a Provident hitelpontján. Ha Otthoni szolgáltatást kértél, akkor a Provident munkatársa az otthonodban keres fel, és a szerződéskötés nálad történik.
 4. Pozitív hitelbírálat esetén a pénzt 10 napon belül kapod meg átutalással. Otthoni szolgáltatás esetén viszont azonnal megkapod készpénzben.

Így tudod a Provident kölcsönt online igényelni

Jelenleg nincs online igényelhető kölcsöne a Providentnek.

Maradtak kérdéseid?

 • A Provident csak heti törlesztésű kölcsönöket kínál?

  Nem. A Providentnek van olyan hitele is, amelyet havonta kell törlesztened.
 • Lehet a Providentnél online kölcsönt igényelni?

  Jelenleg nincs olyan kölcsöne a Providentnek, amit online lehetne igényelni. Telefonos ügyfélszolgálaton igényelhetsz, vagy visszahívást kérhetsz.
 • Tényleg nagyon magas kamattal kínál kölcsönöket a Provident?

  A Provident több olyan hitelt is kínál, amelyeknek a bankok által kínált személyi kölcsönök kamatához hasonló a kamata. Vannak viszont olyan ajánlatok is náluk, amelyeket ennél jóval magasabb kamat mellett igényelhetsz. Azt javasoljuk, hogy gondold át, hogy mennyi pénzre van szükséged, és nézz körbe, hogy melyik lenne a neked legmegfelelőbb kölcsöntípus.
Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.