A Raiffeisen Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

A Raiffeisen Bank széles körű magyarországi ATM-hálózata kiváló lehetőséget kínál a hazai ügyfeleknek, hogy könnyen hozzáférjenek a pénzükhöz és gyorsan elintézhessék a banki ügyeiket.

Mit mond szakértőnk?Bezár

A Raiffeisen Bank széles körű magyarországi ATM-hálózata kiváló lehetőséget kínál a hazai ügyfeleknek, hogy könnyen hozzáférjenek a pénzükhöz és gyorsan elintézhessék a banki ügyeiket.

Az ATM-ek országos eloszlása mindenhol biztosítja a kényelmes megközelíthetőséget, így az ügyfelek sok ponton könnyen vehetnek fel készpénzt, ellenőrizhetnek egyenleget vagy egyéb fontos pénzügyi tranzakciókat végezhetnek.

A Raiffeisen Bank folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, így az ATM-hálózat olyan modern funkciókkal is rendelkezik, mint például készpénzbefizetés vagy mobilegyenleg-feltöltés. A megbízható és biztonságos ATM-ek minden ügyfél számára rugalmas megoldást nyújtanak a pénzügyeik kezelésére. A gyors készpénzfelvétel választható címletei között 9 ezerre végződő is található, mely segít elkerülni a nagy címletű készpénzzel történő fizetés ismert problémáit.

A Raiffeisen Bank – más vezető bankokhoz hasonlóan – elkötelezett a digitális pénzügyi szolgáltatások fejlesztése iránt, így az ATM-hálózat is része a bank által kínált, megszokott innovatív pénzügyi megoldásoknak.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. január 15.
 • promóció

A Raiffeisen Bank ATM-jei a legfontosabb, banki készpénzzel kapcsolatos műveletekre alkalmasak, így készpénz befizetésére és természetesen készpénz felvételére. Emellett a kártyabirtokosok elérnek egyéb fontos funkciókat is. Lássuk, hogyan működik egy Raiffeisen ATM!

Összefoglaló a Raiffeisen Bank ATM-ekről: erre figyelj!

A Raiffeisen Banknak nagy ATM hálózata van Magyarországon, így sok helyen megtalálhatók a bank ATM-jei. A készpénzfelvételt segíti, hogy a gyors készpénzfelvételi összegek között 9 000 forintra végződő összeg is megtalálható, így könnyebb lehet a készpénz használata, mert nem kell megküzdeni a nagy címlet problémájával.

A Raiffeisen Bank Android rendszeren alkalmazott saját mobilfizetéses megoldása, a RaiPay használható a Raiffeisen Bank ATM-jein is, így az androidosok okosórával nem, de okostelefonnal is tudnak készpénzt felvenni a bank ATM-jein.

Milyen funkciói vannak a Raiffeisen ATM-eknek?

A Raiffeisen Bank ATM-jei készpénzfelvételre, egyenleg-lekérdezésre, PIN-kód módosításra és kártyaaktiválásra is alkalmasak lehetnek. Ezenkívül további szolgáltatások is elérhetőek lehetnek, mint például a befizetés.

Készpénzfelvétel

Készpénzfelvételre minden Raiffeisen Bank által kibocsátott bankkártyával, minden Raiffeisen Bank-os ATM alkalmas.

Minden Raiffeisen Bank ATM alkalmas arra is természetesen, hogy más bank bankkártyájával rendelkező ügyfelek készpénzt vegyenek fel belőle.

Egyenleg-lekérdezés

Egyenleg-lekérdezésre minden Raiffeisen Bank ATM használható.

Ezt a funkciót más bank bankkártyájával is igénybe lehet venni a Raiffeisen ATM-eknél.

Raiffeisen atm-nél készpénzfelvétel mobillal

Készpénz befizetés

A Raiffeisen Bank ATM-jeinek országosan nagyjából fele alkalmas arra is, hogy készpénzt befizess a bankszámládra a gépen keresztül bármikor, éjjel-nappal, még hétvégén és ünnepnapokon is. Ez minden olyan lakossági és prémium betéti bankkártyával, FWR Private Banking betéti kártyával és üzleti betéti kártyával használható, fő- és társkártyával is, melyet a Raiffeisen Bank bocsátott ki forint bankszámlához.

Az ATM-ben a bankkártya PIN-kódjának megadását követően a Befizetés funkciót kell választani. Mivel a naponta befizethető összeg limitált, ezért az automata ezt követően kijelzi a még befizethető napi limit összegét, majd utána elhelyezhető a bankjegy a gépben. Az automata megszámolja és ellenőrzi a bankjegyeket és a jóváhagyást követően visszaigazoló bizonylatot ad, amivel a befizetés befejeződik. A művelet bármelyik lépésnél megszakítható a Törlés funkcióval.

A befizetés kezdeményezése Raiffeisen betéti bankkártyával lehetséges, hitelkártyával nem. Kizárólag forint bankjegy befizetésére van lehetőség, forint számlára.

Az automata szakadt vagy megragasztott bankjegyet nem fogad el, aprópénz, kapocs, idegen tárgy, boríték nem helyezhető el benne.

PIN-kód módosítás

PIN-kód módosításra minden Raiffeisen automata alkalmas.

Más bank által kibocsátott bankkártyával ez a szolgáltatás csak akkor vehető igénybe, ha a kártya Mastercard márkájú és a kibocsátó bank engedélyezte az adott kártyára ezt a lehetőséget.

Bankkártya-aktiválás

Minden olyan művelet, mely PIN-kód megadását igényli, aktiválja a bankkártyát. Így nézve minden Raiffeisen ATM alkalmas bankkártya aktiválására, Raiffeisen Bank és más bank által kibocsátott bankkártyára nézve is.

De a bank a megújított Raiffeisen kártyákra értve, az aktiváló első készpénzfelvétel lehetőségét érti ez alatt.

Mobil egyenleg feltöltés

A Raiffeisen ATM-ek egy része alkalmas mobilegyenleg feltöltésére is. Ez a Raiffeisen Bank ATM keresőjével szűrhető ki.

Akadálymentesített

A Raiffeisen Bank egyes ATM-jei mozgáskorlátozottak számára akadálymentesítettek. Ezek a Raiffeisen Bank ATM keresőjével szűrhetők, az akadálymentesítéssel kapcsolatos felirat a bal oldali oszlopban jelenik meg, nem pedig a szolgáltatásoknál, mint a többi szűrési elem esetében.

A Raiffeisen Bank ATM lefedettsége országosan

A Raiffeisen Banknak országszerte több mint 120 ATM-je van.

Ez azt jelenti, hogy az automaták a főváros mellett minden vármegye-székhelyen megtalálhatók, továbbá a nagyobb városokban is, a fővárossal együtt közel 40 településen Magyarországon.

Az ATM-eket elsősorban a Raiffeisen bankfiókokban éred el.

Készpénzfelvétel Raiffeisen ATM-ből arany bankkártyával

A Raiffeisen Bank ATM keresője

A Raiffeisen Bank ATM keresője itt található. Itt az ATM gombot kell választani balra, a térkép felett.

A térképes kereső a térkép mellett legördülő listából is lehetővé teszi azoknak a településeknek a szűrését, ahol Raiffeisen ATM található.

A szűrés kiegészíthető a mobiltelefon-egyenlegfeltöltésre, befizetésre, egyenleglekérdezésre, bankkártyaaktiválásra, készpénzfelvételre és PIN-kód cserére alkalmas gépekre, továbbá a mozgáskorlátozottak számára akadálymentesített ATM-ekre is.

Okoseszközös ATM használat a Raiffeisen Banknál

Okoseszközökkel, egész pontosan Apple Pay rendszert használó okostelefonokkal és okosórákkal jelenleg minden olyan Raiffeisen Bank-os ATM használható minden Raiffeisen Bank vagy más bank által kibocsátott, mobiltelefonba vagy okosórába digitalizált bankkártyával, amelyen az érintéses használat logója és érzékelője szerepel a berendezésen.

A Google Android rendszerét használó felhasználók csak a Raiffeisen Bank saját mobilfizetési megoldásával, a RaiPay-jel tudnak készpénzt felvenni, így az csak okostelefonokkal lehetséges, okosórákkal nem.

A fentiekből következően az Apple Pay felhasználói más banktól is használhatják, a Google Pay felhasználói viszont más banktól nem használhatják készpénzfelvételre a Raiffeisen Bank ATM-jeit.

A Raiffeisen Bank ATM-ek előnyei és hátrányai

 • jelentős számú belföldi ATM hálózat
 • Apple Pay okoseszközökkel és a bank saját androidos rendszerével (RaiPay) is használhatók az erre hardveresen alkalmas ATM-ek
 • mobilegyenleg feltöltésre is alkalmasak
 • kevés Raiffeisen ATM-nél van akadálymentesítés mozgáskorlátozottak számára
 • Google Pay-jel a más bank és a Raiffeisen Bank saját ügyfelei nem tudják használni a bank ATM-jeit

Maradtak kérdéseid?

 • Mit tegyek, ha elnyelte a kártyát az ATM?

  Ha a Raiffeisen Bank Raiffeisen bankkártyát nyelt el, akkor van esélyed arra, hogy a kártyát a mögöttes fiókban visszakapod, ha az ATM bankfióki. Egyéb esetben konzultálj a bank telefonos ügyfélszolgálatával!
 • Tudok minden Raiffeisen ATM-en befizetni a Raiffeisen számlámra?

  Jelenleg a Raiffeisen ATM-ek mintegy fele képes csak készpénzbefizetésre. Ilyen igényed esetén tájékozódj a bank ATM-keresőjéből.
 • Tudok használni okoseszközzel Raiffeisen ATM-et?

  Apple Pay-t használó eszköz esetén igen, Google Pay-t használó eszköz esetén nem. Ha Androidot használsz, okostelefonnal a Raiffeisen Bank saját megoldását, a RaiPay-t használhatod.
 • Egyenleg-lekérdezés lehetséges más bank kártyájával is?

  Igen.
Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

Legfrissebb útmutatóink bankszámla témában

 • 18 év alatt a diákszámlához is tartozhat bankkártya
  Bankszámla

  Bankkártya gyerekeknek - Ilyen bankkártyák elérhetők 18 év alatt

  Már az általános iskolai kor kezdetétől igényelhető bankkártya a gyerkekeknek, de a számlanyitáshoz jelen kell lennie a szülőnek is, hiszen jogilag csak nagykorú személy nyithat számlát. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy milyen választék áll ma rendelkezésedre, ha bankkártyát szeretnél a gyermekednek.

  frissítve: 2024. június 9.
 • Diáklány szemüvegben és az iskolai cuccaival
  Bankszámla

  Ezért fontos a gyermeknek a diákszámla

  Már gyermekkorban is érdemes bankszámlát nyitni, mert sok mindenben képes segíteni a gyermekeknek is a mindennapokban. A pénzügyi tudatosság és a pénz kezelésének fejlesztése, önfejlesztése kulcsfontosságú lesz majd később a gyermekek felnőtt élete során. Egy diákszámla ráadásul még olcsó is, ami segít könnyebben begyakorolni a felnőtt korban amúgy is elkövetkező napi pénzügyeket.

  frissítve: 2024. június 7.
 • A kedvezményes devizaváltással sokat spórolhatsz
  Bankszámla

  Devizaváltás olcsóbban - így spórolhatsz rajta 2024-ben

  A devizaváltás kérdésköre a nyaralásokon szokott elsősorban előkerülni. Pedig hasznos lehet akkor is, ha rendszeresen vásárolsz külföldi webáruházakban vagy akkor is, ha devizában szeretnél takarékoskodni. Azt mi sem tudjuk megmondani neked, hogy mikor tudsz a legkedvezőbben devizát váltani, de azt igen, hogy pillanatnyilag hogyan tudsz a legjobb feltételekkel devizához jutni. Olvasd el ezt az útmutatót, és kezdj el sokat spórolni a devizaváltáson!

  frissítve: 2024. július 12.