Szponzorkártya

A szponzorkártya vagy angolul affiliate card egy olyan bankkártyatípus, amelynek használatáért valamilyen jó cél érdekében egy picit többet kell fizetned, mint más bankkártyáért. Ez a pici többletteher a jó célt támogatja. Ez lehet valamilyen társadalmi szervezet, mozgalom, gyakran pedig sportcsapat anyagi támogatása.

Olyan szponzorkártya is létezik, amelynek a használata nem kerül többe, csak a bank adományoz a te kártyahasználatod után.

A szponzorkártyák egy-két kivétellel hitelkártyák, tehát bankszámlához általában nem választhatók.

Ezek is érdekelhetnek

 • Fiatalok laptopon keresztül megnyitják az első bankszámlájukat
  Bankszámla

  Első bankszámla megnyitása gyermekünknek

  A bankszámla nélkülözhetetlen az életben. Interneten csak így lehet fizetni, ide kapjuk az ösztöndíjat, később a fizetésünket is. A folyószámlahitel átsegíthet a nehezebb időkön, és a bankszámla kell a lakáshitelhez is később. De vajon hogyan válassz első bankszámlát a gyermekednek?

  frissítve: 2023. július 21.
 • UniCredit számlacsomagok 2023
  Bankszámla

  UniCredit számlacsomagok 2023

  Érdekel, hogy melyik UniCredit bankszámla a legjobb? Tudtad, hogy ha mobilbankról utalsz náluk, akkor a netbankos utalással szemben ezek teljesen ingyenesek? Segítünk megtalálni a hozzád illő számlacsomagot és a havi költségeket is kikalkuláljuk. A mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit is képekkel megmutatjuk.

  frissítve: 2023. május 28.
 • Telefonszámra vagy e-mail címre utalnál pénzt? Megmutatjuk, hogyan segít a másodlagos azonosító!
  Bankszámla

  Telefonszámra vagy e-mail címre utalnál pénzt? Megmutatjuk, hogyan segít a másodlagos azonosító!

  2020. március 2-án elindult az azonnali fizetési rendszer, vagyis bármely magyarországi banknál is vagy, ha az utalásod megfelel a kritériumoknak (10 millió forintnál alacsonyabb összeget küldesz, illetve nem rendszeres, havonta, hetente ismétlődő utalásról van szó), akkor az pár másodpercen belül a címzetthez kerül. Ha te sem szoktad megjegyezni a bankszámlaszámokat, akkor jó hír, hogy mostantól már e-mail cím vagy akár telefonszámra is utalhatsz. Megmutatjuk hogyan!

  frissítve: 2022. augusztus 26.