Az UniCredit Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

Az UniCredit Bank ATM lefedettsége Magyarországon jónak mondható, hiszen sokkal több ATM-jük van, mint fiókjuk. Az ATM-ek nagy része befizetésre is alkalmas, így megfelelő pénzügyi hozzáférést biztosít az ügyfelek számára.

Mit mond szakértőnk?Bezár

Az UniCredit Bank ATM lefedettsége Magyarországon jónak mondható, hiszen sokkal több ATM-jük van, mint fiókjuk. Az ATM-ek nagy része befizetésre is alkalmas, így megfelelő pénzügyi hozzáférést biztosít az ügyfelek számára.

Az ATM lefedettség biztosítja, hogy az ügyfelek könnyedén hozzáférjenek bankszámlájukhoz a készpénzkiadó és -befizető gépeken keresztül, továbbá elérjék az egyéb, az adott automata által kínált banki szolgáltatásokat.

Az UniCredit Bank elsőként vezette be Magyarországon a bankkártya nélküli készpénzfelvételt az ATM-jein, és ebben évekig nem is akadt követőre. A megoldásuk csak okostelefonnal működik, okosórával nem, és más bank ATM-jein ez a megoldás nem használható, mint ahogy más bankok ügyfelei sem érik el az UniCredit bankkártya nélküli készpénzfelvételi megoldását. Az országban egyedüliként egyébként ez a lehetőség nem az érintéses kommunikációra épül.

Az UniCredit Bank folyamatosan fejleszti pénzügyi szolgáltatásait, köztük az ATM szolgáltatásokat is, így egészen biztosan találkozol majd újdonságokkal az UniCredit ATM-eknél a jövőben is, melyeket egyszerűen és kényelmesen vehetsz majd igénybe.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2023. december 28.
 • promóció

Az UniCredit Bank ATM-jei széles körűen biztosítják, hogy elérd a legfontosabb banki szolgáltatásokat és az egyéb kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokat. Ebben az útmutatóban bemutatjuk neked, hogyan érheted el az UniCredit ATM-eket és hogyan használhatod azokat.

Összefoglaló az UniCredit Bank ATM-ekről: erre figyelj!

Az UniCredit Bank ATM-jeit sok helyen megtalálod az országban és külföldön is, ahol némileg olcsóbb a használatuk, mint más bank automatája esetében, magyarországi UniCredit bankkártyával.

Belföldön egyvalamiben másképp működnek, mint a többi ATM az országban, ez pedig a mobilos készpénzfelvétel. A 2019 óta működő szolgáltatás nem az érintéses használatra épül, így kizárólag a bank saját ügyfelei használhatják, és ők is csak a saját bankjuk ATM hálózatában.

Befizetésre csak az automaták egy része alkalmas még, ezek viszont azonnal jóváírják a befizetett összeget, ha a bank 2023 októberében elindított ATM megújítási programja keretében telepítették. Ezeket a gépeket onnan ismerheted meg, hogy érintőképernyősek. Ezekre szűrhetsz is a bank ATM listájában.

Az UniCredit Banknál külön listába szedték az akadálymentesen megközelíthető bankfiókokat és ATM-eket, így ezeket egy helyen megtalálod.

Unicredit atm-en üti be egy ügyfél a pin kódját

Milyen funkciói vannak az UniCredit ATM-eknek?

Az UniCredit Bank ATM-jei a készpénzfelvétel mellett egyenleg-lekérdezésre, mobiltelefon-egyenleg feltöltésére, bankkártya aktiválására, PIN-kód módosítására és egyes ATM-ek befizetésre is alkalmasak.

Készpénzfelvétel

Készpénzfelvételre értelemszerűen minden egyes UniCredit Bank ATM alkalmas, mind saját bankkártyával, mind pedig más bankok által kibocsátott bankkártyával.

Egyenleglekérdezés

Egyenleglekérdezésre is alkalmasak az UniCredit ATM-ek. A bank saját ügyfelei minden bankautomatánál elérhetik ezt a funkciót. Más bankok ügyfelei csak akkor érik el, ha bankjuk engedélyezte ezt.

Készpénz befizetése

Az automaták egy része befizetésre is alkalmas. Ha az ATM érintőképernyős, akkor a befizetett pénzt biztosan azonnal jóváírja a bankszámlán munkaidőben és munkaidőn kívül is, beleértve a hétvégi vagy az éjszakai időszakot egyaránt, de a bank honlapja úgy fogalmaz, hogy a szolgáltatás minden ATM-nél azonnali jóváírású, ahol elérhető.

Egy visszavonásig tartó akció keretében az ATM-en keresztüli befizetés díjmentes.

PIN-kód módosítás

Az automatákkal lehet módosítani a bankkártya PIN-kódját is. Ez elsősorban a bank saját ügyfelei számára kínált szolgáltatás, de ha a kártyát kibocsátó bank engedélyezi, akkor más bankok kártyáival is működhet ez a funkció.

Bankkártya-aktiválás

Bankkártya-aktiválásra minden UniCredit Bank által kibocsátott bankkártyával van lehetőség. Azonban, mivel a PIN-kód megadás aktiválja a bankkártyát, egy készpénzfelvétellel más bank bankkártyáját is tudod aktiválni UniCredit ATM-ben.

Mobilegyenleg-feltöltés

Mobilegyenleg-feltöltésre is alkalmasak az UniCredit Bank ATM-jei, így feltöltheted vele az előrefizetős kártyás egyenlegedet, belföldi mobiltelefon-szolgáltatás igénybevétele esetén.

Az UniCredit Bank ATM lefedettsége országosan

Az UniCredit Bank ATM lefedettsége annyiból jónak mondható, hogy háromszor annyi ATM van országosan a hálózatban, mint bankfiók, az ATM-ek tehát nem a bankfiókhálózatra korlátozódnak elsősorban.

Több mint 150 hazai ATM-jével az UniCredit lefedi a fővárost, a vármegye-székhelyeket és a nagyobb városokat egyaránt. Külföldön is igen jelentős az UniCredit Bank saját ATM hálózata az olasz anyabanknak köszönhetően.

Az UniCredit Bank ATM keresője

Az UniCredit Bank ATM keresője itt található.

A térképes keresőben külön tudsz szűrni a 0-24 órában elérhető befizetős ATM-ekre és a nem 0-24 órában elérhető befizetős ATM-ekre, továbbá az érintőképernyős ATM-ekre is.

A térképes kereső megmutatja az UniCredit Bank külföldi ATM-jeit is, ahol némileg – pár száz forinttal – olcsóbban vehetsz fel készpénzt az EGT tagállamokon kívüli államokban, mint más bankok ATM-jei esetében.

Külföldi unicredit atm-eknél állnak sorban ügyfelek

Ez azért fontos, mert az EGT-n belül az UniCredit Bank saját külföldi ATM-jein pontosan annyiért tudsz készpénzt felvenni a magyar UniCredit Bank által kibocsátott bankkártyával, mint idehaza az UniCredit ATM-ekből. Az EGT területén belül más bankok ATM-jeiből pedig annyiért, mint idehaza a nem UniCredit Bank által üzemeltetett ATM-ből.

A banknál külön listában megtalálhatók az akadálymentesített megközelítéssel használható ATM-ek. Ezek listája itt érhető el.

Okoseszközös ATM használat az UniCredit Banknál

Okoseszközökkel a Google Pay vagy az Apple Pay esetében jelenleg nem használhatók az UniCredit Bank magyarországi ATM-jei.

Az UniCredit Banknak azonban 2019 óta van egy mobiltelefonos készpénzfelvételi rendszere, mely csak a saját ATM-jein használható, ott viszont mindegyiken.

Az mCash névre keresztelt készpénzfelvételi megoldás az UniCredit Bank okostelefonos ügyfelei számára a hitelintézet UniCredit mBanking nevű mobilalkalmazásán keresztül érhető el, nem érintéssel működik tehát.

A megoldás működik sportolásnál, strandolásnál, vagy minden olyan szituációban, amikor otthon felejted a bankkártyádat. Az mCash ugyanúgy megfelel a szigorú banki követelményeknek, mint a bankkártya.

Így működik

A mobilapplikáción belül az mCash ikonra kell kattintani, ahol meg kell adnod, hogy mekkora összeget szeretnél felvenni. Utána nyomd meg a Kód generálás nevű gombot, amire kapsz egy 5 jegyű kódot.

Ezt 5 perced van beütni bármely UniCredit Bank-os ATM-be, ami után megkapod a készpénzt az automatából a bizonylattal együtt, anélkül hogy használtad volna a bankkártyádat.

Az mCash-nek saját limitjei vannak, melyek nem kapcsolódnak a bankkártyád limitjéhez, és nem módosíthatóak. A tranzakciós limit 150 000 forint és egy nap is legfeljebb ekkora összeget vehetsz fel. A készpénzfelvételi alkalmak száma viszont nincs korlátozva.

Az ATM-nél az mCash tranzakciót a START MCASH feliratú külön funkciógombbal indíthatod el a bankkártya behelyezése nélkül. Az mCash által generált kódot az ATM billentyűzetén kell megadnod.

A készpénzfelvétel az mCash-sel ugyanannyiba kerül, mint bankkártyával, és ugyanúgy igénybe vehető a segítségével a törvényi ingyenes készpénzfelvétel is, összesen legfeljebb havonta kétszer, összesen havonta legfeljebb 150 000 forintig, ha a bankodként az UniCredit Bankot jelölted meg a nyilatkozaton.

Az UniCredit Bank ügyfelei más banknál nem használhatják ezt a szolgáltatást.

Az UniCredit Bank ATM-ek előnyei és hátrányai

 • jó lefedettségű belföldi ATM hálózat
 • mobilegyenleg feltöltés, PIN-kód csere is elérhető az ATM-eknél
 • mindegyik ATM használható bankkártya nélküli készpénzfelvételre az mCash szolgáltatással
 • okoseszközökkel – az mCash-t leszámítva – nem használhatók az UniCredit ATM-ek
 • más bank ügyfelei egyáltalán nem tudják okoseszközzel használni az UniCredit ATM-eket
 • nem mindegyik UniCredit ATM alkalmas készpénz befizetésére

Maradtak kérdéseid?

 • Mekkora összeget lehet egyszerre felvenni UniCredit ATM-en?

  Mivel 20 000 forintos címletű bankjegy is van az ATM-ben, ezért akár 800 000 forintot. A bank saját prémium bankkártyájával, megfelelő fedezet és limitbeállítás esetén, egy tranzakcióval akár 1 millió forint is felvehető.
 • Mennyi bankjegyet lehet egyszerre befizetni?

  Régi típusú, nyomógombos ATM-készülékeken egyszerre 50 darab bankjegy befizetésére van lehetőség. Új típusú, érintőképernyős készülékeken egyszerre 200 bankjegyet fizethetsz be.
 • Mit tegyek, ha elnyelte az ATM a kártyám?

  Ha unicredites vagy és az UniCredit ATM nyelte el a bankkártyádat, akkor hívd fel a 325 3200 telefonszámot, mely 06-1, 06-20, 06-30 és 06-70 előhívóval egyaránt hívható.
Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.