Videós azonosítás

A videós azonosítás egy olyan banki azonosítási forma, amely helyettesíti a személyes találkozást. Erre 2016. július 20. óta van törvényes lehetőség Magyarországon. A videós azonosítás során teljes értékű banki szerződést köthetsz, okmányokat mutathatsz be, aláírásmintát készíthetsz.

A bankok általában telefonhívással is be tudnak azonosítani, például egy telekóddal, de ott nincs lehetőség teljes értékű ügyfélazonosításra, így például bankszámlát nem tudsz nyitni hanghívással, ha az adott banknál még nem vagy ügyfél.

A videós azonosítással azonban ezt is megteheted.

Ezek is érdekelhetnek

 • OTP netbank felületbe gépel laptopon férfi
  Bankszámla

  OTP netbank: minden információ egy helyen 2023-ban

  OTP-s vagy és nem találsz valamit a netbankjukban? Vagy most kezdenél el az interneten bankolni? Ez nem csak egy kényelmes és korszerű szolgáltatás, de sokkal olcsóbb is, mintha a telefonos ügyfélszolgálatot, kiváltképp a személyes ügyfélfogadást választanád. Ismerkedj meg az OTP netbank szolgáltatásaival és működésével!

  frissítve: 2023. május 19.
 • Árfolyam grafikont mutat a számítógép
  Bankszámla

  Minden, amit az árfolyamokról és a pénzváltásról tudni akartál

  Az árfolyamok és a pénzváltás ismerete a hétköznapi életben is lényeges. Nem mindegy, hogy hol és mikor váltasz pénzt mielőtt elutazol, hiszen sok múlhat rajta. Útmutatónkban segítünk eligazodni a devizák és a valuták világában, és alternatív megoldásokat ajánlunk a kedvezőbb pénzváltásra.

  frissítve: 2023. szeptember 14.
 • Boldog ügyfél számlakivonaton olvassa, hogy milyen alacsony a készpénzfelvétel díja
  Bankszámla

  Készpénzfelvétel díja: így úszd meg a legolcsóbban

  Ha készpénzhez szeretnél jutni a bankszámládról, számtalan útvesztővel találkozol. Ez azért van, hogy lehetőleg ne tudd kivenni a pénzed készpénzben, vagy ha mégis, akkor az sok pénzedbe kerüljön. Megmutatjuk, hogy mikor melyik a legjobb készpénzfelvételi mód és aztán bankonként azt is végigvesszük, hogyan lesz a legolcsóbb a készpénzfelvétel díja. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2023. szeptember 20.