Állandó átutalás

Az állandó átutalás, melyet rendszeres átutalásnak, ismétlődő átutalásnak vagy tartós átutalásnak is hívnak, egy olyan tranzakciót jelöl, melyre egyszer adtál megbízást a banknak, de az rendszeres időközönként teljesül, ha van fedezet rá a számládon.

Az időszak, mely lehet a bank rendszerének felkészültségétől függően heti, havi, negyedéves, féléves vagy éves is, rád van bízva, ezt bármikor átállíthatod. Az összeget szintén rögzíteni kell, persze idővel ezt is bármikor módosíthatod.

Az állandó átutalás sokszor olcsóbb vagy más díjazású is, mint az egyszeri, ún. eseti átutalás, így érdemes egyenkénti átutalás helyett használni akkor, ha visszatérő, rendszeres tranzakciókról van szó.

Emellett természetesen abban is segíthet, hogy nehogy elfelejts befizetni valamilyen rendszeresen ismétlődő kötelezettséget, vagy ezzel rendszeresen adhatsz havi zsebpénzt is a gyermekednek.

Mobil Aktív Plusz számlacsomag
 • 35 000 Ft jóváírás online számlanyitás esetén
 • korlátlanul ingyenes belföldi átutalás mobilalkalmazással
 • havidíj-mentes elektronikus szolgáltatások
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • OTP Junior számlához tartozó bankkártyát tart egy diáklány a kezében
  Bankszámla

  OTP Junior: Így lehet ingyenes a bankszámla tanulóknak

  Összeszedtük, mit kínál ma az OTP Junior a tanulóknak. Nem csak pénzről szólnak ezek a lehetőségek, pontosabban a pénzről is, csak éppen másképp. Ha nem múltál még el 26 éves, mindenképpen érdemes belevágnod a kedvezményes lehetőségekbe. Nézzük, mit tud az OTP Junior számla!

  frissítve: 2024. február 20.
 • Információk a Gránit Bank fiókjairól
  Bankszámla

  Információk a Gránit Bank fiókjairól

  A Gránit Banknak két bankfiókja van országosan, mindkettő Budapesten helyezkedik el. Ebben az útmutatóban elmondjuk, hol találhatod meg ezeket, de elmondjuk azt is, hogy hogyan tudod megkerülni a fiók használatát és helyette hogyan használhatod ki a digitális Gránit Bank előnyeit.

  frissítve: 2023. december 27.
 • Pénztárca bankkártyával amin e-pénz van
  Bankszámla

  E-pénz, avagy elektronikus pénz - minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Az e-pénznek semmi köze sincs a bitcoinhoz vagy egyéb kriptodevizákhoz. A legismertebb fintechek is e-pénzt használnak. Nézzük meg, hogy mennyi mindent tud az e-pénz és hogy miért használja olyan sok fintech.

  frissítve: 2024. március 29.