A CIB Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

Az ATM-ek, vagyis a bankjegy-automata gépek a bank és az ügyfél között az egyik legfontosabb kapcsolatot jelentik. Manapság számos előnyt nyújtanak a pénzügyek gyors és kényelmes elintézéséhez és az előnyük az új szolgáltatások bevezetésével egyre nő.

Mit mond szakértőnk?Bezár

Az ATM-ek, vagyis a bankjegy-automata gépek a bank és az ügyfél között az egyik legfontosabb kapcsolatot jelentik. Manapság számos előnyt nyújtanak a pénzügyek gyors és kényelmes elintézéséhez és az előnyük az új szolgáltatások bevezetésével egyre nő.

A CIB ATM-ek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy bármikor hozzáférjenek bankszámlájuk egyenlegéhez, nyilvánvalóan az olyan esetekben is, amikor a hozzáférés sürgős és nincs nyitva a bankfiók. De akár a fiók nyitvatartása alatt is előnyösek lehetnek, mert nem kell sorba állni a kiszolgáláshoz. Az ATM-ek könnyen elérhetőek, még ott is, ahol nincs bankfiók. De megtalálod őket a bevásárlóközpontokban, bankfiókokban, benzinkutakon, nagyobb munkáltatóknál vagy más nyilvános helyeken egyaránt.

Az ATM-ekkel gyorsan és hatékonyan elvégezhetők a különféle banki tranzakciók, például készpénzfelvétel, egyenleglekérdezés vagy akár a befizetések. A CIB ATM-ek közül ráadásul egyre több gép képes a befizetés azonnali jóváírására is.

Mindezek alapján kijelenthető, hogy az ATM-ek kulcsfontosságú eszközök a modern pénzügyi szolgáltatások és a kényelem terén.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2023. december 11.
 • promóció

A CIB Bank ATM-jei a pénzügyi kényelem és a gyors hozzáférhetőség jegyében nyújtanak széleskörű szolgáltatásokat. Ezek a modernebb pénzügyi megoldások lehetővé teszik a banki tranzakciók egyszerű és hatékony lebonyolítását, legyen szó készpénzfelvételről vagy befizetésről. Az ATM-hálózat elhelyezkedése a városokban és vidéki területeken egyaránt biztosítja a könnyű elérhetőséget. A következőkben részletesen bemutatjuk a CIB Bank ATM-hálózatának előnyeit és szolgáltatásait, amelyek segítik a pénzügyeid kezelését és könnyebbé teszik a mindennapi bankolásodat még akkor is, ha nem vagy a CIB Bank ügyfele.

Összefoglaló a CIB ATM-ekről: erre figyelj!

A CIB ATM-ek nem mindegyike alkalmas a befizetés azonnali jóváírására. Ezeket az ATM-eket a magas bankjegy-automata nyílásáról ismerheted meg kívülről.

Szintén sok probléma volt korábban abból, hogy némelyik ATM 200 000 forintnál többet nem tudott egyszerre kiadni. Az új ATM-ek telepítésével ezt a problémát orvosolják.

A bankjegy-automaták címletjegyzéke a CIB Bank ATM keresőjében ellenőrizhető.

Milyen funkciói vannak a CIB ATM-eknek?

A CIB Bank ATM-ek az alábbi funkciókkal állnak rendelkezésedre:

 • egyenleglekérdezés
 • PIN kód csere
 • készpénzfelvétel
 • borítékos befizetés vagy
 • azonnali jóváírós befizetés

Egyenleglekérdezés

Az egyenleglekérdezéshez a bankkártya behelyezését követően és a nyelv kiválasztása után meg kell adnod a 4 számból álló PIN-kódodat, majd nyomd meg a Bevitel gombot.

Válassz az ATM Főmenüből a képernyőn. Itt látod az Egyenleglekérdezést.

Az ATM ennek kiválasztásakor bizonylatot nyomtat, ahol láthatod az egyenlegedet.

A bankkártyádat ne felejtsd az ATM-ben!

PIN-kód csere

A PIN-kód cseréhez a bankkártya behelyezését követően és a nyelv kiválasztása után meg kell adnod a 4 számjegyből álló PIN-kódodat, majd nyomd meg a Bevitel gombot.

Válassz az ATM Főmenüből a képernyőn. Itt láthatod a PIN-kód cserét.

Az ATM a képernyőn azt kéri, hogy add meg az új személyi azonosító kódodat, vagyis az új PIN-kódodat.

A PIN kód négy számjegyből állhat.

Biztonságból ne tegyél bele számismétlést és ne legyen nagyon egyszerű sem, például ne legyen a kód 1234.

A szám megadását követően nyomd meg a képernyőn látható Bevitel gombot!

Ezután az ATM ellenőrzés céljából megkér, hogy add meg újra a már módosított PIN kódodat.

Add meg tehát az új kódot újra.

Az ATM ekkor bizonylatot nyomtat arról, hogy a PIN-kód megváltozott, ugyanakkor az új PIN-kódot ezen a bizonylaton nem közli, így azt jól jegyezd meg!

A képernyőn is megerősítést kapsz, hogy a PIN-kód csere sikeres volt.

Vedd el a gépből bankkártyádat a tranzakció végén.

Készpénz ami egy CIB ATM-ből lett felvéve

Készpénzfelvétel

A készpénzfelvételhez a bankkártya behelyezését követően és a nyelv kiválasztása után meg kell adnod a 4 számjegyből álló PIN-kódodat, majd nyomd meg a Bevitel gombot.

Az ATM Főmenü képernyőjéről válaszd a Készpénzfelvétel gombot! Az ATM képernyőjén megjelenik, hogy bizonylattal vagy bizonylat nélkül kéred-e a műveletet.

A bizonylat egy papír alapú nyomtatott visszaigazoló levél, amin láthatod a tranzakció visszaigazolását.

Ha kiválasztottad a számodra megfelelő gombot, akkor a következő összegek – és választási lehetőségek – jelennek meg a képernyőn: 10 000, 19 000, 50 000, 100 000, 150 000, 200 000 forint és Más összeg, valamint Kilépés.

Válaszd ki a megfelelő összeget, vagy ha a felsorolt összegek közül egyik sem megfelelő, akkor válaszd a Más összeg gombot! Ekkor az ATM megkér, hogy adj meg egy másik összeget. Ekkor add meg az összeget a számjegybillentyűzeten.

Az ATM képernyőjén ezt fogod látni:

 • Elfogadás – ezzel a gombbal lehet véglegesíteni a klaviatúrán bevitt összeget.
 • Javítás – ezzel a gombbal javíthatod a bevitt összeget.
 • Kilépés – kilépés a műveletből.

Ha minden rendben, nyomd meg az Elfogadás gombot.

Ekkor az ATM leszámolja a kért összeget és kiadja a pénzkiadó nyíláson. Vedd el a pénzt és a bankkártyádat.

Borítékos befizetés

Egy ATM vagy borítékos, vagy azonnali befizetésre használható. Ebben a fejezetben a borítékos befizetésről lesz szó. Az azonnali befizetés folyamata a következő fejezetben olvasható.

A borítékos befizetéshez a bankkártya behelyezését követően és a nyelv kiválasztása után meg kell adnod a 4 számjegyből álló PIN-kódodat, majd nyomd meg a Bevitel gombot.

Az ATM Főmenü képernyőjéről válaszd a Borítékos befizetés gombot.

Add meg a befizetni kívánt összeget. Borítékos befizetés esetén a befizetett összeg nem lehet nagyobb 1 000 000 forintnál.

Az ATM képernyőjén ezt fogod látni a bevitt összeg alatt:

 • Megerősítés – ezzel a gombbal véglegesíted a tranzakciót.
 • Kijavít – ezzel a gombbal javítani tudod a bevitt összeget.
 • Kilépés – kilépés a műveletből.

Ha helyes az összeg, nyomd meg a Megerősítés gombot, ekkor az ATM kiad egy borítékot. Tedd bele a pénzt a borítékba, majd a lezárt borítékot tedd be a befizető nyílásba. 50 bankjegynél többet ne helyezz a borítékba!

Probléma esetén nyomd meg a Kilépés gombot!

Az ATM behúzza a borítékot, ezzel a befizetés megtörtént és a képernyőn is megjelenik, hogy sikeres volt a befizetés.

A képernyőn megkérdezi az ATM, hogy kívánsz-e egyéb műveletet is végezni.

 • Igen – ekkor a Főmenü fog megjelenni.
 • Nem választása esetén vedd el a bizonylatot és a bankkártyádat.
Férfi ATM-be bedugja a kártyáját és megadja a PIN kódját befizetéshez

Azonnali befizetés

Egy ATM vagy borítékos, vagy azonnali befizetésre használható. Ebben a fejezetben az azonnali befizetésről lesz szó. A borítékos befizetés folyamata az előző fejezetben olvasható.

Az azonnali befizetéshez a bankkártya behelyezését követően és a nyelv kiválasztása után meg kell adnod a 4 számjegyből álló PIN-kódodat, majd nyomd meg a Bevitel gombot.

Az ATM Főmenü képernyőjéről válaszd az Azonnali Befizetés gombot. Erre az ATM kinyitja a befizető nyílást és kéri, hogy helyezd el a készpénzt a nyílásban.

Ha betetted a készpénzt a befizető nyílásba, nyomd meg az OK gombot! Az ATM ekkor leszámolja a behelyezett készpénzt és a folyamat végén összesíti a befizetett összeget címletek szerint.

Ha megegyezik az ATM által leszámolt összeg a behelyezettel, akkor nyomd meg a Jóváhagyás gombot. Ekkor az ATM kiírja: A bankjegyek tárolása folyamatban van.

A művelet végén vedd el a bizonylatot és a bankkártyádat!

Az azonnali jóváírású ATM-ek befizetői kapacitása 200 darab bankjegy egy tranzakcióra. Az azonnali jóváírású készpénzbefizetési szolgáltatás betéti kártya mellett hitelkártyával is elérhető. A befizetett összeg azonnal rendelkezésedre áll a bankszámládon, még fióki nyitvatartási időn kívül, hétvégéken és ünnepnapokon is.

Hitelkártyásoknak a hitelkeret visszafizetésére is van lehetőség az ATM-en keresztül. Lakossági és vállalati ügyfeleknek egyformán elérhető ez a szolgáltatás, fő- és társkártyával is.

Ha az ATM bármilyen idegen tárgyat (pl. fémet, műanyagot) érzékel, figyelmeztetni fog ezek eltávolítására. Az idegen tárgyakat távolítsd el, ezután a bankjegyeket helyezd vissza és folytasd a befizetést.

Ha az automata forinttól eltérő bankjegyeket, vagy idegen papírdarabokat ismer fel, azokat azonnal visszaadja. A hamisnak vélt bankjegyeket viszont bevonja, így ezek nem kerülnek jóváírásra. Az ilyen bankjegyekről az ATM bizonylatot nyomtat, és tájékoztat téged a további teendőkről. A CIB Bank köteles eljuttatni azokat a Magyar Nemzeti Banknak (MNB). A valódi bankjegyek ellenértékét, amelyek az MNB vizsgálata során eredetinek bizonyulnak, a CIB Bank utólagosan jóváírja a bankszámlán.

Az ATM-eken keresztül lehetőséged van az MNB által a forgalomból bevont, törvényes fizetőeszköznek már nem minősülő bankjegyek befizetésére is, amelyek szintén jóváírásra kerülnek a bankszámládon.

CIB ATM lefedettség az országban

A CIB Bank jelenleg mintegy 120 ATM-mel rendelkezik Magyarország területén.

Ezek az ATM-ek bevásárlóközpontokban, bankfiókokban, fontos közlekedési csomópontokban vagy nagyobb munkáltatók telephelyein találhatóak. Minden megyeszékhelyen és nagyobb magyar városban is megtalálhatók a CIB Bank ATM-jei.

Az ATM-ek mintegy harmada a főváros területén található.

CIB Bank ATM keresőt használ egy ügyfél a mobilján

A CIB Bank ATM keresője

A CIB Bank ATM keresője ezen a linken található. Itt tudsz szűrni arra, hogy az ATM most elérhető-e, fiókon kívül van-e az ATM, borítékos vagy azonnali jóváírású a készpénzbefizetés, van-e egyenleg lekérdezés, tudsz-e PIN-kódot módosítani, mobilegyenleget feltölteni, illetve lekérdezheted-e a befektetési alapokat.

CIB ATM-ből kedvezményes a belföldi készpénzfelvétel

A CIB ATM-ekből egy készpénzfelvétel összege kevesebb, mint a fele díjért vehető igénybe a CIB Mastercard Gold Bankkártyával a CIB Visa Insipre bankkártya díjához képest. Viszont a bankkártya éves díja mintegy 30 000 forint.

CIB anyabanki ATM-ből ingyenes a külföldi készpénzfelvétel

A CIB Bank ügyfelei teljesen díjmentesen használhatják a CIB anyabankjának, az Intesa Sanpaolo bankcsoportnak az ATM-jeit Albánia, Bosznia-Hercegovina, Egyiptom, Horvátország, Olaszország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területén.

A kedvezmény csak a CIB két bankkártya típusára vonatkozik: a dombornyomású és az elektronikus CIB Visa Inspire kártyákra. Ezzel Olaszország, Szlovákia és Szlovénia kivételével több ezer forint spórolható meg egy bankcsoporti ATM készpénzfelvétellel ahhoz képest, mintha más ATM-ből vennél ki készpénzt.

Az említett három országban, továbbá Horvátországban és Romániában, illetve más EGT tagállamban az euró felvétele az Európai Unió előírása alapján közel 1 000 forintba kerül.

Okoseszközös ATM használat a CIB Banknál

Okoseszközökkel jelenleg még nem használhatók a CIB Bank ATM-jei.

ATM-ek címletjegyzéke

A CIB Bank ATM-ein jellemzően felvehető címletekről egy dokumentum áll rendelkezésre, melyet itt tudsz letölteni.

Az ATM-ekben a bankjegyek mennyisége folyamatosan változik a forgalom függvényében, egyes címletek kifogyhatnak.

Az ATM-ek algoritmusa úgy van beállítva, hogy készpénzfelvételnél mindig a lehető legkevesebb címletből szolgálja ki az ügyfél igényét.

Az ATM-eken előre beállított készpénzfelvételi összegek 10 000 Ft, 19 000 Ft, 50 000 Ft, 100 000 Ft, 150 000 Ft, 200 000 Ft.

A CIB Bank ATM-ek előnyei és hátrányai

 • azonnali jóváírás is elérhető egyes ATM-eken
 • használhatod az ATM-et papírmentesen is
 • nem minden ATM tud több pénzt kiadni egyszerre, mint 200 000 forint
 • nem minden ATM képes azonnali befizetésre
 • okoseszközökkel jelenleg nem használhatók a CIB ATM-jei

Maradtak kérdéseid?

 • Mi a teendő, ha az ATM nem ad ki pénzt, de levonja a számlámról?

  Az ilyen problémákat azonnal jelezni kell a bankodnak a telefonos ügyfélszolgálaton.
 • Lehet-e különböző devizában készpénzt felvenni az ATM-en keresztül?

  A CIB Bank ATM-eknél nem.
 • Mennyi pénzt vehetek fel naponta az ATM-en keresztül?

  Ezt a bankkártyád napi ATM készpénzfelvételi limitje szabja meg, melyet át tudsz állítani.
 • Hogyan védekezhetek a tranzakcióim biztonsága érdekében az ATM használatakor?

  Légy körültekintő a PIN-kód beütésekor, mozogj körültekintően, takard el a kijelzőt és a billentyűzetet az idegen kíváncsi tekintetektől. Ne fogadj el semmilyen segítséget mástól, mint a bank alkalmazottja.
 • Milyen bankkártyával érhető el az azonnali jóváírású készpénzbefizetés?

  A CIB Bank által kibocsátott bármely forint alapú betéti- és hitelkártyával befizethetsz így.
 • Más számlájára fizethetek be pénzt?

  Nem, kizárólag a behelyezett bankkártyához tartozó számlára fizethetsz be.
 • Be tudok fizetni forinttól eltérő devizát is a devizaszámlámra?

  Nem, a szolgáltatás kizárólag forint számlák esetében érhető el és az ATM csak forint bankjegyek befizetését engedélyezi.
Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.