Elektronikus bankkártya

Az elektronikus bankkártya azt követően jelent meg, hogy már számottevő korábbi bankkártya-elfogadóhely állandó elektronikus összeköttetésre váltott a bankkal. Ez már egy akkora hálózat lett, amelyre önmagában lehetett egy kártyatípust kibocsátani, ez lett a csak elektronikus környezetben használható bankkártya.

Ezek a kártyák a korábbi verziótól abban térnek el, hogy a kártyaszámok nem emelkednek ki a kártya síkjából, hanem vésettek. Ezzel nem használhatók papír alapú elfogadóhelyeken, hiszen a kártya adatai nem másolhatók át az önátírós bizonylatra.

A kettő között az a különbség, hogy ha csak elektronikus elfogadóhelyen használható egy bankkártya, akkor minden alkalommal kell a bank engedélye a kártya használatához, ezzel pedig minden alkalommal értesül a tranzakciókról, így azonnal levonhatja a kártyabirtokos egyenlegéből. Ha pedig már nincs rá fedezete, akkor elutasítja a tranzakciót.

Ezzel a bank biztonságos környezetet teremt a maga számára, hiszen nem lehet szó fedezetlen költésről, ami számára kockázat. Ügyféloldalon előny, hogy az elektronikus bankkártya jóval kedvezőbb pénzügyi feltételekkel és olcsóbb éves díjjal igényelhető, mint a dombornyomású bankkártya.

George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
 • 30 000 Ft jóváírás, ha új ügyfélként nyitod most meg
 • korlátlan ATM készpénzfelvétel, feltételekkel
 • ingyenes átutalás, beszedés havi 400 000 forintig
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Közért kasszájából vesz ki pénz a pénztáros
  Bankszámla

  Ingyenes a készpénzfelvétel vásárláskor a cash-back szolgáltatással

  Újfajta készpénzfelvétel indult hódító útjára 2023-ban. Nem is volt annyira új, nemhogy a fejlett infrastruktúrájú országokban, de még idehaza sem. A szolgáltatás ugyanis addig is elérhető volt, csak nem volt népszerű. A kormány tette 2023-ban államilag kötelezően ingyenessé ezt a fajta készpénzfelvételt egy adott határig, ettől lett népszerűbb. Ebben az útmutatóban a hazai cash-back, azaz készpénzátvétel szolgáltatással ismerkedhetsz meg. Pontosan megtudhatod az ingyenesség feltételeit és szó lesz arról is, hogy ez hogyan kapcsolódik a korábban is ismert ingyenes ATM készpénzfelvételi szolgáltatáshoz.

  frissítve: 2023. november 12.
 • CIB Bank
  Bankszámla

  CIB Bank

  Az olasz hátterű CIB Bank legfontosabb banki adatait, történetét egyaránt megismerheted ebből az útmutatóból. Emellett szólunk arról is, hogy miben érezheted magad kiemelt ügyfélként, ha a CIB-nél bankolsz. A CIB Bank ugyanis kezdettől fogva törekedett arra, hogy megkülönböztesse magát versenytársaitól, még akkor is, amikor az elit bankból nyitott a lakossági ügyfelek felé. Ez a törekvés máig megmaradt a banknál.

  frissítve: 2024. február 16.
 • A CVC kód birtokában könnyű ellopni a bankkártyádat és pénzedet
  Bankszámla

  CVC kód: mi ez és miért jó, ha tudsz erről?

  Amikor először vásároltál online, lehet, hogy a folyamat meglepően könnyen ment, ám a végén volt valami, aminél elakadhattál: a CVC kód okozhatott némi fejtörést. Mi is az, hol is van? Most a felszín mögé megyünk kicsit, hogy többet megtudhass arról a bizonyos három számjegyről: hogyan tudja megvédeni a pénzedet, mire utal, ha esetleg valahol nem kérik a kódot, vagy éppen melyek azok a szituációk, ahol a kód már nem nyújt védelmet a tolvajok ellen.

  frissítve: 2022. szeptember 19.