Elektronikus bankkártya

Az elektronikus bankkártya azt követően jelent meg, hogy már számottevő korábbi bankkártya-elfogadóhely állandó elektronikus összeköttetésre váltott a bankkal. Ez már egy akkora hálózat lett, amelyre önmagában lehetett egy kártyatípust kibocsátani, ez lett a csak elektronikus környezetben használható bankkártya.

Ezek a kártyák a korábbi verziótól abban térnek el, hogy a kártyaszámok nem emelkednek ki a kártya síkjából, hanem vésettek. Ezzel nem használhatók papír alapú elfogadóhelyeken, hiszen a kártya adatai nem másolhatók át az önátírós bizonylatra.

A kettő között az a különbség, hogy ha csak elektronikus elfogadóhelyen használható egy bankkártya, akkor minden alkalommal kell a bank engedélye a kártya használatához, ezzel pedig minden alkalommal értesül a tranzakciókról, így azonnal levonhatja a kártyabirtokos egyenlegéből. Ha pedig már nincs rá fedezete, akkor elutasítja a tranzakciót.

Ezzel a bank biztonságos környezetet teremt a maga számára, hiszen nem lehet szó fedezetlen költésről, ami számára kockázat. Ügyféloldalon előny, hogy az elektronikus bankkártya jóval kedvezőbb pénzügyi feltételekkel és olcsóbb éves díjjal igényelhető, mint a dombornyomású bankkártya.

Ezek is érdekelhetnek

 • Férfi papíron az OTP telekód számait olvassa
  Bankszámla

  Így segítheti a vásárlásaid az OTP TeleKód 2023-ban

  Az OTP TeleKódra van szükséged, ha egyenleget szeretnél lekérdezni telefonon, vagy ha egyéb műveletet indítanál a telefonos automatán keresztül, de szükséged lehet rá az internetes vásárlások során is. Az alábbiakban egy helyen megtudhatsz róla mindent.

  frissítve: 2023. április 4.
 • Boldog lány bankszámlanyitási akciókról olvas a telefonján
  Bankszámla

  Tízezreket kaphatsz, ha ezeknél a bankoknál nyitsz bankszámlát

  Eljött a Kánaán – gondolhatnánk a bankok bankszámlanyitási akciói láttán. És valóban. Akár több tízezer forint is üti a markodat, ha most nyitsz bankszámlát valamelyik ezzel akciózó banknál. De úgy is szakíthatsz, ha meglévő ügyfélként új ügyfelet ajánlasz. Ha te sem szeretnél kimaradni ebből a pénzesőből, akkor itt az ideje, hogy szerezz egy új bankszámlát tízezrekért cserébe!

  frissítve: 2023. szeptember 23.
 • Férfi MBH szép kártyát fog a kezében laptopos vásárlás közben
  Bankszámla

  MBH SZÉP Kártya – minden, amit tudnod kell róla 2023-ban

  Az MBH SZÉP Kártyák a SZÉP Kártya családba tartoznak. Ezeket a plasztikokat több bank is kibocsátja azzal a céllal, hogy a munkavállalók ezekkel költhessék el kedvezményesen adózó célzott jövedelmüket. Ismerd meg a lehetőségeidet, hogy a lehető legjobban kihasználhasd az MBH SZÉP kártya előnyeit!

  frissítve: 2023. szeptember 13.