Dombornyomású

A dombornyomású bankkártya volt a legelső típusú bankkártya. Azért volt dombornyomású, hogy a kártya számai, adatai emberi tévesztés, hiba nélkül, olvashatóan kerüljenek rá az önátírós bizonylatra egy ravasz szerkezet, az imprinter segítségével. Hiszen akkor még minden bankkártya-elfogadás papír alapon zajlott.

Mivel a dombornyomású bankkártyával indult a bankkártya fejlődése, ezért ez terjedt el a leginkább. Ma is ezt a bankkártyatípust fogadják el a legtöbb helyen. A magyar bankkártya fejlődése megkésve indult el, ekkor már elektronikus POS terminálok terjedtek el. De a nyugati világban végbement fejlődés több évtizeddel korábban még az imprinterekre épült, ezért az elektronikus elfogadás csak lassan épült ki, ráadásul ez a fejlődés még ma sem ment végbe teljesen, gondolva itt elsősorban a fejletlenebb infrastruktúrával rendelkező régiókra.

Ezért a dombornyomású bankkártya még ma is a legelterjedtebb kártyatípus a világban. Ha csak Magyarországon, vagy az Európai Unióban használod a bankkártyádat, ott már csak szórványosan találhatsz olyan helyet, ahol csak dombornyomású kártyát fogadnak el. Ezért itthon és Európában tökéletes lehet egy olyan bankkártya használata is, amely csak elektronikus környezetben használható.

ECO számla
 • Ingyenes bankkártya éves díj az első évben
 • Bárhonnan online, egy szelfi segítségével
 • Akár 0 Ft számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Ezek kellenek a Fitbit pay használatához
  Bankszámla

  Így használd a Fitbit eszközeidet fizetésre

  Az okosórás fizetések egyik meghatározó képviselője a Fitbit és az általa kifejlesztett Fitbit Pay. A Fitbit eszközöket azonban újabban már a sokkal népszerűbb Google Pay-jel is használhatod. Ebben az útmutatóban mindkettőt bemutatjuk neked.

  frissítve: 2024. január 12.
 • MBH Netbank (korábban MKB) rendszerbe lép be egy ügyfél számítógépről
  Bankszámla

  MBH Netbank (volt MKB) – minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Az MBH Netbank (korábban MKB) ügyfele vagy? Az MBH Netbank (korábban MKB) segítségével, mely az MBH Bank internetbankja, szinte minden tranzakciót elintézhetsz, de a leggyakoribbakat egészen biztosan. Erről szól ez az útmutató.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Az UniCredit Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata
  Bankszámla

  Az UniCredit Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

  Az UniCredit Bank ATM-jei széles körűen biztosítják, hogy elérd a legfontosabb banki szolgáltatásokat és az egyéb kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokat. Ebben az útmutatóban bemutatjuk neked, hogyan érheted el az UniCredit ATM-eket és hogyan használhatod azokat.

  frissítve: 2023. december 28.