Folyószámla-hitelkeret

A folyószámla-hitelkeret egy kifejezetten bankszámlához kapcsolódó hitel, amely megnyújtja az egyenlegedet és ezzel a mozgásteredet a pénzügyi tranzakcióid során.

A folyószámla-hitelkeretet akkor adják a bankok, ha jövedelmed érkezik a náluk vezetett bankszámlára és már legalább három hónap óta fennáll ez az állapot. A keret mértéke a jövedelmeddel arányos, esetleg annak többszöröse is lehet.

A keret hozzáadódik a mindenkori egyenlegedhez, így annyival többet költhetsz. Ha emiatt már a hitelkeretedben vagy, akkor az egyenleged negatív lehet, de ez a hitelkeret mértékéig szabályos.

Ha az egyenleged a folyószámla-hitelkeretben tartózkodik, akkor minden jóváírás automatikusan a tartozásodat csökkenti, és minden terhelés növeli azt.

A folyószámla-hitelkerethez költségek (pl. rendelkezésre tartási jutalék, prolongációs jutalék, folyósítási díj, hitelkamat,stb.) kapcsolódhatnak és akkor is lehet díja, ha nem használod.

A folyószámla-hitelkeretet a bank kifejezetten a jövedelmeddel arányosan szabja meg azért, hogy a fizetésed mindig feltöltse azt, azaz legalább egy hónapban egyszer visszafizesd a hitelt (vagy jövedelemhez viszonyított többszörözés esetén annak egy részét). Ez a legnagyobb veszélye is egyben, hiszen könnyű vele hitelcsapdába kerülni. Egyszer elköltöd a hitelkeretet és utána már mindig azon belül mozogsz csak az egyenlegeddel: a fizetésed feltölti, a fizetésed elköltése pedig megterheli a hitelkeretet. Érdemes apránként visszafizetni a folyószámla-hitelkeret tartozást.

ECO számla
 • Ingyenes bankkártya éves díj az első évben
 • Bárhonnan online, egy szelfi segítségével
 • Akár 0 Ft számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • SMS lemondás menüpontot keresi egy férfi a mobiltelefonján
  Bankszámla

  SMS lemondás: bankonként megmutatjuk hogyan csináld

  Évente akár tízezreket kifizethetsz azért, ha banki SMS-eket rendelsz abból a célból, hogy a jóváírásaidról, netán illetéktelen költésekről értesülj. Az SMS lemondás nem minden banknál egyszerű, de ha tudod, hogy hol keresd, akkor pár perc alatt túl lehetsz rajta. Ráadásul az SMS helyett ma már létezik erre egy sokkal korszerűbb, ráadásul ingyenes lehetőség. Válaszd inkább ezt! A banki SMS-ek nagyon drágák és ma már a legtöbb banknál helyettesíthetők. Megmutatjuk a lemondás módját és az ingyenes push üzenetek beállítását is.

  frissítve: 2024. május 16.
 • UniCredit számlacsomagok 2024
  Bankszámla

  UniCredit számlacsomagok 2024

  Érdekel, hogy melyik UniCredit bankszámla a legjobb? Tudtad, hogy ha mobilbankról utalsz náluk, akkor a netbankos utalással szemben ezek teljesen ingyenesek? Segítünk megtalálni a hozzád illő számlacsomagot és a havi költségeket is kikalkuláljuk. A mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit is képekkel megmutatjuk.

  frissítve: 2024. március 31.
 • Turista húzza magával a bőröndjét
  Bankszámla

  DCC - Ez a legnagyobb lehúzás külföldi bankkártya-használatkor (2024)

  Amikor idegen országba utazol, turistaként általában a lehető legtöbb módon megpróbálnak lehúzni. Tehetik ezt akár az autóbérlő cégek, utcai árusok, vagy taxisok, de sajnos ma már olyannal is találkozhatsz, ha nem vagy elég szemfüles, hogy észre sem veszed az átverést. Pontosan így történik a lehúzás a dinamikus devizaváltás - más néven DCC - során, amikor a bankkártyádat használod külföldön. De mi is ez, és hogyan kerülheted el?

  frissítve: 2024. március 30.