Hitelkeret-túllépés

A hitelkeret-túllépés az, amikor túlléped a hitelkártyád hitelkeretét egy vásárlással vagy készpénzfelvétellel. Mivel a hitelkeret ilyenkor elfogy, a bank elvileg visszautasíthatná a tranzakciót. Gyakran mégis engedi, mert ezzel plusz bevételhez jut. A hitelkereten felüli összegre ilyenkor ugyanis magasabb hitelkamatot, a túllépésért pedig egyszeri különdíjat számíthat fel.

A hitelkeret túllépés olyan terheléstől is keletkezhet, amelyet a bank terhel a hitelkártyaszámlára, vagy a hitelkereted terhére adott csoportos beszedéstől, amelynek pontos terhelési időpontjára nincsen ráhatásod. Érdemes ezekre az összegekre előre tartalékolnod a hitelkeretedből, hogy ne kerüljön sor hitelkeret-túllépésre.

Ne feledd, hogy akár 1 forint hitelkeret-túllépés is következményekkel jár!

Bajnok Plusz számlacsomag
 • 40 000 Ft jóváírási akció szelfis számlanyitással
 • havi 4 darab ingyenes ATM forint készpénzfelvétel belföldön
 • jóváírási feltétellel havi 990 Ft-os számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Információk a Raiffeisen Bank fiókjairól
  Bankszámla

  Információk a Raiffeisen Bank fiókjairól

  A Raiffeisen Bank eléggé jelentős fiókhálózattal rendelkezik országszerte, még akkor is, ha a fiókok mintegy harmada Budapesten található. A bankfiókokban lakossági, vállalati, sőt önkormányzati ügyeket is intézhetsz és előre foglalhatsz időpontot is a sorban állás elkerülésére. Mutatjuk, milyen szolgáltatásokat vehetsz igénybe a Raiffeisen Bank fiókjaiban.

  frissítve: 2024. január 15.
 • Családi költségvetés ellenőrzése mobiltelefonon
  Bankszámla

  Ezek az appok segítenek költségvetést készíteni, hogy képben legyél a pénzügyeiddel

  Sokféleképpen lehet spórolni, de ha nem látod, hogy mire megy el a pénzed, akkor nehezen tudsz jó döntéseket hozni. Szerencse, hogy ma már számtalan lehetőség áll rendelkezésedre a tökéletes terv elkészítéséhez.

  frissítve: 2023. november 28.
 • Diákhitelhez igényelhető bankszámla költségeit jegyzeteli egy tanuló
  Bankszámla

  Elérhetőek a Diákhitel Számlák – négy banknál folytathatják a diákhitelesek

  A diákhitelesek számára kedvezményes bankszámlakonstrukció jelent meg 2023. július elsején, ez a Diákhitel Számla. Az új Diákhitel1 hiteligénylők már csak ilyen bankszámlára kaphatják meg a diákhitelt, a másfajta diákhitelt igénylő és a korábban szerződött diákhitelesek pedig szintén igényelhetik ezt a bankszámlatípust. A Diákhitel Számla konstrukció azonban csak négy banknál igényelhető. Mivel nem csak diákhiteles diákszámlás tanulók vannak, ezért a régi diákszámlák is változatlanul megmaradtak. De vajon mi változott és milyen kedvezményeket kínálnak a bankoknál ezek az új konstrukciók a főiskolások, egyetemisták számára?

  frissítve: 2024. június 2.