Hitelkeret-túllépés

A hitelkeret-túllépés az, amikor túlléped a hitelkártyád hitelkeretét egy vásárlással vagy készpénzfelvétellel. Mivel a hitelkeret ilyenkor elfogy, a bank elvileg visszautasíthatná a tranzakciót. Gyakran mégis engedi, mert ezzel plusz bevételhez jut. A hitelkereten felüli összegre ilyenkor ugyanis magasabb hitelkamatot, a túllépésért pedig egyszeri különdíjat számíthat fel.

A hitelkeret túllépés olyan terheléstől is keletkezhet, amelyet a bank terhel a hitelkártyaszámlára, vagy a hitelkereted terhére adott csoportos beszedéstől, amelynek pontos terhelési időpontjára nincsen ráhatásod. Érdemes ezekre az összegekre előre tartalékolnod a hitelkeretedből, hogy ne kerüljön sor hitelkeret-túllépésre.

Ne feledd, hogy akár 1 forint hitelkeret-túllépés is következményekkel jár!

Bajnok Plusz számlacsomag
 • 40 000 Ft jóváírási akció szelfis számlanyitással
 • havi 4 darab ingyenes ATM forint készpénzfelvétel belföldön
 • jóváírási feltétellel havi 990 Ft-os számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Lány a telefonjával nyit új bankszámlát
  Bankszámla

  Online bankszámla nyitás - így érdemes csinálni

  Bizonyára te sem szeretsz hivatalokba vagy bankfiókba járni ügyintézni, ha nem muszáj. A statisztikák szerint nagyon ritkán váltunk bankot és jó eséllyel évekig ott bankolsz, ahol előzőleg számlát nyitottál. Pedig nem kell így lennie, manapság már a szelfis vagy online bankszámla nyitás minden banknál is működik. A legtöbben már csak akkor váltanak, ha pofátlanul magasak a költségek, vagy egy kedvezőbb hitelajánlat miatt egy másik bankot választanak. Ennek azonban nem kell így lennie. Megmutatjuk, hogy a többórás bankfióki ügyintézés helyett hogyan és mely bankoknál intézheted el online a bankszámla nyitást és hogy mely bankszámlákkal tudsz akár tízezreket is megspórolni.

  frissítve: 2024. június 7.
 • MBH (volt MKB) számlacsomagok 2024
  Bankszámla

  MBH (volt MKB) számlacsomagok 2024

  Az MBH bankszámlái könnyen átláthatóak és a korábbi Budapest Banktól átvett új mobilbankjukat is könnyű használni. Képekkel megmutatjuk az érdekes funkciókat, hogy számlanyitás előtt megismerkedhess vele.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Egy jó bankszámláért kevesebbet kell fizetni
  Bankszámla

  Melyik a legolcsóbb havidíjú bankszámla 250 000 Ft jövedelemmel?

  Van havonta 250 000 forintod és szeretnél választani hozzá egy optimális bankszámlát? Most ajánlunk neked egy ilyet, méghozzá minden hazai banktól egyenként megmutatjuk az erre legalkalmasabb számlakonstrukciókat. Kezdjünk is bele!

  frissítve: 2024. március 17.