Terhelés

A terhelés egy olyan bankszámlaművelet, amellyel csökken a számlaegyenleged.

A terhelést kezdeményezheted te magad pl. átutalással, vagy valaki más is, akit felhatalmaztál erre pl. csoportos beszedési megbízással. Sőt, olyasvalaki is, akit nem hatalmaztál fel, ilyen például - megfelelő indokoltság esetén - az adóhivatal vagy a végrehajtó.

A bank is rendszeresen nyújt be terheléseket a számládon, például amikor valamilyen díjat, kamatot vagy költséget von le.

A bankkártya használata során a terhelés azt jelenti, amikor a vásárlás vagy készpénzfelvétel a számládon megjelent. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert a vásárlás vagy készpénzfelvétel pillanatában (kivéve a bank saját ATM-jének használatát) általában nem történik terhelés, csak foglalásba kerül az elköltött összeg azért, hogy ne költhesd el még egyszer. Akkor kerül terhelésbe, ha a bank hivatalosan, a másik banktól megkapta az elszámolást a műveletről. A kettő között általában néhány nap telik el.

George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
 • 30 000 Ft jóváírás, ha új ügyfélként nyitod most meg
 • korlátlan ATM készpénzfelvétel, feltételekkel
 • ingyenes átutalás, beszedés havi 400 000 forintig
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • CIB számlacsomagok 2024
  Bankszámla

  CIB számlacsomagok 2024

  Szerintünk a CIB Bank mobilbankjának tudása a legjobbak között van. Szerencsére a bankszámla ajánlatuk is átlátható - segítünk megtalálni a hozzád illő számlát és a havi költségeket is megmutatjuk. Más CIB-es ügyfelek véleményét is elolvashatod és a mobilbankjuk leghasznosabb funkcióit is bemutatjuk képekkel.

  frissítve: 2024. március 30.
 • Már a MagNet Banknál is fizethet Apple Pay-jel, és ezzel a BAGázs Egyesület munkáját segíti
  Bankszámla

  Már a MagNet Banknál is fizethet Apple Pay-jel, és ezzel a BAGázs Egyesület munkáját segíti

  A szolgáltatás bevezetésével nem csak egy új, biztonságos, kényelmes fizetési mód vált elérhetővé a bank ügyfelei számára Apple készülékeikkel, hanem egyúttal a sikeresen végrehajtott kártyadigitalizációval egy olyan, az Edisonplatform program által díjazott szervezet munkáját támogathatják a bank pénzén, amely a hátrányos helyzetű gyermekek digitális felzárkóztatásáért dolgozik.

  frissítve: 2024. május 2.
 • Információk az Erste Bank fiókjairól
  Bankszámla

  Információk az Erste Bank fiókjairól

  Az Erste Bank számos bankfiókkal vár országszerte egy több mint 100 fiókból álló hálózattal. Átlagosan minden hatodik fiók már modern környezetben fogadja az ügyfeleket, és ez az arány egyre nő. A bankfiókokban érintésmentesen használhatod a bankkártyádat, ingyenes wifit használhatsz a várakozás vagy az ügyintézés során, a bankfiókba pedig előre egyeztethetsz időpontot. Akadnak pénztármentes fiókok is.

  frissítve: 2023. december 28.