Inkasszó

Az inkasszó egy olyan pénzmozgás, mely az adós bankszámlája ellen irányul. Az nyújtja be a bankhoz, akinek követelése van. Az inkasszót hívják (okmányos) beszedési megbízásnak is, sőt, a csoportos beszedési megbízást is gyakran emlegetik inkasszónak, pedig igazából nem ez a név eredete, az a (kül)kereskedelmi fizetések világából származik.

A szállítási okmányok bankhoz történő benyújtásával egyidejűleg adható meg a beszedvény. Az inkasszó hatálya lehet azonnali és halasztott. Az inkasszót a vevőnek el kell fogadnia. Miután ez megtörtént, a két bank elintézi egymás között a tranzakciót, ezért könnyű és rugalmas fizetési megoldásnak tartják.

Ha céges bankszámlád van, te is használhatsz inkasszót, de érdemes odafigyelned a művelet banki díjára.

George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
 • 30 000 Ft jóváírás, ha új ügyfélként nyitod most meg
 • korlátlan ATM készpénzfelvétel, feltételekkel
 • ingyenes átutalás, beszedés havi 400 000 forintig
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Lány a telefonjával nyit új bankszámlát
  Bankszámla

  Online bankszámla nyitás - így érdemes csinálni

  Bizonyára te sem szeretsz hivatalokba vagy bankfiókba járni ügyintézni, ha nem muszáj. A statisztikák szerint nagyon ritkán váltunk bankot és jó eséllyel évekig ott bankolsz, ahol előzőleg számlát nyitottál. Pedig nem kell így lennie, manapság már a szelfis vagy online bankszámla nyitás minden banknál is működik. A legtöbben már csak akkor váltanak, ha pofátlanul magasak a költségek, vagy egy kedvezőbb hitelajánlat miatt egy másik bankot választanak. Ennek azonban nem kell így lennie. Megmutatjuk, hogy a többórás bankfióki ügyintézés helyett hogyan és mely bankoknál intézheted el online a bankszámla nyitást és hogy mely bankszámlákkal tudsz akár tízezreket is megspórolni.

  frissítve: 2024. június 7.
 • Raiffeisen számlacsomagok 2024
  Bankszámla

  Raiffeisen számlacsomagok 2024

  Sokak szerint a Raiffeisen bankszámlákhoz járó mobilbanknak szép, áttekinthető felülete van és könnyű használni. Megmutatjuk a mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit, döntsd el te magad, hogy neked kézre állna-e. Elmondjuk azt is, hogy melyik bankszámlájukat miért érdemes választanod.

  frissítve: 2024. március 31.
 • Új funkció a Gránit Bank mobilappjában a kártyás vásárlásokról
  Bankszámla

  Új funkció a Gránit Bank mobilappjában a kártyás vásárlásokról

  Mostantól még több információval követhetők a bankkártyás vásárlások a Gránit Bank mobilalkalmazásában is, ahol a piacon másodikként a Mastercarddal közös szolgáltatás révén megjelenik az egyes költések pontos helye és a kereskedő logója is. Az új funkció segíti a költések beazonosítását és növeli a kártyahasználat biztonságát.

  frissítve: 2024. január 10.