Inkasszó

Az inkasszó egy olyan pénzmozgás, mely az adós bankszámlája ellen irányul. Az nyújtja be a bankhoz, akinek követelése van. Az inkasszót hívják (okmányos) beszedési megbízásnak is, sőt, a csoportos beszedési megbízást is gyakran emlegetik inkasszónak, pedig igazából nem ez a név eredete, az a (kül)kereskedelmi fizetések világából származik.

A szállítási okmányok bankhoz történő benyújtásával egyidejűleg adható meg a beszedvény. Az inkasszó hatálya lehet azonnali és halasztott. Az inkasszót a vevőnek el kell fogadnia. Miután ez megtörtént, a két bank elintézi egymás között a tranzakciót, ezért könnyű és rugalmas fizetési megoldásnak tartják.

Ha céges bankszámlád van, te is használhatsz inkasszót, de érdemes odafigyelned a művelet banki díjára.

Bajnok Plusz számlacsomag
 • 40 000 Ft jóváírási akció szelfis számlanyitással
 • havi 4 darab ingyenes ATM forint készpénzfelvétel belföldön
 • jóváírási feltétellel havi 990 Ft-os számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Információk az OTP Bank fiókjairól
  Bankszámla

  Információk az OTP Bank fiókjairól

  Az OTP Bank hazánk egyik legjelentősebb bankfiókhálózatát üzemelteti. A több száz fiók negyede Budapesten található. Egyre terjednek a készpénzmentes bankfiókok is, de van alternatíva a készpénz befizetésére. Sok fiók akadálymentesen megközelíthető és a pénzügyi szolgáltatások mellett gyereksarok és ingyenes Wi-Fi is várja az OTP Bank ügyfeleit.

  frissítve: 2024. január 15.
 • Szelfis online számlanyitáshoz mosolyog ez a lány
  Bankszámla

  Online számlanyitás 2024

  Eljött a kor, amelyben már nincs szükség arra, hogy bemenj egy bankba bankszámlát nyitni. Az interneten kényelmesen kiválaszthatod a számodra legkedvezőbb bankszámlát és utána a mobiltelefonodon elvégezhető az online számlanyitás, ha pár feltételnek megfelelsz. Ebben az útmutatóban részletesen írunk számodra az online bankszámlanyitáshoz szükséges lépésekről.

  frissítve: 2024. június 9.
 • Férfi mobilbank és bankkártya segítségével vásárol külföldön
  Bankszámla

  A nyaralás alatti pénzlopásokat is gátolhatjuk a banki mobilappokkal

  A nyár eljövetelével előtérbe kerültek a külföldi utazások és velük az is, hogyan figyeljünk a pénzünkre a nyaralásunk során. Meglepő, de ebben a - cikksorozatunk fókuszában álló - banki mobilalkalmazások is rengeteget tudnak segíteni. Emellett július 1-től három állami változás is élesedett a mindennapi bankolás világában: elindult az ingyenes bolti készpénzátvétel, sokkal olcsóbb lett az alapszámla és ezen a napon beindult a váratlanul érkezett kamatszocho elvonás gőzhengere is.

  frissítve: 2024. január 28.