Pénzforgalmi bankszámla

A pénzforgalmi bankszámla egy jogi kifejezés, amely egy bizonyos adókörbe (egész pontosan az áfa körbe) tartozó magyarországi vállalkozásokra vonatkozik. Számukra kötelező pénzforgalmi bankszámlát nyitni és az adókötelezettségeiket arról teljesíteni.

Más vállalkozók is nyithatnak ilyet (például az egyéni vállalkozók, katások), de számukra ez nem kötelező, használhatnak lakossági bankszámlát is és teljesíthetik onnan a fizetési kötelezettségeiket.

De magánszemélyeknek nem lehet pénzforgalmi, azaz üzleti bankszámlája. Más kérdés, hogy egyéni vállalkozó nyithat ilyet, de ezt akkor nem magánszemélyként teszi.

Mobil Aktív Plusz számlacsomag
 • 35 000 Ft jóváírás online számlanyitás esetén
 • korlátlanul ingyenes belföldi átutalás mobilalkalmazással
 • havidíj-mentes elektronikus szolgáltatások
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Digitális jegybankpénz programkódja
  Bankszámla

  Digitális jegybankpénz – megszűnhet a forint bankjegy?

  A digitális jegybankpénz most már érezhetően szárba szökkent a világban. Európában az elsők között vagyunk a digitális jegybankpénz bevezetésében, hiszen nálunk már folyik a pilotja. Miért jó ez neked és mire érdemes figyelned ezzel kapcsolatban? Erről szól ez az útmutató.

  frissítve: 2024. április 23.
 • MBH netbank 2024 – ezeket érdemes tudnod róla
  Bankszámla

  MBH netbank 2024 – ezeket érdemes tudnod róla

  Ma már senki sem kérdőjelezi meg, hogy a netbankos, önkiszolgáló módon beküldött tranzakciók a leggyorsabbak és a legolcsóbbak. Így van ez az MBH Netbanknál is. Lássuk is, mely funkciókat használhatod önállóan az MBH internetbankjában és bemutatunk két érdekességet is.

  frissítve: 2024. január 1.
 • SMS lemondás menüpontot keresi egy férfi a mobiltelefonján
  Bankszámla

  SMS lemondás: bankonként megmutatjuk hogyan csináld

  Évente akár tízezreket kifizethetsz azért, ha banki SMS-eket rendelsz abból a célból, hogy a jóváírásaidról, netán illetéktelen költésekről értesülj. Az SMS lemondás nem minden banknál egyszerű, de ha tudod, hogy hol keresd, akkor pár perc alatt túl lehetsz rajta. Ráadásul az SMS helyett ma már létezik erre egy sokkal korszerűbb, ráadásul ingyenes lehetőség. Válaszd inkább ezt! A banki SMS-ek nagyon drágák és ma már a legtöbb banknál helyettesíthetők. Megmutatjuk a lemondás módját és az ingyenes push üzenetek beállítását is.

  frissítve: 2024. május 16.