Információk a Gránit Bank fiókjairól

A Gránit Bank nem a bankfiókokra építi az üzleti modelljét, hanem a digitális térre. Ez azt jelenti, hogy a Gránit ügyfelei mindent el tudnak intézni a bankfiókon kívül. 

Mit mond szakértőnk?Bezár

A Gránit Bank nem a bankfiókokra építi az üzleti modelljét, hanem a digitális térre. Ez azt jelenti, hogy a Gránit ügyfelei mindent el tudnak intézni a bankfiókon kívül. 

A bankfiók helyett az ügyfelek az ügyfélazonosítást például elvégezhetik a videóbankon vagy a mobilapplikáción keresztül, a készpénzt felvehetik bármelyik bank automatájából, vagy befizethetnek a Gránithoz más bankszámláról.

A befizetés a leginkább kritikus pont, hiszen minden más elérhető telefonon, videóbankon, online csatornákon, vagy más bank ATM hálózatán. A befizetésre is a két budapesti fiók közül csak az egyik fiók alkalmas.

Ha gyakran szeretnél befizetni és a Gránit Bankot választod ennek ellenére, akkor mindenképpen szükséged lesz egy másik banknál vezetett bankszámlára, vagy a Magyar Posta csekkbefizetési pontjain fizethetsz be a Gránit bankszámládra, ahol használhatsz postai utalványt is. Ez más bankokhoz képest jelentős hátrányt jelent, ugyanakkor a bank árazásával kárpótol ezért.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2023. december 27.
 • promóció

A Gránit Banknak két bankfiókja van országosan, mindkettő Budapesten helyezkedik el. Ebben az útmutatóban elmondjuk, hol találhatod meg ezeket, de elmondjuk azt is, hogy hogyan tudod megkerülni a fiók használatát és helyette hogyan használhatod ki a digitális Gránit Bank előnyeit.

A Gránit Bank egy magyar, részben állami tulajdonú bank, mely a digitális banki modellt követi, azaz nem tart fenn jelentős számú bankfiókot és ATM-et. Cserébe az üzemeltetési költségek csökkentését tovább tudja adni az ügyfeleinek, így sokkal olcsóbban kínálhatja a konstrukcióit, mint más bankok.

Összefoglaló a Gránit Bank fiókjairól: erre figyelj!

A Gránit Banknak kettő fiókja van Magyarországon, mindkettő Budapesten található.

A kettő közül a WestEnd City Centerben lévő fiókban nincs bankpénztár, tehát készpénzes tranzakciókat egyetlenegy fiókban tudsz csak intézni, a Lechner Ödön fasorban.

A WestEndben lévő fiók viszont 18 óráig nyitva tart, minden egyes munkanapon, még pénteken is.

Hacsak lehet, inkább ne keresd fel a Gránit Bank fiókjait, helyette használd a bank digitális csatornáit.

Milyen szolgáltatásokat találsz a Gránit Bank fiókjaiban?

A Gránit Bank bankfiókjaiban személyesen intézheted a banki ügyeidet, köztük a legfontosabbat, az ügyfélazonosítást.

Ezenkívül a Lechner Ödön fasori fiókban be tudsz fizetni készpénzt a Gránit Bank-os számládra, vagy fel tudsz venni készpénzt arról.

Ez a három funkció az, amihez szükséges lehet a Gránit bankfiók.

Ezenkívül minden mást el tudsz intézni a digitális online térben is, a bankfiók használata helyett.

Tárgyalás Gránit Bank fiókban lakáshitel tanácsadóval

Hogyan kerülheted ki a bankfiókok használatát a Gránit Banknál?

Az említett befizetési funkción kívül gyakorlatilag minden mást el tudsz intézni a digitális térben.

A Gránit Bank volt az első a digitális ügyfélazonosítás bevezetésében hazánkban, így náluk meg tudod nyitni a bankszámládat egy teljesen önállóan, banki ügyintéző közreműködése nélkül végigvihető, úgynevezett szelfis folyamatban. Akár éjjel vagy hétvégén is.

Az ügyfélazonosítást igénylő műveleteket el tudod végezni a videóbankon és a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is.

Hiteligényléskor az internetbankon keresztül kommunikálhatsz a bankkal

Egyéb banki konstrukciók esetében is van lehetőséged önkiszolgálásra vagy a telefonos, illetve videóbankos segítségre, melyről érdemes a bank honlapján tájékozódnod.

Sok dolgot azonban el tudsz intézni a Gránit Bank mobilalkalmazásán keresztül is, önkiszolgáló módon, így blokkolhatod vagy feloldhatod a Gránit Bank-os bankkártyádat, limitet állíthatsz át, ellenőrizheted a kártyád PIN kódját, megtekintheted a kártyaadataidat, és így tovább. A Gránit Bank ügyfeleként érdemes megismerkedned a mobilapplikációs szolgáltatással is, melyről bővebb tájékoztatást az eBank név alatt találhatsz meg a bank honlapján.

A Gránit Bank lefedettsége országosan

A Gránit Banknak két fiókja van Magyarországon, mindkettő Budapesten található.

A bank központi fiókja az 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8. szám alatt található és hétfőtől péntekig 8:30 és 16 óra között tart nyitva.

A WestEnd Ügyfélközpont fiók címe: WestEnd City Center 1062 Budapest, Váci út 1–3., az üzletközponton belül az 1. emelet, Hild József sétány 24. alatt találhatók. A fiók hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között tart nyitva. Ebben a fiókban nincs bankpénztár, így nem lehet készpénzt felvenni és befizetni, de van egy Gránit logós ATM közvetlenül a fióknál, melyet az Euronet üzemeltet.

A Gránit Bank bankfiókok előnyei és hátrányai

 • fejlett digitális szolgáltatásai vannak a Gránit Banknak, így nem kell felkeresned a fiókot
 • a WestEnd üzletközpontban lévő bankfiók minden munkanap 18 óráig van nyitva
 • mindössze két bankfiókja van a Gránit Banknak és mindkettő Budapesten található
 • a két bankfiók közül csak az egyikben van bankpénztár, ami a bankfiók egyik fontos eleme

Maradtak kérdéseid?

 • A Gránit Bank fiókjain kívül hol tudok befizetni a Gránit Bank-os bankszámlámra?

  Vizsgáld meg, hogy meg tudod-e oldani átutalással vagy bankkártyával a készpénzigényt. Akkor vegyél fel, ha nem tudod megoldani. Befizetésnél használj másik bankszámlát és utald át a pénzt, vagy fizesd be postán keresztül. Mindkettő pénzbe kerül sajnos.

 • Hol találok Gránit Bank-os ATM-et, mert annak biztosan kedvezőbb a díja?

  Három ilyen ATM van Budapesten, de mindegyik ATM használatának országosan ugyanannyi a díja minden Gránit Bank-os bankszámla esetén, így nincs szükség arra, hogy Gránit Bank logós ATM-et keress a készpénzfelvételkor, hiszen mindegyiket használhatod. Így közel 5 000 bankjegy-automatát használhatsz országosan, ugyanazért a kedvező díjért.

 • Mindegyik Gránit Bank fiókban be tudok fizetni a számlámra?

  Nem, csak az 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8. szám alatt található fiókban tudsz befizetni a számládra, mert csak ott van bankpénztár is.

 • Tovább tart-e nyitva a videóbankos szolgáltatás, mint a bankfiók?

  Igen, már csak ezért is érdemes otthonról intézni a pénzügyeidet. Hétfőtől péntekig 8 és 21 óra között érheted el a banki ügyintézőket a videóbankon vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül.

  Bankszámlanyitás céljából szombaton 10 és 18 óra között, vasárnap pedig 8 és 17 óra között is nyitva tart a videóbank. A telefonos ügyfélszolgálat 7×24 órában, éjjel-nappal nyitva áll az alábbi ügyekben: bankkártyatiltás, bankkártya-aktiválás, bankkártya-limitmódosítás, visszaélések és gyanús tranzakciók kezelése.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

Legfrissebb útmutatóink bankszámla témában

 • 18 év alatt a diákszámlához is tartozhat bankkártya
  Bankszámla

  Bankkártya gyerekeknek - Ilyen bankkártyák elérhetők 18 év alatt

  Már az általános iskolai kor kezdetétől igényelhető bankkártya a gyerkekeknek, de a számlanyitáshoz jelen kell lennie a szülőnek is, hiszen jogilag csak nagykorú személy nyithat számlát. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy milyen választék áll ma rendelkezésedre, ha bankkártyát szeretnél a gyermekednek.

  frissítve: 2024. június 9.
 • Diáklány szemüvegben és az iskolai cuccaival
  Bankszámla

  Ezért fontos a gyermeknek a diákszámla

  Már gyermekkorban is érdemes bankszámlát nyitni, mert sok mindenben képes segíteni a gyermekeknek is a mindennapokban. A pénzügyi tudatosság és a pénz kezelésének fejlesztése, önfejlesztése kulcsfontosságú lesz majd később a gyermekek felnőtt élete során. Egy diákszámla ráadásul még olcsó is, ami segít könnyebben begyakorolni a felnőtt korban amúgy is elkövetkező napi pénzügyeket.

  frissítve: 2024. június 7.
 • A kedvezményes devizaváltással sokat spórolhatsz
  Bankszámla

  Devizaváltás olcsóbban - így spórolhatsz rajta 2024-ben

  A devizaváltás kérdésköre a nyaralásokon szokott elsősorban előkerülni. Pedig hasznos lehet akkor is, ha rendszeresen vásárolsz külföldi webáruházakban vagy akkor is, ha devizában szeretnél takarékoskodni. Azt mi sem tudjuk megmondani neked, hogy mikor tudsz a legkedvezőbben devizát váltani, de azt igen, hogy pillanatnyilag hogyan tudsz a legjobb feltételekkel devizához jutni. Olvasd el ezt az útmutatót, és kezdj el sokat spórolni a devizaváltáson!

  frissítve: 2024. július 12.