Hitelkeret-túllépés

A hitelkeret-túllépés az, amikor túlléped a hitelkártyád hitelkeretét egy vásárlással vagy készpénzfelvétellel. Mivel a hitelkeret ilyenkor elfogy, a bank elvileg visszautasíthatná a tranzakciót. Gyakran mégis engedi, mert ezzel plusz bevételhez jut. A hitelkereten felüli összegre ilyenkor ugyanis magasabb hitelkamatot, a túllépésért pedig egyszeri különdíjat számíthat fel.

A hitelkeret túllépés olyan terheléstől is keletkezhet, amelyet a bank terhel a hitelkártyaszámlára, vagy a hitelkereted terhére adott csoportos beszedéstől, amelynek pontos terhelési időpontjára nincsen ráhatásod. Érdemes ezekre az összegekre előre tartalékolnod a hitelkeretedből, hogy ne kerüljön sor hitelkeret-túllépésre.

Ne feledd, hogy akár 1 forint hitelkeret-túllépés is következményekkel jár!

ECO számla
 • 40 000 Ft jóváírás új számlanyitás esetén
 • Ingyenes bankkártya éves díj az első évben
 • Bárhonnan online, egy szelfi segítségével
 • Akár 0 Ft számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Ez a férfi nagyon szereti az ingyenes bankkártyáját
  Bankszámla

  6 bank, ahol ingyenes a bankkártya

  A bankkártya szinte nélkülözhetetlen fizetőeszköz. Amióta kötelező az elektronikus fizetés biztosítása az online pénztárgépek mellé hazánkban, azóta a bankkártya a virágkorát éli, hiszen most már valóban nem szükséges készpénzt magunknál hordani. De az éves díjat még mindig sok bankkártyánál ki kell fizetni. Ezért ajánlunk neked 7 olyan lakossági bankszámlát, ahol biztosan nem kell fizetned a bankkártya éves díjat, legalább az első évben.

  frissítve: 2024. január 28.
 • Kék ruhában lévő nő mutatja a mobiltelefonját
  Bankszámla

  Nem várt irányokból támogatja a kormány a banki ügyfeleket

  Elég mozgalmas negyedéven vagyunk túl a napi bankolás világában, amit olyan események fémjeleznek, mint egy újabb készpénzfelvételi lehetőség, illetve banki mobilapplikációval indítható átutalási lehetőség ingyenessé tétele a kormányzat részéről, vagy a 10 évig kitartó Koin személyes pénzügykezelő alkalmazás megszűnése. Azt pedig még mindig nem tudjuk, hogy a Revolut bejelentkezett-e a pénzügyi tranzakciós illeték hatálya alá.

  frissítve: 2023. november 29.
 • MBH Bank
  Bankszámla

  MBH Bank

  Három magyar bankból összeállva született meg az MBH Bank 2023-ban, mely egyből dobogós helyre került a nagybankok között. Az előd bankokból áthozott gazdag termékválaszték és jelentős országos lefedettség jellemzi az MBH-t, hiszen a Takarékbank jogutódjaként számos kis vidéki településen örökölt meg fiókokat, kirendeltségeket, ahol más bank nincs jelen. Ha az MBH-t választod, a bankfióki elérhetőségre biztosan nem lesz panaszod.

  frissítve: 2024. február 16.