Hitelkiváltás kalkulátor 2024

A hitelkiváltás kalkulátorral gyorsan megtalálhatod azt a hitelkiváltó kölcsönt, amellyel csökkentheted a törlesztőrészletedet. Hasonlítsd össze a bankok ajánlatait!

Erre figyelj kalkuláláskor és hiteligényléskor!Bezár
A hitelkiváltás kalkulátorral gyorsan megtalálhatod azt a hitelkiváltó kölcsönt, amellyel csökkentheted a törlesztőrészletedet. Hasonlítsd össze a bankok ajánlatait!

A hitelkiváltás megoldást jelent arra, hogy megszabadulj drága, vagy rossz konstrukcióban felvett hiteleidtől. Az új kölcsönnel kisebb lehet a törlesztőrészleted, rövidebb a futamidőd, de akár magasabb összegű hitelhez is juthatsz, mint a mostani tartozásod.

Kiválthatsz egy hitelt, de akár többet is, a lényeg, hogy javíts a kondíciókon. Hitelkiváltó személyi kölcsönnel kiválthatsz más kölcsönöket vagy folyószámlahitel típusú tartozásokat is.

A bankok hitelkiváltásra kínált ajánlatai eltérnek egymástól, az egyes konstrukciókban pedig más a törlesztőrészlet és a visszafizetendő összeg nagysága. A neked legmegfelelőbb hiteleket úgy találhatod meg, ha a kalkulátort személyre szabod. Három kattintással a saját listádat jelenítheted meg.

Állítsd be a hitelösszeget, és hogy mennyi idő alatt fizetnéd vissza a hitelt. Ha a háztartás jövedelmét is beállítod, akkor látod, hogy az adott összeg elérhető-e számodra a választott futamidő mellett, és a kalkulátor a kedvezményekkel is tud számolni.

Ha egy személyi kölcsön felkeltette az érdeklődésed, akkor a találatra kattintva a bank oldalára irányítunk, ahol elolvashatod a részletes feltételeket, és fel tudod venni a kapcsolatot a bankkal. Mi is összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat az igénylési feltételekkel és a hitel adataival, ezeket a találatok alján láthatod.
 
Jó, ha tudod, hogy van néhány alapfeltétel, amelyet minden banknál teljesítened kell, ezekkel vagy csak hitelképes.

- Az igényléshez legalább 3-6 hónap munkaviszony, és igazolható jövedelem szükséges.
- A jövedelmednek legalább a havi nettó minimálbért el kell érnie.
- Legalább 18 évesnek kell lenned, de egyes bankoknál magasabb is lehet az elvárt életkori minimum.
- Nem szerepelhetsz a KHR negatív adóslistáján.

A hitelbe bevonhatsz adóstársat is.

Gergely Péter – frissítve 2024. július 24. • promóció
Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg kölcsön közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  kölcsönöket...
  Rendezés:
  Válassz a kiemelt hitelek közül!
  További hitelek
  • Előrelépő Személyi Kölcsön
   Törlesztő 66 663 Ft Fix kamat
   THM 12,63% Kamat: 11,79%
   Visszafizetendő 3 999 795 Ft
   Részletek
   a bank oldalán
   • Érj el alacsonyabb törlesztőt hiteleid kiváltásával
   Futamidő: 12-96 hó • THM: 12,07% - 13,20% • Hitel teljes díja: 999 795 Ft • Ebből kamat: 999 795 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 11,79%
  • Start Plus Időnyerő Személyi Kölcsön
   Törlesztő 77 167 FtAz első 3 hónapban 0 Ft
   THM 17,81% Kamat: 16,49%
   Visszafizetendő 4 629 994 Ft
   Részletek
   a bank oldalán
   • Az első 3 hónapban nem kell törlesztőt fizetned
   Futamidő: 12-84 hó • THM: 17,80% - 17,86% • Hitel teljes díja: 1 664 557 Ft • Ebből kamat: 1 664 557 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,49%
  • Adósságrendező kölcsön
   Törlesztő 79 482 Ft Fix kamat
   THM 22,52% Kamat: 20,00%
   Visszafizetendő 4 798 899 Ft
   Részletek
   a bank oldalán
   • Bankváltás nélkül igényelhető
   Futamidő: 24-96 hó • THM: 22,35% - 25,29% • Hitel teljes díja: 1 798 899 Ft • Ebből kamat: 1 768 899 Ft • Kezdeti díj: 30 000 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 20,00%
  • Személyi kölcsön - online igényléssel
   Törlesztő 81 636 Ft Fix kamat
   THM 23,48% Kamat: 20,99%
   Visszafizetendő 4 898 154 Ft
   Részletek
   a bank oldalán
   • Online igénylés akár 15 perc alatt - folyósítás akár 1 órán belül!
   Futamidő: 24-84 hó • THM: 15,14% - 28,50% • Hitel teljes díja: 1 898 154 Ft • Ebből kamat: 1 898 154 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 20,99%
  7 / 7 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Nem találtad meg, amit keresel? Nézd meg a lenti szolgáltatók kölcsöneit is!

  Másféle személyi kölcsönök érdekelnek?

  Gyakori kérdések a hitelkiváltási személyi kölcsön kalkulátorról

  • A hitelkalkulátor számol a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóval (JTM)?

   Igen. A beállított jövedelmet, a futamidőt és a hitelösszeget is nézi a rendszer, és csak olyan hiteleket listázunk, amik megfelelnek a JTM szabályoknak.

   Ha a jövedelmedhez képest túl magas hitelösszeget vagy túl rövid futamidőt állítasz be, akkor vagy csak kevesebb találatot fogunk listázni, vagy az is előfordulhat, hogy egy hitelt sem tudunk megmutatni, mert egyik sem fér bele a jövedelmedbe. Ilyenkor egy hibaüzenetet fogsz látni, ami azt javasolja, hogy csökkentsd a hitelösszeget, vagy növeld meg a futamidőt.

   Ha tudod, hogy adóstársat be tudsz vonni, akkor érdemes a jövedelem mezőnél mindkettőtök havi nettó rendszeres jövedelmét beírni.

  • Mitől függ az ajánlatok sorrendje?

   A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások.

  • Minden személyi kölcsön benne van a kalkulátorban?

   Nem. Vannak olyan bankok vagy olyan speciális, bárki által nem igényelhető személyi kölcsönök, melyeket nem tüntetünk fel, mert nagy valószínűséggel nem lesz érvényes rád.

   Olyan is lehet, hogy éppen frissítjük egy adott bank kondícióit, vagy várunk valamely bank ellenőrzésére, amely idő alatt szintén nem látható az adott konstrukció.

   Ezeknek a pénzintézeteknek is vannak személyi kölcsönei:

   - OTP személyi kölcsön

   - Cetelem személyi kölcsön

   - Cofidis személyi kölcsön

   - CIB személyi kölcsön

   - Erste személyi kölcsön

   - K&H személyi kölcsön

   - MagNet személyi kölcsön

   - MBH személyi kölcsön

   - Raiffeisen személyi kölcsön

   - UniCredit személyi kölcsön

  • Hitelfelvételnél mik a kizáró okok?

   Több olyan ok is van, ami miatt a bankok elutasíthatják a hitelkérelmedet. Ezek bankonként változhatnak és nem is biztos, hogy részletesen elmondják majd, hogy miért nem adnak hitelt, vagy csak kevesebbet, mint szerettél volna.

   Nézzük meg a leggyakoribb kizáró okokat!

   1. Nincs igazolható jövedelmed: A bankok igazolható jövedelemként olyan rendszeres bevételre gondolnak, amit bankszámlakivonatokkal, előző évi adóbevallással, vagy más hivatalos papírral tudsz alátámasztani. Az, hogy valahonnan olyan készpénzes bevételed van, amit befizetsz a bankszámládra, nem számít igazolható jövedelemnek (még akkor sem, ha azt a munkádért kaptad és "igazolod" a bankszámlára történő befizetéssel).

   A banknak törvényi előírás miatt meg kell bizonyosodnia róla, hogy a havi törlesztőrészleteket biztonsággal ki tudod majd fizetni. Erről lentebb még részletesen írunk és a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóról szóló útmutatónkban is többet megtudhatsz arról, hogy a jövedelmednek mekkora része mehet el törlesztőrészletekre.

   2. Ha a KHR listán (régebbi nevén BAR listán) negatív státusszal vagy fent (aktív vagy passzív státuszban). Erről itt tudhatsz meg többet.

   3. Nem járt le még a próbaidőd vagy nincs elegendő folyamatos munkaviszonyod. Ez azt jelenti, hogy ha új munkahelyen kezdesz el dolgozni, és ott próbaidő van, akkor amíg ez nem jár le, vagy legalább 3 hónap nem telik el (bár a próbaidő lehet akár 6 hónapos is), addig a bankok nem adnak hitelt.

   Több bank is előír legalább 3-6 hónapos folyamatos munkaviszonyt (ugyanazon a munkahelyen akár) hiteligénylési feltételként.

   4. Nem megfelelő életkor. A bankok meghatároznak minimum és maximum életkort is az egyes hiteltípusokhoz. Ez általában minimum 18 éves kor szokott lenni, de ez lehet akár 21 vagy 23 év is. Ha fiatal vagy, akkor akár magasabb jövedelmet vagy adóstárs bevonását is kérhetik. Ugyanez igaz, ha túl idősen vennél fel hitelt, tehát ilyenkor egy fiatalabb adóstárs bevonására szükség lehet a bank döntésétől függően.

   5. Nincsenek érvényes igazolványaid, bejelentett lakcímed vagy telefonos elérhetőséged.

  • Mik a hitelfelvétel lépései?

   1. Tájékozódás a hitelekről. Gondold át, hogy milyen összegű kölcsönre lenne szükséged, és nézd meg a bankok kínálatát. Használd a kalkulátort és állítsd be, hogy mekkora hitelösszeget milyen futamidőre vennél fel és add meg a jövedelmedet is. A többi beállítást is érdemes személyre szabnod. Így megnézheted, hogy milyen kedvezményeket kaphatsz és hogy milyen törlesztőrészletekre számíthatsz. Válaszd ki a szimpatikus bankot és konkrét személyi kölcsön ajánlatot. Kérhetsz visszahívást a bank honlapján keresztül vagy a bankfiókban is tudsz egyeztetni az ügyintézővel a kölcsön igénylési feltételeiről.

   2. Szükséges dokumentumok összegyűjtése. Készíts össze minden szükséges dokumentumot. Személyi kölcsön esetében a személyi dokumentumaidra, munkáltatói igazolásra és bankszámlakivonatra lesz szükséged. Ha vállalkozásod van, akkor NAV igazolás, ha nyugdíjas, akkor NYUFIG igazolás vagy más, a bank által elfogadható igazolás fog kelleni. Hitelkiváltásnál szükség lesz egy igazolásra a fennálló hiteltartozásodról.

   3. Hiteligénylés benyújtása. Ha minden dokumentum együtt van, akkor benyújthatod az igénylést a bank felé. Ezzel elkezdődik a hitelbírálat folyamata, amelynek során a bank megvizsgálja a jövedelmed.

   4. Szerződéskötés. A pozitív hitelbírálat után jöhet a szerződéskötés. Online hiteligénylésnél a szerződés aláírása is online történik, az applikációban vagy az internetbankon belül, de van, ahol videóbankon keresztül szóban kell elfogadnod a szerződést.

   5. Folyósítás. Ahhoz, hogy a bank folyósítani tudja a kért kölcsönt, teljesítened kell a folyósítási feltételeket. Ilyen lehet például a bankszámla megnyitása.

   6. Törlesztés. Miután a bank folyósította neked a kölcsönt, a következő hónaptól törlesztened kell. Gondoskodj róla, hogy a törlesztési számládon, vagy a banknál vezetett folyószámládról, ahonnan a bank a törlesztőket vonja, mindig legyen elég pénz.

  • Mennyi a hitelügyintézés átfutási ideje?

   Személyi kölcsönöknél az átlagos átfutási idő 2 hét körül van, de ez attól is függ, hogy milyen gyorsan szeded össze a dokumentumokat és milyen típusú jövedelmed van. Ezek mind befolyásolhatják az ügyintézési időt.

  Hitelkiváltásnak nevezzük, amikor egy kedvezőbb kamatozású, olcsóbb hitelre cseréled a már meglévő, drága tartozásodat. Ennek több módja is van. Felvehetsz személyi kölcsönt, vagy adósságrendező jelzáloghitel segítségével összegyúrhatod a többféle, már meglévő hiteledet egy összességében kedvezőbb konstrukcióvá. Ha van egy régebben felvett hiteled, és úgy érzed, hogy sokkal többet fizetsz érte, mint kellene, akkor érdemes elgondolkoznod a hitelkiváltáson. Nem kell hosszabb futamidővel számolnod, csupán a költségek lesznek alacsonyabbak. Nézzük meg hogyan!

  Mire való a hitelkiváltás?

  A hitelkamatok időről időre változnak. Van, hogy épp emelkedőben vannak, és aki hitelt szeretne, csak igen drágán jut hozzá, és van, hogy személyi kölcsönt is kapsz akár egyszámjegyű kamat mellett is.

  Nem is vagyunk még olyan messze a 10 százalékos kamatoktól, és a trendek idővel újra lefelé fordulnak. De mégis miért olcsóbbak a hitelek egyszer, és drágábbak máskor?

  Erre a legnagyobb hatása a bankok közötti versenynek, a kamatkörnyezetnek és a gazdasági teljesítménynek van. Amikor csökken a jegybanki alapkamat, az nemcsak a hitelek kamatainak esését okozza, hanem a betétek után járó hozam csökkenését is.

  Ez a hatás a jegybanki alapkamat emelkedése esetén is érvényesül. Ha a jegybanki alapkamat nő, akkor a hitelek kamata is emelkedik előbb-utóbb, és az új hitelfelvevők már csak drágábban kapnak kölcsönt.

  Mit tehetsz, ha drágán vettél fel kölcsönt, és némi idő elteltével a kamatok jelentősen csökkentek?

  A drága, kedvezőtlen hiteledet bármikor lecserélheted egy olcsóbbra. Ezt minden hitel esetében biztosítania kell a banknak.

  Így amikor a hitelek olcsók lesznek, neked akkor sem kell a pálya széléről nézned, hogy mások jobban járnak.

  Különösen igaz lehet ez akkor, ha 20 százalék körüli kamat mellett veszel fel személyi kölcsönt. Nagyobb különbség esetén érdemes kihasználni a lehetőséget, hiszen hosszú távon rengeteg pénzt spórolhatsz meg.

  A hitelkiváltás még akkor is jó ötlet, ha egyébként nem megterhelő a havi törlesztőrészleted kifizetése. Ugyanakkora törlesztőrészletet vállalva ugyanis sokkal rövidebb idő alatt letudhatod a hiteled visszafizetését.

  Hitelkiváltás költségeit számolja ki egy házaspár

  Hitelkiváltás személyi kölcsönnel

  A személyi kölcsön egyszerű és gyors módja a hitelkiváltásnak. Épp olyan könnyű hitelkiváltásra igényelni, mint minden más hitelcélra, de egy pár extra dokumentumra szükséged lesz hozzá.

  Milyen hitelt érdemes személyi kölcsönnel kiváltanom?

  Ugyan a személyi kölcsönök kamata magasabb, mint a jelzáloghiteleké, – általában ott kezdődnek, ahol a jelzáloghitelek kamata véget ér – mégis megérheti velük kiváltani a hiteleidet.

  Ha személyi kölcsönöd van, akkor azt olyankor érdemes kiváltanod, amikor a kamatok jóval alacsonyabb szinten vannak. Érdemes kicsit számolgatnod, mert a hitelkiváltásnak, pontosabban a meglévő hitel végtörlesztésének is van díja, ez személyi kölcsönöknél legfeljebb a fennálló tartozás 1 százaléka szokott lenni.

  Ha drágább hiteleid is vannak, például áruhitel, hitelkártya tartozás vagy folyószámla-hitelkeret, akkor még jobban járhatsz, ha ezeket személyi kölcsönre cseréled.

  Milyen összeget igényelhetek hitelkiváltásra?

  A személyi kölcsönnek nagy előnye, hogy valójában szabad felhasználású, tehát ha a jövedelmedbe belefér, akkor a kiváltott kölcsöneiden felül is kérhetsz hitelt, ezt a részt pedig szabadon elköltheted amire szeretnéd.

  Ha csak hitelkiváltásra igényelnéd a kölcsönt, akkor épp a fennálló tartozásod összegét igényelheted.

  Személyi kölcsön keretében általában 1 és 8 millió forint közötti összeget igényelhetsz, de egyes bankok kínálatában ez lehet valamivel alacsonyabb és magasabb is, konstrukciótól függően.

  Végül, ha úgy döntesz, hogy szabad hitelrészt is igényelsz, magasabb is lehet az új hiteled, mint a kiváltandó hiteleid összesen, de mivel egyben olcsóbb is, így a havi törlesztőrészleted összességében alacsonyabb lehet.

  Ha több hitelt is kiváltasz, akkor kényelmesebbé válik a törlesztés, hiszen csak egy törlesztésre kell figyelned, és azt is automatizálhatod, ha állandó beszedési megbízással vagy átutalással törlesztesz. Így könnyebb elkerülni a késedelmi kamatokat.

  Ingatlanfedezetre nem lesz szükséged, a hiteligénylés általában legfeljebb pár napot igényel. A személyi kölcsön gyakran online is igényelhető, de hitelkiváltás esetén a bankok nem mindig teszik lehetővé az online hiteligénylést.

  A személyi kölcsön összege függ a jövedelmedtől is

  Hitelkiváltásnál ez különösen fontos kérdés. Mivel a személyi kölcsön mögött nincs ingatlanfedezet, a kölcsön fedezetét egyedül a jövedelmed jelenti. A törlesztőrészlet mellett viszont a megélhetésedre is elegendő pénzednek kell maradnia, ezért a fizetésednek csak egy részét költheted hiteltörlesztésre.

  A biztonságos törlesztés olyannyira fontos, hogy jogszabály is köti, hogy milyen jövedelemnél legfeljebb mekkora lehet a törlesztőd. Ezt hívják JTM-korlátnak. Személyi kölcsönöknél, ha a jövedelmed 600 000 forint alatt van, akkor annak 50 százalékát, ha 600 000 forint vagy afeletti, akkor 60 százalékát költheted törlesztőrészletek fizetésére.

  Itt jelentősége van a hitelkiváltásnak is, hiszen ha a hitel céljául megjelölöd a hitelkiváltást, akkor a bank a JTM-korlát számításánál csak az új kölcsön törlesztőrészletével számol – illetve ha marad más hiteled is, akkor azzal is – ha viszont szabad felhasználásra igényelnéd a kölcsönt, akkor az régi és új kölcsönök törlesztőinek is bele kellene férnie a korlátba. Erre később még visszatérünk.

  Családanya hitelkiváltó kölcsönökről tájékozódik a laptopján

  Mi alapján válasszak személyi kölcsönt?

  Amikor kölcsönt keresel, akkor elsősorban ne a kamatot nézd, hanem inkább a THM-et. Személyi kölcsönöknél ez a mutató tartalmazza az összes olyan költséget, amit egy normál hitelfelvételnél ki kell fizetned. A THM legnagyobb része a kamat, de tartalmazza a hiteligényléskor felmerülő egyéb díjakat is.

  Csak az extra kiadások nincsenek benne, mint a szerződésmódosítás díja vagy az előtörlesztés költsége, és ezekkel nem is fogsz találkozni, ha a terv szerint fizeted a havi törlesztőket.

  Ez az a THM, amit a reklámokban látok?

  Nem. A reklámokban a referencia THM van feltüntetve. Ez általában egy 500 000 forintos, 3 éves futamidőre vagy egy 3 millió forintos, 5 éves futamidőre szóló hitel THM-je. A költségek azonban eltérnek a felvett összegtől és a futamidőtől függően. A kedvezmények bankonként és hónaponként változnak, ráadásul a fizetésed is befolyásolja a díjakat.

  Ha pontos képet szeretnél kapni, akkor jobb, ha kalkulátort használsz, amikkel személyre szabhatod a feltételeket.

  A THM-en túl persze érdemes a választásnál figyelned más dolgokra is, például hogy milyen egyéb hitelei vannak a banknak vagy hogy milyen számlacsomagokat kínál.

  Nézd meg, hogy milyen kedvezmények elérhetők a kölcsönhöz, és milyen feltételek mellett ad hitelt a bank, különös tekintettel a hitelkiváltásra. Ne feledd, hogy nem minden banknál kapod meg ugyanazt a kölcsönt, van olyan bank, amelyik elutasít, míg egy másik ad neked hitelt.

  Hitelkiváltásnál mit kell tudnom a fogyasztóbarát kölcsönökről?

  Hitelkiváltásra elérhetők a fogyasztóbarát személyi kölcsönök is. A fogyasztóbarát elnevezést csak olyan kölcsönök kaphatnak, amik megszerezték a Magyar Nemzeti Bank minősítését. Ehhez teljesíteniük kell néhány olyan feltételt, ami a kedvező árakat és az ügyfelek korrekt tájékoztatását garantálja.

  Ettől függeltenül nem biztos, hogy ez a számodra legkedvezőbb kölcsön, és nem is mindig ezek a legolcsóbbak. És bár számos előnyös tulajdonságuk van, érdemes szétnézned a többi kölcsön között is.

  Milyen előnyei vannak a fogyasztóbarát kölcsönöknek?

  1. A folyósításra felszámított díjak maximum 0,75 százalékot tehetnek ki. Ez azt jelenti, hogy egy 2 millió forintos kölcsön átutalására maximum 15 000 forintot kell fizetned pluszban. Sok bank akció keretében ezt a díjat sem a fogyasztóbarát, sem a piaci kölcsönénél nem számítja fel.
  2. Az előtörlesztési díj maximum fél százalék lehet. Ha már csak 1 év van hátra a futamidőből, akkor egyáltalán nem kell az előtörlesztésért fizetned.
  3. Nem teheti a bank kötelezővé olyan szolgáltatások igénybevételét, amiért fizetned kell. Ez azt jelenti, hogy ami kötelező (például a számlavezetés biztosan ilyen) az automatikusan ingyenes is.
  4. A futamidő nem lehet több 7 évnél. Ez a lépés is tulajdonképpen az olcsóságot segíti elő, hiszen egy hosszabb futamidő több pénzbe is kerül. Előfordulhat azonban, hogy neked hosszabb időre lenne szükséged, hogy kisebbek legyenek a havi törlesztőrészletek. Érdemes a hagyományos személyi kölcsönök között is szétnézned, hiszen ezek akár 10 éves futamidővel is igényelhetők.
  5. Kapsz egy listát arról, hogy pontosan milyen dokumentumok szükségesek az igényléshez. Így biztosan nem marad ki semmi fontos.
  6. A kamatozás csak fix lehet, és nem haladhatja meg 10 százalékpontnál többel a referenciakamatot. A fix kamatozásnak köszönhetően pedig biztos lehetsz abban, hogy a kölcsönöd a későbbiekben sem fog megdrágulni.
  7. Legfeljebb 3 munkanap az igénylés folyamata. Ha a bank nem tudja teljesíteni ezt a feltételt, akkor jóvátételi díjat kell neked fizetnie. Ha a késés nem haladja meg az egy napot, akkor a hitelösszeg 0,25 százalékát kell kifizetniük, ha pedig több, mint egy napról van szó, akkor 0,75 százalékra emelkedik ez az összeg.
  8. Van online igénylésre is lehetőség. Ezt kihasználva még olcsóbban, gyorsabban és kényelmesebben intézheted el a hiteligénylést. Az olcsóságot az garantálja, hogy online igénylésnél a bank nem számíthat fel folyósítás díjat. A gyorsaságért az felel, hogy maximum 2 napot kell várnod az átutalásig. A kényelemről pedig a kanapéd gondoskodik.
  9. A bank ajánlatán nem lehet változtatni. Ez azt jelenti, hogy ha már találtál egy kedvező megoldást, akkor nem kell attól félned, hogy mire a szerződéskötésig juttok, már egy drága kölcsön lesz belőle. A banknak csak akkor van lehetősége módosításra, ha olyan adatok derülnek ki rólad, amik az ajánlat kiadásakor nem voltak világosak, ha nem nyújtod be időben a szükséges dokumentumokat vagy ha időközben a referenciakamat 0,75 százalékpontnál többel változik.

  A minősített fogyasztóbarát kölcsönökhöz összehasonlító kalkulátort találsz az MNB honlapján.

  Fogyasztóbarát hitelkiváltási kölcsönök számolása számológéppel

  Milyen feltételekkel juthatok hozzá a személyi kölcsönhöz?

  A személyi kölcsön előnye, hogy kevés dokumentum kell hozzá, és egyszerű igényelni.

  A legfontosabb, hogy hitelképesnek kell lenned. Ha van már fennálló hiteltartozásod, akkor ennek valószínűleg megfelelsz, de emlékeztetőül:

  • Megfelelő életkor. A minimum a 18-23 év szokott lenni, illetve a hitel lejártakor nem lehetsz több, mint 65-70 éves, ez bankonként eltérhet.
  • Ne szerepelj a negatív KHR listán.
  • Legyen magyarországi lakcímed.

  Ha megfelelsz az alapkövetelményeknek, az még nem jelenti azt, hogy biztosan megkapod a kért összeget.

  Mindenképpen szükséged lesz megfelelő jövedelemre. Minél magasabb jövedelmed van, annál több hitelt kaphatsz és annál kedvezőbbek a feltételek. A bank kiszámolja, hogy mekkora törlesztőrészlet fér bele a bevételeidbe.

  Bár alapfeltételként gyakran elég a minimálbér körüli jövedelem, nagyobb összeget csak magasabb jövedelem mellett kaphatsz. 3,5 millió forintnál nagyobb kölcsönt minimálbérrel már nem nagyon kapsz, azt is legfeljebb 7 éves futamidőre.

  A magasabb jövedelem azért is fontos, mert ha vállalod, hogy a béred a bankhoz utaltatod, akkor kedvezőbb kamatokat érhetsz el. Ez hitelkiváltásnál is így van és nem csak a normál személyi kölcsönöknél.

  Növelheted az igazolt jövedelmed, ha a kölcsönbe adóstársat is bevonsz. Ebben az esetben az adóstársadnak ugyanazoknak a feltételeknek kell megfelelnie, mint neked.

  Ha alkalmazottként dolgozol, akkor lehetőleg határozatlan idejű munkaviszonyod legyen, ahol már nem vagy próbaidős. A határozott munkaszerződést csak szigorú feltételek mellett fogadják el a bankok.

  Lennie kell egy bármely banknál vezetett bankszámládnak, amelyet aktívan használsz. A bank erről számlakivonatot kér majd.

  Milyen dokumentumokat vigyek magammal a hitelkiváltáshoz?

  A személyi kölcsönhöz mindössze egy pár dokumentumra lesz szükséged.

  Vidd magaddal:

  • a személyigazolványodat, lakcímkártyádat és a biztonság kedvéért a pénztárcádban tárolt összes okmányt.
  • a jövedelemigazolást. Ezt a dokumentumot vagy a munkáltatódtól vagy a NAV-tól tudod igényelni. Az utóbbira vállalkozói státusz, vagy készpénzben kapott munkabér esetén lesz szükséged. Ha alkalmazott vagy, akkor a munkáltatód állítja ki az igazolást.
  • a bankszámlakivonatodat. A bank így ellenőrzi a bevételeidet és a kiadásaidat.
  • az igazolást a fennálló hiteltartozásodról, amelyet ki szeretnél váltani.

  Általában ezekre a dokumentumokra van szükség, de ha a bank úgy ítéli meg, akkor kérhet tőled további igazolásokat is.

  Hiteligénylési papírokat nézi át mosolyogva a házaspár

  Mik a kizáró okok hitelkiváltásnál?

  Talán a legfontosabb a fentebb említett negatív KHR státusz. Ha a minimálbér összegét meghaladó hitelmulasztásod van, amely már legalább 3 hónapja fennáll, akkor aktív negatív státuszban vagy a KHR-ben, és egyik bank sem fog neked hitelkiváltásra kölcsönt adni.

  Akkor sem kaphatsz kölcsönt, ha passzív státuszban szerepelsz a listán, azaz, ha a korábbi hiteltartozásod rendezése óta nem telt el legalább egy év.

  Fontos, hogy kiváltani csak olyan hiteleket tudsz, amelyeket rendben fizetsz, tehát amelyekkel még nem vagy késedelemben.

  Időben kell tehát lépned, ha azt látod, hogy hamarosan gondjaid lesznek a törlesztőrészletek fizetésével. Próbáld meg az új kölcsönnel minél alacsonyabban tartani a törlesztőidet. Ha felkerülsz a negatív KHR listára, akkor onnan nehéz lekerülni, és jó ideig nem kaphatsz újabb hitelt.

  Ha nem tudod fizetni a hiteledet, akkor mindenképpen vedd fel a bankkal a kapcsolatot, hiszen az ő érdekük is az, hogy minél tovább fizetni tudd a tartozásod.

  A hitelkiváltás menete

  Először is légy tisztában a hiteltartozásod összegével. Nézd meg, hogy most mennyivel olcsóbbak a kölcsönök mint a tiéd, és érdeklődj a hitelkiváltás költségeiről is. Ilyen költség lehet az új kölcsönhöz kapcsolódó folyósítási vagy számlavezetési díj, illetve a meglévő hitelednél a végtörlesztés díja.

  Vedd figyelembe, hogy gyakran akkor érdemes felvenned a kölcsönt, ha egyúttal bankot is váltasz.

  Havi 1-2 000 forint miatt nem érdemes kiváltani a meglévő hiteledet, de ha jól választasz, akkor akár több tízezer forintot is megspórolhatsz havonta.

  Ha megvan a neked való kölcsön, akkor már csak maga az igénylés van hátra. A bankok jellemzően figyelembe veszik, hogy az új hitel felvételével a régi kiváltása a célod. Ez azt jelenti, hogy a JTM kiszámításakor nem duplázzák meg a törlesztőrészleteket, hanem csak az új hitellel foglalkoznak.

  Ha tehát van egy magasabb törlesztőrészleted, akkor nem kell félned amiatt, hogy nem kaphatod meg az olcsóbb verziót. A bank úgy fog kalkulálni, mintha a régi hitelt már ki is fizetted volna.

  A hitelkiváltás azt jelenti, hogy az új hiteled összegéből végtörleszted a régi adósságodat. Ezzel az előző kölcsönszerződésed megszűnik és már csak az új, kedvezőbb törlesztőrészletet kell fizetned.

  Ha ugyanattól a banktól veszed fel az új hitel, mint a régit, akkor valószínűleg kapni fogsz valamilyen kedvezményt, de az is lehet, hogy saját hitel kiváltásakor a bank előírja, hogy pluszban szabadon felhasználható kölcsönt is igényelned kell.

  Jó hír, hogy a személyi kölcsönnel történő hitelkiváltás ugyanolyan egyszerűen és gyorsan működik, mintha autóra vagy egyéb célra vennéd igénybe. Ha megfelelsz a feltételeknek, akkor csak órák vagy napok kérdése, és máris megszabadultál a magas törlesztőrészletektől.

  Hiteligénylő a bank ügyfélszolgálatával beszél hitelkiváltásról

  A Babaváró hitelt használhatom adósságrendezésre?

  A Babaváró hitel nagyon hasonlít a személyi kölcsönökhöz, hiszen szabad felhasználású, és nem kell hozzá sem önerő, sem ingatlanfedezet. A feltételek között szerepel, hogy az igénylők olyan házaspárok legyenek, ahol legalább az egyik félnek van 3 éves, folyamatos TB jogviszonya. A feleség életkorának 18 és 40 év között kell lennie.

  Ne feledd, hogy 2024-től a feltételek szigorodnak. Bár a Babaváró összege 10 millió forintról 11 millió forintra emelkedik, a 30 és 40 év közötti hölgyek már csak várandósan igényelhetik.

  Mivel a Babaváró szabad felhasználású, akár hitelkiváltásra is használhatod.

  Fontos azonban, hogy a banki folyamatok nem egységesek. Könnyen előfordulhat, hogy egyes pénzintézeteknél nem egyszerű az adósságrendezés Babaváró kölcsön segítségével. Fontos kérdés például, hogy a pénzintézet hogyan számolja a JTM-et.

  Van, ahol a régi és az új törlesztőrészleteddel is számolnak, ami problémás lehet.

  Ha nem számítják a régi hiteled törlesztőrészletét, akkor valószínűbb, hogy bele fog férni az új hitel egy alacsonyabb fizetés mellett is. Ha azonban a régi és az új törlesztőrészlet is számít, akkor nem biztos, hogy meg fogod kapni a kölcsönt.

  Van továbbá olyan bank, amelyik a JTM számításakor a kamatkedvezmény nélkül számol, ami sokkal magasabb törlesztőrészletet eredményez. Ez azért is nehezítő körülmény, mert alapesetben a Babaváró hitel törlesztőrészlete nem lehet 50 000 forintnál magasabb, ami könnyebben beleférne a korlátba.

  Jó, ha tudod, hogy részleges hitelkiváltást Babaváróval egyik bank sem enged.

  Ne félj belevágni a hitelkiváltásba!

  Más országokban elterjedtebb, hogy a lakosság kihasználja a bankok kedvezőbb ajánlatait, míg Magyarországon az emberek tartanak egy ilyen lépéstől. Te ne kövesd el ezt a hibát!

  Ugyan a hitelkiváltás egy újabb hiteligénylés, és így van vele némi munka, de sokat spórolhatsz vele, ha vállalod a feladatot. Akármilyen hiteled is van, pár évente érdemes felülvizsgálnod, hogy érdemes-e a továbbiakban is megtartanod.

  A hitelkiváltás különösen hasznos lehet, ha nem tudod a futamidő alatt nagyobb összegekkel előtörleszteni a hiteledet.

  A jelzáloghitellel való hitelkiváltás ugyan tartogat nehézségeket, de személyi kölcsönnél nem kell egy tehermentes ingatlant felmutatnod fedezetként. A hiteligénylés pedig gyors és egyszerű, és a következő hónapban már az alacsonyabb törlesztővel számolhatsz a havi költségvetésben.

  Maradtak kérdéseid a hitelkiváltással kapcsolatban?

  • Drága a hitelkiváltás?

   A válasz attól függ, hogy milyen típusú hitelt választasz és hogy találsz-e valamilyen akciós ajánlatot. A személyi kölcsönök felvétele nem jár magas kiadásokkal, ráadásul sok esetben elengedik a kezdeti költségeket. Különösen igaz ez a fogyasztóbarát személyi kölcsönökre.

   A jelzáloghitelek igénylése ennél sokkal drágább és rosszabb esetben akár több százezer forintos költséget is jelenthetnek. Szerencsére azonban itt is ki lehet fogni olyan kedvezményeket, amivel nagyon sokat spórolhatsz. A bankok gyakran átvállalják a kezdeti költséget vagy visszatérítik az értékbecslés díját.

  • Hol kaphatok segítséget a hitelkiváltáshoz?

   Sokan tartanak egy újabb hitel felvételétől és nem akarnak megint keresztülmenni a hitelbírálaton. A hitelkiváltás azonban jó lehetőség arra, hogy egy kedvezőbb és biztonságosabb hiteled legyen. A hitelkalkulátorunk segítségével összevetheted a bankok ajánlatait és megtalálhatod a számodra legjobb hitelt.

  • KHR listásként lehetséges a hitelkiváltás?

   A személyi kölcsönök feltételei között általában az szerepel, hogy negatív KHR listások kizárva. Mégis előfordulhat, hogy bizonyos feltételek mellett ki tudod váltani a hiteledet. A bank kérheti például adóstárs bevonását. Ilyen esetben azonban elengedhetetlen, hogy a szerződésben szerepelő másik személy ne legyen KHR listás és megfelelő jövedelme legyen.

   Léteznek olyan pénzintézetek is, amelyek adnak hitelt kifejezetten KHR listásoknak. Ezek általában alacsonyabb összegű személyi kölcsönök, amik a drágaságuk miatt nem alkalmasak hitelkiváltásra. KHR listásként érdemes a helyzet minél gyorsabb rendezésére törekedni és világosan kommunikálni a bankkal.

   Ha együttműködő vagy, akkor biztosan találni fogtok egy közös megoldást!

  • Kiválthatom a hitelemet állami támogatással?

   Igen, többféle lehetőséged is van erre! A Babaváró hitel nagyon jó alternatíva a hitelkiváltásra, mert egy kamattámogatott, szabad felhasználású kölcsönről van szó. Fontos azonban, hogy a banki gyakorlat okozhat problémákat a hitelkiváltásnál, úgyhogy érdemes utánanézni a részleteknek.

  • Mennyibe kerül a végtörlesztés?

   Átlagosan 1-2 százalékos díjra számíts!

   Ha visszafizeted a teljes hátralévő tartozásodat, akkor az csak a tőketartozás összegét jelenti. Ezért a végtörlesztés a bankok számára veszteséggel jár, hiszen elesnek a kamatoktól és a kezelési költségtől. A kiesés pótlására általában felszámolnak egy néhány százalékos díjat, de az is előfordulhat, hogy a bank egyáltalán nem számol fel ilyen költséget.

   Arra azonban figyelj, hogy eltérő lehet a díjszabás, ha egy másik bank hiteléből törlesztesz elő. Ha ugyanazt a pénzintézetet választod, ahol a korábbi hitelt is felvetted, akkor gyakori, hogy nem kell végtörlesztési díjat fizetned.

  • Miért érdemes más bankok ajánlatait is megnézni?

   A bankok rengeteg féle kedvezményt nyújtanak és nagyon különböző feltételekkel adnak hitelt. Nagy eltérés van a díjakban, a követelményekben és az elfogadható másodlagos jövedelmek listája is bankról bankra változik. Sokszor az új ügyfelek jobb feltételekkel kapnak hitelt.

   Ennek az az oka, hogy nehéz az embereket váltásra bírni, és igazán jó ajánlatot kell adni ahhoz, hogy cselekedjenek. Ha szeretnéd megtalálni a legjobb megoldást, akkor használd az összehasonlító online kalkulátorokat.

  • Online is kiválthatom a hitelemet?

   Ha személyi kölcsönnel szeretnéd kiváltani a hiteledet, akkor akár teljesen online is elintézhető a folyamat. Például a fogyasztóbarát kölcsönök esetében videóazonosítással az otthonod kényelméből intézheted az igénylést.

   Az adósságrendező jelzáloghitel igénylését is elindíthatod online, viszont biztosan lesz olyan része a folyamatnak, amikor személyesen is meg kell majd jelenned a bankfiókban. Készítsd össze előre a szükséges dokumentumokat.

   Így elkerülheted a sok felesleges kört és gyorsabban megkapod a hitelt.

  • Mi az a tőketartozás-igazolás?

   A kötött felhasználású adósságrendező hitel esetén szükséged lesz tőketartozás-igazolásra. Ez a dokumentum tartalmazza a meglévő hiteleddel kapcsolatos információkat. Rajta van a tartozás pontos összege, az elő- és végtörlesztési díjak, illetve a bankszámlaszám, ahova át kell utalnod a tartozás összegét.

   Ha a hitelkiváltást a két bank egymás között intézi, akkor a jelzálogjog törlésének kérelmét általában a tőketartozás-igazolás igénylésével párhuzamosan intézik el.

  Gergely Péter
  Gergely Péter pénzügyi szakértő
  Linkedin
  Gergely Péter pénzügyi szakértő

  Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

  • Személyi kölcsön termékváltozás összefoglalók

   2024-07-23 - UniCredit Bank - Akciók meghosszabbítása, kamatkedvezmény növekedés

   A bank meghosszabbítja 2024. november 30-ig az „Egy havi törlesztőrészlet visszajár„ és az Online Plusz 30 000 forint visszajár” promócióit A Fix kamat személyi kölcsönre vonatkozóan.
   Felújítási személyi kölcsönre vonatkozóan is november 30-ig hosszabbodik meg az „Egy havi törlesztőrészlet visszajár” promóció.

   Július 23-ától a Fix kamat személyi kölcsön Prémium Aktív Extra és Prémium Aktív Extra Plusz kamatkedvezményei emelkednek online kölcsönigénylés és szerződéskötés esetén:
   - 1 600 000 Ft - 3 190 000 Ft között kölcsönösszeg esetén további 1,15% (eddigi 0,5% helyett)
   - 3 200 000 Ft - 5 990 000 Ft közötti kölcsönösszeg esetén további 2,36% (eddigi 2,25 helyett)
   - 6 000 000 Ft feletti kölcsönösszeg esetében további 1,75% (eddigi 1,4% helyett) kamatkedvezmény a normál kamathoz képest. 

   2024-07-15 - OTP Bank - Hitelösszegsávok változása, kamatcsökkenés

   Július 15-től az OTP Személyi Kölcsön kamatai 1%-al csökkennek az összes hitelösszegsávban, kivéve a legalacsonyabb sávot, 500 000 – 1 099 999 Ft között változatlanul 24,99% a kamat.

   Az OTP Otthon Személyi Kölcsön kamatai is csökkennek, de itt a hitelösszegsávok is változnak. Az eddigi 4 sáv helyett 5 sáv van. A legalacsonyabb sáv felső határát 3 millió Ft-al lejjebb vitték, ez az eddigi 6 099 999 Ft helyett csak 3 099 999 Ft. Ebben az alsó sávban változatlanul 16,09% a kamat. Az egyik új sáv a 3 100 000 - 5 099 999 Ft közötti, melynek kamata 15,49%, a másik új sáv a 5 100 000 Ft - 7 099 999 Ft közötti, itt 14,99% a kamat.
   A felső 2 sáv megmaradt, ezekben egységesen 1%-al csökkent a kamat.

   2024-07-10 - Erste Bank - Most Személyi Kölcsön és Most Extra személyi kölcsön jövedelem és kamat változás

   2024.07.10-től a bank módosítja a Most Személyi Kölcsön és Most Extra Személyi Kölcsön elvárt jövedelem sávjait és módosulnak emiatt a kamatok.

   A Most Személyi Kölcsön kedvezőbb kamatai eddig 200 000 Ft-os jövedelemtől már elérhetőek voltak, 07.10-től azonban már 300 000 Ft-os jövedelem kell hozzá.
   A kedvezményes kamatok 14,29-16,49%-ról 13,99-15,79%-ra csökkentek hitelösszegtől függően. 
   A kamatok számszerűleg csökkentek a magasabb jövedelem sávban, de mivel a kedvezőbb kamat már csak magasabb jövedelemmel érhető el, így az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők magasabb kamattal juthatnak hitelhez a kisebb összegű kölcsönök igénylésekor. A 300 000 Ft alatti jövedelem sávban azonban a 3-12 millió Ft közötti kölcsön az eddigi 18,49% helyett 17,49% kamattal érhető el, hitelkiváltás esetén pedig még kedvezőbb, 14,49%-os a kamat a 3 000 000-5 990 000 Ft közötti kölcsönösszeg sávban.

   A Most Extra Kölcsön eddig 300 000 Ft jövedelemtől volt elérhető és 400 000 Ft jövedelem felett volt kedvezményesebb a kamat, 07.10-től azonban az igényléshez már 400 000 Ft jövedelem kell, a kedvezményes kamathoz pedig 500 000 Ft.
   Az új 400 000-499 999 Ft jövedelem sávban 13,49-15,09% között mozog a kamat, az eddigi 300 000-399 999 Ft közötti sávban ez 13,99-15,79% között volt.
   500 000 Ft-os jövedelemtől már csak 12,39-14,89% a kamat, ami eddig 13,49-15,09% volt a 400 000 Ft-os jövedelemtől.

   2024-07-02 - Raiffeisen Bank - Jövedelem450 - kamatkedvezmény meghosszabbítása

   A Jövedelem450 - kamatkedvezmény tovább él 2024.07.31-ig, azzal a változtatással, hogy az előzőleg hirdetett 6% kamatkedvezmény helyett a most csak 1,5% a kamatkedvezmény, így a kedvezményes kamat: 15,49%.
   A kamatkedvezmény feltétele a minimum 450 000 Ft jövedelem és a minimum 3 millió Ft igényelt kölcsönösszeg.


   2024-07-02 - MBH Bank - Kamatvágó kölcsön hitelösszeg sáv bevezetése, új termék: Felújítási személyi kölcsön

   2024. július 1-től az MBH Kamatvágó Személyi Kölcsön 2 hitelösszegsávban igényelhető. 5 millió Ft alatt a kamat 11,99%, 5 millió Ft felett 10,99%. Eddig egységesen 12,99% volt.

   Új termék igényelhető MBH Felújító Személyi Kölcsön néven.
   5 millió Ft alatt a kamat: 11,99% THM: 12,9%
   5 millió Ft-tól a kamat: 10,99 % THM: 11,7 %
   Igényelhető hitelösszeg: 500 000 Ft - 10 000 000 Ft 
   Minimum nettó havi jövedelem: 300 000 Ft 
   Az igénylés feltétele, hogy az ügyfél:
   - Az MFB „Otthonfelújítási Hitelprogram Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához” néven meghirdetett program keretében hitelt vesz igénybe és ennek igazolására az MFB hitel jóváhagyásáról kapott, eredeti értesítő levelét legkésőbb 2025. március 31. napjáig az MBH Bank valamely bankfiókjában bemutatja.
   - Fentiek bemutatásának elmulasztása esetén a bank egyszeri 50 000 Ft kötbért terhel az ügyfélre.
   További igénylési feltételek:
   - Rendszeres jóváírás vállalása az MBH Banknál vezetett forint fizetési számlára
   - Törlesztés az MBH Banknál vezetett forint fizetési számláról a teljes futamidő alatt
   - Minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszony, nyugdíj vagy vállalkozó esetén 1 lezárt üzleti év
   Az MBH Felújító Személyi Kölcsön esetében halasztott törlesztés nem választható, illetve nem igényelhető hitelkiváltás céljára.

   2024-07-01 - Cetelem Bank - Igénylési feltételek változása

   A bank 2024.07.01-től módosítja az alábbiakat a Személyi kölcsönre és Adósságrendező kölcsönre vonatkozóan:
   - hitelkiváltás esetén a kiváltott hitel megszűnését a folyósítást követő 30 napon belül igazolni kell
   - Médium konstrukció esetén az elvárt minimum jövedelem nettó 350 000 Ft-ot meghaladó összeg kell legyen (eddig 250 000 Ft volt).
   - Prémium konstrukció esetén az elvárt minimum jövedelem nettó 550 000 Ft-ot meghaladó összeg kell legyen (eddig 400 000 Ft volt).
   - a hirdetményből törölve lett a "személyi kölcsön igénylés feltételei 65 éves kor feletti" rész

   2024-06-27 - Cofidis - Fapados Kölcsön és Adósságrendező Hitel kamatváltozás 1 millió alatt

   2024.07.01-től az 1 millió forint alatti hitelösszegigényleséknél csökkenti a bank a kamatot.

   Adósságrendező Hitel esetében:
   - 60 hónapos futamidőnél 30,692%-ról 27,5038%-ra
   - 72 hónapos futamidőnél 29,932%-ról 27,5038%-ra 
   - 84 hónapos futamidőnél 29,167%-ról 27,5038%-ra csökken a kamat, azaz egységesedik.

   Fapados Kölcsön esetében:
   - 60 hónapos futamidőnél 29,167%-ról 27,5038%-ra
   - 72 hónapos futamidőnél 29,167%-ról 27,5038%-ra 
   - 84 hónapos futamidőnél 29,167%-ról 27,5038%-ra csökken a kamat.

   2024-06-25 - OTP Bank - MobilBankban is igényelhető személyi kölcsönök

   2024.06.25-től lehetővé válik előbírált ajánlat alapján az OTP Személyi Kölcsön és az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel OTP MobilBankban történő igénylése. (Otthon Személyi Kölcsön igénylésére az OTP MobilBankban továbbra sincs lehetőség).

   2024-06-17 - CIB Bank - 50 ezres jóváírási akció

   2024.06.17-től új, 50 000 Ft jóváírásos személyi kölcsön promóció indul július 31-ig.
   Az 50 000 Ft jóváírás feltétele, hogy a folyósított kölcsön összege elérje legalább az 1 000 000 Ft-ot, valamint a kölcsön igénylése és teljes körű befogadása 2024. június 17. és 2024. július 31. között, a kölcsön folyósítása pedig 2024. augusztus 31-ig megtörténjen és az első havi esedékes törlesztőrészlet legfeljebb 5 napos késedelemmel maradéktalanul teljesítésre kerüljön.

   2024-06-11 - MBH Bank - Elvárt munkaviszony csökkentése

   A bank 2024.06.11-től 6 hónapról 3 hónapra csökkenti a személyi kölcsönei igényléséhez szükséges munkaviszony feltételt.

   2024-06-07 - K&H Bank - Kiemelt személyi kölcsön kamatcsökkenés

   A bank a 2024. június 7-től befogadott K&H személyi kölcsönök esetén 14,79% éves kamatot számol fel az eddigi 15,99% helyett.

   2024-06-05 - MagNet Bank - Futamidő változás autóvásárlási kölcsönre

   A bank 2024.06.05-től az autóvásárlási hitelcél esetén az eddigi 120 hónapról 84 hónapra csökkenti a Személyi kölcsön futamidejét.

   Illetve akció keretében a 2024. szeptember 30-ig folyósított, 8 millió Ft feletti összegű, „Zöld” hitelcélú ügyletek esetében a folyósatást követő 30 napon belül jóváírja a közjegyzői okirat díját.

   2024-06-01 - Cetelem Bank - Nyári promóció

   A bank 30 000 Ft kamatjóváírást ad Személyi Kölcsön esetén, ha 2024.június 01.-július 31-ig igényel az ügyfél legalább 2 500 000 Ft-ot és legkésőbb 2024. szeptember 31-ig regisztrál a bank NetBank rendszerébe. Az akció további feltétele, hogy hozzájárul a marketingcélú megkeresésekhez, illetve hogy nincs a banknál fizetési késedelemben lévő hitele. A promóciós időszakban felvett kölcsön nem törleszthető elő 2025. április 30-ig.

   2024-06-01 - OTP Bank - Otthon Személyi kölcsön és Fogyasztóbarát Kölcsön kamatcsökkenés

   A bank 2024.06.01-ével 16,04%-ra csökkenti a Otthon Személyi kölcsön kamatát 16,49%-ról a 2 000 000 - 6 099 999 Ft közötti hitelösszegsávban.

   A Minősített Fogyasztóbarát Személyi hitel esetén is csökkent a kamat (mivel a 10 éves ÁKK hozam 3 havi átlagának 2024. június hónapra irányadó mértéke csökkent) a 2 000 000 - 6 099 999 Ft közötti hitelösszegsávban 16,96%-ról 16,59%-ra.

   Az OTP Személyi kölcsön esetén új előírás, hogy a rendszeres jövedelmet előre kell igazolni.

   2024-06-01 - UniCredit Bank - Jóváírás vizsgálatának módosítása

   A bank 2024.06.01-től a Fix Kamat Személyi Kölcsön, Green Személyi Kölcsön továbbá Felújítási Személyi Kölcsön esetén a futamidő első 2 hónapjában nem vizsgálja a feltételként előírt jóváírási összegek érkezését a bankszámlára.

   2024-05-23 - MBH Bank - MBH Kamatvágó Személyi Kölcsön bevezetése

   A bank 2024.05.23-tól új személyi kölcsön terméket vezet be MBH Kamatvágó Személyi kölcsön néven.
   Igénylési feltételek:
   - csak más banknál folyósított kölcsön hitelkiváltására lehet felhasználni
   - vállalni kell, hogy a kölcsön törlesztését az MBH banknál már meglévő vagy újonnan nyitott számláról csoportos beszedési megbízással vagy állandó átutalással teljesíti az ügyfél
   - minimum nettó 300 000 Ft jövedelem jóváírás

   Az igényelhető hitelösszeg 500 000 - 10 000 000 Ft, a futamidő 12-84 hónap, az éves kamat 12,99%, THM 14%.

   Ez a konstrukció halasztott törlesztéssel nem igényelhető. A feltételek teljesülését a bank minden hónapban vizsgálja és amennyiben nem teljesülnek, úgy az Extra konstrukció árazása lép életbe, melynek kamata 18,99%.

   2024-05-22 - Cofidis - Fapados Kölcsön akció

   A bank 2024.05.27-től a 3-4,9 milliós hitelsávban jövedelem sávhoz kötött akciós kamatot ad visszavonásig. 
   350 000 Ft nettó jövedelemszint alatt a kamat: 18,99%
   350 000 Ft nettó jövedelemszint felett a kamat 15,99%
   Ebben a sávban eddig a kamat 21,54-22,60% között mozgott futamidőtől és hitelösszegtől függően.

   2024-05-16 - Cofidis - Akciós THM visszavonásig a Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönnél

   A bank 2024. május 16-ai jelzése alapján az alábbi akciót visszavonásig meghosszabbítják:
   A bank 2024. április 1-től június 2-ig kedvezményes árazást alkalmaz a  Minősített Fogyasztóbarát terméküknél. A referencia THM 14,92% (3M Ft / 60 hó)- ra módosul a jelenlegi 15,41%-ról.
   A kamatsávok az akció alatt:
   3 000 000 - 4 999 999 Ft-ig: 14,92%
   5 000 000 - 10 000 000 Ft-ig: 12,67%

   2024-05-13 - Cofidis - Fapados kölcsön akció 5 millió felett

   A bank 2024.05.13-tól akciós kamattal kínálja az 5 millió feletti Fapados kölcsöneit. 5 és 10 millió Ft között egységesen 14,99% a kamat az eddigi hitelösszeg sávos kamatokkal ellentétben, ami 17,69-19,29%-ig terjedt.
   Az 5 millió feletti kölcsönök igénylésekhez az eddigi 400 000 Ft helyett elegendő a 350 000 Ft-os jövedelem is.

   2024-05-09 - MagNet Bank - Igénylési feltételek, kamatok változása

   A bank a személyi kölcsön igénylési feltételeit módosította 2024.05.09-től az alábbiak szerint:
   - Az igazolt jövedelem nettó 200 000 Ft-ról 250 000 Ft-ra emelkedett.
   - Az eddigi aktív számlahasználat, mint igénylési feltétel megszűnt, ezentúl enélkül is igényelhető kölcsön, az aktív számlahasználattal (legalább 4 db bankkártyás vásárlás vagy 2 db csoportos beszedési megbízás) 2% kamatkedvezmény kapható.
   - A rendszeres havi jóváírási sávban a jövedelem 1 kategória minimum összege 100 000 Ft-ról 150 000 Ft-ra emelkedett.
   - A "Zöld" hitelcél kibővült az alábbiakkal: kerékpár vagy egyéb sporteszköz vásárlása, lakás tetőrendszer cseréje, használati melegvíz tároló megvásárlása, tervezési és telepítési munkálatai.
   - A "Zöld" hitelcél maximálisan igényelhető hitelösszege 8 millióról 12 millióra emelkedett.
   - A 8 millió feletti kölcsönökre (ez csak "Zöld" hitelcél esetén értelmezhető) magasabb jövedelem sávok vonatkoznak:
   standard: 250 000 Ft alatti rendszeres jóváírás esetén
   jövedelem 1: 250 000 Ft - 350 000 Ft közötti rendszeres jóváírás esetén
   jövedelem 2: 350 000 Ft feletti rendszeres jóváírás esetén

   2024-05-01 - OTP Bank - Kamatemelés

   Az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében az alsó hitelösszegsávban, azaz  2 000 000 – 6 099 999 Ft között a kamat 16,31%-ról 16,96%-ra emelkedik 2024. május 1-től.

   Az OTP Otthon Személyi Kölcsön esetében ugyanúgy az alsó hitelösszegsávban, azaz 2 000 000 – 6 099 999 Ft között a kamat 15,99%-ról 16,49%-ra emelkedik 2024. május 1-től.

   2024-05-01 - UniCredit Bank - Akciók meghosszabbítása július 31-ig

   A bank meghosszabbítja 2024. július 31-ig a Fix Kamat személyi kölcsön esetében az „Egy havi törlesztő visszajár” promóciót és a „Online Plusz 30 000 Ft visszajár” promóciót, valamint a Felújítási személyi kölcsön esetében az „Egy havi törlesztő visszajár” promóciót.

   2024-04-27 - Erste Bank - Emelkedik az elvárt minimum jövedelem összege

   Április 26-a után minden hitelterméknél kis mértékben növekszik az elvárt minimum jövedelem szint. Egy szereplős ügylet esetében 150 000 Ft-ról 175 000 Ft-ra, két- vagy többszereplős ügylet esetében pedig 220 000 Ft-ról 260 000 Ft-ra módosul az ügyletszintű jövedelem minimum összege.

    

   2024-04-26 - UniCredit Bank - Fix Kamat személyi kölcsön online további kamatkedvezmény módosulás

   A Fix Kamat személyi kölcsön 2 kedvezmény csoportjában is (Prémium Aktív Extra Kamatkedvezmény és Prémium Aktív Extra Plusz Kamatkedvezmény) újra módosul pozitív irányban a további kamatkedvezmény online igénylés és szerződéskötés esetén a márciusi kamatkedvezményekhez képest.
   Az alábbi kamatkedvezmény jár a futamidő teljes idejére:
   - 1 600 000 Ft és 3 190 000 Ft közötti kölcsönösszeg esetén további 0,5% (eddig ebben a sávban nem volt további kedvezmény)
   - 3 200 000 Ft és 5 990 000 Ft közötti kölcsönösszeg esetén további 2,20% az eddigi 1,60%-hoz képest
   6 000 000 Ft feletti kölcsönösszeg esetében további 1,40 % az eddigi 1,29%-hoz képest

  Itt találkozhattál velünk
  telex forbes Hold hvg szamlazz.hu hazipatika.hu

  Legfrissebb kölcsön útmutatóink

  • Autóvásárlás személyi kölcsönből. Ez az egyik leggyakoribb hitelcél kölcsönöknél.
   Személyi kölcsön

   Erre is figyelj, ha autó vásárlására vennél fel hitelt

   Új vagy használt autó vásárlására kézenfekvő megoldást jelentenek a személyi kölcsönök, amelyek nagy előnye, hogy gyorsan hozzáférhetők, és tárgyi vagy ingatlanfedezet sem kell az igénylésükhöz. Jelenleg két bank kínálatában szerepel kifejezetten autó vásárlására is fordítható személyi kölcsön, de más bankok sztenderd ajánlataiból is nyugodtan válogathatsz. Az autó vásárlása viszont jelentős kezdeti költségekkel jár, amelyeket érdemes figyelembe venni a kölcsön összegének kiszámításakor.

   frissítve: 2024. július 20.
  • Ez a hölgy megkapta a nyugdíjas hitelt, és nagyon boldog.
   Személyi kölcsön

   Hitel nyugdíjasoknak: Így kaphatsz hitelt nyugdíjasként

   A nyugdíjas éveikre sokan stabil pénzügyi háttérrel szeretnének készülni, de az élet bármely szakaszában lehetnek olyan terveink, amelyek megvalósításához hitelre van szükség. Legyen szó lakásfelújításról, a régi autó cseréjéről, orvosi beavatkozásról vagy akár az unokák támogatásáról, a személyi hitel megoldást kínálhat. A bankok nyugdíjasok számára is nyújtanak hitelt, néhány feltételre azonban érdemes figyelned.

   frissítve: 2024. június 30.
  • Az esküvő költségei igen magasak lehetnek, de a személyi kölcsön segíthet
   Személyi kölcsön

   A nagy nap költségei: esküvő hitelből

   Az esküvő minden pár közös életének első nagy kiadása. Nem aprópénzről beszélünk, a nagy nap költségei ugyanis többmillió forintra rúghatnak. Ez az útmutató azt járja körül, mikor érdemes hitelből fizetni az esküvő költségeit, és milyen hitelt használhatsz hozzá.

   frissítve: 2024. július 4.