K&H Bank

A K&H Bank története a kétszintű bankrendszer kialakulásáig nyúlik vissza Magyarországon. Nem csak belföldön tölt be erős pozíciót, de minden országban, ahol jelen van, a legnagyobbak közé tartozik. 100 százalékos tulajdonosa a belga KBC Csoport, amely hazájában is a piacvezető intézmények között van. A bank nevéhez számos újítás kötődik, kiemelten figyelnek az ügyfeleik igényeire, és a megbízható, stabil működésre.

Simondán Eszter • Frissítve 2024. április 7.
K&H Bank

Hivatalos adatok

Bank neve Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.
Székhely 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
Telefonszám 061 328 9000
Email bank@kh.hu
Weboldal https://www.kh.hu/bank
Nemzetiség belga
Fiókok száma 195
ATM-ek száma 506
SWIFT kód (BIC) OKHBHUHB
Mérlegfőösszeg 203 milliárd Ft
Hasonlítsd össze a hiteleket könnyen, gyorsan a kalkulátorunk segítségével!

Miért ajánljuk a K&H Bankot?

A K&H Bank sokáig stabilan a második helyet foglalta el a magyarországi bankok listáján. Több, mint 5 600 milliárd forintos mérlegfőösszegével a bank a harmadik legnagyobb pénzintézet az országban.

100 százalékos tulajdonosa a belga KBC Bank, amely saját hazájában az egyik legnagyobb vállalat, és megbízható, stabil intézmény hírében áll. Erős európai jelenlétet képvisel, és sok esetben vezető pozíciót tölt be a helyi piacon. A régióban Magyarországon kívül működik Szlovákiában, Csehországban és Bulgáriában is.

A bank elsősorban a lakossági ügyfelekre, illetve a kis- és közepes méretű vállalkozásokra koncentrál.

A K&H mindig is minőségi szolgáltatásokat nyújtott az ügyfelei számára, és innovatív megoldásokkal igyekszik könnyíteni a banki ügyek intézését. Jól használható, könnyen átlátható mobilbankja és mobilapplikációja van, ahol számos funkció elérhető.

A bank története

A K&H Bank, vagy Kereskedelmi és Hitelbank azóta működik Magyarországon, amióta a kétszintű bankrendszer létrejött 1987. január 1-jével. A magyar állam, illetve az örökölt ügyfélköréhez tartozó cégek alapították, melyek közt élelmiszeripari, mezőgazdasági, kereskedelmi és idegenforgalmi vállalatok szerepeltek.

A bank 1996-ban beolvasztotta korábbi leányvállalatát, a kifejezetten lakossági ügyfeleket kiszolgáló IBUSZ Bankot. Ezzel létrejött egy univerzális nagybank, amely az ország második legnagyobb fiókhálózatával működött.

A K&H Bank ugyanebben az évben csatlakozott a VISÁ-hoz és az Europay-hez, és hamar széles bankkártyaválaszték kialakításába kezdett.

A bankot 1997-ben privatizálták. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) pénzügyi befektetőként jelentős, 30 millió dollár alárendelt kölcsöntőkével segített erősíteni a bank tőkehelyzetét. A bankért folyó tenderen a belga Kredietbank és az ír Irish Life biztosító alkotta konzorcium szerezte meg a bank részvényeinek 9,6 százalékát, majd újabb 60 millió dolláros tőkeemelés következett. A tulajdonosi struktúra változása után az EBRD 18,2, a Kredietbank és az Irish Life 23,1 százalékos tulajdonjogot birtokolt a bankban.

A K&H erős lakossági szolgáltatásokban

A belga tulajdonos Kredietbank közben 1998-ban felvásárolta a CERA Bankot és a Boerenbond biztosítót, így létrejött a KBC Bank and Insurance Holding Company.

A KBC 2001-ben 98,51 százalékos tulajdonrészt szerzett a K&H Bankban, majd egyesítette azt a holland ABN ABRO Bank magyarországi bankjával és annak leányvállalataival. Ezzel létrejött az ország egyik legnagyobb bankja, amely vállalati üzletágban vezető szerepet töltött be, lakossági üzletágban pedig a második volt.

Az egyesített K&H Bankot 2001-ben jegyezte be a Cégbíróság, ebben a KBC 59, a ABN AMBRO Bank 40 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett. Mára a KBC Csoport a K&H Bank és annak leányvállalatainak kizárólagos tulajdonosa.

A KBC Csoport, beleértve a magyarországi leányvállalatokat is, több kíván lenni, mint egy bank vagy biztosító, ahol az ügyfél intézheti a pénzügyeit. A bank szeretné lehetővé tenni, és megóvni az ügyfelei álmait. Azért dolgozik, hogy mások növekedhessenek, és elérhessék a saját céljaikat. Igyekeznek az ügyfeleik igényeire minél egyszerűbben reagálni, miközben tiszteletben tartják az emberi értékeiket és társadalmi kötelezettségeiket.

A bank logója a „kék úszó”.

Egy úszó sziluettje szemből nézve, akinek a feje és karjai kiemelkednek a vízből a következő csapás előtt. A bank olyan kíván lenni, mint az úszó, akit erős teljesítménykényszer hajt, amit ígér, azt teljesíti. Aki bátran, és ereje tudatában ugrik a vízbe, mindig előre néz, és minden tettéért vállalja a felelősséget. Figyel és válaszol a kihívásokra, amelyekkel szembenéz, és alkalmazkodik a helyi kihívásokhoz, a különböző típusú vizekhez akkor is, ha a sodrás erős.

Ezt hívja a KBC PEARL kultúrának, a teljesítmény, támogatás, személyes felelősség, megfelelés az igényeknek és a helyi beágyazottság kifejezések angol megfelelőjének rövidítéseként.

Több első hellyel büszkélkedhet a K&H Bank

A K&H Bank volt Magyarországon az első, amelyik bevezette a bankkártyáiban a mikrocsipet. Ez a kártya a csak mágnescsíkos társaival szemben biztonságosabb. A kártyán tárolt adatokat nemcsak tárolja, de azok módosíthatók is, és a személyes azonosítást is lehetővé teszi.

A K&H élen jár abban, hogy egyre több ATM-jében teszi lehetővé a kártya nélküli pénzfelvételt, illetve ez a bank volt az első, ahol a Google Wallettel is használhattad a bankkártyádat.

Egyre több náluk az azonnali jóváírós ATM is, ahol akár hétvégén vagy banki nyitvatartási időn kívül is azonnali jóváírással tudsz pénzt befizetni a bankszámládra.

Mobilbank a K&H-nál

A K&H mobilapplikációjában akár közösségi közlekedési jegyeket is vásárolhatsz, és feltöltheted a mobilegyenlegedet is.

2022 óta segíti a bankolást Kate, a K&H mobilapplikációjának digitális asszisztense. Hangvezérelt és chat-es formában is tudsz vele kommunikálni, és számos banki ügyedet tudod vele elintéztetni.

Kérhetsz tőle segítséget, ha aktiválni szeretnéd az új bankkártyádat, elfelejtetted a PIN kódodat, vagy módosítani szeretnéd a kártyalimitedet. Felfüggesztheted a bankkártyádat, majd a felfüggesztést fel is oldhatod, köthetsz vele biztosítást, és intézheted a meglévő biztosításaiddal kapcsolatos ügyintézést. Kate tudását folyamatosan bővíti a K&H.

A K&H Bank innovatív és fejleszti a rendszereit

Ilyen bankszámlacsomagokat kínál a K&H Bank

A K&H Bank olyan számlacsomagokban gondolkodik, amelyek segítségével komplex ügyintézést valósíthatsz meg. A banki szolgáltatások itt „bank és biztosítás”-ként jelennek meg, azaz a biztosítási szolgáltatások részei a banki konstrukcióknak. Külön díjért tudsz a bankszámlád mellé életbiztosítást kötni, a mobilapplikációban megkötheted a nemzetközi utasbiztosításodat, lakásbiztosításodat, a kötelező felelősségbiztosítást vagy a cascót is.

A K&H számlacsomagjaiban egyes szolgáltatások ingyenesek vagy kedvezményesek lehetnek, sőt akár ingyenes számlavezetést is elérhetsz. A számládra érkező jövedelmedtől, illetve a K&H-nál tartott megtakarításodtól függ, hogy milyen kedvezményeket kaphatsz.

A K&H Banknál szelfis számlanyitás is van, így úgy tudsz a banknál számlát nyitni, hogy be sem kell menned a fiókba, és videobankos hívásra sincs szükség.

Megtakarítások a K&H Banknál

A K&H Bank bankbetéteket is kínál, amelyek közt van olyan is, amelyik kiemelkedő kamatot fizet.

Szerepel a kínálatban olyan lekötött betét, amelynél a magas hozam feltétele a K&H-tól befektetési alapok vásárlása. A legkedvezőbb kamatot pedig az a betét kínálja, amelyet olyan ügyfelek kaphatnak, akiknek legalább 6 hónapja a banknál van számlájuk.

A K&H-nál vásárolhatsz:

 • Kötvény alapokat,
 • Részvény és nyersanyag alapokat,
 • Likviditási és pénzpiaci alapokat, valamint
 • Vegyes alapokat is.

Befektethetsz forintban, de akár devizában is.

A K&H-nak van rendszeres megtakarítási programja. Ezt már egész kis összeggel is elindíthatod. Gyűjthetsz bármilyen általad meghatározott célra, nagyobb várható kiadásra, de akár hosszabb távú terveid megvalósítására is.

Olyan rendszeres befektetést választhatsz, ahol az alacsony folyószámla kamatnál magasabb hozamot érhetsz el. A számládra érkező jövedelmedből az általad meghatározott összeget tudod félretenni minden hónapban, és mindezt teljesen automatikusan, a mobilbankon keresztül intézheted.

Ha pedig már eleve nagyobb megtakarításod van, akkor többféle egyösszegű befektetési jegy közül is választhatsz.

A K&H-nál bankkártya nélkül is fizethetsz

Jelzáloghitelek a K&H Banknál

A K&H Bank minden lakáscélra kínál megoldást. Igényelhetsz lakáscélú jelzáloghitelt új vagy használt lakás vásárlására, építésre vagy felújításra is.

A K&H egyike volt azoknak a bankoknak, amelyek a kedvezményes NHP Zöld hitel program lezárulta után először jöttek ki saját zöld hitellel. Zöld hitelcélok esetén kamatkedvezményt kaphatsz.

A K&H-nál a lakáshiteleket minősített fogyasztóbarát változatban igényelheted, 5, 10 éves kamatperiódussal, vagy végig fix kamat mellett.

A bank kínálatában minden jelzáloghitel lakáscélú, szabad felhasználásra nem tudsz jelzáloghitelt igényelni.

A lakáshitelek mellé többféle akció és kamatkedvezmény kapcsolódhat. Alacsonyabb kamatot érhetsz el, ha a banknál számlát nyitsz, és a jövedelmed erre érkezik.

A kamatkedvezmények függenek:

 • A jóváírás mértékétől, és
 • A hitelösszegtől.

Minél nagyobb a számládra érkező jóváírás összege, illetve minél nagyobb a felvett hitel, annál kedvezőbb kamattal igényelheted.

Kedvezmény járhat továbbá akkor is, ha a banknál lakásbiztosítást vagy életbiztosítást kötsz.

Támogatott hitelek a K&H Banknál

A K&H Bank kínál CSOK Plusz hitelt, amely egy gyermekvállaláshoz kötött államilag támogatott hitelprogram. Az igényelhető összeg a vállalt és meglévő gyermekek számától függ, a hitelösszeg felső határa akár 50 millió forint is lehet.

A K&H egyike azon kevés banknak, ahol átmenet nélkül lehet 2024-től is falusi CSOK támogatást, illetve a hozzá kapcsolódó támogatott falusi CSOK hitelt is igényelni.

A lakáscélú kamattámogatott hiteleken és támogatáson túl a bank Babaváró hitelt is kínál. Ez egy szintén gyermekvállaláshoz kötött szabad felhasználású, fedezet nélküli kölcsön, amely a gyermekvállalás teljesülése esetén kamatmentes is lehet. A hitel három gyermek vállalásával akár teljes egészében támogatássá is alakulhat.

Ez a pár boldog, mert a K&H-nál vett fel csok hitelt

K&H személyi kölcsönök

A bank kétféle személyi kölcsön konstrukciót kínál:

 • K&H személyi kölcsön és
 • K&H kiemelt személyi kölcsön.

A kölcsönt a bank azon ügyfelei, akiknek már legalább 6 hónapja van K&H bankszámlájuk, online is igényelhetik. Ehhez az szükséges, hogy a jövedelmed is ide érkezzen.

A személyi kölcsönt négy lehetséges hitelcélra kínálja a K&H:

 • Szabad felhasználásra,
 • Lakáscélra,
 • Autóvásárlásra, illetve
 • Hitelkiváltásra

Ha a kölcsönt lakáscélra vagy autóvásárlásra igényelnéd, ezek akkor sem lesznek a kölcsön fedezetei, a hitelcél itt arra való, hogy a bank ehhez igazodva határozza meg a futamidőt és a hitelösszeget. A felhasználást nem kell igazolnod.

Simondán Eszter
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő
Linkedin
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő

Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.