Mastercard

A Mastercard egy Amerikai Egyesült Államokban székelő, de a világ minden pontján és az interneten is jelenlévő kártyatársaság neve. Európai részlege is van, a regionális központja pedig Magyarországon, Budapesten található.

Az alábbi márkajelzésű kártyák is hozzájuk tartoznak: Cirrus, Maestro, Mastercard, Mastercard Electronic.

A Mastercard célja, hogy összekösse a bankokat, szabályokat, eljárásokat, szabványokat dolgozzon ki, támogassa a fizetések lebonyolítását, segítsen a csalások megelőzésében és általában, támogassa a bankkártyás és mobiltelefonos fizetési mód terjedését, népszerűsítését és az együttműködést a bankok között.

Ezek is érdekelhetnek

 • Apple Pay ikon
  Bankszámla

  Apple Pay: Így tudsz az iPhone-oddal és az óráddal fizetni 2023-ban

  Ebben az útmutatóban bemutatjuk az Apple mobilfizetési rendszerét, az Apple Pay-t, ami sokkal több, mint egy mobiltelefonba integrált bankkártya. A legtöbb bankkártya alkalmas az Apple Pay-jel való összekötésre az iPhone 6-ostól kezdve, sőt az almás cég okosórái is, úgyhogy akár egyből ki is próbálhatod ezt a fizetési módot. Megmutatjuk hogyan működik és miért érdemes neked is használnod. Kezdjük is a legfontosabbal!

  frissítve: 2023. július 16.
 • OTP Szép kártya van a fiatalok kezében egy étteremben
  Bankszámla

  OTP SZÉP kártya: minden információ egy helyen róla 2023-ban

  Az OTP SZÉP kártyával igénybe veheted az egyedi adókedvezményeket, amennyiben a munkáltatód kínál ilyen lehetőséget az ún. cafeteria juttatások keretében. Ha van ilyen kártyád, a szabályok figyelembevételével a bankkártyához nagyon hasonlóan költhetsz vele olyan szolgáltatóhelyeken, ahol elfogadják azt. Ismerd meg a lehetőségeidet, hogy a lehető legjobban kihasználhasd az OTP SZÉP kártya előnyeit!

  frissítve: 2023. július 16.
 • Bankkártyán számok
  Bankszámla

  Milyen titkokat rejt egy bankszámlaszám és egy bankkártyaszám?

  A legtöbb ember bankban tartja a pénzét, ehhez pedig saját, egyéni bankszámlaszám tartozik. Azonban nem egyértelmű mindenki számára, hogy ennek a hosszú számsornak mi a funkciója. Megmutatjuk hogyan épül fel a bankszámlaszámod, mit rejtenek a benne szereplő számok és hogy mit tudhatsz meg akár mások bankszámlaszámából.

  frissítve: 2023. szeptember 6.