Minimum visszafizetendő összeg

A minimum visszafizetendő összeg a havi hitelkártya-költéseidnek azon kötelezően befizetendő hányada, amelynek fejében a bank engedélyezi a többi hitelkártya-tartozásod továbbvitelét, hitelkamat felszámítása mellett.

Ez a hányad jellemzően a teljes tartozásod 5 és 10 százaléka közötti összeg. Például 500 000 forintos hitelkeretnél 25 vagy 50 000 forint havonta. Ennek jó része a hitelkamat, a maradék összeg a hiteltartozásodat csökkenti. Ez a csökkentő hatás azonban olyan kis mértékű, hogy csak sokára törlesztenéd így a hitelkeretedet. Főleg, hogy a törlesztésre szolgáló részt bármikor újra el is költheted.

A hitelkártya esetében ezért ne csak a minimum visszafizetendő összeget fizesd vissza, ha teheted, hanem minél nagyobb hányadot, akár az egész tartozást. Ekkor a vásárlási tranzakciókra teljesen kamatmentes a hitelkeret használata.

Bajnok Plusz számlacsomag
 • 40 000 Ft jóváírási akció szelfis számlanyitással
 • havi 4 darab ingyenes ATM forint készpénzfelvétel belföldön
 • jóváírási feltétellel havi 990 Ft-os számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Boldog nő aki a laptopján olvassa, hogy ingyenes bankszámlája van
  Bankszámla

  3 bankszámla, ahol ingyenes a számlavezetés

  Ingyenes bankszámla. Az az igazság, hogy ez jól hangzik. Bár indokolhatónak számít, hogy havidíjat fizessünk a banknak, hiszen a számlavezető rendszert akkor is üzemelteti, ha nem használjuk, vagy nyitva tartja a bankfiókjait, ahol alkalmazottakat és rezsit fizet, de miért fizessünk, ha nem muszáj? Márpedig nem muszáj. Manapság, amikor már ritka az 1 000 forint alatti számlavezetési havidíj, amikor valaki meglátja ezt az összeget a számlakivonatán vagy számlatörténetében, biztosan elgondolkodik, hogy van-e ennek alternatívája? Van, igen és éppen erről szól ez az útmutató.

  frissítve: 2024. március 17.
 • Pénztárca bankkártyával amin e-pénz van
  Bankszámla

  E-pénz, avagy elektronikus pénz - minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  Az e-pénznek semmi köze sincs a bitcoinhoz vagy egyéb kriptodevizákhoz. A legismertebb fintechek is e-pénzt használnak. Nézzük meg, hogy mennyi mindent tud az e-pénz és hogy miért használja olyan sok fintech.

  frissítve: 2024. március 29.
 • Szemüveges üzletember a devizaszámla egyenlegét nézi monitoron
  Bankszámla

  Devizaszámla: ezt érdemes tudnod róla 2024-ben

  Manapság újra virágoznak a devizaszámlák, noha sosem voltak igazából olyan elterjedtek, mint a forintszámlák. A lakosság döntő többsége ugyanis forintban kapja és idehaza forintban is költi el a fizetését, ezért a devizára és az ahhoz kapcsolódó bankszámlára nincs igazából szüksége. Legfeljebb csak akkor, ha külföldre megy nyaralni vagy abban tartja a megtakarításait. Vagy akkor, ha... Nos, lássuk, mire is jó még egy devizaszámla!

  frissítve: 2024. január 12.