Osztálypénz számla: minden amit tudni kell róla 2024-ben

Az osztálypénz számla egy optimális megoldás az osztálypénz kezelésére, amelyhez akár többen is hozzáférhetnek, bankkártyájuk lehet és bárki befizethet rá. Megmutatjuk a bankok ajánlatait.

Mit mond szakértőnk?Bezár

Az osztálypénz számla egy optimális megoldás az osztálypénz kezelésére, amelyhez akár többen is hozzáférhetnek, bankkártyájuk lehet és bárki befizethet rá. Megmutatjuk a bankok ajánlatait.

Az osztálypénz kezelése számtalan problémát rejt, ráadásul a készpénz engedély nélküli kezelése ütközik is a jogszabályokkal. Ezért a legegyszerűbb, ha a pénz a banknál, egy osztálypénz számlán van.

Ehhez az osztálypénz számlához más szülők is kaphatnak jogosultságot tőled, ezzel többen is hozzáférhetnek a számlához, nem csak te egyedül. Befizetni a számlára pedig meghatalmazás nélkül, bárki befizethet. Indíthatsz rá fizetési kérelmet a többi szülőhöz vagy ők fizethetnek QR-kóddal ingyen, bármely banktól, 2024 februárjától kezdve.

Az osztálypénz számla egy ugyanolyan bankszámla, mintha magadnak nyitnál egyet, csak speciális kedvezményeket tartalmaz. Ezek a kedvezmények elsősorban a számlavezetési díjra vonatkoznak, de csak akkor, ha több gyermek is nyit magának diákszámlát a banknál. A törvényi ingyenes készpénzfelvételt azonban csak akkor kérd rá, ha más számládon nem akarod igénybe venni, mert egyszerre csak egy számládon lehet ingyenes készpénzfelvétel és ebbe a körbe az osztálypénz számla is beleszámít.

Osztálypénz számla a Gránit Banknál és az OTP Banknál nyitható.

Az osztálypénz számla leveszi a gondot az osztálypénzt kezelő szülő válláról. Ráadásul megoldja a pénzgyűjtés jogi problémáját is, ehhez ugyanis engedély szükséges. Hozzáférhetnek többen a szülők közül és több gyerek csatlakozásával díjkedvezményt is adnak a bankok. Ismerd meg az osztálypénz számla előnyeit és működését, melyet részletesen bemutatunk ebben az útmutatóban.

Hogy lesz pénz az általános vagy középiskolába járó gyermeked dologi kiadásaira (például krétára, másolópapírra, tisztasági csomagra, osztályfestésre) vagy akár az olyan közös osztályprogramokra, mint tanulmányi kirándulás, uszoda, múzeum belépő, erdei iskola? Vagy a gyermeked olyan egyéb költségeidre is, mint ajándék a pedagógusnak, szalagavató, ballagás, tánctanfolyam, ruhabérlés, érettségi bankett, sőt, akár olyanokra is, mint iskolai felszerelés, vagy alapítványi iskoláknál akár felújítás vagy rezsi?

Ezekre az osztálypénz a megoldás.

Az osztálypénz azonban egy olyan összegyűjtött pénz, amely sokszor okozhat feszültséget a szülők között, ezért a bankok kitalálták az osztálypénz számlát.

Ebben az útmutatóban megismerheted ezt a konstrukciót.

Középiskolai tanulók beszélgetnek

Az osztálypénz problémái

Az osztálypénzzel több probléma is van.

Túl azon, hogy (készpénzben) jogilag nem lehet gyűjteni, mert az engedélyköteles tevékenység, de készpénzt választva is problémát jelent, hogy vezetni kell, hogy ki mennyit fizetett be és hogy alakult a felhasználása. A későbbi vitás esetek elkerülése végett célszerű a befizetésekről átvételi elismervényt kérni és adni.

De még ekkor is probléma lehet, hogy egyetlen szülőnél van az osztálypénz, ennek az egyetlen szülőnek pedig rendszeresen pénzbehajtásokkal kell foglalkoznia.

Működik azonban mindez persze készpénzzel is, főleg, ha a pénzt kezelő szülő iránt megvan a bizalom a szülői közösség részéről, de lássuk be, a készpénzes módszer ma már, a XXI. században kissé idejétmúltnak számít.

Sokkal célszerűbb egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett osztálypénz számla igénybevétele.

Mi változik, ha az osztálypénz bankszámlára kerül?

Ha az osztálypénz speciális, osztálypénz számlára kerül, akkor egy jó pár probléma megoldódik, leegyszerűsödik.

A számlára egyszerűen befizethetnek a szülők átutalással, pénztári befizetéssel bármely bankfiókban, de olyan korszerű szolgáltatásokkal is fizethetnek, mint fizetési kérelem vagy QR-kódos utalás. Ez minden bankszámla esetében, törvényileg ingyenes.

Arra az esetre, ha a pénzt kezelő számlatulajdonos átmeneti helyettesítése miatt szükséges, meg lehet bízni meghatalmazottakat, akik szintén hozzáférnek a pénzhez, vagy interneten keresztül bármikor látják a számla egyenlegét.

Más szülők is kaphatnak bankkártyát, mellyel meg tudják terhelni a számlát szükség esetén. Sőt, adható bankkártya az osztályfőnöknek is, aki szintén tud fizetni az osztálykirándulásokon az osztálypénz terhére vagy felvehet készpénzt bármelyik ATM-ből.

Mindez egyébként még akár más bankszámlával is megoldható. Az osztálypénz számla előnye azonban más számlákhoz képest az, hogy a gyermekek diákszámla nyitásával – és bekapcsolásukkal az osztálypénz számlához tartozó számlakörbe - az osztálypénz számlavezetési díja vagy egyéb más díj - például a bankkártya éves díja - lenullázható.

Megmutatjuk, hogy most a diákok számára milyen bankszámlákat kínálnak a bankok. Az útmutató az OTP Bank Osztálypénz számlája működésének bemutatásával folytatódik a kalkulátor alatt.

Bezár
Havonta számlára érkező összeg:
Életkor:
Átlagos költéssel és banki utalás nélkül kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Junior számla
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 0 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Family Junior Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 0 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • Csak olyan szülő nyithat gyermekének ilyen számlát, akinek van a Gránitnál saját számlája
  • ECO FirstStep bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 544 Ft Kezdetben 272 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Diákszámla Zéró
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 634 Ft Kezdetben 384 Ft
   Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • MBH Belépő Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 930 Ft Kezdetben 2 491 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Most, hogy már tudod, hogy melyek a legkedvezőbb díjért használható bankszámlák, térjünk vissza az osztálypénz számlához!

  Így működik az OTP Bank osztálypénz számlája, az OTP Class

  Az OTP Bank osztálypénz számlájának (OTP Class) számlavezetése annál kedvezőbb, minél több OTP Junior számlával rendelkeznek az osztályban, azaz minél több diák nyit magának diákszámlát az OTP Banknál. Ez a diákszámla, melynek neve OTP Junior, folyamatosan havidíj-mentes a felsőfokú képzés éveiben is, továbbá egyik évben sem kell díjat fizetni a bankkártyáért, vagyis folyamatosan ingyen fenntartható a számla.

  Az ingyenes osztálypénz számlavezetés érdekében ezeket az OTP Junior számlákat az OTP Class számlához kell kapcsolni, amely bármelyik OTP bankfiókban elvégezhető, ehhez az OTP Junior számlaszámokra lesz szükség az ügyintézéskor.

  A díjazás úgy alakul, hogy ha az előző hónap 15-én legalább 5 Junior számla volt az OTP Class számlához kapcsolva, akkor a számlavezetés díja havi 990 forint helyett ingyenes. 5 Junior számlával nem kell megfizetni a Mastercard Online Smart betéti kártya kibocsátási díját és az első éves díját sem.

  Ha az előző hónapban még ennél is több, szám szerint legalább 15 Junior számla volt az OTP Class számlához kapcsolva, akkor a számlavezetés, az OTPdirekt, az eseti belföldi forint átutalás (havi 150 000 forintig), a Mastercard Online Smart betéti kártya kibocsátási díja és a mindenkori éves díja is ingyenes. Emellett ingyenesek a számlamozgásokról értesítő SMS szolgáltatás díjai is, sőt még a havi első 2 belföldi ATM készpénzfelvétel is ingyenes, összeglimit nélkül. Ez a kedvezmény független a törvényi ingyenes készpénzfelvételi kedvezménytől.

  Bevezetési kedvezményként az első 3 hónapban a 15 Junior számlás csomag díjai érvényesek a számlanyitás után, de közülük az ATM kedvezmény az első hónapban még nem érhető el.

  Alapszinten az OTPdirekt, vagyis a telefonos, internetes, mobiltelefonos szolgáltatás havonta mintegy 200 forintból megúszható, egy-egy mobilbankos vagy internetbankos átutalás pedig kevesebbe kerül, mint maga a pénzügyi tranzakciós illeték, melyet a banknak be kell fizetnie az államkasszába: mindössze 0,2 százalék.

  Még további kedvezmények is vannak

  Szintén alapszinten a számlához kapcsolódó Mastercard Online Smart betéti bankkártya kibocsátási díja mintegy 3 000 forint, ugyanennyi az éves díja is. A kártyával egy OTP-s ATM készpénzfelvétel díja a felnőtt számlákéval azonos díjazású, például 50 000 forint felvétele kevesebb, mint 1 000 forintba kerül.

  Az OTP Class számlához nem vehető igénybe csoportos beszedési megbízás, állandó átutalási megbízás, folyószámlahitel, hitel folyósítása és betétlekötés. Kizárólag a már említett Mastercard Online Smart kártya kapcsolható hozzá.

  A számlával kapcsolatos kiadások és a bevételek egyszerűen nyomon követhetőek az OTP Mobilbank nevű mobilalkalmazásban, de az eKréta felületén is.

  Az OTP Class számla látra szóló kamata évi 0,05 százalék. A számlán elhelyezett betéteket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) biztosítja.

  Osztálypénz számlán ellenőrzi a családapa a befizetéseket

  Így működik a Gránit Bank osztálypénz számlája, a Gránit Osztálypénz

  A Gránit Bank is kínál osztálypénz számlát, melynek neve Gránit Osztálypénz. A bank – digitális bank lévén - nem üzemeltet bankfiókokat, így a pénztári befizetés - egy szűk földrajzi kör kivételével - nem oldható meg, vagyis gyakorlatilag csak átutalni lehet a számlára.

  Viszont a számla egy szelfivel vagy videóbankon keresztül is megnyitható távolról, így nem szükséges felkeresni a Gránit Bank valamelyik fiókját ez ügyben. A számlanyitás után is jól használható a számla a bank felkeresése nélkül. Ha mégis szükséged lenne bármilyen segítségre a banktól, akkor telefonon, sőt videobankon keresztül is segítenek.

  Digitális bank lévén, a díjak is nagyon kedvezőek, hiszen a számla díjazása arra ösztönöz, hogy a bank digitális szolgáltatásait (mobilalkalmazás, internetbank) vedd igénybe.

  Az osztálypénz számla számlavezetési díja lenullázható a Gránit Osztálypénz Extra számlacsomagra való áttéréssel, de ehhez az osztályból legalább 10 gyermeknek meg kell nyitnia az osztályon belül a Gránit Bank diákszámláját, a Gránit Family Juniort. A Gránit Bank Family Junior diákszámlája folyamatosan ingyenes számlavezetést és folyamatosan ingyenes bankkártya éves díjat kínál 18 éves korig.

  Visszatérve a Gránit Osztálypénz számlára, az alapszintű számlavezetés díja – tehát ha nincs meg a 10 gránit diákszámlás tanuló az osztályban – 890 forint havonta.

  Sok kedvezmény jár a számlához

  20 000 forintos összeghatárig ingyenes az átutalás mobilappal vagy internetbankkal, esetleg videóbankkal is, a 20 000 forintos összeg felett csak a pénzügyi tranzakciós illetékkel azonos banki díjat kell megfizetni, ami 0,3 százalék. Az Extra számlacsomagban viszont egyáltalán nem kell fizetni a belföldi elektronikus forintátutalásért.

  A csoportos beszedés és a rendszeres átutalás díja szintén a pénzügyi tranzakciós illetékkel azonos díj, mindkét számlacsomagban.

  A Gránit Osztálypénz számlára bármely magyarországi bankból ingyen lehet átutalni QR-kóddal (ez 2024. szeptember 1. után érhető el minden bank mobilalkalmazásában), a fizetési kérelemmel pedig szintén ingyen lehet befizetni a szükséges pénzt, magát a fizetési kérelmet viszont 50 forintért indíthatja el a Gránit Osztálypénz számla tulajdonosa vagy meghatalmazottja. (A fizetési kérelem 2024. április 1-től érhető el általánosan a hazai banki mobilalkalmazásokban.)

  A számlakivonat havonta elektronikusan (azaz PDF-ben letöltve) ingyenes.

  A bankkártya ingyenes az első évben

  Az osztálypénz számlához kapcsolódó bankkártya díja az első évben ingyenes, utána évi 1 890 forintba kerül, de az Extra számlacsomagban a második évtől is ingyenes. Ugyanennyi a díja a társkártyának is, sőt, a számlanyitáskor választható olyan kártya is, amely csak mobiltelefonba vagy Google Wear OS rendszerű, illetve Apple Watch márkájú okosórába telepíthető, fizikai kártyaként nem bocsátja ki a Gránit Bank. Ennek díja 990 forint. A Gránit Banknál csak egy társkártya igényelhető a főkártya mellé.

  A fizikai bankkártya amúgy környezetbarát, gyorsan lebomló anyagból készül és azzal is elérhető a Google Pay és az Apple Pay mobilfizetés (ahogy az OTP Banknál is).

  Az ATM készpénzfelvétel díja a pénzügyi tranzakciós illetékkel azonos, 0,60 százalék. Ez a díj minden belföldi forint ATM-ben ugyanennyi.

  A Gránit Osztálypénz számla éves látra szóló kamata 0,01 százalék, melyet havonta ír jóvá a bank. A számlán elhelyezett betéteket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) biztosítja.

  Megmutatjuk, hogy most a diákok számára milyen bankszámlákat kínálnak a bankok. Az útmutató az összefoglalóval folytatódik a kalkulátor alatt.

  Bezár
  Havonta számlára érkező összeg:
  Életkor:
  Átlagos költéssel és banki utalás nélkül kalkuláltunk.
  Részletes kalkuláció
  Bezár

  Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

  Utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Automatikus beszedések
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Rendszeres utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

  Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Kp felvétel másik bank ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Bankkártyás vásárlás
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   bankszámláit...
   Mit szeretnél mobilról elintézni?
   Rendezés:
   • Junior számla
    Mobilbanki ügyintézés
    5,0
    Mi ez?
    Havi összköltség 0 Ft
    Számlanyitási akció 0 Ft
    Mobilbanki ügyintézés
    5,0
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   • Family Junior Számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Mi ez?
    Havi összköltség 0 Ft
    Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
    Mobilbanki ügyintézés
    3,9
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
    • Csak olyan szülő nyithat gyermekének ilyen számlát, akinek van a Gránitnál saját számlája
   • ECO FirstStep bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    4,3
    Mi ez?
    Havi összköltség 544 Ft Kezdetben 272 Ft
    Számlanyitási akció 0 Ft
    Mobilbanki ügyintézés
    4,3
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   • Diákszámla Zéró
    Mobilbanki ügyintézés
    4,1
    Mi ez?
    Havi összköltség 634 Ft Kezdetben 384 Ft
    Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
    Mobilbanki ügyintézés
    4,1
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   • MBH Belépő Számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    2,7
    Mi ez?
    Havi összköltség 1 930 Ft Kezdetben 2 491 Ft
    Számlanyitási akció 0 Ft
    Mobilbanki ügyintézés
    2,7
    Megnézem Részletek

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   További szöveg megjelenítése

   Összefoglaló az osztálypénz számláról

   Az osztálypénz számla nagy előnye, hogy jogilag rendezi az osztálypénz kezelését, emellett speciális kedvezményeket biztosít más fizetési számlákhoz képest.

   Érdemes nyitni ilyet, mert jellemzően nem jelentősek a bankköltségek, havonta jellemzően néhány tíz forintból kijön az egy gyermekre eső költség.

   Több szülő is kezelheti ezeket a számlákat, ha a számlatulajdonos erre meghatalmazást ad számukra. Még társkártyát is lehet igényelni hozzá, így tulajdonképpen több szülő is kezelheti a számlát, illetve az osztály pénzét, miközben minden szülő befizethet rá bankpénztárban vagy átutalással.

   Fizetési kérelem, QR-kódos fizetés is használható az osztálypénz számlához, amely ingyenes (a fizetési kérelemből csak a kifizetése ingyenes, a fizetési kérelem kiküldése nem).

   Az osztálypénz számla a Gránit Banknál és az OTP Banknál nyitható.

   Az osztálypénz számla előnyei és hátrányai

   • jogilag rendezett módon történik az osztálypénz kezelése
   • a számlához kedvezmények tartoznak, amelyek csökkentik a bankköltséget
   • a számlához meghatalmazással más szülők is hozzáférnek
   • más szülő vagy az osztályfőnök is kaphat társkártyát
   • valamennyi bankköltséget fizetni kell az osztálypénz kezeléséért
   • fizetni kell a társ bankkártyáért, ha több bankkártyával szeretnétek elérni a számlát
   • meghatalmazás nélkül csak egy szülő, a számlanyitó fér hozzá az osztálypénzhez
   • törvényi ingyenes készpénzfelvétel igénybe vételével a számlatulajdonos lemond más számláján erről (az OTP Banknál nem)

   Maradtak kérdéseid az osztálypénz számlával kapcsolatban?

   • Lehet-e osztálypénzt kezelni készpénzben?

    A jog kifejezetten tilt mindennemű pénzgyűjtést engedély nélkül. Az iskola sem kérhet ilyet hivatalosan. Az osztálypénz számla azért használható mégis, mert ott a pénzt a bank gyűjti.
   • Kezelhetem-e más bankszámlán is az osztálypénzt, mint kifejezetten osztálypénz számla?

    Igen. Jogi szempontból nincs különbség az osztálypénz számla és a többi fizetési számla között. Az osztálypénz számla inkább csak abban különbözik más fizetési számlától, hogy az osztálypénzre van szabva, ezáltal a kezelése kényelmesebb.
   • Kérhető-e az osztálypénz számlára is az ingyenes készpénzfelvétel?

    Igen, kérhető, de akkor a számlatulajdonos magánszemély ügyfélnek nem lehet más bankszámláján ingyenes készpénzfelvétel. Ez a kitétel az OTP Bank osztálypénz számlájára nem vonatkozik, ott a kedvezmény a törvényi ingyenes készpénzfelvételtől független.
   • Láthatja-e bármelyik szülő az osztálypénz számla egyenlegét?

    Csak az láthatja, aki meghatalmazást kap rá a számlatulajdonostól. E tekintetben ugyanúgy viselkedik az osztálypénz számla, mint bármely más magán bankszámla.
   • Lehet-e több tulajdonosa is az osztálypénz számlának?

    Nem. Meghatalmazottnak viszont adhat hozzáférést a számlatulajdonos és társkártyát is kaphat másik szülő.
   Gergely Péter
   Gergely Péter pénzügyi szakértő
   Linkedin
   Gergely Péter pénzügyi szakértő

   Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.