Privát banki szolgáltatások Magyarországon 2024-ben

A privát banki szolgáltatások a hazai bankszektor szolgáltatásainak csúcsát jelentik. Míg a fő hangsúlyok a tömeges számú alapszintű ügyfeleken vannak, addig a legszemélyesebb szolgáltatásokat, ahol látják a szolgáltatás végén az embert is, a privát banki ügyfelek kapják a bankoktól.

Mit mond szakértőnk?Bezár

A privát banki szolgáltatások a hazai bankszektor szolgáltatásainak csúcsát jelentik. Míg a fő hangsúlyok a tömeges számú alapszintű ügyfeleken vannak, addig a legszemélyesebb szolgáltatásokat, ahol látják a szolgáltatás végén az embert is, a privát banki ügyfelek kapják a bankoktól.

Itt nemcsak a hagyományos, de olyan szolgáltatásra is gondolhatsz, amely nem része a bankok szolgáltatásportfóliójának. Például a műkincsvásárlás egy jó példa erre. Ha alapszintű ügyfélként bemész a bankba egy ilyen igénnyel, akkor elzavarnak, privát banki ügyfélként viszont még segítenek is a vásárlásban.

Természetesen a díjak is sokszor ingyenesek, noha pont a privát banki ügyfelek azok, akik meg tudnák fizetni ezeket. De ebben az üzletágban a bankok nem az ügyfelek tranzakcióin keresik a nagy pénzeket, hanem az ügyfél vagyonának kezelésén.

Éppen ezért, a privát banki szolgáltatásokhoz több tízmillió, netán 100 millió forint feletti vagyont kérnek a bankok, vagy legalább ekkora hitelt fizess náluk magánszemélyként (ott a vagyonod helyett a hiteleden keresnek).

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. január 12.
 • promóció

A privát banki szolgáltatással kapod a legszemélyesebb kiszolgálást a bankoktól, ahol tényleg te állsz a középpontban. Ahol tudják, ott a bankszolgáltatásokon túl is segítik a pénzügyeidet, illetve igyekeznek abban, hogy a nagyobb összegű vásárlásaidnál, amelyekkel gyarapítod a vagyonodat, szintén ott lehessenek. A privát banki szolgáltatásnál alapvető a dedikált bankár és a szolgáltatás nem is érhető el minden bankfiókban, illetve lehetnek olyan bankfiókok, amelyekben csak a privát banki ügyfeleket szolgálják ki. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy mit kapsz ma a bankoktól privát banki ügyfélként.

Bevezető

Az alábbiakban bankonként bemutatom neked a hazai privát banki szolgáltatások elemeit, jellemzőit, a pénzügyi szempontból nézve legkisebb belépési feltételt kínáló banktól kezdve.

A privát banki szolgáltatások háromfelé bonthatók, egyrészt megjelennek a bankszámla szolgáltatásokban, másrészt a bankkártya szolgáltatásokban és végül az egyéb banki szolgáltatásokban.

Ezért erre a három szegmensre bontva, azon belül pedig bankonként olvashatod el az egyes szolgáltatásokat, az összehasonlíthatóság kedvéért.

Privát banki ügyfelek beszélgetnek egymással

A hazai privát banki szolgáltatások bankszámlái

A bankszámlákra vonatkoznak elsőként a belépési feltételek. Ha itt tudod teljesíteni a belépési feltételeket, és ezzel belépsz a privát banki ügyfélszegmensbe, akkor a többi szolgáltatásban, beleértve a bankkártyákat is, már nem kell külön teljesítened a belépési feltételeket. Ha a lenti feltételeket inkább nem szeretnéd vagy nem tudod teljesíteni, akkor érdemes még megnézed, hogy milyen szolgáltatásokat kínálnak a bankok a prémium bankszámlákhoz.

CIB Bank

A CIB Private Banking forint magánszámla 60 millió forintos megtakarítás vagy legalább ekkora összegű hitel esetén nyitható meg. A 10 000 forintot is meghaladó számlavezetési díjból negyedéves díjfizetéssel 5 százalék, félévessel 10 százalék, éves díjfizetéssel 15 százalék kedvezmény kapható.

Elektronikusan korlátlanul ingyenes az átutalás belföldre, bankon belülre és kívülre egyaránt.

Erste Bank

Az Erste Private Banking szegmens limit feltétele 150 millió forintos, a bankhoz elhelyezett vagyon. A 10 000 forint feletti havi díjú Private Banking Díjcsomag és a Kiemelt Private Banking Díjcsomag havi díja akciósan ingyenes (mindkét díjcsomag a hirdetmény szerint mintegy 2 év múlva Bázis díjcsomagra vált).

A Kiemelt Private Banking Díjcsomagban az eseti és rendszeres átutalás és a csoportos beszedés korlátlanul díjmentes bármely csatornán benyújtva, beleértve még a bankfiókot is.

K&H Bank

A K&H Banknál a privát banki szolgáltatás már 30 millió forintnyi megtakarítástól elérhető. A K&H Banknál a számlavezetés nem tartalmaz külön kiemelhető ingyenes szolgáltatásokat, de versenyképesek a bankkártya szolgáltatásai, melyről a bankkártyás fejezetben olvashatsz.

MBH Bank

Az MBH Banknál a privát banki szint 50 millió forinttól érhető el (Pillér Számlacsomag), de a Panoráma számlacsomag igénybevételéhez már 100 millió forint szükséges.

Az MBH Banknál ingyenes az SMS szolgáltatás, az átutalásért és a csoportos beszedésért pedig csak a pénzügyi tranzakciós illeték díját kell kifizetni, ami tranzakciónként 0,3 százalék, de maximum 10 000 forint.

A bankszámlára vonatkozó megbízások telefonon és videobankon keresztül is megadhatóak.

OTP Bank

Az OTP Banknál a privát banki ügyfélstátusz belépési szintje a Digitális Privát Bank Szolgáltatáscsomagban 20 millió forint, a bankszámlacsomagra 1 évig 50 százalékos havidíj-kedvezmény jár.

A Privát Bank Szolgáltatáscsomag belépési szintje már 40 millió forint, itt a havi díjra portfóliókezelési szerződéssel 50 százalékos kedvezmény jár, OTP Private Banking Vállalati Gold szerződés-kiegészítéssel pedig 100 százalékos kedvezmény. Ugyancsak 100 százalékos a kedvezmény az OTP Private Banking Munkavállalói szerződés-kiegészítéssel és az OTP Private Banking Stratégiai szerződés-kiegészítéssel.

A harmadik, Kiemelt Privát Bank Szolgáltatáscsomag szintje már 300 millió forintos belépési összeghez kötött, a havi díjra ugyanolyan kedvezmények járnak, mint a Privát Bank Szolgáltatáscsomagra.

A banki szolgáltatások kedvezőbb kamatozással és alacsonyabb költségek mellett vehetők igénybe, díjmentes a forint megtakarítási számlavezetés, egyedi kamatozású forintbetét és egyedi kamatozású devizabetét is kiváltható.

A kiemelt Private Banking státuszú ügyfelek, amelynek eléréséhez 300 millió forintos megtakarítással kell rendelkezni az OTP Banknál, megkülönböztetett kiszolgálást és értékajánlatot kapnak, 500 000 forintos összeghatárig pedig kedvezményes elbírálású folyószámlahitelt.

Az OTP Private Banking Alap limittel eseti átutalás csak a 0,3 százalék, maximum 10 000 forintos illetékért fiókban, vagy annak feléért telefonon vagy interneten nyújtható be.

Az OTPdirekt Bróker szolgáltatások Digitális Privát Banki Szolgáltatáscsomag esetében kedvezményesen vehetők igénybe, míg Privát Banki és Kiemelt Privát Banki Szolgáltatáscsomagok esetében nincs ilyen kedvezmény.

OTP privát banki ügyfél a telefonjával és bankkártyájával intézi a banki ügyeit

Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Banknál a privát banki ügyfélstátusz belépési feltétele 100 millió forint egyenleg, amely később legfeljebb 50 millió forintig csökkenhet le. A számlavezetés azonban csak 100 millió forintos egyenlegtől díjmentes.

Nem kell fizetni az internetbankon és a mobilapplikáción keresztüli belföldi átutalásért, a banki postafiók és széfszolgáltatás pedig díj ellenében vehető igénybe.

UniCredit Bank

Az UniCredit Banknál a privát banki ügyfélstátusz belépési szintje 100 millió forint.

Ezért cserébe díjmentes a számlavezetés, az átutalás internetbankon vagy mobilalkalmazással, a rendszeres átutalás és a csoportos beszedés.

Revolut Bank

A Revolut Banknál a legmagasabb havi díjú Metal csomagot lehet összevetni a hazai privát banki szolgáltatásokkal, lévén, hogy a Revolutnál nem kell semmilyen pénzügyi feltételt teljesíteni ehhez. Elegendő kifizetni a több ezer forintos havi díjat.

A csomagot igénybe vevő ügyfeleknek 40 százalékos kedvezmény jár minden nemzetközi átutalás díjából, öt <18 számlát nyithatnak a gyermekeiknek és a pénzváltás és a pénzátutalás 29-nél is több pénznemben, kedvező átváltási árfolyamon, hétfőtől péntekig korlátlan és díjmentes.

A Revolut Szállások szolgáltatás keretében exkluzív árak és a díjmentes foglalás várja a metálosokat, a foglalás árából 10 százalékos azonnali pénzvisszatérítés jár.

A Revolut Metal csomagos ügyfelek elsőbbségi kiszolgálást kapnak a nonstop ügyfélszolgálaton.

Privát banki bankkártya-szolgáltatások

Az alábbiakban a privát banki szolgáltatásokhoz kínált bankkártyák szolgáltatásait olvashatod. Ezeket a szolgáltatásokat általában már nem közvetlenül a bankok nyújtják, hanem biztosítók és kártyatársaságok, így egy adott presztízs szintű bankkártyához minden banknál ugyanazok a szolgáltatások érhetők el.

CIB Bank

A CIB Banknál a privát banki kártyával kifejezetten olcsó ATM készpénzfelvétel érhető el belföldön, mindössze pár száz forintért.

Emellett ingyenes a CIB MasterCard Gold Betéti Bankkártya éves díja.

Erste Bank

Az Erste Banknál a privát banki ügyfélszegmensben a Gold bankkártya folyamatosan ingyenes éves díjú, a saját ATM-ekből történt készpénzfelvételért pedig csak a 0,6 százalékos pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetni.

KH banknál igényelhető bankkártya privát banki ügyfeleknek

K&H Bank

A K&H Banknál a hitelkártyába épített extra szolgáltatások várják a privát banki ügyfeleket:

 • Budapest Airport Gyorsító Sáv,
 • Mastercard Airport Lounge váró használata térítésmentes étel- és italfogyasztással,
 • belépés a LoungeKeyTM repülőtéri várókba több mint 650 reptéren és 1100 helyszínen világszerte
 • Világszerte több mint 1 millió helyen kapcsolódhatsz a Boingo Wi-Fi hotspotokhoz.
 • Részt vehetsz a Priceless Cities programban, ahol exkluzív kereskedői ajánlatok és élmények várnak a világ számos nagyvárosában
 • Használhatod a PressReader alkalmazást, amelyben több mint 7 000 népszerű nemzetközi napilap és magazin vár rád, egyszerre akár 4 eszközön.
 • Használhatod a Budapest Aréna Gyorsító Sávját, ahol sorban állás nélkül juthatsz be a rendezvényekre. Ugyanott használhatod a Mastercard Lounge várót is a rendezvények előtt.

A hitelkártyához utazáshoz kapcsolódó segítségnyújtás és utasbiztosítás is tartozik, továbbá beépített asszisztencia-szolgáltatás. Sőt, még egyéb biztosítások is, például ha meghibásodott vagy leejtetted a telefonodat, akkor szakértői segítségre számíthatsz.

Ha pedig egészségügyi tanácsadásra van szükséged, bármikor kezdeményezhetsz orvosi konzultációt telefonon, chaten, vagy akár videóhívással is.

MBH Bank

Az MBH Banknál a privát banki ügyfélstátuszhoz kapcsolt Gold és Metal kártyákkal a saját ATM-ek csak a pénzügyi tranzakciós illeték 0,6 százalékos díjáért használhatók. A Gold bankkártya, mellyel a MasterCard Prémium Selection Program is elérhető, folyamatosan éves díj-mentes.

Az MBH Banknál elérhető a Mastercard World Elite Metal fémkártya is, melynek éves díja 100 000 forint felett van.

Ezzel az alábbi kedvezmények érhetők el:

 • A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér SkyCourt emeletén található Mastercard Airport Lounge, Loungekey belépés évente 3 alkalommal ingyenes
 • Boingo Global Wi-Fi hálózat elérése
 • PressReader mobilalkalmazás elérése,
 • online vásárlási biztosítás (kiterjesztett garanciával, legjobb ár garanciával és termékbiztosítással)
 • ingyenes a belépés a Bécsi Nemzetközi Repülőtéren található SKY és Vienna Lounge-okba,
 • igénybe vehető a gyorsítósáv a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren,
 • elérhetők továbbá a Priceless Cities programajánlatok is

A kártya beépített concierge szolgáltatást is tartalmaz, mely az alábbi szolgáltatásokat foglalja magában:

 • kulturális és sporteseményekre vonatkozó tájékoztatás és ezekre az eseményekre szóló foglalások,
 • bérautó foglalás,
 • asztalfoglalás vendéglátóhelyekre,
 • szállásfoglalás,
 • virág- és ajándékküldés,
 • egészségügyi asszisztencia szolgáltatások, valamint
 • a háztartással kapcsolatos szolgáltatások, pl. vízvezeték-szerelő vagy villanyszerelő szervezése.
Privát banki OTP ügyfél fogja a kezében a gold bankkártyáját

OTP Bank

Az OTP Banknál a privát banki ügyfelek a díjmentes törvényi készpénzfelvételt havi 150 000 forintig nem csak kétszer, hanem korlátlan alkalommal vehetik igénybe OTP ATM-ből.

Az ügyfelek éves díjmentes Mastercard Privát Banki Limited Edition kártyát, Kiemelt Privát Banki Szolgáltatáscsomaggal éves díjmentes Mastercard Kiemelt Privát Banki Limited Edition kártyát kapnak. Emellett további egy díjmentes tetszőleges típusú lakossági bankkártyát választhatnak, kivéve a Mastercard Kiemelt Privát Banki Limited Edition kártyát és a Mastercard Prémium kártyát. Díjmentes a Mastercard típusú webKÁRTYA, ingyenes webkártya számlavezetéssel.

Saját ATM készpénzfelvételért csak az illetéket számolja fel a bank, amely a tranzakció 0,6 százaléka.

A Mastercard World Elite típusú Limited Edition betéti kártyák kukoricából (84 százalékban PLA biopolimerből) készülnek, ami egy teljesen természetes, növényi forrásból származó anyag.

A szokásos kártyakedvezmények az OTP-nél is elérhetőek, így:

 • a Priceless.com weboldal kedvezményei,
 • a Pressreader mobilalkalmazás,
 • az ingyenes belépés a Bécsi Nemzetközi Repülőtér VIENNA Lounge és SKY Lounge utasváróiba,
 • a Budapest Airport Gyorsító Sáv használata és
 • a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Mastercard Airport Lounge és a SkyCourt Lounge VIP váró ingyenes használata.

A kiemelt Private Banking ügyfelek az emelt éves díjú Visa Infinite hitelkártyát is választhatják, amellyel évi 3 millió forintig 1 százalék, afelett 2 százalék visszatérítés jár a kártyás vásárlásokból.

További 2 százalékos visszatérítés él ősszel az elektronikai áruházakban és lakberendezési áruházakban, műszaki és elektronikai áruházakban, bútorboltokban, télen a könyvesboltokban, mozikban, színházakban, éttermekben, gyorséttermekben, pubokban, koncertjegy-vásárlás során, tavasszal a ruházati üzletekben, cipőboltokban, fehérneműboltokban és sportáruházakban, nyáron pedig a repülőjegy vásárlás során, hotelekben, utazási irodákban, autóbérlés során.

Az összes visszatérítés maximuma havi 5 000 forint lehet.

A Visa Infinite hitelkártyával a Concierge Desk szolgáltatás részeként egy utazásszervező a nap 24 órájában rendelkezésre áll, a VISA Luxury Hotel Collection kedvezmények pedig a világ több mint 900 luxusszállodájában igénybe vehetők. A VISA Prémium Program keretében elérhetők az utazással, étkezéssel, vásárlással és szabadidős programmal kapcsolatos időszakos kedvezmények is.

A kártya mellé díjmentes családi utasbiztosítás is jár.

Privát banki ügyfél a concierge szolgáltatást használja az utazása során

Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Banknál Mastercard Platina Hitelkártya jár a privát banki ügyfeleknek, akár 5 millió forintos hitelkerettel, továbbá több tízezer forintos éves díjú Mastercard World Elite típusú betéti bankkártya és Mastercard Platina betéti bankkártya. Ezekkel elérhető a:

 • LoungeKey, vagyis a világszerte több száz reptéri váróba történő belépés külön díjért,
 • az ingyenes belépés a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court terminálján található Mastercard Lounge-ba, valamint
 • a Bécsi Nemzetközi Repülőtér Vienna Lounge és SKY Lounge várójába, illetve
 • a gyors eljutás a biztonsági ellenőrzésig a budapesti repülőtér gyorsítósávját használva.

A betéti kártyával a havi első két tranzakció korlátlan összegben díjmentes bármely ATM-ből.

A kártyákhoz kiemelt fedezeti összegű utazási, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás tartozik, mely az aktív sporttevékenységekre is érvényes. A biztosítással lefedettek például a vadvízi kajak-kenu, a rafting, a vitorlázás, a jetski vagy a vízisí is. Az utasbiztosítás fedezi a külföldi egészségügyi ellátások költségét is.

A kártya mellé járnak a Mastercard prémiumprogram, a Mastercard Premium Club nemzetközi, platina fokozatú kedvezményei is, továbbá az exkluzív kedvezmények az AVIS autókölcsönzőnél. Ugyancsak elérhető a Mastercard Global Service szolgáltatás.

UniCredit Bank

Az UniCredit Banknál díjmentes a Mastercard Arany és Visa Gold bankkártya. Az UniCredit Arany és Platina Hitelkártya díjmentes kibocsátói díjjal igényelhető, és az éves díj is ingyenes, ha UniCredit Arany hitelkártya esetén évi 1,5 millió forint forgalommal, UniCredit Platinum hitelkártya esetén évi 3 millió forint forgalommal használja a kártya birtokosa.

Mindkét hitelkártyával legfeljebb havi 4 000 forintos visszatérítés is elérhető.

A platina kártyával ugyancsak elérhető a Mastercard várója és a gyorsított sáv a Liszt Ferenc repülőtéren, a PressReader mobilalkalmazás és a bécsi repülőtér SKY Lounge várói. A kártyához külföldi utasbiztosítás is tartozik.

Revolut Bank

A Revolut Banknál a Metal csomaghoz egy fémkártya jár edzett acélból, 1 százalékos pénzvisszatérítéssel. Havonta 800 euróig, vagy annak megfelelő összegig díjmentes a készpénzfelvétel, 10 000 angol font összegig pedig védelem jár a kártyával megvásárolt dolgok sérülése és ellopásának esetére egy éven keresztül. Az is a szolgáltatás része, hogy a megvásárolt árucikkeket 90 napig lehet visszaküldeni. 1 000 angol font összegig a rendezvényjegyek árát is visszatérítik.

A Revolut Bank Metal csomagjáben ingyenes az expressz kártyakézbesítés, a külföldi egészségbiztosítás, az autóbérlési önrész biztosítása és ingyenesen vehetők igénybe a reptéri SmartDelay várók, akár a kártyabirtokossal együtt utazó +3 fővel is.

Sürgősségi orvosi és fogászati ellátás is jár a kártyához, a járat- és poggyászkésések pedig szintén védve vannak az utasbiztosításban.

Privát banki ügyfél kezet fog a tanácsadójával a bankfiókban

Privát banki ügyfeleknek kínált egyéb banki szolgáltatások

Az alábbi szolgáltatások nem bankszámlához és nem bankkártyához kapcsolódnak, de ezek is járnak a privát banki ügyfélstátusz mellé.

CIB Bank

A CIB Banknál ingyenes műkincstanácsadás vehető igénybe, továbbá gyorsított kiszolgálás jár a CIB 24 Private Banking vonalon és a CIB Bank fiókjaiban. Az ügyfelek ingyen kérhetnek egyedi biztosítási ajánlatot is.

K&H Bank

A K&H Banknál privát bankárok fogadják a privát banki ügyfeleket, privát banki irodákban. Az ügyfeleknek rendszeres ügyfélrendezvényeket tartanak, a kiemelt ügyfélpontokon pedig exkluzív környezetben és maximális kényelem mellett egyeztethetnek az ügyfelek a dedikált tanácsadójukkal.

A kiemelt privát banki szolgáltatás részeként már szakértői véleményeket lehet kérni a K&H Bank szakértőitől. A tanácsadás nemcsak a bankfiókban, de otthon vagy az ügyfél irodájában is történhet.

Természetesen dedikált privát banki tanácsadó kapcsolódik minden egyes privát banki ügyfélhez.

Prémium családi szolgáltatás érhető el, a hitelkártyához pedig beépített asszisztencia szolgáltatás kapcsolódik. A privát banki ügyfeleket rendszeres ügyfélrendezvények várják a K&H Banknál.

MBH Bank

Az MBH Banknál is dedikált személyi bankár foglalkozik a privát banki ügyfelekkel. Diszkrecionális vagyonkezelési szolgáltatás, befektetési tanácsadás is része a szolgáltatásnak, az állománydíj pedig kedvezményes, illetve a BÉT megbízások forgalmazási díja is kedvezményes.

Egyedi Treasury ügyletekben is segítik a privát banki ügyfeleket, mint külföldi részvények, ETF-ek vásárlása, opciós és határidős ügyletek, illetve kedvezményes árfolyamon biztosított devizakonverzió is része a szolgáltatásnak. Ezek azonban csak külön keretszerződéssel vehetők igénybe.

Végezetül a privát banki szolgáltatáscsomag részei még a hiteltermékekre vonatkozó, arany fokozatú kedvezmények.

OTP Bank

Az OTP Banknál ugyancsak személyes tanácsadók tartják a kapcsolatot a privát banki ügyfelekkel. A szolgáltatáscsomag része az értékpapír szolgáltatás, melyre értékpapír-számlavezetési és tranzakciós kedvezmények járnak, továbbá Magyarországon kizárólag az OTP bank privát banki ügyfeleként hozzáférhető ajánlatok is várják az ügyfeleket.

A személyes tanácsadók a portfóliókezelés mellett befektetési tanácsadással is szolgálnak ötféle modell portfólióból, egyedi, testre szabott befektetési stratégiával és havi portfólió jelentéssel. Az ügyfelek adózási tájékoztatást is kaphatnak a befektetési eszközök és hitelek kapcsán.

Az OTP Bank privát banki szolgáltatásának részeként az ügyfelek műkincspiaci tanácsadást kaphatnak a Virág Judit Galériával közösen.

Személyes konzultációra is van lehetőség a galéria rendezvényein, aukció katalógus is rendelkezésre áll, a szolgáltatásokra pedig Galéria VIP- kártya nyújt kedvezményeket.

Privát banki ügyfelek nyaralnak exkluzív szállodai medencénél

Az utazásaid során is segítenek

Az OTP Travel turisztikai szolgáltatásai megkülönböztetett figyelem mellett vehetők igénybe, a teljes árú külföldi csoportos utazásokra 8 százalékos, az akciós árú külföldi csoportos utazásokra pedig 3 százalékos kedvezmény jár. Szintén 3 százalékos kedvezmény kapható a külföldi egyéni csomagtúrák földi szolgáltatásának árából és az MSC egyéni hajóutak alapárából.

Vállalkozói ajánlatok is részei a szolgáltatásnak, így az MKV GOLD számlacsomag és az OTP Bank vállalkozói ügyfélköre részére kínált finanszírozási, megtakarítási, illetve befektetési termékek vehetők igénybe a személyes tanácsadón keresztül.

A hiteltermékekhez (folyószámlahitel, lakás-, jelzálog- és lombardhitelek) gyorsított elbírálással juthatnak a privát banki ügyfelek, egyedi elbírálás alapján pedig a lombard hitel igénylésekor maximum 100 százalékos folyósítási díjkedvezmény kapható utólagos jóváírással.

Emellett 0,2 százalékos kamatkedvezmény, mellé pedig legfeljebb 0,4 százalékig kamatkedvezmény is igénybe vehető, mely a futamidő végéig érvényes.

Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Banknál a privát banki ügyfeleknek szól a Friedrich Wilhelm Raiffeisen. Ez a klasszikus banki szolgáltatások, befektetések és finanszírozás mellett jogi és adótanácsadást, hírlevél-és Art Banking-szolgáltatást, telefonos banki szolgáltatást nyújt, továbbá exkluzív rendezvényekre enged belépést.

Az Art Banking szolgáltatás keretében legalább 50 millió forint értékű műtárgy elhelyezése esetén a tárolás, biztosítás és értékbecslés költsége 100 millió forintig 1 százalék, afelett 0,7 százalék díjért vehető igénybe, melyhez 27 százalékos ÁFA társul.

UniCredit Bank

Az UniCredit Banknál annyi különlegesség említhető meg, hogy a privát banki ügyfelek a hagyományos és az alternatív befektetésekből is részesülhetnek.

Összefoglaló a privát banki bankszámlákról és bankkártyákról

Akár 100 millió forint. Ez az összeg, amit a bankok megkövetelhetnek egy privát banki ügyféltől ahhoz, hogy bevegyék ebbe a körbe.

És hogy mi vár rád ebben a körben?

Talán a legfontosabb a kiemelt figyelem, amire minden ügyfél vágyik, de az alapszintű ügyfelek esetében erre nincs lehetőség. A privát banki ügyfelek azonban már jóval kevesebben vannak, így sokkal inkább oda tudnak rájuk figyelni. Nem csak a napi pénzügyeire, hanem sokkal inkább a vagyonára, annak megőrzésére, gondozására és gyarapítására. Természetesen, ehhez a kiválasztott bankhoz kell vinni a vagyonodat is, tehát ők azt is elvárják, hogy náluk tartsd a pénzed.

Privát banki ügyfélként teljesen mást fogsz gondolni a bankokról, mint korábban.

A privát banki bankszámlák előnyei és hátrányai

 • sok esetben ingyenes számlavezetés és bankkártya
 • vagyontervezési szolgáltatás
 • segítenek a vagyonodat érintő vásárlásokban, például műkincs, ingatlan
 • dedikált kapcsolattartó a banknál
 • nem tudod igénybe venni a privát banki szolgáltatást a fiókok mindegyikében
 • bizonyos esetekben több tízezer forintot is elkérhetnek, például a magas presztízsű bankkártyáért
 • a betétbiztosítás nem védi a 100 000 euró feletti vagyonrészedet
 • nehéz bankot váltani, mert jelentős vagyont kell mozgatnod

Maradtak kérdéseid?

 • Hogyan tudom a teljes vagyonom betétbiztosítás alá vonni?

  Ha komolyan számolni szeretnél ezzel a kockázattal, akkor sajnos a vagyonodat fel kell osztani és elhelyezni több bankhoz. Ekkor azonban nem lehetsz privát banki ügyfél ott, ahol a belépési limitet nem éri el a náluk elhelyezett, a betétbiztosítást kihasználó vagyonod.

 • Mi történik, ha a belépési szint alá csökken a pénzem?

  Ha ez tartós, akkor előbb-utóbb felmondják a privát banki szerződésedet, de előtte figyelmeztetnek erre.

 • Hogyan lehet bankot váltani privát banki ügyfélként?

  A vagyon nagysága és összetettsége miatt valószínűleg nehéz a váltás, ezért inkább az elején érdemes jól kiválasztani, hogy hová vinnéd a vagyonod. De később a váltás is megoldható akár, mindenesetre a privát banki bankválasztás sokkal jobban odaköt a bankhoz a vagyonod miatt, mint egy alapszintű ügyfelet.

 • Lehet alapszintű a bankkártyám? Nem akarom felhívni magamra a figyelmet egy presztízs kártyával, amikor fizetek.

  Igen, lehet. Elég sokan döntenek így, ez tehát sok privát banki ügyfél igénye is egyben.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.