SWIFT kód

A SWIFT egy globális fizetési rendszer, a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication rövidítése. A rendszert, melyen ma már évi több száz milliárd dollárt utalnak át világszinten, 1973-ban alapították azzal a céllal, hogy a világ bármely országai között bármely bankszámláról bármely bankszámlára lehessen pénzt küldeni.

A rendszernek körülbelül 2 500 bank a tulajdonosa, a központ Brüsszelben van (Belgium). A SWIFT rendszerhez 200 ország 11 000 bankja képes csatlakozni.

A SWIFT-kód, vagy más néven BIC-kód ebben a rendszerben a bankot jelöli, olyan, mint egy irányítószám. 8 vagy 11 karakterből állhat.

SEPA átutalás esetén mindig a 11 karakteres kódot kell megadni, ilyenkor a 8 karakteres kódot 3 darab X-szel kell 11 karakteresre kiegészíteni. Ha egy SWIFT-kód 8 karakteres, vagy a végén három X betű található, az bankközpontra vagy SWIFT-kód nélküli bankfiókra utal. Ha az utolsó három karakter nem X betű, akkor az a konkrét fiókot is megjelöli, ahová a pénznek érkeznie kell.

ECO számla
 • Ingyenes bankkártya éves díj az első évben
 • Bárhonnan online, egy szelfi segítségével
 • Akár 0 Ft számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Információk a K&H Bank fiókjairól
  Bankszámla

  Információk a K&H Bank fiókjairól

  A K&H Bank a bankfiókok tekintetében eléggé széles körű lefedettséggel rendelkezik Magyarországon. A bankfiókokban korszerű, digitális, azaz papírmentes ügyintézés várja az ügyfeleket, továbbá sok fiók bankpénztár nélkül üzemel. Ezekben a fiókokban ATM-es befizetés és kifizetés segíti az ügyfeleket, ahogy egyébként a bankpénztárral rendelkező fiókokban is. A fiókok zöme akadálymentesen is megközelíthető.

  frissítve: 2023. december 29.
 • Az MBH Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata
  Bankszámla

  Az MBH Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

  Az MBH Bank, vagyis a 2023-ban az egykori Budapest Bankból, MKB Bankból és Takarékbankból egyesült magyar állami hitelintézet megörökölte a három korábbi ATM hálózatot, amelyben nyilván voltak átfedések. A bankra ráadásul ugyanúgy vonatkozik a később hatályba lépő MNB rendelkezés az ATM-ek lefedettségéről, ezáltal az ATM hálózat egészen biztosan sokat fog még alakulni, mire elnyeri végső szerkezetét. Addig a szolgáltatások sem egységesek minden bankautomatánál, a készpénzfelvétel persze igen. Az biztos, hogy ez a hatalmas bankautomata hálózat saját ATM díjjal lesz használható a számodra, bárhol is jársz az országban. De vajon milyen most az MBH Bank ATM lefedettsége és melyek a szolgáltatásai? Következzenek a részletek!

  frissítve: 2023. december 18.
 • Nő vásárol ruhát moneyback kedvezménnyel
  Bankszámla

  Erste Moneyback - Így kaphatsz vissza pénzt a vásárlásaid után

  A bankok által támogatott vásárlásösztönző alkalmazások egészen új irányt vettek 2022 májusától, amikor elindult az Erste Bank Moneyback nevű kedvezményrendszere. Ez a bankkártyás vásárlások után nemcsak a korábban megszokott hitelkártyás vásárlások esetében térít vissza, hanem a folyószámlához kapcsolódó, betéti bankkártyás vásárlások után is. Útmutatónkból megismerheted a részleteket.

  frissítve: 2024. március 30.