Szakértői útmutatók megtakarításokról

Összegyűjtöttük a tudásanyagot, hogy elkezdhess félrerakni, hogy neked is legyenek megtakarításaid.

 • Óra mutatja, hogy mennyi idő amíg az OBA kártalanít

  OBA: Így kártalanítanak, ha bezárják a bankodat

  A legtöbben úgy gondoljuk, hogy a pénzünk a bankokban biztonságban van. Ennek ellenére több pénzintézet és takarékszövetkezet is volt az elmúlt évtizedben, amely gyakran váratlanul, mindenféle előzmény nélkül csődöt jelentett. Szerencsére a legtöbben visszakapják a pénzüket, és ezt az Országos Betétbiztosítási Alapnak (OBA) köszönhetik. Útmutatónk végére érve tudni fogod, hogy milyen esetekben és mekkora összegig garantálja a pénzedet az OBA. Azt is megérted majd, hogy miért érdemes néha több bankszámlát nyitnod, és hogy a Revolutnál lévő pénzed biztonságban van-e.

 • Lekötött betét: ezt kell tudnod róla 2022-ben

  Lekötött betét: ezt kell tudnod róla 2022-ben

  Újra a lekötött betétek korát éljük! Ha a piac nem is pezseg annyira, mint a 2000-es és 2010-es években, amikor a magas jegybanki alapkamat miatt akár két számjegyű éves lekötött betétkamatot is besöpörhettünk, a kínálat 2022 kora tavaszán kétségkívül újra éledezik.

 • Malacpersely, amit sokan megtakarítási számla helyett használnak

  Megtakarítási számla: megmutatjuk mikor érdemes ebben tartanod a pénzed

  Mindannyiunk életében eljön egy olyan időszak, amikor spórolnunk kell, hiszen olyan céljaink vannak, melyeket a megszokott költségvetéssel nem tudnánk elérni. Ilyenkor a havi megtakarítás mellett fontos, hogy a pénzed elérhető legyen, de gyarapodjon is. Még fontosabb, hogy ne lásd mindennap az egyenlegedet, hiszen akkor könnyen elcsábulhatsz és elköltheted. Ezekre nyújt jó megoldást a megtakarítási számla, ami ötvözi a banki folyószámlák és a lekötött betétek előnyeit, bár inkább a folyószámlákra hasonlítanak. Bemutatjuk az előnyeit is és azt is, hogy mikor ne használd.

 • TBSZ számlán felgyűlt pénz

  A megtakarításaid hozamára nem fizetnél kamatadót? A TBSZ számla a megoldás

  Sikerült gyarapítani a megtakarításaidat, de fogalmad sincs, hogy hogyan tudnád megóvni az inflációtól vagy a kamatadótól? Szívesen befektetnél, de nem vagy biztos benne, hogy mit kéne választanod? Esetleg azt is tudod nagyjából, hogy mit jelent a TBSZ, csak szeretnél alaposabban megismerkedni ezzel a lehetőséggel? Megmutatjuk, hogyan tudod a kamatadót elkerülni és miben segít neked a TBSZ számla.