BiztosDöntés.hu hírek

Összegyűjtöttük neked a sajtóközleményeinket és egyéb szakértéseinket, amiket periodikusan küldünk ki médiumoknak.

 • Prémium bankkártyák vannak egy laptopon

  Egy presztízs bankkártyával kinyílik a világ

  Egyre több izgalmas szolgáltatást nyújtanak idehaza is a presztízs bankkártyák, főleg mióta közel 10 éve megjelent a Gránit Platinum Mastercard bankkártya. Ezek közelebb hozzák a kiemelt banki szolgáltatásokat a mindennapi pénzügyekhez, méghozzá egyre elérhetőbb áron.

  frissítve: 2024. június 14.
 • Zöld hitelből ilyen ház is megvásárolható

  Nagyon beindultak a zöld lakáshitelek

  Átlépte a 200 milliárd forintot a zöld lakáshitel állomány. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint akár 2 millió forint is spórolható a fenntarthatóságot preferáló banki zöld hitel kamatkedvezménnyel. A bankok konstrukcióival kiegészíthető a júliusban induló otthonfelújítási program is.

  frissítve: 2024. június 14.
 • Gránit Bank mobilbalkalmazását mutatja egy pár

  Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank díjnyertes 30 perces online babaváró hiteligénylési folyamata

  A babaváró hitelezés terén 2024-ben tovább nőtt a Gránit Bank piaci részesedése. A kihelyezett hitelek összege ötször akkora mértékben nőtt, mint a piaci állomány. A piaci térnyerésben jelentős szerepe van annak, hogy a Gránit Bank az év végi csúcs előtt élesítette a továbbfejlesztett, end-to-end digitális babaváró hiteligénylési folyamatát. A népszerű hitelt így még élményszerűbben és gördülékenyebben, akár 30 perc alatt lehet igényelni, amivel idén az ügyfelek több mint 92 százaléka élt.

  frissítve: 2024. június 13.
 • Házaspár egy új lakásban növényekkel

  Kell az ügyfél a bankoknak – tovább tart a lakáshitelek kamatversenye

  Folyósított összegben már csúcsközelben van a lakáshitelezés, a szerződések számában viszont még komoly az elmaradásunk. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint épp ezért zajlik továbbra is komoly kamatverseny a bankok között az ügyfelekért.

  frissítve: 2024. június 7.
 • Arany hitelkártyával vásárol mobilon egy férj

  Soha még nem volt ekkora a hitelkártya-tartozás

  Soha még ilyen magas nem volt az egy hitelkártyára jutó adósság: egy-egy kártyaadós átlagosan 142 ezer forinttal tartozik a bankjának, a teljes tartozás 12 éves csúcson van - számolta ki a BiztosDöntés.hu. Gergely Péter szerint a kamatok szépen csökkennek, az átlaghitel kamatától 20 százalékra van az uzsoraplafon, de azért igazán az jár jól a hitelplasztikok használatával, aki időben visszafizeti havi költéseit és kihasználja a banki jóváírásokat.

  frissítve: 2024. június 5.
 • Mobiltelefonon bankkártyás vásárlás

  Több, mint 200 milliárdot fizetünk magyar bankkártyával külföldön idén nyáron

  Álomhatárok dőlhetnek meg a magyarok külföldi bankkártyás költéseiben idén nyáron annak ellenére is, hogy az egyre komolyabb magyar Revolut-tábor költései nem a magyar statisztikákat erősítik – vélekedik Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. június 2.
 • Elegáns nyugdíjas szivarral a kezében

  Fogynak a tagok, nagy erőkkel toboroznak az önkéntes nyugdíjkasszák

  Gáláns akciókkal próbálnak új tagokat toborozni az önkéntes nyugdíjpénztárak: a friss belépők helyenként akár százezer forintos jóváírást is kaphatnak. Az igyekezet érthető a kasszák részéről: az elmúlt években lassan, de biztosan csökkent a taglétszám az önkéntes nyugdíjpénztáraknál, miközben az új belépők száma is sokéves mélypontra esett 2023-ban.

  frissítve: 2024. május 29.
 • Bankkártyát tart a férfi a kezében miközben a laptopról vásárol

  Egyre többet költünk ott, ahol bankkártyával fizethetünk

  Egy-egy kereskedőnél átlagosan napi 450 ezer forintot fizetünk bankkártyával, és már csak az elfogadó kereskedők harmada az, ahol azért küzdenek, hogy napi átlagban legalább 1000 forintos plasztik forgalmat fel tudjanak mutatni. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint bár a forgalom koncentrálódik, a legnagyobb kereskedők átlagos napi forgalma 14 százalékot esett az elmúlt 2 évben.

  frissítve: 2024. május 29.
 • Banki ügyfél elaludt a banki kamatok nézegetése közben

  Már nem elég egy beetető ajánlat a legjobb betéti kamathoz

  Van még kétszámjegyű betéti ajánlat a magyar bankpiacon – kár, hogy már nemcsak, hogy beetető ajánlatról van szó, hanem az is, hogy a feltételeinek az emberek elenyésző része tud megfelelni – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. Ugyanakkor van bank, ahol még emeltek is a betéti ajánlaton.

  frissítve: 2024. május 26.
 • Bőröndöket húz két túrista a repülőtéren

  Már nem kell a valutaváltókat megrohanni pénzváltásért

  Érdemes kihasználni az erős forintot a nyaralást tervezőknek – a nyári hónapokban rendre gyengülni szokott a magyar fizetőeszköz – figyelmeztet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu szakértője szerint érdemes kihasználni azt, hogy a bankok a Revolut támadására válaszul ma már kedvezményes díj mellett váltanak forintot.

  frissítve: 2024. május 21.