BiztosDöntés.hu sajtóközlemények

Összegyűjtöttük neked a sajtóközleményeinket és egyéb szakértéseinket, amiket periodikusan küldünk ki médiumoknak.

 • Bevásárlóközpont lifttel és sok vásárlóval

  Erre nem számítottunk - megtorpant az online kiskereskedelem

  Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

  frissítve: 2023. szeptember 22.
 • Új lakás nappalija

  Akár 5 milliót is spórol az MNB a lakáshiteleseknek

  Az MNB hozzányúlt a fogyasztóbarát lakáshitel feltételeihez, így megteremtette a lehetőséget arra, hogy az ügyfelek a futamidő alatt egyszer díjmentesen kérhessék bankjuktól a hiteleik kamatának csökkentését – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

  frissítve: 2023. szeptember 8.
 • Számítógépen utalást indít egy titkárnő

  Öt másodperc alatt vehetünk hétvégi házat péntektől

  Hiába bonyolódik 10 átutalásból 6 már az AFR rendszeren, a fizetési forgalom összegét tekintve még csak 4,4 százalékos részt mondhat magáénak az azonnali fizetés. Péntektől ugyanakkor már akár 20 millió forintot is küldhetünk 5 másodperc alatt partnerünknek – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

  frissítve: 2023. augusztus 31.
 • Lakáshitel kamatváltást számolja ki egy hiteligénylő

  Milliókat adhatnának a bankok az ügyfeleknek a kamatváltás bevezetésével

  A jelenlegi magas kamatszintek távol tartják a hitelfelvevőket, akik nem akarnak a mostani rekordközeli kamatok miatt 10-20 évig magas törlesztőrészletet fizetni. A BiztosDöntés.hu szerint alternatíva lehet az 5 éves fix konstrukciók választása, de még jobb megoldást hozhatna, ha minden bank bevezetné a futamidő alatt legalább egyszeri díj- és költségmentes kamatváltás lehetőségét, így mentesítve az ügyfeleket több millió forintnyi felesleges kiadástól.

  frissítve: 2023. augusztus 29.
 • Boldog hiteligénylő nézi a kamatokat a számítógépén

  Lakáshitel: milliókat lehetett spórolni a kivárással

  Több, mint 2 millió forintot spórolhatnak azok a családok, akik ki tudtak várni, s január helyett csak augusztusban vesznek fel lakáshitelt. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a bankok ősszel kampányt kezdenek az új ügyfelekért, ám a kamatkedvezmények mértéke a pénzpiaci kamatok változása miatt kisebb lehet, mint amire akár csak egy hónappal ezelőtt is számíthattunk.

  frissítve: 2023. augusztus 28.
 • Üres zsebű hiteligénylő

  A válság elhozta az áruhitel-feltámadást

  A gazdasági válság, az apadó pénztárcák és az óvatosabb hitelfelvétel elhozta az áruhitelek reneszánszát. A folyósítás többéves rekordokat döntöget, az emberek keresik az akciókat, amiknek oroszlánrésze van abban, hogy ma kisebb áruhitelkamatot mutat ki a jegybanki statisztika, mint amilyen átlagkamaton személyi kölcsönt vesznek fel az emberek – mondja Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2023. augusztus 22.
 • Újépítésű társasház fákkal és járdával

  Kamatakciók várják majd a lakást vásárló fiatal családokat ősszel

  Két év után emelkedett 1 százalék fölé a 10 évre fixált jelzáloghitelek átlagos kamatfelára. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint emiatt a bankok ősztől komolyabb lakáshitel-akciókba kezdhetnek – a jövőre változó CSOK és Babaváró támogatást ősszel igénylőkre bizonyosan kedvező ajánlatok várnak majd.

  frissítve: 2023. augusztus 14.
 • Egyetemista vásárol a bankkártyája és a mobilja segítségével

  Elindult a verseny az iskolakezdésért – a nyertesek az egészségpénztári tagok lehetnek

  Lassan itt az augusztus, és bár a diákok még javában élvezik a nyári szünetet, hamarosan újra az iskolapadban ülnek majd, és a szülők feje már most fájhat az előttük álló tanszervásárlás miatt. Az egyetemekre bejutott hallgatók pedig megünnepelhették, hogy felvették őket, most azonban kezdődhet az albérletkeresés. Kicsi vagy nagy a gyerek, az iskolakezdés jelentős anyagi terhet jelent a családoknak, de jobban jár, aki idén sem feledkezik meg az egészségpénztárról.

  frissítve: 2023. augusztus 3.
 • Diákok bankszámlákat néznek laptopon

  Óriási kedvezmények várják az egyetemistákat a Diákhitel Számlát kínáló bankoknál

  A felsőoktatásba most felvett hallgatók új rendszerben igényelhetnek Diákhitelt. A pályázaton számlavezetésre kiválasztott pénzintézetek egymással komoly harcot vívnak, a számos kötelező kedvezményen felül extra konstrukciókat is kínálnak, amelyek nemcsak a diákéveket, de a családalapítást, az új otthon megteremtését is segíthetik - hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2023. július 28.
 • Új lakás nappalija

  Komoly kamatesőt hozott az uborkaszezon

  Kedden a várakozások szerint újabb 100 bázisponttal, 15 százalékra csökkentheti az irányadó kamatot az MNB Monetáris Tanácsa. Ezzel már 300 bázisponttal lehet alacsonyabb a kamatszint, mint amit tavaly októbertől megszokhattunk. A bankok számára az újabb mérséklés okot adhat a lakáshitel-kamatok további óvatos csökkentésére – véli Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2023. július 24.