Elszámolási időszak

Az elszámolási időszak az az időszak egy hitelkártya esetében, ameddig a havi költéseid beleszámítódnak a tárgyhónap időszakába. Ez az időszak azonban nem feltétlenül azonos a naptári hónappal, hanem lehet például minden hónap 5-étől a következő hónap 4-éig tartó időszak is. Vagy minden hónap 20-ától a következő hónap 20-áig.

Ennek ismerete azért fontos, mert ha egy összegben vissza akarod fizetni a hitelkártyás költéseid azért, hogy kamatmentesek legyenek, akkor az elszámolási időszakba eső vásárlásaidat az időszakot követő kb. 15-20 napon belül mind vissza kell fizetned a visszafizetési határidőig. Az éppen aktuális elszámolási időszak utáni költéseid - melyek már a következő elszámolási időszakba esnek - viszont csak egy hónap múlva.

A kettő között minden hónapban ugyanaz a határnap az elválasztó.

Ha például hónap vége felé van ez a határnap, akkor a kevésbé fontos költéseidet a következő elszámolási időszakra időzítve már csak a következő havi fizetésedből kell visszafizetned, és még így is kamatmentesek maradnak.

Bajnok Plusz számlacsomag
 • 40 000 Ft jóváírási akció szelfis számlanyitással
 • havi 4 darab ingyenes ATM forint készpénzfelvétel belföldön
 • jóváírási feltétellel havi 990 Ft-os számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • A CVC kód birtokában könnyű ellopni a bankkártyádat és pénzedet
  Bankszámla

  CVC kód: mi ez és miért jó, ha tudsz erről?

  Amikor először vásároltál online, lehet, hogy a folyamat meglepően könnyen ment, ám a végén volt valami, aminél elakadhattál: a CVC kód okozhatott némi fejtörést. Mi is az, hol is van? Most a felszín mögé megyünk kicsit, hogy többet megtudhass arról a bizonyos három számjegyről: hogyan tudja megvédeni a pénzedet, mire utal, ha esetleg valahol nem kérik a kódot, vagy éppen melyek azok a szituációk, ahol a kód már nem nyújt védelmet a tolvajok ellen.

  frissítve: 2022. szeptember 19.
 • MBH Bank
  Bankszámla

  MBH Bank

  Három magyar bankból összeállva született meg az MBH Bank 2023-ban, mely egyből dobogós helyre került a nagybankok között. Az előd bankokból áthozott gazdag termékválaszték és jelentős országos lefedettség jellemzi az MBH-t, hiszen a Takarékbank jogutódjaként számos kis vidéki településen örökölt meg fiókokat, kirendeltségeket, ahol más bank nincs jelen. Ha az MBH-t választod, a bankfióki elérhetőségre biztosan nem lesz panaszod.

  frissítve: 2024. február 16.
 • Online vásárol a bankkártya segítségével egy nő
  Bankszámla

  Ezermilliárd forintot fizethettünk bankkártyával év végén az online boltokban

  Teret vesztett a bolti forgalommal szemben az idei évben az online kereskedelem a bankkártyás fizetések adatai szerint. Ugyanakkor a BiztosDöntés.hu szakértőinek várakozása szerint a IV. negyedévben az online bankkártyás költés átlépte az 1000 milliárd forintos álomhatárt.

  frissítve: 2024. január 10.