Készpénzfelvétel

A készpénzfelvétel során a bank a bankszámládon lévő, úgynevezett számlapénzed - amely ugyanolyan törvényes fizetőeszköz, mint a készpénz alapját képező bankjegy - átváltja készpénzre és átadja neked bankpénztárban, postai kifizetőhelyen vagy bankjegy-automatánál (ATM). Ennek a műveletnek általában van díja, sőt, még pénzügyi tranzakciós illeték is megterhelheti, amit a bank fizet az állam felé, de továbbháríthatja rád.

A készpénzfelvétel külföldön is lehetséges a bankszámládról a bankkártyád segítségével.

Találkozhatsz olyan hellyel a kártyás vásárlásaid során, ahol nem fogadnak el bankkártyát. Ilyenkor csak készpénzzel fizethetsz, tehát fel kell venned készpénzt a számládról, ha nincs nálad elegendő. Ennek a fordítottja is létezik, tehát olyan bankkártya-elfogadóhely, ahol nem fizethetsz készpénzzel, csak bankkártyával.

Magyarországon külön fogalommá vált az ingyenes készpénzfelvétel, miután törvény rendelkezik róla. Ez alapján havonta legfeljebb 150 000 forintot, legfeljebb két részletben ingyen felvehetsz bármely belföldi ATM-ből, ha nyilatkozol róla a bankodnál előtte, hogy igénybe veszed a kedvezményt. A nyilatkozatot elég egyszer benyújtani, az visszavonásig érvényes.

ECO számla
 • Ingyenes bankkártya éves díj az első évben
 • Bárhonnan online, egy szelfi segítségével
 • Akár 0 Ft számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Külföldi utazáshoz útlevél és bankkártyák
  Bankszámla

  Külföldön nyaralsz? Ezekre figyelj oda a bankkártya-használatkor és pénzváltásnál

  Téged is vertek már át külföldön bankkártyás vásárlásnál, autóbérlésnél vagy a pénzváltónál? Vagy csak nem értetted, hogy miért olyan drága árfolyamot használtak? Megmutatjuk, hogy mire figyelj oda és mik a leggyakrabban elkövetett hibák. Ha több tízezer forintot szeretnél spórolni és az idegeskedéstől megkímélnéd magad, akkor sok olyan hasznos tanácsot megtalálsz útmutatónkban, amit máshol nem.

  frissítve: 2024. április 28.
 • Prémium dombornyomott bankkártyák
  Bankszámla

  Ismerd meg a prémium bankkártyák titkait!

  A prémium bankkártyák a bankok kiemelkedő ajánlatai, melyek különleges előnyöket és exkluzív szolgáltatásokat kínálnak. Ezek a kártyák általában nem csupán fizetési eszközként szolgálnak, hanem egyfajta életstílus-szimbólummá is váltak, amelyek mögött kényelem és számos prémium szolgáltatás áll, megnyitva a kapukat a luxus életmód felé. A prémium bankkártyákhoz azonban sokszor egyáltalán nem kell sok pénzed legyen, így a kiválasztásukkor számíthatnak az éves díj és a cserébe kínált előnyök és szolgáltatások is. Megmutatjuk, hogy most milyen prémium kártyák közül választhatsz.

  frissítve: 2024. január 29.
 • Prémium bankszámlás ügyfél kezet fog a tanácsadójával
  Bankszámla

  Prémium bankszámlák - megmutatjuk, hogy melyikkel jársz a legjobban

  Nincs egyszerű dolga annak, aki prémium bankszolgáltatás igénybevételére adná a fejét Magyarországon, a bankok ugyanis teljesen eltérő belépési limitekkel fogadják a prémium ügyfeleket. Az egyik banknál még átlagosnak számító ügyfél simán lehet, hogy prémium bankszolgáltatást kaphat egy másik banknál, akit így egyéb kedvezmények is megilletnek. Megnéztük, hogy a magyarországi bankok és a Revolut milyen szolgáltatásokat kínálnak és azt is megmutatjuk, hogy mit tudnak a legdrágább bankkártyák. Tarts velünk!

  frissítve: 2024. május 16.