Számlaforgalom

A számlaforgalom egy fontos banki elvárás szokott lenni, amikor hitelt szeretnél felvenni. A bank azért használja a számlaforgalom kifejezést, mert nem csak a beérkező jövedelmeidre kíváncsi, hanem arra is, hogy milyen összegek hagyják el a bankszámládat és milyen jogcímen.

Az utalás céljából vagy közleményéből, rendszerességéből gyakran látszik, ha valami olyan rendszeres fizetnivalód van, amit a bank kérésére nem árulnál el, talán mert nem is emlékszel rá, de a szabadon felhasználható összeget - amiből majd a hitelt visszafizeted - minden hónapban csökkenti.

Egy másik esetben is szükséges lehet a számlaforgalom ellenőrzése, ez pedig a prémium banki konstrukciók köre. Bár itt nem hitelbírálat történik, de a bank megszabhatja a megfelelő bevételek mellett vagy helyett a költéseid nagyságrendjét is a kedvezmény vagy a konstrukció fenntartásához.

Bajnok Plusz számlacsomag
 • 40 000 Ft jóváírási akció szelfis számlanyitással
 • havi 4 darab ingyenes ATM forint készpénzfelvétel belföldön
 • jóváírási feltétellel havi 990 Ft-os számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Új funkció a Gránit Bank mobilappjában a kártyás vásárlásokról
  Bankszámla

  Új funkció a Gránit Bank mobilappjában a kártyás vásárlásokról

  Mostantól még több információval követhetők a bankkártyás vásárlások a Gránit Bank mobilalkalmazásában is, ahol a piacon másodikként a Mastercarddal közös szolgáltatás révén megjelenik az egyes költések pontos helye és a kereskedő logója is. Az új funkció segíti a költések beazonosítását és növeli a kártyahasználat biztonságát.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Diáklány aki most nyitja meg a mobiltelefonjával a bankszámláját
  Bankszámla

  Ezekre figyelj oda, mikor diákszámlát választasz

  Bankszámlára szükséged lesz, ha szeretnél a telefonoddal vagy online vásárolni vagy ingyenesen vennél fel készpénzt. Minél hamarabb nyitsz egyet, annál jobban jársz, mert a bankok jelentős kedvezményeket kínálnak tanulóknak. Azonban nehéz eldönteni, hogy milyen diákszámlát válassz, és hogy melyik illik hozzád a legjobban. Segítünk dönteni.

  frissítve: 2024. április 18.
 • Több ember használ befizető ATM-et egy pályaudvaron
  Bankszámla

  Befizető ATM - bankonként megmutatjuk hogyan működik

  Én igazából csodálkoztam, miért nyert teret ilyen későn az azonnali befizetős ATM, hiszen az utcai pénzváltó automaták már évtizedek óta nyújtják azt a technológiát, amire ez épül: felismerni egy bankjegyet, majd elfogadni az értékét. Talán a banki rendszerben történő azonnali jóváírás volt a fő akadály, talán nem, de mára megszületett az automata pénztáros teljes értékű változata, mely nemcsak azonnal kiad, de azonnal be is fogad készpénzt. Ebben az útmutatóban ezt járjuk körül.

  frissítve: 2024. február 14.