A Gránit Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

A Gránit Bank nem üzemeltet bankfiókokat és ATM-eket, így igencsak korlátozott számban tartozik hozzá ATM.

Mit mond szakértőnk?Bezár

A Gránit Bank nem üzemeltet bankfiókokat és ATM-eket, így igencsak korlátozott számban tartozik hozzá ATM.

A Gránit Bank ezért nem is a sok ATM üzemeltetésével tűnik ki a többi bank közül, hanem éppen hogy azzal, hogy az ügyfeleit – saját ATM híján – a többi bank ATM-jéhez irányítja, ha készpénzfelvételről van szó.

Ebből a helyzetből következik, hogy a készpénz befizetését sem tudja megoldani a Gránit Bank ügyfele, hiszen idegen ATM-mel nem lehet saját számlára befizetni. De egyébként a bank saját ATM-jei sem alkalmasak befizetésre.

Mivel a banknak csak két fiókja van országszerte, és mindkettő Budapesten, így a befizetés nem csak ATM-mel, hanem bankfiókban sem igazán lehetséges. De ehhez a Gránit Bank ügyfelei már hozzászokhattak, hiszen sosem volt másképp, ezért aki a Gránit Bank ügyfele lesz és gyakran fizet be készpénzt, annak egy másik bankszámlát is fenn kell tartania a pénztári befizetés miatt. Hacsak nem a postai hálózatot használja befizetésre.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2023. december 28.
 • promóció

A Gránit Banknak összesen három ATM-je van országosan, de a bank a díjazással eleve más bankokhoz irányítja az ügyfeleit. Lássuk, hogyan működik egy digitális bank ma Magyarországon!

A Gránit Bank ügyfelei bármely más bank ATM-jét ugyanazzal a díjjal használhatják az egész országban, mint a saját ATM-eket, és így a legszélesebb ATM hálózatot használhatják egységes, ráadásul kedvező díjért.

Összefoglaló a Gránit Bank ATM-ekről: erre figyelj!

A Gránit Bank három saját ATM-mel rendelkezik országszerte, mindegyik Budapesten található. De ezekben a PIN-kód módosításon kívül nincs más szolgáltatás a készpénzfelvételen kívül.

A Gránit Bank azonban úgy árazza a számlacsomagjait, hogy semmilyen különbség nincs a saját és az idegen ATM-ek használatának díjazása között. Ezért igazából minden ATM sajátnak tekinthető az egész országban, ha a költségeket nézzük.

Vannak olyan saját ATM-ek, melyekből eurót is fel lehet venni, de euróban végzett készpénzfelvételre nem vonatkozik a magyarországi törvényi ingyenes készpénzfelvétel.

Befizetni viszont nem tudsz ATM-mel a Gránit Banknál, így a készpénz eljuttatásához a bankszámlára egy másik bankot vagy a postát kell használnod.

Milyen funkciói vannak a Gránit ATM-eknek?

A Gránit Bank ATM-jei készpénzfelvételre és PIN kód módosításra alkalmasak.

Készpénzfelvétel

Készpénzfelvételre minden Gránit Bank által kibocsátott bankkártyával minden Gránit Bank-os ATM alkalmas.

Két saját ATM euró készpénzfelvételre is használható. Az eurós készpénzfelvételre viszont nem vonatkozik a törvény által biztosított, havi legfeljebb 2 ingyenes ATM készpénzfelvétel, összesen havi legfeljebb 150 000 forint, bármely belföldi forint ATM-nél.

Megfelelő bankjegy-töltöttség esetén egy tranzakcióval legfeljebb 400 000 forint, illetve 2 000 euró vehető fel. A legnagyobb felvehető bankjegycímlet forint esetében 10 000 Ft, euró esetében pedig 50 euró.

PIN-kód módosítás

A PIN-kód módosítás minden Gránit Bank által kibocsátott bankkártyával, minden Gránit Bank-os ATM-ben elérhető.

Gránit Bank ATM

A Gránit Bank ATM lefedettsége országosan

A Gránit Bank nem üzemeltet országos ATM hálózatot.

Összesen 3 saját ATM-jük van, mindhárom Budapesten található:

 1. a Gránit Bank WestEnd Ügyfélközpontban található fiókjánál (1062 Budapest Váci út 1-3. alatt lévő WestEnd City Center 1. emelet, Hild József sétány 24.)
 2. 1083 Budapest Ludovika tér 2. szám alatt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Központjában
 3. a Gránit Bank székhelyén található (1095 Budapest Lechner Ödön fasor 8.), az irodaház aulájában.

A háromból két ATM, amely a WestEndben és az egyetemnél található, az Euronet ATM hálózat tagjai. Ezek euró kiadására is képesek.

A Gránit Bank úgy árazza a díjcsomagjait, hogy bármely ATM használata olcsó Magyarországon, nem csak a Gránit Bank saját ATM-jei, így tulajdonképpen egyfajta saját ATM hálózatnak tekinthető az összes magyarországi ATM.

Okoseszközös ATM használat a Gránit Banknál

Okoseszközökkel jelenleg nem lehetséges a saját logós Gránit Bank-os ATM-ek használata.

A Gránit Bank ATM-ek előnyei és hátrányai

 • két saját ATM euró készpénzfelvételre is alkalmas
 • minden ATM országosan ugyanazzal a díjjal használható, akár saját, akár idegen az ATM
 • nincs lehetőség ATM-es befizetésre a Gránit Banknál és fiókban is csak egy helyen van erre lehetőség az egész országban
 • a saját ATM-ek mind Budapesten találhatók

Maradtak kérdéseid?

 • A bank saját ATM-jein sem tudok befizetni a bankszámlámra?

  Nem. Befizetni más banknál tudsz és utána át kell utalnod a befizetett összeget a Gránit Bank-os számládra vagy postán kell befizetned a Gránit számlára. Egyetlen Gránit bankfiókban van csak bankpénztár, Budapesten.
 • Hol találom a Gránit Bank ATM keresőjét?

  A Gránit Bank úgy árazza a díjcsomagjait, hogy bármely ATM-et ugyanazzal a díjjal használhatsz. Ezért a kereső minden magyarországi ATM-et tartalmaz. A keresőt itt találod.
 • A Gránit Bank két euronetes ATM-je eurót is képes kiadni. Arra is vonatkozik a törvényi ingyenes készpénzfelvétel?

  Nem. Csak akkor, ha forintot veszel fel.
 • Értem, hogy minden ATM használata egységes díjas, de van bármilyen különbség a saját és idegen ATM-ek használata között?

  Igen. Egyes bankok – például K&H vagy OTP Bank - ATM-jei legfeljebb 150 000, illetve 100 000 forintot képes kiadni idegen bank kártyájával egyetlen tranzakcióval, függetlenül a bankkártya ennél magasabb limitjétől.
Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.