Hitelfedezeti biztosítás – így segít a törlesztésben, ha elveszíted a munkahelyed

Hiteled van vagy most tervezel felvenni és minden oldalról szeretnéd bebiztosítani magad? Jó helyen jársz.

Hitelfedezeti biztosítás – így segít a törlesztésben, ha elveszíted a munkahelyed Hitelfedezeti biztosítás – így segít a törlesztésben, ha elveszíted a munkahelyed
 • Írta: Bodor Anna
 • Ellenőrizte: Gergely Péter
 • publikálva: 2022. május 7.
 • frissítve: 2022. május 14.
Hitelfedezeti biztosítás – így segít a törlesztésben, ha elveszíted a munkahelyed Hitelfedezeti biztosítás – így segít a törlesztésben, ha elveszíted a munkahelyed

A jövő bizonytalan és egyre többen gondolnak arra hitelfelvétel előtt, hogy bebiztosítsák magukat és családjukat, ha valami baj történne. A hitelfedezeti biztosítás ebben tud segíteni. Megmutatjuk, hogy munkahely elvesztése esetén hogyan és mennyit fizet. A kisbetűs részeket is elmondjuk, hogy mikre vigyázz és hogy havonta mennyi biztosítási díjra számíthatsz. Ha fontos a biztonság és átmeneti törlesztési nehézségekre keresel megoldást, akkor itt a megoldás. Vágjunk is bele!

Kezdjük egy sztorival

Garrison Keillor amerikai író és rádiós műsorvezető. Ő alkotta meg a Wobegon-tó névre hallgató kitalált várost. Ez a település kiváló lakói miatt különleges. Például a városban élő gyerekek kimagaslóan jó képességűek és mindenki tökéletesen néz ki.

Oké, de mi köze ennek a hitelfedezeti biztosításhoz?

A Wobegon-hatás az az általános emberi tendencia, hogy mindenki túlbecsüli a képességeit és hajlamos figyelmen kívül hagyni a negatív tulajdonságait. Ha megkérdezel valakit az utcán, hogy mennyire tartja magát jó sofőrnek, akkor az illető valószínűleg az átlagosnál jobbnak fogja értékelni a képességeit.

Ugyanez igaz lehet a lakáshitelt felvevőknél a törlesztőrészletek visszafizetésére is.

A teljes képhez még hozzá kell adni a pozitív jövőkép vizionálására való univerzális fogékonyságot és máris láthatod, hogy miért olyan veszélyes a hamis biztonságérzet.

Nem jó ötlet abba a hitbe ringatni magad, hogy úgysem fordulhat elő semmilyen probléma a törlesztőrészletek fizetése közben. A többéves futamidő alatt rengeteg dolog változhat és érdemes felkészülnöd a kellemetlen meglepetésekre.

A felelősségteljes hitelfelvételnek részét képezi a hitelfedezeti biztosítás megkötése is.

Oké, de mit kell tudni erről a biztosításfajtáról? Mire jó pontosan?

Ez a kis videó jól összefoglalja a legfontosabbakat, érdemes megnézni. Alatta az útmutató folytatódik, sok hasznos tanácsot és trükköt elmondunk, amikről jó tudnod.

Így véd meg a hitelfedezeti biztosítás

A hitelfedezeti biztosítást általában nagyobb összegű lakáshitel vagy személyi kölcsön felvételekor szokták megkötni. A hitelfedezeti biztosításra azért van szükség, hogy a törlesztőrészletek visszafizetésével soha ne legyen gondod.

Természetesen egy nagyobb összegű megtakarítás is segítséget jelenthet. Ha nem volt lehetőséged spórolni a hitelfelvétel előtt, akkor a hitelfedezeti biztosítás jó alternatívaként szolgál.

A szerződéskötéskor meghatározzátok azokat a biztosítási eseményeket, amelyekre érvényes lesz a biztosításod. Ilyen lehet például a rokkantság, a munkád elvesztése vagy a halál.

Ha a biztosítási esemény bekövetkezik, akkor a biztosító részben vagy egészben kifizeti helyetted a hátralévő tartozást.

Ha például váratlanul elveszíted a munkahelyedet, akkor néhány hónapig a biztosító állja helyetted a hiteled törlesztőrészleteit. Ha halálesetről vagy súlyos rokkantságról van szó, akkor a teljes tartozásod kifizetésre kerülhet (a szerződéstől függően).

Jól hangzik. Hol tudom megkötni és a gyakorlatban hogy működik?

Annál az intézménynél tudsz szerződést kötni, ahol a hitelfelvétel történt. A bankodnál alá kell írnod egy csatlakozási kérelmet, így érvényes lesz rád is a pénzintézet által kötött csoportos biztosítás. A biztosítási esemény után járó pénzt nem te kapod meg, hanem közvetlenül a bank.

Ha nem csak a törlesztőrészletek fizetése miatt aggódsz és szeretnéd garantálni a teljes anyagi biztonságodat, akkor érdemes megismerned a jövedelempótló biztosítást és a kockázati életbiztosítást is!

Hitelfedezeti biztosítás megkötésére általában a hitelfelvételkor van lehetőség. Néhány bank lehetővé teszi, hogy a futamidő alatt köss szerződést, de ez ritka. Érdemes még a hitelfelvétel előtt végiggondolni, hogy szeretnél-e biztosítást kötni.

Oké, de csak lakáshitelre vagy nagyobb összegű személyi kölcsönre lehet hitelfedezeti biztosítást kötni? Szerencsére nem. Általában köthető még:

 • személyi kölcsönre,
 • szabad felhasználású jelzáloghitelre,
 • folyószámlahitelre
 • és hitelkártya keretének a megszüntetésre

Azt se felejtsd el, hogy kockázati biztosításról van szó. Ha nem következik be a biztosítási esemény, akkor a futamidő lejártával kifizetés nélkül szűnik meg a szerződés (tehát a havi díjakból nem gyűlik megtakarítás, mint a megtakarításos életbiztosításoknál).

A biztosítás bármikor felmondható a futamidő alatt, de ennek a pontos feltételeit a biztosítók és a bankok szabályozzák. A szerződéskötést követő 30 napban viszont bármikor meggondolhatod magad, és felmondhatod a szerződésed. A biztosítás felmondása nem jár pluszkiadással.

Férfi cipel egy dobozt miután elveszítette a munkáját

Milyen esetekben fizet a hitelfedezeti biztosítás?

A szerződés pontos érvényessége attól függ, hogy a biztosítóval miben állapodtatok meg. Általánosságban jellemző, hogy a hitelfedezeti biztosítás érvényes a:

 • rokkantságra
 • keresőképtelenségre
 • olyan tartós betegségre, ami miatt keresőképtelenné válsz
 • munkanélküliségre
 • halálesetre.

Természetesen a különböző káresetek után nem ugyanakkora biztosítási összeg jár. A szerződésben meg van határozva, hogy a biztosító milyen mértékben járul hozzá a tartozásod kifizetéséhez, esetleg hány hónapon keresztül vállalja a törlesztőrészletek fizetését. Előfordulhat az is, hogy a szerződéskötést követően még egy ideig nem érvényes a biztosításod.

A biztosító szeret biztosra menni

Rokkantság esetén a biztosító egy meghatározott rokkantsági százalék elérésétől fizet. A jó hír, hogy bizonyos százalék fölött a teljes hátralévő tartozást rendezi. Azt azonban ne felejtsd el, hogy az egészségkárosodási szintek nagyon különbözőek lehetnek biztosítótársaságonként.

Betegség miatt a biztosító akkor térít, ha szerződésben meghatározott egészségi problémák valamelyikéről van szó. Fontos, hogy az állapotodat orvosi igazolással bizonyítsd, ahogy más biztosításnál is. A szerződésedtől függően napi kórházi térítésre is jogosult lehetsz egy meghatározott ideig.

Ha tartósan munkanélkülivé válsz, akkor a biztosító a munkakeresés időszaka alatt kifizeti helyetted a törlesztőrészleteidet.

Fontos, hogy ez az időszak ne legyen hosszabb 6-12 hónapnál, mert csak ennyi ideig fizetnek helyetted a biztosítók. Ha közös megegyezéssel vagy felmondással távozol a munkahelyedről, akkor nem lesz érvényes a biztosításod a munkanélküliségre (ez vonatkozik a munkanélküliségi biztosításokra is).

A biztosított halála esetén a biztosító általában a teljes hátralévő tartozást kifizeti. Azonban nem mindegy, hogy baleseti, természetes vagy bűncselekmény általi halálról van-e szó. A biztosítások nagy része nem fizet, ha a haláleset öngyilkosság eredménye vagy bűnelkövetés során következett be.

Szeretnél olyan biztosítást is kötni, amelynek fő biztosítási eseménye a biztosított halála? Olvasd el útmutatónkat a kockázati életbiztosításokról!

Mikor nem fizet a biztosító?

Fontos, hogy még a szerződéskötés előtt tisztában legyél azokkal a tényezőkkel, amik érvénytelenítik a biztosítóval kötött megállapodást. A biztosító nem köteles fizetni a biztosítási esemény után, ha:

 • a szerződéskötéskor eltitkoltad a már meglévő betegségedet
 • a türelmi időszak alatt következik be a biztosítási esemény. A megállapodás csak a kockázatviselés kezdetétől van érvényben.
 • már több mint 6-12 hónapja munkanélküli vagy. A biztosító csak egy előre meghatározott időintervallumban fizeti ki helyetted a törlesztőrészleteket.
 • az egészségkárosodásod nem éri el az 50-70 százalékos szintet.
 • felmondtál a munkahelyeden vagy közös megegyezéssel távoztál. Mivel ez egy előre tervezhető esemény, a pénzügyi felkészülésre is van lehetőséged.
 • még nem vagy táppénzen, esetleg munkanélküli státuszban 60-90 napja. A biztosítások nem azonnal lépnek életbe, az első 2-3 hónapot magadnak kell fizetned, hiszen a biztosító csak tartós betegség vagy munkanélküliség esetén száll be a költségekbe.
Nő tanulmányozza hogyan működik a hitelfedezeti biztosítás

Hogyan működik a hitelfedezeti biztosítás, és mekkora biztosítási díjat kell fizetnem?

A hitelfedezeti biztosítás díját általában havonta kell fizetni. A díj mértékét kétféleképpen fejezheti ki a biztosító. Fizethetsz a havi törlesztőrészlet és a teljes hitelösszeg után meghatározott százalékot.

Tegyük fel, hogy 5 000 forintos biztosítási díjat fizetsz. Ezt a bank meghatározhatja a 10 millió forintos lakáshiteled 0,05 százalékaként. Kifejezheti ugyanezt az összeget a havi 100 000 forintos törlesztőrészlet 5 százalékaként is.

Fontos, hogy a szerződés aláírása előtt legyél tisztában a biztosítási díjjal és akár hasonlítsd össze más ajánlatokkal is. Ne felejtsd el, hogy a bankválasztással biztosítót is választasz, hiszen csak annál a pénzintézetnél köthetsz hitelfedezeti biztosítást, ahol a kölcsönt felveszed.

Hogyan lehetne még olcsóbb a biztosítási díj?

Általánosságban elmondható, hogy egy átlagos hitelfedezeti biztosítás díja a havi törlesztő 6 és 7 százaléka között szokott mozogni. A díj a gyakorlatban egy kicsit olcsóbb a bank által biztosított kamatkedvezmények miatt. Mutatunk pár példát, hogy 6,5 százalékos díjjal mennyi biztosítási díjra számíthatsz.

Hitelfedezeti biztosítás havi költsége, ha a törlesztő 6,5 százalékát számítják fel
Havi törlesztőrészletBiztosítási díj
30 000 forint
1 950 forint
50 000 forint3 250 forint
100 000 forint
6 500 forint
150 000 forint9 750 forint

A biztosítás díja akkor lehet olcsóbb, ha a szerződésbe nem vonjátok bele az összes elérhető biztosítási eseményt. Mérlegeld, hogy neked mely szolgáltatásokra van szükséged.

Pontosan mitől függ az, hogy mennyit kell fizetnem?

A biztosítási díjadat több tényező is meghatározza. Ilyen például:

 1. A hitelösszeg: minél nagyobb összegért vállal felelősséget a biztosító, annál magasabb lesz a biztosítási díj.
 2. A biztosító díjszabása: mivel a biztosítók között jelentős eltérések lehetnek, érdemes még a hitelfelvétel előtt utánanézni a különböző bankoknál elérhető lehetőségeknek. Természetesen a biztosítási díj nem a legfontosabb szempont a hitelválasztáskor, de azért nem árt, ha tisztában vagy a lehetőségekkel.
 3. A fedezeti csomag: minél több káreseményre terjed ki a biztosításod, annál magasabb díjat kell fizetned.

A hitelfedezeti biztosítás a hiteled futamidejének a lejártáig érvényes. Ha végtörleszted a hiteledet (vagyis a tervezettnél előbb vissza tudod fizetni), akkor a biztosításod is megszűnik és nem kell többé fizetned.

Mutatunk pár lakáshitelt és ez alapján láthatod, hogy milyen hitelösszegnek mennyi a törlesztője és kb. mennyi lenne a hitelfedezeti biztosítási díja is. Az útmutató a kalkulátor alatt folytatódik, érdemes tovább olvasnod.

Vissza
15 000 000 Ft hitelösszeggel, 15 éves futamidővel számoltunk és azzal, hogy a háztartásod havi nettó jövedelme 500 000 Ft, amit a bankhoz utalsz.
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a lakáshitelek keresése gombot!

Hitelösszeg
Ft
Minimum 3m, maximum 100m Ft
Futamidő
év
Min. 3 év, max. 30 év
A háztartás igazolt nettó jövedelme
Ft
Gyerekek
gyerek

Ha tudod előre, hogy hamarabb vissza tudod fizetni, állítsd be, hány év múlva, hogy még kedvezőbb lakáshiteleket tudjunk mutatni.

Kamatperiódus

Csak ezektől a bankoktól szeretnék lakáshiteleket látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg lakáshitel közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  lakáshiteleket...
  • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 130 172 Ft Kamatperiódus: 10 év
   THM 6,63% Kamat: 6,44%
   Visszafizetendő 23 430 933 Ft
   Érdekel
   Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,44% • Futamidő: 132-300 hó • THM: 6,79% - 7,11% • Hitel teljes díja: 8 430 933 Ft • Ebből kamat: 8 430 933 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
  • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 130 172 Ft Kamatperiódus: 5 év
   THM 6,72% Kamat: 6,44%
   Visszafizetendő 23 485 653 Ft
   Érdekel
   Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 6,44% • Futamidő: 60-360 hó • THM: 6,38% - 8,88% • Hitel teljes díja: 8 485 653 Ft • Ebből kamat: 8 430 933 Ft • Kezdeti díj: 48 600 Ft
  • Stabil Ötös Lakáshitel
   Törlesztő 131 412 Ft Kamatperiódus: 5 év
   THM 6,85% Kamat: 6,50%
   Visszafizetendő 23 666 704 Ft
   Érdekel
   Stabil Ötös Lakáshitel • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 6,50% • Futamidő: 60-360 hó • THM: 6,80% - 10,00% • Hitel teljes díja: 8 666 704 Ft • Ebből kamat: 8 654 104 Ft • Kezdeti díj: 49 600 Ft
  • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 132 598 Ft Kamatperiódus: 10 év
   THM 6,95% Kamat: 6,59%
   Visszafizetendő 23 832 104 Ft
   Érdekel
   Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,59% • Futamidő: 48-360 hó • THM: 6,90% - 9,71% • Hitel teljes díja: 8 832 104 Ft • Ebből kamat: 8 818 504 Ft • Kezdeti díj: 50 100 Ft
  • CIB Végig FIX Lakáskölcsön
   Törlesztő 133 095 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 7,10% Kamat: 6,70%
   Visszafizetendő 24 004 654 Ft
   Érdekel
   CIB Végig FIX Lakáskölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 6,70% • Futamidő: 132-240 hó • THM: 7,02% - 8,70% • Hitel teljes díja: 9 004 654 Ft • Ebből kamat: 8 957 054 Ft • Kezdeti díj: 79 000 Ft
  • Lakáshitel
   Törlesztő 135 515 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 7,30% Kamat: 7,00%
   Visszafizetendő 24 316 084 Ft
   Érdekel
   Lakáshitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 7,00% • Futamidő: 144-240 hó • THM: 7,23% - 8,67% • Hitel teljes díja: 9 316 084 Ft • Ebből kamat: 9 254 499 Ft • Kezdeti díj: 61 585 Ft
  • Takarék Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 138 269 Ft Kamatperiódus: 10 év
   THM 7,79% Kamat: 7,40%
   Visszafizetendő 25 011 685 Ft
   Érdekel
   Takarék Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 7,40% • Futamidő: 72-360 hó • THM: 7,48% - 9,22% • Hitel teljes díja: 10 011 754 Ft • Ebből kamat: 9 888 488 Ft • Kezdeti díj: 50 636 Ft
  • Fix10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 144 752 Ft Kamatperiódus: 10 év
   THM 8,71% Kamat: 8,05%
   Visszafizetendő 26 160 096 Ft
   Érdekel
   Fix10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 8,05% • Futamidő: 72-360 hó • THM: 8,83% - 16,67% • Hitel teljes díja: 11 160 096 Ft • Ebből kamat: 11 055 446 Ft • Kezdeti díj: 98 050 Ft

  Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

  • Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel (üzleti feltételekkel)
   Törlesztő 128 123 Ft Kamatperiódus: 5 év
   THM 6,42% Kamat: 6,19%
   Visszafizetendő 23 074 817 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

   Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel (üzleti feltételekkel) • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 6,19% • Futamidő: 60-360 hó • THM: 6,37% - 7,34% • Hitel teljes díja: 8 074 817 Ft • Ebből kamat: 8 062 217 Ft • Kezdeti díj: 43 080 Ft

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Citibank, Commerzbank, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank, Sopron Bank.

  Mikortól érvényes a hitelfedezeti biztosítás?

  A hitelfedezeti biztosítás általában nem lép azonnal életbe a szerződéskötést követően. Ennek az az oka, hogy a biztosítók kockázati szolgáltatást nyújtanak és szeretnének meggyőződni arról, hogy ami történik, az tényleg a véletlen műve.

  Ha a szerződést követő első héten elveszted a munkádat, akkor joggal merül fel a kérdés, hogy tényleg balszerencse érte-e. Esetleg azért kötöttél biztosítást, mert tudtad, hogy mi fog történni? Az utóbbi szituációra sajnos nem érvényes a szerződésed, ezért érdemes előre gondolkodni, és még a baj bekövetkezte előtt biztosítást kötni.

  A kockázatviselés kezdete az az időpont amikortól a biztosító vállalja a biztosítási esemény után járó kártérítés kifizetését. Ez a dátum gyakran nem esik egybe a szerződés aláírásának napjával. Általában 60 és 90 nap közötti várakozási időt határoznak meg a biztosítók.

  Azt se felejtsd el, hogy nem csak a biztosításkötést követő időszakban kell vállalnod a költségek egy részét. Ha elveszíted a munkádat vagy keresőképtelenné válsz, akkor a biztosítási esemény bekövetkezte után még körülbelül 60 napig magadnak kell állnod a törlesztőrészletet.

  Ha szeretnéd elkerülni az anyagi problémákat, akkor még a hitelfelvétel előtt gondoskodj a szükséges megtakarításról.

  Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

  Egy hosszú futamidő alatt rengeteg váratlan dolog történhet. Lehet, hogy most probléma nélkül tudod fizetni a törlesztőrészletet, de nem biztos, hogy ez mindig így lesz. A hitelfedezeti biztosítás havi néhány ezer forintos díja nem sok kiadás ahhoz képest, amit a törlesztés csúszása jelenthet.

  Ha késel a törlesztéssel akkor a bank egy idő után már a késedelmi kamatokkal megnövelt összeget követeli majd. Ez azonban csak az első lépcsőfok.

  Ha nem reagálsz a bank megkereséseire és továbbra sem fizetsz, akkor a pénzintézet felmondhatja a kölcsönszerződésedet. A felmondás pedig azt jelenti, hogy a teljes tartozásodat egy összegben kell visszafizetned a késedelmi kamatokkal együtt.

  Ha még ezek után sem vagy együttműködő, akkor az ügyed egy követeléskezelő, végül pedig egy végrehajtó cég kezébe kerül. Ők úgy is rendezhetik a tartozást, hogy eladják az ingóságaidat vagy az ingatlanodat.

  Ezenkívül súlyos következmény lehet a KHR listára való felkerülésed, amely az útjába áll bármilyen új hitel felvételének. Ez azt jelenti, hogy a meglévő hitel átstrukturálására és adósságrendező hitel felvételére sem lesz lehetőséged.

  A súlyos következményeket elkerülheted, ha hitelfedezeti biztosítást kötsz. Az is lényeges, hogy ha fizetési nehézségeid adódnak, akkor ne szakítsd meg a kommunikációt a bankoddal. Ez csak olaj a tűzre. Ha együttműködő vagy és korrekt, akkor a pénzintézet is megértőbb lesz.

  A banknak sosem célja, hogy elvegye az ingatlanodat. Nekik is nyűg a sok jogi teendő, végrehajtás indítása stb. Ehelyett sokkal jobb, ha olyan ügyfeleik vannak, akik folyamatosan fizetik a törlesztőket és több szálon is kapcsolódnak hozzájuk.

  Összefoglalva

  Összességében elmondható, hogy a hitelfelvétel nagy felelősséggel járó döntés, amit alaposan meg kell fontolni. Előfordulhatnak olyan élethelyzetek, amikor kölcsön a legjobb megoldás. Fontos, hogy hitelt csak olyan havi törlesztőrészlettel vegyél fel, amit kényelmesen ki tudsz fizetni.

  Sajnos a legnagyobb körültekintéssel felvett hitel visszafizetésekor is adódhatnak problémák. Ha nem szeretnéd, hogy egy baleset vagy betegség anyagi és lelki terhei mellett még a törlesztéssel is foglalkoznod kelljen vagy nincsenek nagyobb tartalékaid, akkor érdemes hitelfedezeti biztosítást kötnöd.

  Ez a havi néhány ezer forintos kiadás nem sok, ha az anyagi biztonságod a tét. Teljesen személyre szabhatod, hogy milyen kockázatokra legyen érvényes a szerződésed, ráadásul a bankon keresztül egyszerűen megkötheted a biztosításodat.

  A Magyar Nemzeti Bank honlapján további tájékoztatókat is találsz még.

  Bodor Anna
  Bodor Anna

  Egyetemi hallgató vagyok, aki ha nem ír, akkor olvas. Cikkeket, novellákat, verseket. Fontosnak tartom a pénzügyi tudatosságot és úgy gondolom, hogy a gazdasági kérdések nem is olyan ijesztőek, ha hétköznapi nyelven, akár egy kis humorral fűszerezve beszélünk róluk. Szeretem az őszt, a forró tejeskávét és a hosszú sétákat.

  Tartalomjegyzék