Hiteltörlesztés szüneteltetése

Ha Babaváró hitelt igényeltél és a futamidő első öt évén belül megszületik az első gyermeketek, akkor a hiteltörlesztést 3 évre felfüggesztheted (ikrek esetében 3+2 évre). Újabb gyermeknél újabb 3 évre fel lehet függeszteni a törlesztést. Ezt hívjuk a hiteltörlesztés szüneteltetésének.

Ilyenkor sem a törlesztőrészleteket, sem az ezekkel együtt fizetendő állami garanciavállalás díját nem kell fizetned. Babaváró hitelnél ettől a havi törlesztőrészleted a későbbiekben nem emelkedik meg, de a hitel futamideje kitolódik.

Ezek is érdekelhetnek

 • A jelzáloghitel elengedés erre az ingatanra is kérhető
  Állami támogatások

  Jelzáloghitel-elengedés - minden, amit tudni akarsz róla 2023-ban

  Ha a családtámogatási programra gondolsz, akkor valószínűleg nem jut azonnal eszedbe a jelzáloghitel-elengedés. Ez nem meglepő, mert nem olyan gyakran emlegetett támogatásról van szó, mint a CSOK vagy a Babaváró hitel, pedig több millió forintot is nyerhetsz vele. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy jogosult vagy-e a támogatásra, és hogyan veheted igénybe.

  frissítve: 2023. szeptember 2.
 • Családapa mutatja kislányának az állami támogatásból épült házat
  Állami támogatások

  Állami támogatás összefoglaló - elérhető támogatások 2023-ban

  Bizonyára halottál már az Otthonteremtési Programról, amellyel az állam a családok lakáshoz jutását támogatja. De mi a helyzet, ha te nem nevelsz gyermeket vagy nem tervezed bővíteni a családot? Vagy vannak gyerekek, de nem a lakáscélod megvalósításához keresel támogatást? Ebben az útmutatóban ilyen lehetőségekről olvashatsz.

  frissítve: 2023. július 16.
 • Diákhitel kellene ennek a malacnak, ha tanuló lenne
  Állami támogatások

  Diákhitel: Minden információ egy helyen 2023-ban

  Kevés olyan főiskolás vagy egyetemista van, aki a diákhitel hirdetéseit ne látta volna még. Talán már hallottál a Diákhitel1 konstrukcióról, amivel havonta akár 150 000 forint bármire elkölthető összeget is kaphatsz. A Diákhitel2 is még igényelhető ehhez, ami kamatmentes és a tandíj fizethető belőle. Ebben az útmutatóban lépésről lépésre elmondunk mindent és azt is, hogy mire érdemes figyelni. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2023. július 31.