Kivezeti eddigi QR-kódos átutalási szolgáltatását a Raiffeisen

Kivezeti eddigi QR-kódos átutalási szolgáltatását a Raiffeisen Kivezeti eddigi QR-kódos átutalási szolgáltatását a Raiffeisen
 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. július 9.
 • promóció
Kivezeti eddigi QR-kódos átutalási szolgáltatását a Raiffeisen Kivezeti eddigi QR-kódos átutalási szolgáltatását a Raiffeisen

A változásra azért van szükség, hogy a kötelezően előírt bevezetési dátumra a bank nyújtani tudja az MNB szabványán alapuló QR-kódos fizetést.

A pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet alapján, 2024. szeptember 1-től változik a Raiffeisen Bank QR-kódos szolgáltatása. Ettől kezdve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egységes adatbeviteli megoldásának keretében nyújtják majd a QR-kódos azonnali átutalási megbízásokra vonatkozó szolgáltatást, ahogy a többi bank is.

Ennek megfelelően, a természetes személyek által QR-kód generálással kezdeményezett átutalás (QR kódos átutalás néven) 2024. augusztus 31-ig megszűnik a myRaiffeisen mobilapplikációban, az új, minden banknál egységes QR-kódos szolgáltatás pedig a helyébe lép.

A QR-kódos átutalási módszer a qvik márkanév alatt futó fizetési szolgáltatások részeként, minden banknál legkésőbb 2024. szeptember 1-jétől lesz elérhető és teljesen ingyenes átutalást takar majd bármely két belföldi bankszámla között a mobilapplikáció kamerái használatával, illetve a kapott QR-kódot feltöltve az internetbankok használatával is. Ez azt jelenti, hogy a pénzküldést sem díj, sem pénzügyi tranzakciós illeték nem terheli. Ez a megállapítás azokra a QR-kóddal indított tranzakciókra is igaz, melyek 2024. szeptember 1-ig már elérhetőek a hazai bankoknál.

A QR-kódos átutalásról az alábbi útmutatónkban olvashatsz bővebben.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

Legfrissebb útmutatóink hírek témában

 • Iskolakezdéskor magasak a kiadások, érdemes felkészülni
  Hírek

  Pénztárcabarát iskolakezdéshez ad gyakorlati tanácsokat az MNB

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Pénzügyi Navigátor oldalán indított tájékoztató kampányt az iskolakezdéssel kapcsolatban, egyúttal az online piacterek veszélyeire is felhívva a figyelmet. A felkészültséget kvízjátékokkal le is tesztelhetik az érdeklődők. A kampány célja az őszi iskolakezdés előtt álló családok és a felsőoktatási tanulmányaikat kezdő hallgatók pénzügyi döntéseinek támogatása.

  frissítve: 2024. július 21.
 • Hitelkártyák amiken tartozás van
  Hírek

  Ma már a hitelkártya a fő segítség a pénzzavarban lévő embereknek

  A rövid távú, átmeneti pénzzavarban lévő emberek egyre inkább a hitelkártyákra hagyatkoznak: a hitelkártya-tartozás ma már nagyobb, mint a folyószámlahitel-állomány – a hitelkártyás költések növekedése közel 50 százalékkal haladta meg a betéti kártyás vásárlások értékének bővülését – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. július 21.
 • Egy nő azt számolja, hogy vajon belefér-e még egy hitel törlesztője a jövedelmébe.
  Hírek

  Ezekre érdemes figyelned, ha a meglévő hiteled mellé vennél fel újabbat

  Bárki kerülhet abba a helyzetbe, hogy a meglévő hitele mellé újabbat kelljen felvennie. A lépés egyáltalán nem ördögtől való, ám érdemes figyelembe venni néhány szempontot, mielőtt döntést hozunk. Mutatjuk, hogy mire figyelj oda egy második hitel igénylésekor!

  frissítve: 2024. július 20.