Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2022

Ne maradj le a 3 milliós lakásfelújítási támogatásról akkor se, ha nincs elég saját pénzed a kezdéshez.

HIRDETÉS
Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
 • Kezdeti költségek nélkül
 • Nem kell bankszámlát nyitni és fenntartani
 • 3 millió Ft 5 évre 64.319 Ft Ft törlesztővel, THM: 10,90%
 • Fix kamatozás a futamidő végéig
Tovább a bankhoz
Vissza
5 000 000 Ft hitelösszeggel, 7 éves futamidővel számoltunk és azzal, hogy a havi nettó jövedelmed 300 000 Ft, amit a bankhoz utalsz.
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a kölcsönök keresése gombot!

Hitelösszeg
Ft
Minimum 500e, maximum 10m Ft
Futamidő
év
Min. 1 év, max. 8 év
Havi nettó jövedelmed
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg kölcsön közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  kölcsönöket...

  Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

  • Felújítási Személyi Kölcsön
   Törlesztő 81 798 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 9,96% Kamat: 9,40%
   Visszafizetendő 6 871 046 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

   Felújítási Személyi Kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 9,40% • Futamidő: 60-120 hó • THM: 8,86% - 9,96% • Hitel teljes díja: 1 871 046 Ft • Ebből kamat: 1 871 046 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft
  • K&H kiemelt személyi kölcsön
   Törlesztő 82 980 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 10,96% Kamat: 9,99%
   Visszafizetendő 7 054 615 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

   K&H kiemelt személyi kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 9,99% • Futamidő: 24-120 hó • THM: 10,77% - 13,52% • Hitel teljes díja: 2 054 615 Ft • Ebből kamat: 1 970 327 Ft • Kezdeti díj: 37 500 Ft
  • Felújítási Személyi Kölcsön
   Törlesztő 91 424 Ft Kamatperiódus: Végig fix
   THM 14,28% Kamat: 12,99%
   Visszafizetendő 7 717 091 Ft

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

   Felújítási Személyi Kölcsön • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 12,99% • Futamidő: 24-120 hó • THM: 10,81% - 23,21% • Hitel teljes díja: 2 717 091 Ft • Ebből kamat: 2 679 591 Ft • Kezdeti díj: 37 500 Ft

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Citibank, Commerzbank, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank, Sopron Bank.

  Másféle személyi kölcsönök érdekelnek?

  Ráférne a lakásodra egy kis felújítás? A korábban hangulatos helyiségek már nem néznek ki úgy, mint fénykorukban? Már a vételkor érezted, hogy lesz még feladatod, de sosem volt elég félretett pénzed? Ha nincs megtakarításod, akkor is van megoldás! Igénybe veheted a felújítási célra meghirdetett állami támogatást, hitelhez fordulhatsz vagy akár kombinálhatod is ezeket. Útmutatónk segítségével megismerheted a lakásfelújítási támogatás részleteit és olvashatsz azokról a lehetőségekről is, amivel a hiányzó önerődet pótolhatod. Nem szeretnéd, ha jelzálogjog kerülne az ingatlanodra? Ilyen alternatívák közül is válogathatsz!

  A tetőcserével vagy az elavult fűtésrendszer korszerűsítésével nem érdemes sokat várni. Komoly anyagi megterhelést jelenhet a megemelkedett fűtésszámla vagy a tovább romló állapot. Természetesen, nem csak akkor juthat eszedbe a felújítás, ha valami probléma van! Szeretnél egy télikertet, vagy csak arra vágysz, hogy megszépüljön a lakásod belseje?

  Ilyenkor is igénybe veheted a lakásfelújítási támogatást.

  A pénzt azonban csak a munka befejeztével kapod meg az államtól, így fontos, hogy ki tudd fizetni a teljes összeget. Ha nincs elég önerőd, akkor többféle hitellehetőség közül is válogathatsz. Az első, ami az eszedbe juthat az otthonfelújítási kölcsön. Ez a hitel a lakásfelújítási támogatás mellé vehető fel.

  Egy nagyon kedvező kamatozású jelzáloghitelről van szó, azonban előfordulhat, hogy nem szeretnéd vagy nem tudod fedezetként felajánlani az ingatlanodat. Megoldást jelenthet a személyi kölcsön vagy a Babaváró kölcsön. Az otthonfelújítási kölcsönhöz hasonlóan rugalmas és olcsó konstrukciók ezek, ráadásul nem az ingatlanod lesz a fedezet.

  Mi az a lakásfelújítási támogatás?

  A lakásfelújítási támogatást érdemes kihasználnod, ha felújításra szorul a lakásod és megfelelsz a feltételeknek. A támogatás azt jelenti, hogy a maximum 6 millió forintos költségednek a felét az állam fizeti. A feltételek elég szigorúak, de nem annyira, mint a babaváró, vagy a CSOK esetén.

  Minimum 1 gyermekkel, legalább 1 éves állandó TB jogviszonnyal kell rendelkezned és nem lehet köztartozásod. A támogatást sokféle felújítási munkára igénybe veheted 2021. január 1. és 2022. december 31. között. Ha szeretnél többet megtudni a lakásfelújítási támogatásról, akkor olvasd el az erről szóló útmutatót.

  Ez azonban azt jelenti, hogy azt is csak utólag tudod meg, ha elutasítják a pályázatodat. Egy kis odafigyeléssel elkerülheted ezt a kellemetlen meglepetést.

  Mit csináljak, ha nincs elég önerőm?

  Sokszor előfordul, hogy valaki nem tudja önerőből fedezni a felújítás teljes költségét. Ilyenkor több lehetőséged is van. Az otthonfelújítási kölcsönhöz sokan fordulnak, hiszen ez egy rendkívül kedvező, 3 százalékos kamattal járó hitel. A termék neve azonban elég megtévesztő, hiszen nem kölcsönről, hanem jelzáloghitelről van szó.

  Nem szeretnéd fedezetként felajánlani az ingatlanodat? Nem ez az egyetlen megoldás, amihez fordulhatsz.

  Régi ház amit fel kell újítani

  Személyi kölcsönből könnyen lehet önerőd

  A személyi kölcsönök kedvező, rugalmas és gyors megoldásnak számítanak, így nem csoda, hogy népszerűek. Az igényléshez sem önerőre, sem ingatlanfedezetre nincs szükséged, a pénzt pedig szabadon felhasználhatod. A felvehető hitelösszeget a fizetésed határozza meg.

  A JTM vagyis a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató jelzi, hogy a bevételedhez képest mekkora havi törlesztőrészletet tudnál kifizetni maximum. Ha a jövedelmed 500 000 forint alatt van, akkor a törlesztő legfeljebb 50 százalékot lehet ki. Ha 500 000 forintnál többet keresel, akkor a hiteled törlesztésére a bevételed 60 százalékát fordíthatod.

  Fontos azonban, hogy a bankok ennél alacsonyabban is meghúzhatják a határt és a legtöbbször nem adnak ekkora kölcsönt.

  Szerencsére amiatt sem kell aggódnod, hogy csak túlságosan drága hiteleket találhatsz. Régen nem számítottak olcsó megoldásnak ezek a termékek, de ma már akár 10 százalék alatti kamatlábbal is kaphatsz kölcsönt.

  A személyi kölcsönök egyik hátránya az előtörlesztési díj lehet. A lakásfelújítási hitel esetén nem kell fizetned az első eltörlesztésért, a legtöbb személyi kölcsönnél azonban számítanod kell egy 1-2 százalékos díjra. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a lakásfelújítási hitel előtörlesztése is fizetőssé válik, ha már nem az első, a támogatás összegéből fizetett alkalomról van szó.

  Jobban járok, ha fogyasztóbarát személyi kölcsönt igényelek?

  A személyi kölcsönök között ma már találhatsz olyanokat is, amik megkapták a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóbarát minősítését. Ezek a kölcsönök olyan kedvező feltételekkel vehetők fel, amik az olcsóságot, a kiszámíthatóságot és az egyszerűséget biztosítják.

  A fogyasztóbarát személyi kölcsönök hitelkiváltásra és szabad felhasználásra vehetők fel. Az utóbbi fajtát akár a felújítás költségeinek a kifizetésére is felhasználhatod. A futamidő maximum 7 év lehet és a törlesztőrészleteid végig ugyanakkorák lesznek ez idő alatt. A kamatozás csak fix lehet.

  A fogyasztóbarát minősítéssel ellátott személyi kölcsönök kamata nem lehet 15 százalékponttal több mint a referenciakamat, ha az összeg 500 000 forint alatti. Ha nagyobb felújítást tervezel és 500 000 forintnál többet veszel fel, akkor még olcsóbban juthatsz hitelhez. Ilyenkor a kamat nem haladhatja meg a referenciakamatot 10 százalékpontnál többel.

  Az olcsóságot az is elősegíti, hogy ha egy évnél több van hátra a futamidődből akkor is csak 0,5 százalék előtörlesztési díjat kell fizetned. Ha már nincs egy év a futamidő végéig, akkor egyáltalán nem kell ilyen díjat fizetned. A folyósításig fizetendő díjak a hitelösszeg maximum 0,5 százalékát tehetik ki, online igénylésnél pedig semmilyen plusz költséged nem lesz.

  A fogyasztóbarát kölcsönök előnyei közé tartozik a kényelem is. 2021. július 1-től minden ilyen termék esetében elérhető lesz a teljes online igénylés lehetősége. Ez azt jelenti, hogy fel sem kell kelned a kanapéról ahhoz, hogy benyújtsd a hiteligényedet.

  Az igénylés folyamatát azzal segítik a bankok a fogyasztóbarát hitelek esetében, hogy összeállítanak neked egy listát a benyújtandó dokumentumokról. Így biztosan nem fogsz semmi elfelejteni!

  Ha gyorsan szükséged van a hitelre, akkor is jó választás a fogyasztóbarát megoldás. Ha a személyes igénylést választod, akkor a pozitív bírálattól számítva maximum 3 napot kell várnod a pénzre. Online igénylés esetén még gyorsabb a folyamat, a bankoknak 2 napja van arra, hogy elutalják az összeget.

  Ha szeretnéd megtalálni a legjobb konstrukciókat, akkor mutatunk pár fogyasztóbarát kölcsönt. A fogyasztóbarát személyi kölcsönök esetében a Magyar Nemzeti Bank kalkulátora is segíthet.

  Az útmutató még nem ért végét, a kalkulátor alatt folytatódik.

  Fogyasztóbarát személyi kölcsönök

  Vissza
  1 000 000 Ft hitelösszeggel, 5 éves futamidővel számoltunk és azzal, hogy a havi nettó jövedelmed 300 000 Ft, amit a bankhoz utalsz.
  Bezár

  A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a kölcsönök keresése gombot!

  Hitelösszeg
  Ft
  Minimum 500e, maximum 10m Ft
  Futamidő
  év
  Min. 1 év, max. 8 év
  Havi nettó jövedelmed
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg kölcsön közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   kölcsönöket...

   Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

   • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel
    Törlesztő 22 989 Ft Kamatperiódus: Végig fix
    THM 14,32% Kamat: 13,46%
    Visszafizetendő 1 379 355 Ft

    Jelenleg nálunk nem igényelhető

    Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel • Kamatperiódus: Végig fix • Kamat: 13,46% • Futamidő: 24-84 hó • THM: 6,90% - 14,58% • Hitel teljes díja: 379 355 Ft • Ebből kamat: 379 355 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyfél tájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Citibank, Commerzbank, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank, Sopron Bank.

   Babaváró hitel

   A Babaváró hitel egy másik alternatíva jelzáloghitel felvétele helyett. Ezt a kölcsönt olyan házaspárok vehetik fel, ahol legalább az egyik fél folyamatos 3 éves TB jogviszonnyal rendelkezik. A feleség életkorának 18 és 40 év között kell lennie. Fontos, hogy a hitel csak akkor kedvező, ha a felvételtől számított öt éven belül legalább egy gyermeketek születik.

   Ha ez idő alatt nem bővül a család, akkor sajnos vissza kell fizetnetek a kamattámogatást, méghozzá egy összegben. A hitel összege maximum 10 millió forint lehet, legfeljebb 20 éves futamidőre. A személyi kölcsönhöz hasonlóan ez is egy szabad felhasználású hitel.

   Az igénylés feltételei azonban néhány ponton eltérnek a lakásfelújítási támogatás kritériumaitól. Emiatt sok család nem tudja egy időben igényelni a kölcsönt és a támogatást. A Babaváró hitel esetén nem probléma a már meglévő gyermek, de ő nem számít már bele a gyerekvállalásba.

   A kamattámogatást csak akkor kaphatod meg, ha a hitelfelvétel után születik meg a kicsi. Ezzel szemben a lakásfelújítási támogatásnál feltétel legalább egy, már meglévő gyermek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy van már egy gyereked és 5 éven belül szeretnél legalább még egyet.

   Az is megoldás lehet, ha a Babaváró kölcsönt még a gyermek születése előtt igényeled, a felújítási támogatást pedig már utána. Így akár egy gyermek után is megkaphatod a támogatást és a kölcsönt is.

   A lakásfelújítási támogatásnak van olyan feltétele is, ami megengedőbb a Babaváró hitel követelményeinél. A Babaváró kölcsön esetében nem lehet sem köztartozásod és nem szerepelhetsz a negatív KHR listán sem. A lakásfelújítási támogatásnál csak annyi a kikötés, hogy nem lehet köztartozásod, a KHR lista nem kizáró tényező.

   A Babaváró kölcsön előnyei közé tartozik, hogy nincs előtörlesztési díj. Ha megkapod a felújítási támogatást, akkor plusz költségek nélkül szabadulhatsz meg a tartozásodtól.

   Vannak még más megoldások is?

   Mielőtt gondolkodás nélkül elutasítanád a jelzáloghiteleket, érdemes ezzel a megoldással is megismerkedned. Mivel a bankok ilyenkor kevesebb kockázatot vállalnak, jellemzően olcsóbban adják ezeket a hiteleket.

   A lakásfelújítási hitel esetén nagyon kedvezőek az árak. A kamat maximum 3 százalék lehet, a kamatozás pedig fix. A hitelösszeg legfeljebb 6 millió forint lehet. A felújítás kiadásainak a felét utólag visszatéríti az állam támogatás formájában maximum 3 millió forintos összeghatárig. Ha van valamennyi önerőd, akkor érdemes csak kiegészíteni hitelfelvétellel.

   Ha csak 3 millió forintot kell felvenned, akkor a támogatás összegéből akár az egész tartozást végtörlesztheted. 3 millió forintot csak akkor kaphatsz, ha a felújításra legalább 6 millió forintot költöttél, hiszen a támogatás a költségek maximum 50 százalékát állja.

   Ha tehát 4 millió forintos felújítást végzel, akkor az állam ennek a felét, vagyis 2 millió forintot fog kifizetni utólag. Ha azonban 10 millió forintot költesz, akkor ugyanúgy 3 millió forintot kaphatsz támogatásként, mintha 6 millió forint lett volna a kiadásod.

   A lakásfelújítási hitelt azok igényelhetik, akik jogosultak a lakásfelújítási támogatásra. A jogosultságot a bank ellenőrzi. Fontos azonban, hogy a hitel nem garancia arra, hogy a támogatást is meg fogod kapni. A támogatás igénylésekor a jogosultságot a Magyar Államkincstár ellenőrzi. Fontos, hogy odafigyelj a felújítás dokumentálására és mindenről legyen számlád.

   Ha a lakásfelújítási hitelt választod, akkor ingyenesen törleszthetsz elő a lakásfelújítási támogatás összegéből. Ilyenkor a futamidő nem csökken, hanem a törlesztőrészletek lesznek kisebbek. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a további előtörlesztésnek már lehet díja. Szerződésmódosítással arra is van lehetőséged, hogy az eredeti törlesztőrészleteknél maradva hamarabb szabadulj meg a tartozásodtól.

   Konyha burkolat színek

   Könnyebbséget jelent, hogy már nem kell befejezni a felújítást a lakáshitel felvételétől számított egy éven belül, a számlákat később is benyújthatod. Azt azonban ne felejtsd el, hogy minél előbb igényled a támogatást, annál kisebb lesz a kamatköltséged.

   Ha 6 millió forintnál nagyobb összeget szeretnél igényelni vagy 10 évnél hosszabb futamidővel tervezel, akkor szabad felhasználású jelzálogkölcsön felvételére is van lehetőséged. Ennél a hiteltípusnál is szükség van ingatlanfedezetre. A különbség leginkább az, hogy a pénzt bármire felhasználhatod, nem csak felújításra.

   Ha minden kiadásod után kérsz számlát akkor ugyanúgy benyújthatod a munkálatok befejeztével a lakásfelújítási támogatásra a kérelmedet, mintha személyi kölcsönt vagy Babaváró hitelt igényeltél volna.

   Összefoglalva

   Összeségében nagyon sok kedvező opció közül válogathatsz. Érdemes alaposan utánanézned az egyes alternatívák feltételeinek és árainak, hogy megalapozottan hozhass döntést. Ha például a gyors igénylés fontos a számodra, akkor érdemes a fogyasztóbarát személyi kölcsönök között válogatnod.

   Ha inkább az olcsóság a fő szempont, akkor nézz utána a lakásfelújítási hitel részleteinek. Fontos azonban, hogy még a hitelfelvétel előtt győződj meg arról, hogy biztosan jogosult vagy-e a lakásfelújítási támogatásra. Ha csak utólag derül ki, hogy valamelyik kritériumnak nem felelsz meg, és nem kapod meg a támogatást, akkor a vártnál nagyobb lesz a kiadásod.

   A felújítást már nem lehet visszacsinálni egy ilyen tévedés esetén. Habár a lakásfelújítási hitel egyik feltétele a támogatásra való jogosultság, előfordulhat, hogy a megváltozott körülményeid vagy a rossz dokumentáció miatt mégsem kapod meg a pénzt. Ilyenkor a hiteled piaci kamatozásúvá válik és sokkal drágább lesz.

   Az ilyen kellemetlen meglepetések azonban elkerülhetők, ha alaposan utánanézel minden részletnek. Fontos, hogy merj kérdezni, ha valami nem világos.

   Gergely Péter
   Gergely Péter
   LinkedinE-mail

   Hiszek abban, hogy sztresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

   Tartalomjegyzék
   Itt találkozhattál velünk
   telex forbes millasreggeli hvg szamlazz.hu origo.hu