Konverzió

A konverzió átutalásoknál és bankkártya külföldi használatánál jöhet szóba. A lényege az, hogy átváltják a pénzed a számlán lévő devizáról a terhelt devizára deviza eladási árfolyamon. Ha viszont pénzed érkezik be, akkor deviza vételi árfolyamon váltja a bank.

A bankkártyáknál úgy zajlik a folyamat, hogy kettő konverzióra is sor kerülhet. A bankod - európai vásárlás esetén - valószínűleg mind Mastercard, mind Visa esetében euróban állapodott meg az európai vásárlásokról beérkező deviza nemében. Vagyis ő euróban kapja a külföldi vásárlási tételeket. Ha a bankkártya a forintszámládhoz kapcsolódik, akkor a konvertálás, konverzió forintra történik. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, használj euró alapú számlát, ott nincs konverzió.

Még egy konverzió történik a vásárlás eredeti devizaneme és a bankod által megállapodott euró árfolyama között. Ez kikerülhető akkor, ha euróban fizetsz.

Tehát mindkét bankkártyás konverziót elkerülöd, ha euróban fizetsz és a bankszámlád is euróban van, amelyhez a kártya hozzá van rendelve.

Mobil Aktív Plusz számlacsomag
 • 35 000 Ft jóváírás online számlanyitás esetén
 • korlátlanul ingyenes belföldi átutalás mobilalkalmazással
 • havidíj-mentes elektronikus szolgáltatások
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Azonnali átutalás indítása laptopról
  Bankszámla

  Azonnali utalás 2024 - minden, amit érdemes róla tudnod

  A 2020-as év egyik legnagyobb pénzügyi újdonsága lett Magyarországon az azonnali fizetési rendszer. Milyen változásokat hozott ez számodra? Hogyan könnyíti meg a pénzügyeidet? Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit érdemes tudnod az azonnali utalásról. Megtudhatod, hogy milyen utalásokra vonatkozik és hogy mikre figyelj oda.

  frissítve: 2024. január 12.
 • OTP Junior számlához tartozó bankkártyát tart egy diáklány a kezében
  Bankszámla

  OTP Junior: Így lehet ingyenes a bankszámla tanulóknak

  Összeszedtük, mit kínál ma az OTP Junior a tanulóknak. Nem csak pénzről szólnak ezek a lehetőségek, pontosabban a pénzről is, csak éppen másképp. Ha nem múltál még el 26 éves, mindenképpen érdemes belevágnod a kedvezményes lehetőségekbe. Nézzük, mit tud az OTP Junior számla!

  frissítve: 2024. február 20.
 • Banki ügyfél fogja a fejét a számlakivonaton látható magas költségek miatt
  Bankszámla

  Csökkentsd 8 lépésben a bankszámla költségeidet {bankváltás nélkül}

  Ha szereted a mostani bankszámládat, de drágának találod, akkor pont neked szól ez az útmutató. Mutatunk több olyan egyszerű trükköt, amivel azonnal olcsóbb lehet a havi bankszámla költséged és évente akár több tízezer forintot megspórolhatsz. De ha eleged van a bankodból és egy kedvezőbb számlacsomagra váltanál, vagy egy olyanra ahol a mobilbankon keresztül több mindent el lehet intézni, akkor is jó helyen vagy. Lépésről lépésre megmutatjuk mit csinálj!

  frissítve: 2024. április 14.