Terhelés

A terhelés egy olyan bankszámlaművelet, amellyel csökken a számlaegyenleged.

A terhelést kezdeményezheted te magad pl. átutalással, vagy valaki más is, akit felhatalmaztál erre pl. csoportos beszedési megbízással. Sőt, olyasvalaki is, akit nem hatalmaztál fel, ilyen például - megfelelő indokoltság esetén - az adóhivatal vagy a végrehajtó.

A bank is rendszeresen nyújt be terheléseket a számládon, például amikor valamilyen díjat, kamatot vagy költséget von le.

A bankkártya használata során a terhelés azt jelenti, amikor a vásárlás vagy készpénzfelvétel a számládon megjelent. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert a vásárlás vagy készpénzfelvétel pillanatában (kivéve a bank saját ATM-jének használatát) általában nem történik terhelés, csak foglalásba kerül az elköltött összeg azért, hogy ne költhesd el még egyszer. Akkor kerül terhelésbe, ha a bank hivatalosan, a másik banktól megkapta az elszámolást a műveletről. A kettő között általában néhány nap telik el.

George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
 • 30 000 Ft jóváírás, ha új ügyfélként nyitod most meg
 • korlátlan ATM készpénzfelvétel, feltételekkel
 • ingyenes átutalás, beszedés havi 400 000 forintig
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • K&H számlacsomagok 2024
  Bankszámla

  K&H számlacsomagok 2024

  A K&H Bank szolgáltatásai mindig is jók voltak és ez így van a bankszámláiknál is. Könnyen átlátható és szerethető mobilbankjuk van, aminek több funkcióját is képekkel bemutatjuk. Segítünk kiválasztani a hozzá illő K&H-s számlát.

  frissítve: 2024. március 31.
 • Budapest Bank számlacsomagok 2024
  Bankszámla

  Budapest Bank számlacsomagok 2024

  Sokaknak van még Budapest Bankos bankszámlája. Bemutatjuk ezeket az ajánlatok és a mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit is.

  frissítve: 2024. január 1.
 • OTP netbank felületbe gépel laptopon férfi
  Bankszámla

  OTP netbank: minden információ egy helyen 2024-ben

  OTP-s vagy és nem találsz valamit a netbankjukban? Vagy most kezdenél el az interneten bankolni? Ez nem csak egy kényelmes és korszerű szolgáltatás, de sokkal olcsóbb is, mintha a telefonos ügyfélszolgálatot, kiváltképp a személyes ügyfélfogadást választanád. Ismerkedj meg az OTP netbank szolgáltatásaival és működésével!

  frissítve: 2024. február 17.