Terhelés

A terhelés egy olyan bankszámlaművelet, amellyel csökken a számlaegyenleged.

A terhelést kezdeményezheted te magad pl. átutalással, vagy valaki más is, akit felhatalmaztál erre pl. csoportos beszedési megbízással. Sőt, olyasvalaki is, akit nem hatalmaztál fel, ilyen például - megfelelő indokoltság esetén - az adóhivatal vagy a végrehajtó.

A bank is rendszeresen nyújt be terheléseket a számládon, például amikor valamilyen díjat, kamatot vagy költséget von le.

A bankkártya használata során a terhelés azt jelenti, amikor a vásárlás vagy készpénzfelvétel a számládon megjelent. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert a vásárlás vagy készpénzfelvétel pillanatában (kivéve a bank saját ATM-jének használatát) általában nem történik terhelés, csak foglalásba kerül az elköltött összeg azért, hogy ne költhesd el még egyszer. Akkor kerül terhelésbe, ha a bank hivatalosan, a másik banktól megkapta az elszámolást a műveletről. A kettő között általában néhány nap telik el.

Ezek is érdekelhetnek

 • Magas banki költségű ATM
  Bankszámla

  Csökkentsd 8 lépésben a bankszámla költségeidet {bankváltás nélkül}

  Ha szereted a mostani bankszámládat, de drágának találod, akkor pont neked szól ez az útmutató. Mutatunk több olyan egyszerű trükköt, amivel azonnal olcsóbb lehet a havi bankszámla költséged és évente akár több tízezer forintot megspórolhatsz. De ha eleged van a bankodból és egy kedvezőbb számlacsomagra váltanál vagy egy olyanra ahol a mobilbankon keresztül több mindent el lehet intézni, akkor is jó helyen vagy. Lépésről lépésre megmutatjuk mit csinálj!

  frissítve: 2022. november 25.
 • Férfi olvassa a banki díjkimutatást és közben fogja a fejét
  Bankszámla

  Ezt kell tudnod a bankszámla-díjkimutatásodról, amit januárban kapsz meg

  A bankod január végéig küld egy díjkimutatást. Ebből megtudhatod, hogy a bankszámlád mennyibe került az előző évben. Sokan nem tudják, hogy milyen magas összköltsége lehet a sok SMS-nek vagy készpénzfelvételnek, amikből egy kis változtatással sokat le lehetne faragni. Megmutatjuk, hogy pontosan mi szerepel a díjkimutatásban, hogy kell értelmezni, és hogy hol találhatod meg a sajátodat.

  frissítve: 2023. július 16.
 • Az unicredit netbank szolgáltatását elégedetten használja ez a nő a laptopjáról
  Bankszámla

  UniCredit netbank – minden, amit tudnod kell róla 2023-ban

  Az UniCredit Bank olyan internetbank rendszert dolgozott ki, amely kitűnően és biztonságosan használható a mindennapi bankügyeiden túl is anélkül, hogy a biztonság terén kompromisszumot kellene kötnöd. Megmutatjuk hogyan igényelheted az UniCredit netbank webes alkalmazását és mit kell tegyél, ha belépési problémáid vannak, netán elfelejtetted a jelszót. Bemutatjuk az internetbank szolgáltatás széles körben használható funkcióit is. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2023. szeptember 6.