Visszatérítés

A visszatérítés az egyik legvonzóbb dolog a hitelkártyában, lévén, hogy pénzt kap vissza a hitelkártya birtokosa. A visszatérítés manapság a hitelkártyák legnagyobb vonzereje.

A lényege, hogy bizonyos üzlettípusokban, vagy üzlettípusoktól függetlenül a vásárlások legalább 1 százalékát hó vagy év végén visszakapja a hitelkártya birtokosa. A visszatérítéshez szabályok tartozhatnak, pl. nem eshet késedelembe a hitelkártya birtokosa, azaz nem lehet lejárt tartozása (nem lépheti túl a fizetési határidőt).

Jellemzően 1 százalék az általános visszatérítés mértéke.

Több banknál csoportos beszedés is terhelhető a hitelkeretre, gyakran az ilyen terhelések után is jár a visszatérítés.

A visszatérítés jóváírásra kerül a hitelkeretedből, mintha befizetted volna, és szabadon elköltheted.

A visszatérítést úgy is fel lehet fogni, hogy a megadott kedvezménnyel olcsóbban vásároltál a hitelkártyáddal, mint a készpénzzel vagy a betéti bankkártyáddal.

ECO számla
 • 40 000 Ft jóváírás új számlanyitás esetén
 • Ingyenes bankkártya éves díj az első évben
 • Bárhonnan online, egy szelfi segítségével
 • Akár 0 Ft számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Korlátlanul ingyenes átutalás az UniCreditnél
  Bankszámla

  Korlátlanul ingyenes átutalás az UniCreditnél

  Át szeretnél utalni pénzt valamely családtagodnak? Vagy kifizetnéd a számláidat? Az UniCreditnél nem kell számolgatnod a banki díjat, mert ha Mobil Aktív Plusz vagy Ikon plusz számlacsomaggal rendelkezel és mobilalkalmazási szolgáltatással utalsz, akkor biztosan nem fizetsz az átutalásért!

  frissítve: 2023. november 29.
 • Lány mosolyog egy laptop előtt
  Bankszámla

  Új bank lépett a ringbe a diákok kegyeiért

  Az ősz hagyományosan a tanév kezdete is egyben, ami egyet jelent a bankok rohamaival a középiskolások, de még inkább a kezdő főiskolások és egyetemisták pénzügyi kegyeiért. Az idei tanévkezdés azonban nemcsak a régi bankok küzdelmével telt, de megjelent a színen egy új szereplő is, mely kissé megbolygatja az eddig kialakult rendet. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakportál alapítója által írt vendégcikkből kiderül, hogy a hazai banki digitalizáció kivárt a fejlődéssel a nyáron, nagy bejelentés nem jött a bankoktól a mobilappjaik frontján, igaz, a nyár nem is szokott csúcsidőszak lenni ebből a szempontból.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Fizetés NFC funkciós bankkártyával virágárusnál
  Bankszámla

  NFC: Így használd 2024-ben

  Az NFC egy olyan szabványt jelent, amellyel a bankkártyád vagy a mobiltelefonod érintés nélküli fizetésre is használható. Az NFC elsősorban nem egy fizetési szabvány, hanem adatátviteli, de mára gyakorlatilag a fizetésben hozott forradalmat. Talán nem is hinnéd, hogy milyen sok munka előzte meg, mire kialakult az az érintéses fizetés, melyet ma már megszokottan, rutinból használsz a fizetéseid során. Talán természetes, hogy a bankkártyáddal és a mobiloddal tetszés szerint felváltva fizethetsz, de korántsem volt ennek közös az útja, hiszen eredetileg mobilos fizetésnek indult. Megmutatjuk, hogyan használd okosan.

  frissítve: 2024. január 1.