Visszatérítés

A visszatérítés az egyik legvonzóbb dolog a hitelkártyában, lévén, hogy pénzt kap vissza a hitelkártya birtokosa. A visszatérítés manapság a hitelkártyák legnagyobb vonzereje.

A lényege, hogy bizonyos üzlettípusokban, vagy üzlettípusoktól függetlenül a vásárlások legalább 1 százalékát hó vagy év végén visszakapja a hitelkártya birtokosa. A visszatérítéshez szabályok tartozhatnak, pl. nem eshet késedelembe a hitelkártya birtokosa, azaz nem lehet lejárt tartozása (nem lépheti túl a fizetési határidőt).

Jellemzően 1 százalék az általános visszatérítés mértéke.

Több banknál csoportos beszedés is terhelhető a hitelkeretre, gyakran az ilyen terhelések után is jár a visszatérítés.

A visszatérítés jóváírásra kerül a hitelkeretedből, mintha befizetted volna, és szabadon elköltheted.

A visszatérítést úgy is fel lehet fogni, hogy a megadott kedvezménnyel olcsóbban vásároltál a hitelkártyáddal, mint a készpénzzel vagy a betéti bankkártyáddal.

Ezek is érdekelhetnek

 • Külföldi utazáshoz útlevél és bankkártyák
  Bankszámla

  Külföldön nyaralsz? Ezekre figyelj oda a bankkártya-használatkor és pénzváltásnál

  Téged is vertek már át külföldön bankkártyás vásárlásnál, autóbérlésnél vagy a pénzváltónál? Vagy csak nem értetted, hogy miért olyan drága árfolyamot használtak? Megmutatjuk, hogy mire figyelj oda és mik a leggyakrabban elkövetett hibák. Ha több tízezer forintot szeretnél spórolni és az idegeskedéstől megkímélnéd magad, akkor sok olyan hasznos tanácsot megtalálsz útmutatónkban, amit máshol nem.

  frissítve: 2023. március 12.
 • Erste George megnyitása a földön lévő laptoppal
  Bankszámla

  Erste George – minden, amit tudnod kell róla 2023-ban

  Az Erste George az Erste Bank internetbank és mobilapplikáció szolgáltatása közös márkanév alatt. Sokféle egyedi szolgáltatást nyújt, melyet más bankok nem, vagy csak elszórva nyújtanak. Ráadásul az elektronikus szolgáltatások segítségével a bankba küldött tranzakciók a legolcsóbbak, a bankkártyás vásárlásaiddal pedig még pénzt kereshetsz! Tarts velünk és ismerd meg ezeket a funkciókat!

  frissítve: 2023. augusztus 7.
 • MBH Bank (volt Takarékbank) számlacsomagok 2023
  Bankszámla

  MBH Bank (volt Takarékbank) számlacsomagok 2023

  Habár az MBH (volt Takarékbank) bankszámlák nem a legolcsóbbak, mi megmutatjuk a havi költségeket és megismerheted a bankszámláikat. A mobilbankjuk pár funkcióját is képekkel megmutatjuk. Ha fontos, hogy minél több fiókja legyen a bankodnak, akkor talán pont őket fogod választani.

  frissítve: 2023. július 16.