Blokkolás

A bankkártya blokkolása egy visszavonható művelet. A blokkolás alatt a bankkártya nem használható semmilyen műveletre (például vásárlás, vagy készpénzfelvétel). Olyan, mintha minden limitje nullára lenne állítva. A letiltás ellenében választható blokkolásnak az az értelme, hogy egy elveszett bankkártya megtalálása esetén vissza lehet állítani működő állapotba.

Például ha nem találod a bankkártyádat, de nem gondolod, hogy ellopták vagy elvesztetted, akkor érdemes először blokkolást kérned (vagy akár a bankod mobilappján megcsinálni, ha az tud ilyet), hátha később megtalálod. A pénzedet ugyanakkor tökéletesen megvédi abban az esetben is, ha a bankkártyádat mégis ellopták.

A blokkolás általában ingyenes, vagy legalábbis sokkal olcsóbb, mint a letiltás.

A blokkolás viszont sosem fog pótkártyát eredményezni, így ha a kártya végül tényleg elveszett, és szeretnél egy újat, akkor muszáj lesz a régit letiltanod és egy újat rendelned.

Esetleg alternatívaként, a lejáratot megvárva a bank felár nélkül ad új kártyát.

Bajnok Plusz számlacsomag
 • 40 000 Ft jóváírási akció szelfis számlanyitással
 • havi 4 darab ingyenes ATM forint készpénzfelvétel belföldön
 • jóváírási feltétellel havi 990 Ft-os számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • OTP Bank
  Bankszámla

  OTP Bank

  Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogyan és mikor jött létre az OTP Bank, milyen helyet foglal el a magyarországi bankpiacon és milyen szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleinek. Elmondjuk, hogy miben jobb, mint a versenytársai és milyen egyedi megoldásokat kínál.

  frissítve: 2024. február 14.
 • E-kerékpáron ülő férfi mosolyog
  Bankszámla

  E-rollert vagy e-kerékpárt nyerhetnek most a MagNet Bank új ügyfelei

  Kell egy kis szerencse is ahhoz, hogy valaki e-rollert, illetve e-kerékpárt nyerhessen a MagNet Banktól. De akinél betalál a Fortuna, annak most egy bankszámla megnyitásáért lehet egy ilyen járgánya. Ha nem is nyersz végül, egy előnyös, rengeteg díjmentes tranzakciót tartalmazó bankszámlával mindenképpen jól jársz. Arról is szólunk, hogy melyik ez a konstrukció és bemutatjuk azt a bankkártyát, mellyel másokat támogathatsz a bank pénzéből. Sőt, a kártyahasználattól függetlenül ezt számlatulajdonosként egy külön programban is megteheted.

  frissítve: 2023. november 29.
 • Revolut vagy UniCredit
  Bankszámla

  Készpénzfelvétel: a Revolut vagy az UniCredit az olcsóbb?

  Az UniCredit Bank színvonalas készpénzfelvételi szolgáltatást nyújt. Elég csak arra gondolni, hogy idehaza ők voltak az elsők a bankkártya nélküli ATM készpénzfelvételben. De vajon az UniCredit Bank kártyájával jársz jobban, vagy a Revolutoddal, ha készpénzt veszel fel? Mindjárt megtudod!

  frissítve: 2023. november 30.